Palkitseminen

Tampereen korkeakouluyhteisön opettajan on mahdollista saada korkeakoulun myöntämiä palkintoja laadukkaasta opetuksesta. Sekä Tampereen yliopistossa että ammattikorkeakoulussa jaetaan vuosittain tunnustusta ansioituneille opetustyön kehittäjille.

Pedagoginen teko -kunniakirja myönnetään vuosittain toiminnalle, joka on kehittänyt merkittävällä tavalla pedagogiikkaa sekä TAMKissa että sen ulkopuolella.

TAMKissa opiskelijakunta Tamko jakaa vuosittain Vuoden TAMKilainen -tunnustuksen henkilölle, joka on merkittävästi ja pitkäjänteisesti kehittänyt opetusta, opiskeluympäristöä tai ammattikorkeakouluyhteisöä kuluneen lukuvuoden aikana. Tunnustus on jaettu vuosittain lukuvuodesta 2004–2005 alkaen. Tamkon sivulla on palkinnon saajien Hall of Fame.

Tampereen yliopisto jakaa vuosittain Hyvän opetuksen ja opetuksen kehittämisen palkinnon. Palkinnon tarkoituksena on tehdä näkyväksi laadukasta opetusta ja opetuksen kehittämistä. Palkittavat voivat edustaa opetus- ja tutkimushenkilöstön lisäksi esimerkiksi tukipalveluita, kirjastoa, hallintoa, työelämää tai muita yhteiskunnallisia toimijoita.

Hyvän opetuksen ja opetuksen kehittämisen palkinto jaetaan TLC:n vuosittain järjestämässä pedagogiikan seminaarissa.

Korkeakouluyhteisössä palkitut

Alla näkyvät viimeisimmät korkeakoulukohtaiset tunnustukset.

TAMK

TAMKin vuoden 2022 parhaat teot palkittiin TAMK-konferensissa helmikuussa 2023.

Vuoden pedagoginen teko 2022: Sales Day

Renata Brito, Jussi Hulkkonen, Tuula Laitinen, alumni Henna Paakinaho, opettajat Pia Hautamäki, Sini Jokiniemi, Pauliina Airaksinen-Aminoff, opiskelijat Liina Rouhe ja Severi Salomaa.

Vuoden TKI-teko 2022: Yhteistyö Sähkötekniikan ja energiatehokkuuden edistämiskeskus STEK ry:n kanssa.

Pirkko Harsia ja Kari Kallioharju sekä koko talotekniikan tiimi.

Vuoden TAMK-teko: Kaikkien aikojen joulukonsertti

Maria Piirainen, Timo Salo, Markus Yli-Jokipii, oppilaitospastori Jussi Houttu + kaikki konserttiin osallistuneet opiskelijat ja yhteistyötahot.

Vuoden TAMKilaiset 2023:

Vuoden TAMKilainen palkitaan joulukuun valmistumisjuhlan yhteydessä. Vuoden opettajan sekä muun henkilöstön jäsenen valitsevat opiskelijakunta Tamko. 

Vuoden opettaja: Mark Curcher

Vuoden muu henkilöstön jäsen: Jani Alanen

Yliopisto

Hyvän opetuksen ja opetuksen kehittäjän palkinnot 2023

Vuoden 2023 hyvän opetuksen ja opetuksen kehittäjän -palkinnon tavoitteena oli nostaa esiin opetussuunnitelmatyö, jossa oppimisen suunnittelussa, toteuttamisessa ja arvioinnissa on huomioitu opiskelijoiden osallistaminen ja hyvinvoinnin tukeminen.

Palkinnon saajat vuonna 2023 olivat:

Yliopistonlehtori Timo Keski-Petäjä, Johtamisen ja talouden tiedekunta

Väitöskirjatutkija Essi Nisonen, Rakennetun ympäristön tiedekunta

Pedagogiikan seminaari 29.11.2023

Tampereen yliopisto luovutti Pedagogiikan seminaarissa palkinnot hyvästä opetuksesta ja opetuksen kehittämisestä. Keynote-puheen seminaarissa piti Hanna Vuojärvi Lapin yliopistosta.

Lisätietoa intrauutisessa Hyvän opetuksen ja opetuksen kehittämisen palkinnot on jaettu lock.

Kansainväliset ja kansalliset pedagogiikan palkinnot

Opetustyötä tekevien on mahdollista hakea myös kansainvälisiä palkintoja, joita myöntävät esimerkiksi Reimagine Education ja kansallisia palkintoja myöntää esimerkiksi Ammattikasvatuksen tutkimusseura OTTU ry.

Linkit tarkistettu 18.12.2023