Hyppää pääsisältöön

Tampereen yliopiston opiskelijan käsikirja

Kirjallisuustieteen tutkinto-ohjelma, Humanististen tieteiden kandidaatti ja filosofian maisteri - orientaatio

Tampereen yliopisto

Tervetuloa opiskelemaan kirjallisuustieteen tutkinto-ohjelmaan!

Sivut päivittyvät elokuun 2022 aikana.

Orientaatioviikko

Opintosi alkavat maanantaina 22.8.2022 orientaatioviikon merkeissä.

Uusille opiskelijoille suunnattuja puheenvuoroja sekä opiskeluun liittyviä ohjeita kootaan Moodleen yliopiston yleiseen orientaatiomoodleen ja yhteiskuntatieteiden tiedekunnan orientaatiomoodleen

Yhteiskuntatieteiden tiedekunnan tervetulotilaisuus

Maanantaina 22.8.2022 Päätalon juhlasali klo 9-10

HOPS eli henkilökohtainen opintosuunnitelma

Jotta pääset opinnoissasi alkuun, sinun tulee luoda Sisuun HOPS eli henkilökohtainen opintosuunnitelma.

Hopsit kuntoon -tilaisuus tiistaina 23.8.2022 klo 12-14 Pinni B 4113

Kootut Sisu-ohjeet opiskelijalle

Maisteri-info

Suoraan maisteriohjelmaan tulleille sekä maisteriopinnoista kiinnostuneille: torstaina 25.8.2022 klo 13-14 Pinni B 1029-30 Olkkari

Tutkinto-ohjelman lukukauden avajaiset

Tutkinto-ohjelman lukukauden avajaistilaisuus, jonne tervetulleita ovat kaikki uudet ja vanhat opiskelijat sekä henkilökunta: keskiviikko 31.8.2022

Tuutorit apuna opintojen aloituksessa

Ainejärjestösi toivottaa sinut myös tervetulleeksi. Orientaatioviikolla sinua on auttamassa tutustumisessa ja opintojen aloituksessa omat tuutorit. Tuutorisi ottavat sinuun yhteyttä ennen opintojen alkua ja toimivat tukenasi opintojen alkumetreillä.

Jokaisella opiskelualalla on oma ainejärjestönsä tai kiltansa, johon saa halutessaan liittyä. Ainejärjestöt järjestävät tutkinto-ohjelman opiskelijoille tapahtumia, ajavat opiskelijoiden etuja yliopistossa ja edistävät suhteita työelämään. Kirjallisuustieteen ainejärjetö on Teema ry, johon voit tutustua täällä. Uusille opiskelijoille suunnattu fuksiopas löytyy ainejärjestön omilta sivuilta.

Opintojen suunnittelu

Kirjallisuustieteen kandidaattiohjelma

Kirjallisuustieteen maisteriopinnot

Pääohje on se, että ensimmäisen vuoden aikana suoritetaan kirjallisuustieteen perusopinnot osana kandidaatin tutkintoa. Toisen ja kolmannen vuoden aikana suoritetaan kirjallisuustieteen aineopinnot ja neljännen ja viidennen vuoden aikana kirjallisuustieteen syventävät opinnot (maisterin opinnot).

Kirjallisuustieteen opintojen rinnalle opintojen suunnitteluun tulee sisällyttää vapaasti valittavien opintojen, opiskelutaitojen sekä kieli- ja viestintäopintojen suorittaminen.

Opiskelun ohjeet ja tiedottaminen

Opiskeluun liittyvää hyödyllistä tietoa löytyy lisää yliopiston verkkosivuilta ja opiskelijan oppaastaOpiskelijan tulee seurata koko opiskelujen ajan yliopiston intran ilmoituksia ja omaa Tampereen yliopiston tarjoamaa sähköpostia.

Yliopistoon ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen lukuvuodelle 2022 - 2023 avautuu 9.5.2022 ja päättyy 1.9.2022. Mikäli haluat suorittaa opintoja jo lukuvuoden 2022 - 2023 ensimmäisellä periodilla, tulee lukuvuosi-ilmoittautuminen hoitaa ennen opintojaksoille ilmoittautumista.

Lukuvuosi-ilmoittautuminen tehdään OILI-palvelussa. Palveluun kirjaudutaan yliopiston käyttäjätunnuksella. Valitse kirjautuessa vaihtoehto Tampereen korkeakoulut/Tampere Universities. Voit tarvittaessa aktivoida käyttäjätunnuksesi osoitteessa https://salasana.tuni.fi.

Jos sinulla on kysyttävää, ole yhteyksissä tutkinto-ohjelman henkilökuntaan:

• Tutkinto-ohjelman opettajat (etunimi.sukunimi [at] tuni.fi)
  • Camilla Pynninen-Kangas, koulutusasiantuntija (camilla.pynninen-kangas [at] tuni.fi)

Autamme ja vastaamme mielellämme kysymyksiisi!

Tervetuloa!

Julkaistu: 6.6.2019