Hyppää pääsisältöön
Tampereen yliopiston opiskelijan käsikirja

Kauppatieteiden tutkinto-ohjelma, Kauppatieteiden kandidaatti ja maisteri - orientaatio

Kauppatieteiden tutkinto-ohjelman orientoivat opinnot 2024

Tervetuloa opiskelemaan kauppatieteiden tutkinto-ohjelmaan! Kotikampuksesi Tampereen yliopistossa on keskustakampus.

Käythän tarkistamassa tämän aikataulun vielä elokuussa ennen orientaatioviikon alkua mahdollisten muutosten varalta.

Huomaathan, että suuri osa orientaatioviikon tapahtumista on suunnattu kandidaattivaiheessa opintonsa aloittaville. Suoraan maisterivaiheessa aloittaville opiskelijoille järjestetään oma infotilaisuus keskiviikkona 21.8. klo 16:15-17:45. Tämän lisäksi opintosuunnat ja maisteriohjelmat järjestävät omia tervetulotilaisuuksia, joista saatte lisätiedot sähköpostitse. 

 

Orientaatioviikko 

Opintosi alkavat maanantaina 19.8.2024 orientaatioviikon merkeissä. Orientaatioviikolla käydään yhteisesti ryhmissä läpi opiskelun käytänteitä, tutustutaan omaan opiskelualaan sekä aloitetaan oman opintosuunnitelman tekeminen. Orientaatioviikon infotilaisuuksiin osallistuminen on tärkeää, jotta opinnot käynnistyvät sujuvasti 26.8. alkavalla viikolla. Lisäksi ainejärjestösi Boomi ry järjestää paljon erilaista ohjelmaa orientaatioviikon aikana, ja pääset tutustumaan myös vapaamuotoisemmin uusiin opiskelukavereihisi. Tuutorisi ovat sinuun yhteydessä puhelimitse ennen orientaatioviikon alkua. Orientaatioviikolle uudet opiskelijat on jaettu etukäteen tuutorryhmiin, joista vastaavat opiskelijatuutorit, eli ylempien vuosikurssien kauppatieteiden opiskelijat.

Ennen orientaatioviikon alkua kannattaa myös tutustua Uuden opiskelijan sivuihin. Sivuilta löydät paljon tärkeää tietoa opintojen ja opiskelijaelämän aloittamiseen liittyen. 

Kaikille opiskelijoille yhteinen Moodle-alue aukeaa 1. elokuuta 2024Moodle-alueelle pääsee kirjautumaan tästä linkistä. Moodle-alueelta löydät tärkeää tietoa opiskelun käytänteistä, opintojen suunnittelusta, ohjauksen ja hyvinvoinnin tuesta sekä opiskelijan palveluista Tampereen yliopistossa. Moodlen materiaaleihin tutustuminen on tärkeä askel valmistautumisessa uusiin opintoihin, ja voit hyvin tutustua materiaaleihin jo odotellessasi orientaatioviikon alkamista. 

Ennen orientoivia opintoja ja Moodle-alueelle menoa sinun tulee rekisteröidä peruspalvelutunnuksesi (ns. tuni-tunnus). Ohjeet tähän löydät Uuden opiskelijan sivulta

 

Orientaatioviikon ohjelma

 

Maanantai 19.8.2024

12:15 – 13:45 Pinni B 1100

 • Tutkinto-ohjelman tervetulosanat ja opettajatuutorien esittäytyminen.
 • Yliopisto-opiskelun tärkeimmät perusasiat ja käytännöt, tutkintoon vaadittavat opinnot.
 • Kohderyhmä: kauppatieteiden kandidaattitutkinnon uuden opiskelijat

 

Tiistai 20.8.2024

9:15 – 10:45 Pinni B 110

 • Kauppatieteiden opintosuuntien esittelyt, eli mitä kaikkea kauppatieteiden tutkinto-ohjelmassa voi opiskella. 
 • Kohderyhmä: kauppatieteiden kandidaattitutkinnon uuden opiskelijat

10-15, Päätalon aula: uuden opiskelijan palvelumessut

 • Palvelumessut kaikille uusille opiskelijoille. Yliopiston palvelut esittäytyvät uusille opiskelijoille messujen muodossa. Voit käydä kiertelemässä messuilla oman tuutorryhmäsi kanssa tai itsenäisesti (Messut ovat auki myös keskiviikkona 21.8. klo 10-15.)

