Hyppää pääsisältöön

Tampereen yliopiston opiskelijan käsikirja

Ohjaustahot ja yhteystiedot: Yhteiset ohjauspalvelut

Yliopiston yhteiset ohjauspalvelut 

Yhteiset ohjauspalvelut tarjoavat täydentävää tukea ja ohjausta tiedekunnissa annettavalle ohjaukselle. Sinun on mahdollista hyödyntää palveluita riippumatta siitä, missä tutkinto-ohjelmassa opiskelet. Löydät tukea muun muassa hyvinvointiin, urasuunnitteluun, opiskelutaitoihin ja yksilöllisiin opiskelujärjestelyihin.

Tarjottavat palvelut:

Itseopiskelu- ja tukimateriaalit

Hyödynnä itseopiskelumateriaalina muun muassa seuraavia

Ajanvaraukseton matalan kynnyksen ohjaus ja tuki, Navigaattori

Ilman ajanvarausta

 • Verkossa
  • Chat
  • Jodel
 • Kampuspäivystykset
  • Yhteisten ohjauspalveluiden ja eri tukipalveluiden vaihtuvat päivystykset Navigaattorin tiloissa
  • Opinto-ohjaajien päivystykset opon huoneissa

Lue tarkemmin Navigaattorin sivuilta (tuni.fi/navigaattori) ja liity seuraajaksi Instagramissa: @navigaattori_tampereuni!

Ryhmät (ryhmäohjaus)

Yksilöohjaus (henkilökohtaiset ohjauskeskustelut)

Opinto-ohjaaja tukee esimerkiksi opiskeluelämäntilanteen ja tulevaisuuden tavoitteiden jäsentämisessä sekä valintojen tekemiseen ja hyvinvointiin liittyvissä pohdinnoissa. Opinto-ohjaajan luona voit käydä silloinkin, kun selkeitä kysymyksiä ei ole, mutta haluat jutella asiastasi jonkun kanssa. Jos et tiedä, miten alkaisit selvittää tilannettasi, voit keskustella siitä ensin opinto-ohjaajan kanssa.

 • Ota yhteyttä: opiskelijanohjaus.tau [at] tuni.fi
 • Varaa tapaamisaika sähköisellä ajanvarauksella etäohjaukseen tai lähiohjaukseen. Huom! Vapaat ajat näkyvät vain kahden viikon päähän. Jos vapaita aikoja ei ole heti näkyvissä, katso seuraavana päivänä uudelleen
 • Tule käymään päivystysaikana Hervannassa ti klo 13-15, Päärakennuksen huoneessa PA209b ja keskustassa to klo 14-15.30, Päätalon huoneessa A117. Ks. poikkeukset Navigaattorin sivuilta 

Uraohjaaja tukee urasuunnittelun pohdinnoissa. Näitä voivat olla esimerkiksi harjoittelupaikan hakeminen, valmistumisen lähestyminen, oman osaamisen tunnistaminen, työllistyminen ja työtehtävämahdollisuudet.  

Opintopsykologi tukee esimerkiksi opiskelutaitoihin, opinnoissa jaksamiseen, aikaansaamiseen ja opiskelumotivaatioon liittyvissä asioissa sekä opiskelun sovittamisessa yhteen haastavan elämäntilanteen tai erityispulmien kanssa. Ennen yhteydenottoa lue tarkemmat ohjeet alta (kohdasta ‘Tarkemmat yhteisten ohjauspalveluiden kuvaukset’). 

 • Ota yhteyttä & tiedustele vapaita aikoja: opintopsykologit.tau [at] tuni.fi

Yksilöllisten opiskelujärjestelyjen asiantuntija. Opintojen saavutettavuuden tueksi voit saada yksilöllistä tukea tai yksilöllisiä opiskelujärjestelyjä, jos sinulla on jokin sairaus, vamma tai esimerkiksi oppimisvaikeus. Lue tarkemmin yksilöllisistä opiskelujärjestelyistä

S2-ohjaajalta saa tukea ja henkilökohtaista ohjausta suomen kieleen, kielitaitoon ja kielitaitovaatimuksiin liittyvissä asioissa. Ohjaus on tarkoitettu erityisesti niille opiskelijoille, jotka opiskelevat suomeksi, mutta äidinkieli ei ole suomi.Tuntuuko jokin kurssi liian vaativalta kielellisesti? Tuntuvatko jotkin opiskelutehtävät vaikeilta kielen takia? Meneekö sinulla opiskeluun liikaa aikaa kielen kanssa säätämisen takia? Onko opinnäytteen kirjoittaminen hidasta ja työlästä kielen takia? Mietitkö, kehittyykö kielitaitosi riittävän nopeasti kohti työelämän vaatimuksia?  

 • Ota yhteyttä ja varaa aika Suomen kielen ja kulttuurin yliopisto-opettaja Maija Tervolalta (maija.tervola [at] tuni.fi). Ohjaustapaamisia voidaan pitää kasvokkain tai Teamsin / puhelimen välityksellä.

Löytyikö oikea avun tai tuen taho?

Tarkemmat yhteisten ohjauspalveluiden kuvaukset: 

Julkaistu: 13.12.2022
Päivitetty: 22.11.2023