Hyppää pääsisältöön
Tampereen yliopiston opiskelijan käsikirja

Ympäristö-, energia- ja biotekniikka, diplomi-insinööri (2 v) -orientaatio

Tervetuloa jatkamaan opintojasi ympäristö- ja energiatekniikan DI-tutkinto-ohjelmassa Hervannan kampuksella!

Opintosi alkavat ma 19.8.2024, jolloin alkaa orientaatioviikko.  Kaikille DI-ohjelmissa aloittaville tarkoitettu yhteinen info on klo 13:00 Konetalossa, K1704:ssä, ja tutkinto-ohjelman oma info klo 14:00 K2115A:ssa. 

Aloitustilaisuudessa ja orientaatioviikon Moodle-alueella käydään läpi tärkeimmät opintojen aloitukseen liittyvät asiat. Osallistumalla näihin pääset opinnoissasi heti alkuun!

  • Infovideot löydät Moodlesta. Ennen Moodle-alueelle menoa sinun tulee rekisteröidä Tuni-tunnuksesi – ohjeet tähän löydät Uuden opiskelijan sivulta, ja tunnus on mahdollista aktivoida elokuun alusta, kun opinto-oikeus on voimassa.
  • Kannattaa olla myös yhteydessä tutkinto-ohjelman koulutusasiantuntijaan jo ennen opintojen alkua ja sopia tapaaminen elokuun alkupuolella. Kun olet ottanut tuni-tunnuksen käyttöön, voit varata Teams-ohjausajan tästä. Aikoja on tarjolla 5.-15.8.2024.

Uuden opiskelijan muistilista antaa ajankohtaisia tietoja myös koronatilanteen huomioimisesta.  

Uusille opiskelijoille suunnattuja puheenvuoroja sekä opiskeluun liittyviä ohjeita on koottu Moodleen. Tutustumalla puheenvuoroihin aloitat orientoitumisen yliopisto-opintoihin. Ennen Moodle-alueelle menoa sinun tulee rekisteröidä Tuni-tunnuksesi – ohjeet tähän löydät Uuden opiskelijan sivulta. Samalta sivulta löydät myös kulloinkin ajankohtaista tietoa koronatilanteen vaikutuksesta opintoihisi.

Maanantai 19.8.2024

13-14 DI-ohjelmien yhteinen info, K1704 (Konetalon aulakerros)

14-16 Tutkinto-ohjelman oma info K2115A (Konetalon toinen kerros)

Keskiviikko 21.8.2024

Maisterivaiheen HOPS-neuvola klo 14:00-16:00 salissa A119 Kampusareenalla.

Suoraan Ympäristö-, energia- ja biotekniikan maisterivaiheessa aloittavien tilaisuus, jossa mm. tehdään alustava opintosuunnitelma ja opetellaan Sisu-tietojärjestelmän käyttöä sekä ilmoittaudutaan ensimmäisen periodin kursseille.

Tuutorit apuna opintojen aloituksessa

Orientaatioviikolla sinua on auttamassa tutustumisessa ja opintojen aloituksessa omat tuutorit ja tutkinto-ohjelmasi ohjausvastaavat. Kaikki maisterivaiheeseen valitut kuuluvat samaan tuutoriryhmään.

Kiltasi toivottaa sinut myös tervetulleeksi!

Jokainen opiskelija kuuluu oman ammattialansa mukaiseen järjestöön, joka järjestää jäsenistölleen aktiivisesti tapahtumia sekä toimii tärkeänä opiskelijaelämän kiinnekohtana. Sinun kiltasi on Ympäristöteekkarikilta YKI. Killan nettisivuille päivitetään runsas tietopaketti uudelle opiskelijalle https://ymparistoteekkarikilta.fi/fukseille.html

Orientaatioviikkoa edeltävänä sunnuntaina 18.8.2024 klo 18 järjestetään Varaslähtö, johon olet enemmän kuin tervetullut purkamaan pahimpia jännityksiä! Varaslähtö järjestetään Hervannassa kampuksen etunurtsilla (suuri nurmialue Hervannan valtaväylän varrella). Tunnistat omat tuutorit metsänvihreistä haalareista. Näiden lisäksi killan fuksitoiminnasta vastaavat lähettävät sinulle myös henkilökohtaisen fuksikirjeen sähköpostin välityksellä. Jos et ole saanut kirjettä 14.8. mennessä, otathan yhteyttä jan.windia(at)tuni.fi 

Tarvitsetko erityistä tukea opintojesi alkuun?

Yliopisto järjestää infotilaisuuksia yksilöllisistä opiskelujärjestelyistä 26.8. alkavalla viikolla, lisätietoa tästä. (Linkki johtaa Tampereen yliopiston intranettiin, johon tarvitset tuni-tunnukset). Jos kaipaat tarkempaa tai ennakoivaa ohjeistusta, kampukseen tutustumista tai opintojen ohjausta ennen orientaatioviikkoa esimerkiksi vammaisuuden, oppimisvaikeuden tai neuropsykiatristen haasteiden takia, voit olla yhteydessä koulutusasiantuntija Anna Haapamäkeen (ks. yhteystiedot alla). Voimme tarvittaessa sopia tapaamisesta jo elokuun alkuun tai orientaatioviikolle ennen opetuksen alkua. Tapaamiset voivat olla kampuksella tai etänä Teamsin kautta. Voimme myös sopia tehostetusta opintojen ohjauksesta erityisesti opintojen alussa ja/tai säännöllisistä ohjaustapaamisista opintojen ajalle. 

Yhteystiedot

Anna Haapamäki
koulutusasiantuntija
etu.sukunimi [at] tuni.fi (ilman skandinaavisia merkkejä)
p. 040 849 0998

Julkaistu: 2.7.2019
Päivitetty: 19.6.2024