Hyppää pääsisältöön

Tampereen yliopiston opiskelijan käsikirja

Bioteknologian ja biolääketieteen tekniikka (LuK+FM) - orientaatio

Tampereen yliopisto

Tervetuloa opiskelemaan Bioteknologian ja biolääketieteen tekniikan tutkinto-ohjelmaan!

Sivu päivittyy kevään 2023 aikana

Tervetuloa opiskelemaan luonnontieteen kandidaatin ja filosofian maisterin tutkintoa Bioteknologian ja biolääketieteen tekniikan tutkinto-ohjelmaan.

Tutkinto-ohjelmaan on voinut tulla hyväksytyksi myös tekniikan ja diplomi-insinöörin tutkintoon.

Vahvista paikan vastaanottaminen Opintopolussa viimeistään 14.7.2023 klo 15.00.    

Opintosi alkavat 21.8.2023.

Orientaatioviikko

Opintosi alkavat ma 22.8.2022 orientaatioviikon merkeissä.

Tutkinto-ohjelmasi tervehtii sinua kampuksella ja järjestää erilaista ohjelmaa orientaatioviikon aikana.

Yleistä tietoa, esim. linkki orientaatiomoodleen ja ajankohtaiset koronaohjeet löytyvät Uuden opiskelijan sivuilta ja täältä löytyy myös linkki näille tutkinto-ohjelmakohtaisille sivuille. 

Uusille opiskelijoille suunnattuja puheenvuoroja sekä opiskeluun liittyviä ohjeita on koottu Moodleen, joka aukeaa 8.8.2022. Linkin Moodleen löydät Uuden opiskelijan sivuilta.Tutustumalla puheenvuoroihin aloitat orientoitumisen yliopisto-opintoihin. Ennen Moodle-alueelle menoa sinun tulee rekisteröidä Tuni-tunnuksesi – ohjeet tähän löydät Uuden opiskelijan sivulta.

 

Luonnontieteen kandidaatin tutkinto-ohjelman opiskelija

Maanantai 22.8.2022, Arvo-rakennus, Kaupin kampus

Varsinaiseen tutkinto-ohjelman tilaisuuteen saavu Kaupin kampukselle, Arvo Ylpönkatu 34. 

Kokoontuminen Arvo-rakennuksen pääaulassa klo 12.00. Ohjelmaa klo 12.15-13.45.

klo 12.15-13.45, F211, Arvo-rakennus, Kaupin kampus
Henkilökunnan ja ainejärjestön tervetulotilaisuus ja tutkinto-ohjelman info

 

Tiistai 23.8.2022

Tiistaina pääset perehtymään tarkemmin ensimmäisen syksyn opintoihin ja niihin ilmoittautumiseen.

Tutkinto-ohjelman info klo 9.15-11.00 Tutkintorakenne, Sisu ja henkilökohtaisen opintosuunnitelman tekoa. Arvo, F211.

Workshop, henkilökohtaisen opintosuunnitelman tekoa klo 12.00-14.00, Arvo, A209, B210 ja B109 (tietokoneluokka). Otathan tähän tilaisuuteen oman läppärin/tabletin mukaan, mikäli mahdollista.

Worshop jatkuu (tarvittaessa) klo 14.00-16.00. Mukana myös maisteritutkinnon opiskelijat.

 

Keskiviikko 24.8.2022, Hervannan kampus

Keskiviikkona pääset tutustumaan opiskelijan palveluihin Palvelumessuilla, Hervannan kampuksella.

 

Torstai 25.8.2022, Kaupin kampus

BBT.002 Laboroinnin perusteet, info-luento, klo 10-14, TAMK, Kaupin kampus

Ensimmäinen tutkinto-ohjelman opintojakso, Huomaathan järjestää aikataulusi niin, että pääset osallistumaan opintojaksolle jo silloin.

