Tampereen yliopiston opiskelijan käsikirja
Ohjaustahot ja yhteystiedot: Yhteiset ohjauspalvelut
Yliopiston yhteiset ohjauspalvelut
Yhteiset ohjauspalvelut tarjoavat täydentävää tukea ja ohjausta tiedekunnissa annettavalle ohjaukselle. Sinun on mahdollista hyödyntää palveluita riippumatta siitä, missä tutkinto-ohjelmassa opiskelet. Löydät tukea muun muassa hyvinvointiin, urasuunnitteluun, opiskelutaitoihin ja yksilöllisiin opiskelujärjestelyihin.
Tarjottavat palvelut:
- Itseopiskelu- ja tukimateriaalit
- Matalan kynnyksen ohjaus ja tuki, Navigaattori (ilman ajanvarausta)
- Ryhmät (ryhmäohjaus)
- Yksilöohjaus (henkilökohtaiset ohjauskeskustelut)
Itseopiskelu- ja tukimateriaalit
Hyödynnä itseopiskelumateriaalina muun muassa seuraavia
- Opiskelijan kompassi (verkkopohjainen hyvinvointi- ja elämäntaito-ohjelma)
- Urasuunnittelun moodle & Job-Teaser (työ-/harjoittelupaikat)
- Vapaasti valittavien opintojen tietopankki
- Tervetuloa takaisin -moodle orientaationa kaikille opintoihin palaaville opiskelijoille (fukseille on oma uusien opiskelijoiden orientaatiomoodlensa)
- Opiskelutaitojen tukimateriaali ja moodlet
- Intran opiskelutaitomateriaali: opiskelutaidot, oppimistaidot, ajankäytön säätely, opiskelumotivaatio, oppimisen tarkastelu (mm. oppimisen säätelyn itsearviointikysely), opiskelukyvyn ylläpito, matematiikan opiskelu & etäopiskelutaidot
- Moodlet: Johdatus opiskelutaitoihin, Tekstien oppiminen ja tenttiin valmistautuminen, Oppimisen strategiat ja opiskelutaidot, Opinnäytetyöntekijän opiskelutaidot
Matalan kynnyksen ohjaus ja tuki, Navigaattori
Ilman ajanvarausta
- Verkossa
- Chat
- Jodel
- Kampuspäivystykset
- Yhteisten ohjauspalveluiden ja eri tukipalveluiden vaihtuvat päivystykset Navigaattorin tiloissa
- Opinto-ohjaajien päivystykset opon huoneissa
Lue tarkemmin Navigaattorin sivuilta (tuni.fi/navigaattori) ja liity seuraajaksi Instagramissa: @navigaattori_tampereuni!
Ryhmät (ryhmäohjaus)
- Tarjolla oleva ryhmämuotoinen toimintamme ja hyvinvoinnin tapahtumat ovat koottuna Hyvinvointikalenteriin
- Hyödynnä myös monipuolisia vertaistuen ryhmiä (hyvinvoinnin, opiskelun ja vapaa-ajan teemoissa)
Yksilöohjaus (henkilökohtaiset ohjauskeskustelut)
Opinto-ohjaaja tukee esimerkiksi opiskeluelämäntilanteen ja tulevaisuuden tavoitteiden jäsentämisessä sekä valintojen tekemiseen ja hyvinvointiin liittyvissä pohdinnoissa. Opinto-ohjaajan luona voit käydä silloinkin, kun selkeitä kysymyksiä ei ole, mutta haluat jutella asiastasi jonkun kanssa. Jos et tiedä, miten alkaisit selvittää tilannettasi, voit keskustella siitä ensin opinto-ohjaajan kanssa.
- Ota yhteyttä: opiskelijanohjaus.tau [at] tuni.fi
- Varaa tapaamisaika sähköisellä ajanvarauksella etäohjaukseen tai lähiohjaukseen. Huom! Vapaat ajat näkyvät vain kahden viikon päähän. Jos vapaita aikoja ei ole heti näkyvissä, katso seuraavana päivänä uudelleen
- Tule käymään päivystysaikana Hervannassa ti klo 12-15, Päärakennuksen huoneessa PA209b ja keskustassa to klo 13-14, Päätalon huoneessa A117. Tai ota yhteyttä Jodelin AMA-sessioissa (to klo 11-12). Ks. poikkeukset Navigaattorin sivuilta
Uraohjaaja tukee urasuunnittelun pohdinnoissa. Näitä voivat olla esimerkiksi harjoittelupaikan hakeminen, valmistumisen lähestyminen, oman osaamisen tunnistaminen, työllistyminen ja työtehtävämahdollisuudet.
- Ota yhteyttä: uraohjaus.tau [at] tuni.fi
- Varaa tapaamisaika etä- tai lähiohjaukseen sähköisellä ajanvarauksella
Opintopsykologi tukee esimerkiksi opiskelutaitoihin, opinnoissa jaksamiseen, aikaansaamiseen ja opiskelumotivaatioon liittyvissä asioissa sekä opiskelun sovittamisessa yhteen haastavan elämäntilanteen tai erityispulmien kanssa. Ennen yhteydenottoa lue tarkemmat ohjeet alta (kohdasta ‘Tarkemmat yhteisten ohjauspalveluiden kuvaukset’).
- Ota yhteyttä & tiedustele vapaita aikoja: opintopsykologit.tau [at] tuni.fi
Yksilöllisten opiskelujärjestelyjen asiantuntija. Opintojen saavutettavuuden tueksi voit saada yksilöllistä tukea tai yksilöllisiä opiskelujärjestelyjä, jos sinulla on jokin sairaus, vamma tai esimerkiksi oppimisvaikeus. Lue tarkemmin yksilöllisistä opiskelujärjestelyistä.
- Ota yhteyttä: opiskelijanohjaus.tau [at] tuni.fi.
- Varaa tapaamisaika lähiohjaukseen tai etäohjaukseen
S2-ohjaajalta saa tukea ja henkilökohtaista ohjausta suomen kieleen, kielitaitoon ja kielitaitovaatimuksiin liittyvissä asioissa. Ohjaus on tarkoitettu erityisesti niille opiskelijoille, jotka opiskelevat suomeksi, mutta äidinkieli ei ole suomi.Tuntuuko jokin kurssi liian vaativalta kielellisesti? Tuntuvatko jotkin opiskelutehtävät vaikeilta kielen takia? Meneekö sinulla opiskeluun liikaa aikaa kielen kanssa säätämisen takia? Onko opinnäytteen kirjoittaminen hidasta ja työlästä kielen takia? Mietitkö, kehittyykö kielitaitosi riittävän nopeasti kohti työelämän vaatimuksia?
- Ota yhteyttä ja varaa aika Suomen kielen ja kulttuurin yliopisto-opettaja Maija Tervolalta (maija.tervola [at] tuni.fi). Ohjaustapaamisia voidaan pitää kasvokkain tai Teamsin / puhelimen välityksellä.
Löytyikö oikea avun tai tuen taho?
-
Lue lisää yliopistossa tarjolla olevasta ohjauksesta ja tuesta (tuni.fi/ohjauspalvelut)!
-
Katso myös apua Usein kysyttyä ohjauksesta ja hyvinvoinnista -kokonaisuudesta!