Hyppää pääsisältöön

Tampereen yliopiston opiskelijan käsikirja

Terveystieteiden tutkinto-ohjelma - orientaatio, Terveystieteiden kandidaatti ja terveystieteiden maisteri

Tampereen yliopisto

Onnittelut opiskelupaikasta ja lämpimästi tervetuloa opiskelemaan Tampereelle terveystieteiden tutkinto-ohjelmaan!

Terveystieteiden opiskelijana kotikampuksesi on Kaupin kampus ja kontaktiopetus tapahtuu enimmäkseen Arvo-rakennuksessa. Arvossa työskentelevät terveystieteiden opettajat ja tutkinto-ohjelman lähiopintopalvelut. Tiedekunnan dekaani Juho Saari, opintopäällikkö sekä osa tiedekunnan muiden tutkinto-ohjelmien koulutusasiantuntijoita ja koulutusassistentteja työskentelee Linna-rakennuksessa tai Pinnissä Keskustakampuksella.

Orientaatioviikko 22.8. – 26.8.2022

Opintosi alkavat maanantaina 22.8.2022 orientaatioviikon merkeissä. Orientaatioviikon päivät ovat sisällöltään erilaisia eli uusi opiskelija osallistuu kaikkiin oman oppiaineen orientaatiotilaisuuksiin. Orientaatioviikko järjestetään pääosin Kaupin kampuksella ja osaan tilaisuuksista on mahdollisuus osallistua myös etänä ja etäosallistumislinkit löytyvät alempaa aikataulusta. Tarkistathan ajantasaiset tiedot näiltä orientaatiosivuilta ennen orientaatioviikon ja ko. tilaisuuden alkua.

Maanantai 22.8.2022 Keskustakampus ja Kaupin kampus Arvo A210+ A211

Klo 9.00 – 10.00 Tiedekunnan infotilaisuus. Keskustakampus: Päätalon juhlasali. (Rehtorin, dekaanin ja opintopäällikön terveyhdys) Tilaisuus myös striimataan.

Siirtyminen Kaupin kampukselle Arvoon. Ratikka numero 1 tulee kampuksen lähelle.

Klo 11 - 12 Lounas

Klo 12.15 – 13.00 Opiskelu terveystieteissä (Professori Marja Kaunonen ja tutkinto-ohjelmavastaava Jutta Pulkki)

Klo 13.00 - 14.00 Tutkintorakenteen esittely (Koulutusasiantuntija Iida Valaranta)

Klo 14.00 – 14.30 Tauko

Klo 14.30 - Opiskelukäytänteet, ainejärjestö Salus esittäytyy + Arvon kierros

Tiistai 23.8. Kaupin kampus Arvo

Klo 9.15 - 10.45 Johdatus Sisuun (koulutusasiantuntija Iida Valaranta). Mahdollisuus ottaa oma kone mukaan ja kokeilla Sisua itse. Sijainti: Arvo F025 Keltainen sali

Klo 10.45-11.15 Opiskelutaidon verkkokurssi, Verkko-opi (yliopisto-opettajat Anna-Maija Koivisto ja Mervi Roos) Sijainti: Arvo F025 Keltainen Sali.

Klo 11.15 - 12 Lounas

Klo 12.15 -16 Hoitotieteen ja kansanterveystieteen oppiaineinfot, opettajien esittäytyminen ja HOPS-ryhmät

• Hoitotiede: Arvo F025 Keltainen sali
  • Kansanterveystiede: Arvo F211A+B Kaupin kampus

Keskiviikko 24.8. Keskustakampus/Hervanta ja Kaupin kampus Arvo F114 (etäosallistumismahdollisuus iltapäivän ohjelmaan)

Klo 10 -15 Palvelumessut Hervannan ja keskustan kampuksilla. Kaikille opiskelijoille yhteiset palvelumessut, joilla esitellään opiskelijan palveluita. Mukana mm. opintotietojärjestelmä Sisu, Kela, TOAS, YTHS, SportUni, TREY, kaupunki, Kielikeskus

Klo 13.00-14.00 Suuntana työelämä, tutkinto-ohjelmavastaava Jutta Pulkki (Etäosallistumismahdollisuus Teamsin välityksellä: Click here to join the meeting)

klo 14.00-15.15 Ihmetellään yhdessä – kysymyksiä ja vastauksia + KOPO-kahvit. Marja K., Jutta., Laura Venäläinen, opettajatuutorit, koulutusasiantuntija (Etäosallistumismahdollisuus Teamsin välityksellä: Click here to join the meeting)

Kaikki orientaatiotilaisuudet on suunniteltu tukemaan opintojesi sujuvaa käynnistymistä ja helpottamaan tutustumista opiskeluympäristöön. Terveystieteiden orientoivat opinnot on kandidaatin tutkinnon opintojakso (TER.001), mistä saa opintopisteitä ja se kuuluu terveystieteiden yhteisiin, pakollisiin opintoihin. Jaksolle ilmoittaudutaan Sisussa ja sen ehtii tehdä, kun on saanut ohjeistuksen infotilaisuudessa.

Uusille opiskelijoille on myös koottu puheenvuoroja sekä opiskeluun liittyviä ohjeita yhteiskuntatieteiden tiedekunnan orientaatiomoodleen ja yliopiston yleiseen orientaatiomoodleen. Ennen Moodle-alueelle menoa sinun tulee rekisteröidä Tuni-tunnuksesi – ohjeet tähän löydät Uuden opiskelijan sivulta.

Muistathan ilmoittautua opintojaksoille Sisussa!

Opintojen rakenne

Terveystieteiden kandidaatin tutkinnon rakenne:

1. Hoito- ja kansanterveystieteen perus- ja aineopinnot  hoitotieteessä 75 op ja kansanterveystieteessä 85 op
  2. Terveystieteiden tutkinto-ohjelman yhteiset opinnot 35 op
  3. Valinnaiset opinnot kansanterveystieteessä 60 op ja hoitotieteessä 70 op, joista hoitotieteen opintosuunnissa 25 op hallinto- tai kasvatustiedettä.

Hoitotieteen maisterin tutkinnon rakenne:

1. Hoitotieteen syventävät opinnot 60 op
  2. Johtamisen opintosuunnan opinnot 40 ja opettamisen opintosuunnan 40 op
  3. Vapaasti valittavat opinnot molemmissa opintosuunnissa 20 op

Kansanterveystieteen maisteritutkinnon rakenne:

1. Syventävät opinnot 100 op
  2. Vapaasti valittavat opinnot 20 op
  3. Opetussuunnitelmaa 2021-2024 pääset tarkastelemaan osoitteessa https://www.tuni.fi/opiskelijanopas

Tiedote avoimen väylän ja maisterihaun kautta valituille hoitotieteen opiskelijoille:

Mikäli haluat henkilökohtaista opintoneuvontaa ennen lukuvuoden aloitusta, voit ottaa yhteyttä yliopisto-opettaja Mervi Roosiin elokuun alussa.

Avoimen väylän ja maisterihaun kautta valitut kansanterveystieteen opiskelijat:

Mikäli haluat käynnistää opintosuunnittelun ennen opintojen alkamista, voit olla yhteydessä yliopisto-opettaja Anna-Maija Koivistoon elokuun alussa.

Orientoivia opintoja koskevat kyselyt elokuun alusta lähtien terv.opiskelu [at] tau.tuni.fi Orientoivia koskevat tiedot päivitetään tälle sivulle, JOTEN SEURATKAA TÄTÄ SIVUA AKTIIVISESTi

Lämpimästi tervetuloa!

Hyödyllisiä linkkejä: