Palkitseminen

Tampereen korkeakouluyhteisön opettajan on mahdollista saada korkeakoulun myöntämiä palkintoja laadukkaasta opetuksesta. Sekä Tampereen yliopistossa että ammattikorkeakoulussa jaetaan vuosittain tunnustusta ansioituneille opetustyön kehittäjille.

TAMKissa opiskelijakunta Tamko jakaa vuosittain Vuoden TAMKilainen -tunnustuksen henkilölle, joka on merkittävästi ja pitkäjänteisesti kehittänyt opetusta, opiskeluympäristöä tai ammattikorkeakouluyhteisöä kuluneen lukuvuoden aikana. Tunnustus on jaettu vuosittain lukuvuodesta 2004–2005 alkaen. Tamkon sivulla on palkinnon saajien Hall of Fame.

Tampereen yliopisto jakaa vuosittain Hyvän opetuksen ja opetuksen kehittämisen palkinnon. Palkinnon tarkoituksena on tehdä näkyväksi laadukasta opetusta ja opetuksen kehittämistä. Palkittavat voivat edustaa opetus- ja tutkimushenkilöstön lisäksi esimerkiksi tukipalveluita, kirjastoa, hallintoa, työelämää tai muita yhteiskunnallisia toimijoita.

Hyvän opetuksen ja opetuksen kehittämisen palkinto jaetaan TLC:n vuosittain järjestämässä pedagogiikan seminaarissa.

Korkeakouluyhteisössä palkitut

Alla olevassa listassa näkyvät korkeakoulukohtaiset tunnustukset.

TAMK

Vuoden TAMKilainen 2018–2019:

Lehtori Kirsi-Maria Rinneheimo

”Kirsi-Maria on erinomaisten opetustaitojensa lisäksi aina hyväntuulinen ja aidosti kiinnostunut opiskelijoistaan.”

Yliopisto

Hyvän opetuksen ja opetuksen kehittämisen palkinto 2020

Laatu ja arviointi koulutuksessa: kasvatustieteen apulaisprofessori Mari-Pauliina Vainikainen (EDU) ja kasvatustieteen professori Jaakko Kauko (EDU)

Luova ongelmanratkaisu ja järjestelmäsuunnittelu: yliopisto-opettaja Mikko Vanhatalo (ENS/Kone), tenure-track professori Tero Juuti (ENS/Kone), yliopisto-opettaja Juha Nykänen (ENS/Mat), yliopisto-opettaja Sanna Auvinen (ENS/Mat), yliopisto-opettaja Johanna Ruoranen (ENS/Mat), yliopistotutkija Helena Leppäkoski (ENS/Aut), erityisasiantuntija Mervi Miettinen (Kirjasto), yliopistonlehtori Sanna Ala-Kortesmaa (ITC/puheviestintä), vieraileva tutkija Ulla Saari (MAB/yrittäjyys), opintosuunnittelija Hanna Lehtelä (ENS)

Pedagogiikan seminaari 5.6.2020

Tampereen yliopisto luovutti seminaarissa palkinnon hyvästä opetuksesta ja opetuksen kehittämisestä. Palkinnot jaettiin pedagogiikan seminaarissa, jossa keynote puheen piti professori Mari Murtonen. Mari Murtosen puheen tallenne (2 h 39 min).

Seminaarissa palkittujen esitykset:
Luova ongelmanratkaisu -kurssin esitys (pdf)
Laatu ja arviointi koulutuksessa -kurssin esitys (pdf)

TLC:n uutisissa Tampereen yliopisto palkitsi opetuksen kehittäjiä.

Kansainväliset ja kansalliset pedagogiikan palkinnot

Opetustyötä tekevien on mahdollista hakea myös kansainvälisiä palkintoja, joita myöntävät esimerkiksi https://www.reimagine-education.com/ ja kansallisia palkintoja myöntää esimerkiksi Ammattikasvatuksen tutkimusseura OTTU ry https://www.ottu.fi/1.

Linkit tarkistettu 6.9.2020