Hyppää pääsisältöön
Tampereen yliopiston opiskelijan käsikirja

Arkkitehtuuri, Tekniikan kandidaatti ja arkkitehti - orientaatio

Tervetuloa opiskelemaan arkkitehtuuria Hervannan kampukselle!

Orientaatioviikko

Opintosi alkavat maanantaina 19.8.2024 orientaatioviikon merkeissä. Arkkitehtuurin tutkinto-ohjelma tervehtii sinua kampuksella Orientaatioviikon maanantaina ja muillekin päiville on suunniteltu tapahtumia ja toimintaa.

Ennen tervetulotilaisuuksiamme sinun kannattaa tutustua Uuden opiskelijan sivuihin sekä elokuun alussa avautuvassa Moodlessa olevaan materiaaliin (linkki löytyy Uuden opiskelijan sivuilta). Tutustumalla materiaaliin aloitat orientoitumisen yliopisto-opintoihin. Ennen Moodle-alueelle menoa sinun tulee rekisteröidä Tuni-tunnuksesi – ohjeet tähän löydät Uuden opiskelijan sivulta.

Jos sinulla on ei ole mahdollisuutta osallistua Orientaatioviikolle (sairastuminen tai muu syy), olethan yhteydessä koulutusasiantuntija Stefanie Kohlhoffiin (ark.opiskelu.tau [at] tuni.fi (ark[dot]opiskelu[dot]tau[at]tuni[dot]fi)). Varmistamme, että saat tarvittavat tiedot opintojen aloittamiseen muilla tavoin.

 

Tutkinto-ohjelman omat tervetulotilaisuudet maanantaina 19.8.2024!

Tiedekunnan yhteinen tervetulotilaisuus: klo 10.15-11.00 Festian iso sali (FA044)

Infotilaisuus fukseille: klo 11.15-12.30, sali RD203

Infotilaisuus siirto-opiskelijoille: klo 13.00-14.00, sali RD203

Infotilaisuus maisterivaiheessa aloittaville: klo 15.00-16.00, sali RD203

Tuutorit ottavat sinut kampuksella vastaan ja auttaat löytämään saleihin. Festian iso sali sijaitsee Festia-rakennuksen aulassa. RD203 sijaitsee Rakennustalon 2. kerroksen aulasta käytävällä Päärakennuksen suuntaan.

 

Opintojen suunnittelu

Infotilaisuuksissa kerrotaan, mistä voi saada tietoa ja tukea opintojen suunnitteluun.

Fuksina saat opintojen alkuvaiheessa apua opintojen suunnitteluun Johdatus arkkitehtuurin opintoihin I -opintojaksossa ja myös tuutorit auttavat sinua alkuun mm. opintojaksoille ilmoittautumisessa. Voit lisäksi katsoa mallilukujärjestyksestä, miltä syksyn opintoaikataulusi näyttää ja mille opintojaksoille sinun tulisi elokuussa ilmoittautua.

Jos aloitat kandidaatin tutkinnossa, voit tarkastella tutkinnon rakennetta Opiskelijan käsikirjasta sekä opintojaksojen ajoitusta mallilukujärjestyksestä (aikataulut ovat viitteelliset, tarkemmat tiedot löytyvät Opiskelijan oppaan Opetussuunnitelmat ja -tarjonta -osiosta opintojakson tiedoista).

Jos aloitat maisterivaiheessa, tulisi sinun valita yksi kolmesta syventävästä opintokokonaisuudesta ja opiskella valinnan mukaisesti. Syventävät opintokokonaisuudet ovat Architectural Design (englanninkielinen kokonaisuus), rakennusperinnön hoito ja yhdyskuntasuunnittelu. Tarkemmat tiedot löydät Opiskelijan oppaan Opetussuunitelmat ja -tarjonta -osiosta ja viitteelliset syksyn aikataulut mallilukujärjestyksistä. Mahdolliset täydentävät opinnot tulee suorittaa mallilukujärjestyksessä lueteltujen opintojen lisäksi.

Kaikki opiskelijat voivat tarvittaessa varata henkilökohtaisen ohjausajan koulutusasiantuntijalta tai opintoneuvojalta mm. opintojensa suunnittelemiseksi.

Jos sinulla on aiempia opintoja, jotka mahdollisesti korvaavat arkkitehtuurin tutkintojen opintojaksoja, ole opintojen alkaessa yhteydessä tutkinto-ohjelman koulutusasiantuntijaan (ark.opiskelu.tau [at] tuni.fi).

 

Tuutorit apuna opintojen aloituksessa 

Orientaatioviikolla sinua on auttamassa tutustumisessa ja opintojen aloituksessa omat tuutorit. Tuurorit esittäytyvät omassa infopaketissa, joka julkaistaan kesän aikana killan sivuilla (www.tamark.fi/tervetuloa).

 

Kiltasi toivottaa sinut myös tervetulleeksi 

Jokaisella opiskelijalla on mahdollisuus liittyä oman ammattialansa mukaiseen järjestöön eli kiltaan. Arkkitehtuurin oma kilta on Tamark. Lisätietoa meistä löydät nettisivuiltamme (www.tamark.fi) ja siellä uudelle opiskelijalle kootusta infopaketista (www.tamark.fi/tervetuloa). Nähdään syksyllä, mahtavaa saada teidät kaikki mukaan porukkaamme!

 

Tarvitsetko yksilöllistä tukea opintojen alkuun?

Jos kaipaat tarkempaa tai ennakoivaa ohjeistusta, kampukseen tutustumista tai opintojen ohjausta ennen Orientaatioviikkoa esimerkiksi aiempien opintojen, vammaisuuden, oppimisvaikeuden tai neuropsykiatristen haasteiden takia, voit olla yhteydessä koulutusasiantuntija Stefanie Kohlhoffiin (henkilökohtainen sähköposti stefanie.kohlhoff [at] tuni.fi tai arkkitehtuurin ohjaustiimin asiointiosoite ark.opiskelu.tau [at] tuni.fi). Voimme tarvittaessa sopia tapaamisesta jo ennen Orientaatioviikon alkua tai Orientaatioviikolle ennen opetuksen alkua. Tapaamiset voivat olla kampuksella tai etänä Teamsin kautta. Voimme myös sopia tehostetusta opintojen ohjauksesta erityisesti opintojen alussa ja/tai säännöllisistä ohjaustapaamisista opintojen ajalle. 

Jos sinulla on opintoihin ja opiskeluun vaikuttava sairaus, vamma tai muu terveydellinen tilanne, voit saada opiskeluihisi yksilöllisiä järjestelyjä. Yksilölliset opiskelujärjestelyt edellyttävät asiantuntijan lausuntoa sekä keskustelua yliopiston yksilöllisten opiskelujärjestelyjen asiantuntijan kanssa. Lue lisää Opiskelijan oppaasta!

Neuromoninaisille opiskelijoille on tarjolla omia tukimuotoja. Katso tiedot Opiskelijan oppaasta!

 

Yhteystiedot

Stefanie Kohlhoff, koulutusasiantuntija
ark.opiskelu.tau [at] tuni.fi (ark[dot]opiskelu[dot]tau[at]tuni[dot]fi)

puh. 040 198 1731

 

Julkaistu: 6.6.2019
Päivitetty: 13.6.2024