Läsnäolo on pakollista jo torstaina 25.8.2022 sekä perjantaina 26.8.2022. Opintojakso sisältää laboratoriotyöskentelyä, jota varten tarvitset laboratorioon soveltuvat puhtaat työsandaalit, nidotun A4-vihkon (esim. musta vahakantinen) sekä ohutkärkisen mustan permanent tussin. Laboratoriotyötakin saat käyttöösi opetuslaboratoriosta.

Tiedekunnan tilaisuus klo 15-16, Arvo-rakennus, Keltainen sali, Kaupin kampus

Iltapäivällä järjestetään Lääketieteen ja terveysteknologian tiedekunnan johdon ja uusien opiskelijoiden yhteinen tapaaminen Kaupissa. Tähän tilaisuuteen osallistuvat tutkinto-ohjelmamme kummatkin opintosuunnat eli luonnontieteiden opiskelijat että tekniikan opiskelijat.

 

Perjantai 26.8.2022

BBT002 Laboroinnin perusteet, laboratoriotyöskentely, klo 8-15, Arvo-rakennus, Kaupin kampus

Laboratoriotyöskentely on osa opintojaksoa Laboroinnin perusteet. Osallistuminen kaikkiin opintojakson tapahtumiin on pakollista. Huomioithan, että sinulla on hankittuna työsandaalit, nidottu A4-vihko (esim. musta vahakantinen) laboratoriotyöpäiväkirjaksi sekä ohutkärkinen musta permanent tussi.

Laboratoriotiloihin sekä -työkursseihin voit tutustua ennakkoon opetuslaboratorion Instagram-sivulta Unelmia ja labrahommia sekä Facebook-sivulta Opetuslaborotorio-Tampereen yliopisto/ Kaupin kampus.

Tuutorit apuna opintojen aloituksessa

Orientaatioviikolla sinua on auttamassa tutustumisessa ja opintojen aloituksessa omat tuutorit. Tapaat heidät ensimmäisen kerran heti orientaatioviikon maanantaina ja he ovat apunasi tiiviisti koko orientaatioviikon ajan.

Opintojen suunnittelu 2022-2023

Opintojen alkuvaiheessa saat apua opintojen suunnitteluun BBT.001 Orientoivat opinnot, -opintojaksossa ja myös tuutorit auttavat sinua alkuun opinnoissa.

Voit tarkastella tutkinnon rakennetta opasjulkaisusta sekä opintojen malliajoitustaulukosta (ohessa).

Jos sinulla on aiempia opintoja, jotka mahdollisesti korvaavat bioteknologian ja biolääketieteen tekniikan tutkintojen opintojaksoja, ole yhteydessä tutkinto-ohjelman koulutusasiantuntijaan opintojen alkaessa.

Opintojen suunnittelussa sinua auttavat koulutusasiantuntija, opintoneuvoja, opettajatuutorit sekä tutkinto-ohjelman opettajat.

 

Filosofian maisterin tutkinto-ohjelman opiskelija

Ma 22.8.2022 klo 14-16, Arvo-rakennus F211, Kaupin kampus

Saavu tutkinto-ohjelman tervetulotilaisuuteen Kaupin kampukselle, Arvo Ylpönkatu 34. 

Kokoontuminen on Arvo-rakennuksen pääaulassa klo 14.00

Bioteknologian ja biolääketieteen tekniikan tutkinto-ohjelman oma info maisterivaiheessa aloittaville opiskelijoille. Tässä tilaisuudessa käydään läpi esimerkiksi tutkintorakennetta ja täydentäviä opintoja sekä pääset kuulemaan esittelyt tutkinto-ohjelman syventävistä kokonaisuuksista sekä tutustumaan tutkinto-ohjelman opintokokonaisuuksien vastuuhenkilöihin.

Ti 23.8.2022 klo 14-16, Arvo-rakennus, Kaupin kampus

Tutkinto-ohjelman info klo 14-16 Arvo-rakennus, auditorio F115, Kaupin kampus

Tässä tilaisuudessa pääset rakentamaan omaa henkilökohtaista opintosuunnitelmaasi (HOPS) sekä ilmoittautumaan opintojaksoille. Otathan tähän tilaisuuteen oman läppärin/tabletin mukaan, mikäli mahdollista.