16:15- 17:45 Paavo Koli -sali, Pinni A 2100:

 • Siirtohaussa ja avoimen väylän haussa valittujen infotilaisuus. Käydään läpi opiskelun käytäntöjä ja opintosuunnitelman tekemistä erityisesti mainitun kohderyhmän näkökulmasta. Kannettava tietokone mukaan!

   

Keskiviikko 21.8.2024

Opintojen suunnittelu, Sisun käyttö ja opintosuunnitelman tekeminen. Toteutetaan kuudessa ryhmässä, jotka muodostuvat tuutorryhmien mukaan. Saat tiedon omasta ryhmästäsi sähköpostitse viimeistään orientaatioviikon alussa. Ota kannettava tietokone mukaan! Ensimmäisen periodin kurssi-ilmoittautumiset tehdään tämän jälkeen yhdessä omien tuutorien kanssa. Opintojaksoille ei siis tarvitse itsenäisesti osata ilmoittautua ennen keskiviikkoa.

Ryhmä 1: 10.15-11.45, Lassi Salminen, Linna K108 

Ryhmä 2: 10.15-11.45, Riikka Tapaninaho, Linna K113

Ryhmä 3: 12.15-13.45, Mikko Sandelin, Linna K108

Ryhmä 4: 12.15-13.45, Matti Hovi, Linna K113

Ryhmä 5: 14.15-15.45, Johanna Horppu, Linna K108

Ryhmä 6: 14.15-15.45, Jarna Pasanen, Linna K113

 

16:15 – 17:45 Paavo Koli -sali, Pinni A 2100

Maisterihaussa valittujen infotilaisuus. Kannettava tietokone mukaan!

 

Torstai 22.8.2024

12:00-14, Verkkoluento (Teams)

 • Kaikkien tutkinto-ohjelmien yhteinen luento, jossa käsitellään mm. opintojen suunnitteluun ja ohjaukseen liittyviä asioita sekä opiskelun etiikkaa. Luento tallennetaan, joten siihen voi tutustua myös jälkikäteen.

14:15-15, Verkkoluento (Teams) 

 • Hyväksilukujen infotilaisuus. Käydään läpi, miten aiempia korkeakouluopintoja voi halutessaan saada osaksi tutkintoa. Infotilaisuus on suunnattu niille opiskelijoille, joilla on aiempia opintoja suoritettuna toisessa korkeakoulussa. Luento tallennetaan, joten siihen voi tutustua myös jälkikäteen. (HUOM! Avoimen väylän ja siirtohaun kautta valittujen opiskelijoiden osalta näitä asioita käydään läpi tiistaina tämän porukan omassa infossa). 

   

  Lisäksi ensimmäisellä opetusviikolla tiistaina 27.8. klo 13-14 on avoinna koulutusasiantuntijan ja opintoneuvojan yhteinen "Kysy mitä vaan!" -päivystys uusille kauppatieteiden opiskelijoille Zoomissa. Liity linjoille tämän linkin kautta. Voit tulla kyselemään, jos jokin asia jäi orientaatioviikon jälkeen askarruttamaan.

   

Yliopistoon ilmoittautuminen – hoidathan jo ennen orientaatioviikkoa!

Yliopiston ilmoittautumisen määräpäivä on 5.9.2024. Huomioithan kuitenkin, että ilmoittautuminen ensimmäisen periodin opintojaksoille päättyy jo ennen tätä. Mikäli haluat suorittaa opintoja jo lukuvuoden 2024–2025 ensimmäisellä periodilla, tulee lukuvuosi-ilmoittautuminen hoitaa ennen orientaatioviikkoa ja opintojaksoille ilmoittautumista.

Ilmoittautumalla saat käyttöön tuni-tunnuksesi. Vasta tunnuksen käyttöönotto mahdollistaa mm. kursseille ilmoittautumisen, sähköpostin käytön, kurssien Moodle-alueille pääsyn ja aiempien korkeakouluopintojesi rekisteröinnin. Lisätietoa löydät täältä.

 

Opintojen suunnittelu

Kauppatieteiden kandidaattiohjelman tutkintorakenteeseen voit tutustua täällä, ja maisteriohjelman tutkintorakenteeseen täällä. Tutkintorakenteesta näet, mitä pakollisia opintojaksoja sinun tulee suorittaa ja mitä opintojaksoja tutkintoon kuuluu. Opetustarjonnan tietoja eli tarkempia tietoja opintojaksojen suoritustavoista, opetusajoista ja -paikoista näet klikkaamalla sivulla opintojakson nimeä ja valitsemalla Suoritustavat-välilehden.

