Värillinen laatikko, jossa teksti "Onnea opiskelupaikasta!"

Tervetuloa uudet yliopisto-opiskelijat!

Hienoa, että valitsit Tampereen yliopiston opiskelupaikaksesi. Näille sivuille olemme koonneet opintojesi aloittamisen kannalta oleellista tietoa. Tutustuthan materiaaliin huolella ja teet tarvittavat toimenpiteet, jotta opintosi pääsevät hyvin alkuun. Yliopistoyhteisö odottaa sinua!

Muista nämä

Ennen kuin opinnot alkavat orientaatioviikolla maanantaina 17.8.2020., sinun tulee hoitaa jo etukäteen muutamia asioita ja tutustua verkkosivuilla olevaan uuden opiskelijan tervetulomateriaaliin, jonka löydät alle listatuista linkeistä.

  1. Ota opiskelupaikka vastaan määräaikaan mennessä
  2. Ilmoittaudu lukuvuodelle määräaikaan mennessä
  3. Rekisteröi TUNI-käyttäjätunnus (HUOM! Mahdollista aikaisintaan 20.7.2020 opintotietojärjestelmämuutosten vuoksi.)
  4. Hae opiskelijakorttia jo etukäteen
  5. Hae opintotukea
  6. Lue yleisestä orientoitumisesta yliopisto-opiskeluun
  7. Tutustu oman ohjelmasi tarkempaan orientaatiomateriaaliin
  8. Tutustu ylioppilaskunnan uuden opiskelijan materiaaliin
  9. Tutustu opiskelijan oppaan kokonaisuuteen: opetussuunnitelmajulkaisuun ja ohjeisiin

 

Ajankohtaista koronavirustilanteesta

Tampereen yliopisto ja Tampereen ammattikorkeakoulu seuraavat koronavirustilannetta ja viranomaisten päätöksiä ja linjaavat tarvittavia toimia yhdessä. Noudatamme kaikessa viestinnässämme viranomaisen antamia ohjeita ja kunnioitamme yksityisyydensuojaa.

Aloitamme yliopiston syyslukukauden 2020-2021 hybridimallissa, jolloin osallistujamäärältään isot luennot ja tilaisuudet ovat etätoteutuksena, ja harjoitus- ja pienryhmätyöskentely voidaan toteuttaa kampuksilla tutkinto-ohjelman ja opettajan arvioiman tarpeen mukaisesti turvallisuus- ja hygieniaohjeet huomioiden. Tuutorryhmät voivat tavata kampuksilla heti orientaatioviikosta alkaen.  Katso tarkemmat tiedot tutkinto-ohjelmasi orientaatiosivuilta sekä opetussuunnitelmajulkaisusta elokuussa.

Itseopiskeluvaihtoehtoa tarjotaan mahdollisuuksien mukaan riskiryhmään kuuluville. Meille on tärkeää, että joka tilanteessa tutustut ja kiinnityt  uuteen opiskeluympäristöösi ja uusiin opiskelukavereihisi mahdollisimman mutkattomasti. Päivitämme osuutta vielä ennen orientaatioviikkoa.

placeholder

Tervetuloa uusi opiskelija!

Suomen kansainvälisin ja monipuolisin yliopistoyhteisö toivottaa sinut tervetulleeksi!
Tampereen yliopisto

Tutustu yliopistoon

Seitsemän eri tiedekuntaa ja toimintaa kolmella eri kampuksella Tampereen alueella. Tutustu Tampereen yliopistoon!
Värillinen tekstilaatikko somekanavista

Seuraa somea

Seuraamalla sosiaalisen median kanaviamme voit tutustua meihin jo ennen opintojesi aloittamista. Voit jakaa tarinoitasi tunnuksella #TampereUni2020.
Ryhmätyön tekemistä Linna-kirjastossa.

Opiskelijatuutorit ovat apunasi

Opiskelijatuutorit ovat kokeneempia opiskelijoita, jotka on koulutettu tarjoamaan tukea uusille opiskelijoille. Tuutori mm. näyttää, missä tärkeät tilat ja palvelut sijaitsevat sekä tutustuttaa sinut yliopiston arkeen ja opiskeluun.
decorative

Opiskelijan ohjauspalvelut

Opiskelijana saatavillasi on kattavat ohjauspalvelut. Olipa kyse sitten tutkintoosi valittavista kokonaisuuksista tai laajemmin jaksamisesta opintojen aikana, olemme tukenasi.
laptop

IT-palvelut

Opiskelua varten tarvitset käyttäjätunnuksen, salasanoja ja toimivan työaseman. IT-palveluiden ohjeilla pääset alkuun.

Tärkeitä arjen sujumiseen liittyviä asioita

Jotta opinnot lähtisivät käyntiin sujuvasti, on myös arjen muiden asioiden oltava kunnossa. Ennen opintojen alkua kannattaa hoitaa kuntoon ainakin  asunto- ja opintotukiasiat. Voit tutustua myös kampusten arkea helpottaviin palveluihin.

Trey logo with a bg

Tampereen ylioppilaskunta

Tampereen ylioppilaskunta (TREY) on kaikkien 18 000 Tampereen yliopiston opiskelijan yhteinen edunvalvoja, järjestötoiminnan mahdollistaja, palveluntarjoaja ja yhteisöllisyyden rakentaja. Kaikki me 18 000 opiskelijaa olemme ylioppilaskunta.
sportuni

SportUni – Parasta korkeakoululiikuntaa Tampereella

SportUni tarjoaa laadukkaat ja monipuoliset liikuntapalvelut Tampereen korkeakoulujen opiskelijoille ja henkilökunnalle. Käytössäsi ovat kolmen kampuksen liikuntapalvelut yhdellä edullisella maksulla.
Tampere_Vanzo

Tampere – uusi kotikaupunkisi

Tampereella on paljon tarjottavaa! Luonto ja kulttuuri ovat vahvasti läsnä kaupungin tarjonnassa, ja niinpä voitkin saman päivän aikana tutustua Pispalan upeisiin maisemiin ja vaikkapa käväistä teatterissa.