Hyppää pääsisältöön

Ohjaustahot ja yhteystiedot

Tampereen yliopisto ja TAMK

Opiskelijan ohjaus Tampereen yliopistossa: opiskelun ja hyvinvoinnin tuki

Yliopistossa tarjottavan ohjauksen tavoitteena on tukea opintojesi sujumista ja hyvinvointiasi sekä vahvistaa asiantuntijuuttasi ja toimijuuttasi oppijana!

Opiskelujen aikana voi tulla kuitenkin eteen monenlaisia opiskelun käytäntöihin, säädöksiin, opintojen suunnitteluun, itse opiskelemiseen ja hyvinvointiin liittyviä kysymyksiä. Kysymyksiisi on tarjolla tukea ryhmä- ja henkilökohtaisen ohjauksen muodossa sekä erilaisten itseopiskelu- ja tukimateriaalien, luentojen ja tapahtumien muodossa.

Opiskelun ja hyvinvoinnin tuki jakautuu kolmeen tasoon: tiedekunnan tarjoamiin ohjauspalveluihin, yhteisiin ohjauspalveluihin ja muihin tuen tahoihin. Ohjauksen pääpaino on tutkinto-ohjelmissa ja tiedekunnissa annettavassa yksilö- ja ryhmämuotoisessa ohjauksessa. Yhteiset ohjauspalvelut tarjoavat täydentävää tukea ja ohjausta tiedekunnissa annettavalle ohjaukselle. Lisäksi Tampereen yliopisto ja sen sidosryhmät tarjoavat monipuolisesti muita ohjaus- ja tukipalveluita.

Opiskelijan ohjaus Tampereen yliopistossa jakautuu kolmeen tasoon. 1. ohjauksen pääpaino on tiedekunnissa annettava yksilö- ja ryhmämuotoinen ohjaus. 2. yhteiset ohjauspalvelut tarjoavat täydentävää tukea ja ohjausta. 3. yliopisto ja sen sidosryhmät tarjoavat muita ohjaus- ja tukipalveluilta.

Lataa kuva Opiskelijan ohjaus Tampereen yliopistossa: opiskelun ja hyvinvoinnin tuki pdf-muotoisena:

Ohjaus- ja tukipalvelut Tampereen yliopistossa

 

1) Tiedekunnan ohjauspalvelut

Ohjauksen pääpaino on tutkinto-ohjelmissa ja tiedekunnissa annettavassa yksilö- ja ryhmämuotoisessa ohjauksessa. Tiedekuntasi ja tutkinto-ohjelmasi on keskeisin ohjaustaho opintojen suunnitteluun, kuten HOPSiin ja opintojaksovalintoihin, kurssien opiskelukäytäntöihin sekä oppimisen ohjaukseen, harjoitteluun ja opinnäytteen tekemiseen sekä oman alan pohdintoihin liittyvissä asioissa aina opintojen aloituksesta valmistumiseen. Tiedekunnissa tukea ja ohjausta tarjoavat muun muassa:

Katso tarkemmin sivulta Ohjaustahot ja yhteystiedot: Tiedekuntakohtaiset palvelut.

 

2) Yhteiset ohjauspalvelut

Yhteiset ohjauspalvelut tarjoavat täydentävää tukea ja ohjausta tiedekunnissa annettavalle ohjaukselle. Yhteiset ohjauspalvelut on tarkoitettu kaikkien tutkinto-ohjelmien opiskelijoille. Tukea tarjoavat opinto-ohjaajat, uraohjaajat, opintopsykologit sekä yksilöllisten opiskelujärjestelyjen asiantuntijat. Löydät tukea muun muassa:

  • Hyvinvointiin
  • Urasuunnitteluun
  • Opiskelutaitoihin
  • Yksilöllisiin opiskelujärjestelyihin

Tarjottavat palvelut:

  • Itseopiskelu- ja tukimateriaalit
  • Matalan kynnyksen ohjaus ja tuki, Navigaattori (ilman ajanvarausta)
  • Ryhmät (ryhmäohjaus)
  • Yksilöohjaus (henkilökohtaiset ohjauskeskustelut)

Katso tarkemmin sivulta Ohjaustahot ja yhteystiedot: Yhteiset ohjauspalvelut (tuni.fi).

 

3) Muut tuen tahot

Tarjolla on myös paljon muita Tampereen yliopiston ja sidosryhmien ohjaus- ja tukipalveluita kuten

Löytyikö oikea avun tai tuen taho? Katso lisää Usein kysyttyä ohjauksesta ja hyvinvoinnista -kokonaisuudesta!
 

Jatko-opiskelija, löydät jatko-opiskelijan ohjaustahoista, hyvinvoinnin tuesta ja urasuunnittelusta lisää tältä sivultaAvoimen yliopiston opiskelija, saat tukea opintoihisi käytännön kysymyksissä opintotoimistosta ja henkilökohtaista opintojen ohjausta omien opintojesi koulutusasiantuntijalta. Lue lisää ohjeista ja tuesta tältä sivustolta.

 

Julkaistu: 29.1.2019
Päivitetty: 1.3.2023