 

To 25.8.2022 klo 15-16, Arvo-rakennus, Keltainen sali, Kaupin kampus

Lääketieteen ja terveysteknologian tiedekunnan johdon ja uusien opiskelijoiden yhteinen tapaaminen Kaupissa. Tähän tilaisuuteen osallistuvat tutkinto-ohjelmamme kummatkin opintosuunnat eli luonnontieteiden opiskelijat että tekniikan opiskelijat.

Tiedekunnan tilaisuus klo 15-16, Arvo Keltainen Sali, Kaupin kampus

 

Tuutorit apuna opintojen aloituksessa

Orientaatioviikolla sinua ovat auttamassa tutustumisessa ja opintojen aloituksessa omat tuutorit. Tapaat heidät ensimmäisen kerran heti orientaatioviikon alussa ja he ovat apunasi tiiviisti koko orientaatioviikon ajan.

Opintojen suunnittelu

Opintojen alkuvaiheessa saat apua opintojen suunnitteluun Orientation and Study Planning  -opintojaksossa ja myös tuutorit auttavat sinua alkuun opinnoissa.

Voit tarkastella tutkinnon rakennetta opasjulkaisusta sekä opintojen suunnitellun etenemisen taulukosta (ohessa).

Jos sinulla on aiempia opintoja, jotka mahdollisesti korvaavat bioteknologian ja biolääketieteen tekniikan tutkintojen opintojaksoja, ole yhteydessä tutkinto-ohjelman koulutusasiantuntijaan opintojen alkaessa.

Opintojen suunnittelussa sinua auttavat koulutusasiantuntija, opintoneuvoja, opettajatuutorit sekä tutkinto-ohjelman opettajat.

Sinun tulisi valita yksi kolmesta syventävästä opintokokonaisuudesta:

  • Bioinformatics
  • Cell Technology
  • Molecular Biology

Mahdolliset täydentävät opinnot tulee suorittaa HOPSissasi lueteltujen opintojen lisäksi. Jokaiselle maisterivaiheessa aloittavalle uudelle opiskelijalle tulee henkilökohtainen HOPS johtuen valitusta syventävien opintojen kokonaisuudesta, valinnaisista opinnoista ja mahdollisista täydentävistä opinnoista. Ole siis yhteydessä koulutusasiantuntijaan jo ennen orientaatioviikkoa, jotta opintojesi aloitus saataisiin mahdollisimman sujuvasti alkamaan.


Ainejärjestösi toivottaa sinut myös tervetulleeksi

Jokainen opiskelija kuuluu oman ammattialansa mukaiseen järjestöön. Sinun ainejärjestösi on Biopsi. He ovat tehneet sinua varten omat tervetulokirjeensä.

Biopsi ry biopsi-hallitus [at] lists.tuni.fi (.)


Yhteystiedot

Koulutusasiantuntija Riitta Aallos, bbt.opiskelu.tau [at] tuni.fi

  • Ohjaus ja neuvonta, tutkintotodistukset, HOPS-ohjaukset, muualla suoritettujen opintojen hyväksilukemiset, henkilökohtaiset opintokokonaisuudet, opiskelijavaihto, harjoittelu, suunnittelu- ja kehittämistehtävät ja opiskelijoiden ohjaus yhdessä opintoneuvojan kanssa

Opintoneuvoja Vappu Tainio, bbt.opiskelu.tau [at] tuni.fi

  • Tekniikan ja luonnontieteiden perustutkinto-opiskelijoiden ohjaus ja neuvonta (Bioteknologian ja biolääketieteen tekniikan koulutusohjelma, luonnontieteet ja tekniikka)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Julkaistu: 10.6.2019
Päivitetty: 7.3.2023