Opintoja varten tutkinto-ohjelmassa on käytössä malliajoitus. Se tarkoittaa opintojen suositeltua suoritusjärjestystä, jota seuraamalla opinnot on mahdollista suorittaa sujuvasti tavoiteajassa. Malliajoitukset löytyvät tältä sivulta (avaan sivun alareunan valikosta MAB: Kauppatieteiden tutkinto-ohjelma).

1. periodin kurssi-ilmoittautumiset avautuvat Sisussa aikaisintaan 1.8.2024 ja päättyvät aikaisintaan 21.8.2024. Jotta voit ilmoittautua kurssille, sinun tulee ensin aktivoida tuni-tunnuksesi.  1. periodissa uuden opiskelijan tulee suorittaa malliajoituksen mukaisesti kauppatieteiden perusopinnoista jaksot Johdatus oikeusjärjestykseen 5 op, Laskentatoimen perusteet 5 op, Taloustieteen perusteet 5 op ja Markkinoinnin perusteet 5 op. Lisäksi valitaan Digitaaliset yleistaidot teema 1 (1 op) sekä Orientoivat opinnot (2 op). 

Opintojen suunnittelua ja opintojaksoille ilmoittautumista käydään yhdessä läpi orientoivien opintojen aikana, joten sinun ei siis tarvitse tietää ennen orientoivia opintoja, miten opintojaksoille ilmoittautuminen tapahtuu.

 

Opiskelijatuutorit apuna opintojen aloituksessa 

Orientaatioviikolla sinua ovat auttamassa tutustumisessa ja opintojen aloituksessa omat opiskelijatuutorit. Tuutorisi ottavat sinuun yhteyttä ennen opintojen alkua ja toimivat tukenasi opintojen alkumetreillä yhteistyössä opettajatuutoreiden ja koulutusasiantuntijan kanssa. 

 

Ainejärjestösi Boomi ry toivottaa sinut myös tervetulleeksi

Jokaisella opiskelualalla on oma ainejärjestönsä tai kiltansa, johon saa halutessaan liittyä. Ainejärjestöt järjestävät tutkinto-ohjelman opiskelijoille tapahtumia, ajavat opiskelijoiden etuja yliopistossa ja edistävät suhteita työelämään. Sinun ainejärjestösi on Boomi ry. Kauppatieteiden ainejärjestö Boomiin pääset tutustumaan järjestön nettisivuilla osoitteessa boomi.fi (Tervetuloa opiskelemaan kauppatieteitä Tampereen yliopistoon). Sivuilta löydät myös kattavat ohjeet opintojen alkuun kohdasta ”Opiskelijaksi”. Boomi järjestää 18.8. alkaen Smurffiviikot, joiden aikana uusille opiskelijoille on luvassa paljon erilaisia tapahtumia ja mahdollisuuksia päästä tutustumaan toisiin opiskelijoihin. Kannattaa siis olla paikalla! Jos sinulla on ennakkoon kysyttävää Boomin järjestämästä orientaatiosta, voit olla yhteydessä kopo[at]boomi.fi. Voit myös ottaa heti seurantaan Boomin Instagram-tilin (https://instagram.com/boomiry/).

 

Aiempien opintojen hyväksilukeminen 

Aiempien opintojen hyväksiluvusta on kerrottu opiskelijan oppaassa: lisätietoa hyväksiluvusta saat myös orientoivien opintojen aikana. Mikäli sinulla on orientoivien opintojen jälkeen kysyttävää hyväksiluettavista opinnoista, otathan yhteyttä tutkinto-ohjelmasi koulutusasiantuntijaan, joka auttaa sinua opintojesi aikana kaikissa opiskeluun liittyvissä kysymyksissä.  

 

Opiskelun ohjeet ja tiedottaminen

Opiskeluun liittyvää hyödyllistä tietoa löytyy lisää yliopiston verkkosivuilta ja opiskelijan oppaastaOpiskelijan tulee seurata koko opiskelujen ajan yliopiston intran ilmoituksia ja omaa Tampereen yliopiston tarjoamaa @tuni.fi -sähköpostia. 

 

Tavataan orientaatioviikolla!

Yhteystiedot 

Kauppatieteiden tutkinto-ohjelman koulutusasiantuntija 

Kaisa Malinen | kat.opiskelu.tau [at] tuni.fi (kat.opiskelu.tau[at]tuni.fi) | toimisto: PinniA2034 | puh. 0505231474 (tavoitettavissa 5.8.2024 alkaen)

Julkaistu: 6.6.2019
Päivitetty: 17.6.2024