Hyppää pääsisältöön
Tampereen yliopiston opiskelijan käsikirja

Ohjaustahot ja yhteystiedot: Tiedekuntakohtaiset palvelut

Tiedekuntakohtaiset ohjauspalvelut

Tältä sivulta löydät  oman tiedekuntasi opintohallinnon yhteystiedot, kuten koulutusasiantuntijoiden, opintoneuvojien ja esimerkiksi kv-liikkuvuusasiantuntijoiden tiedot. Opettajatuutorisi yhteystiedot löydät Opettajatuutorointi opiskelijoille -sivulta ja kurssien vastuuopettajien yhteystiedot löydät opetussuunnitelmista aina kyseisen kurssin tiedoista. 

Ohjauksen pääpaino on tutkinto-ohjelmissa ja tiedekunnissa annettavassa yksilö- ja ryhmämuotoisessa ohjauksessa. Tiedekuntasi ja tutkinto-ohjelmasi on keskeisin ohjaustaho opintojen suunnitteluun, kuten HOPSiin ja opintojaksovalintoihin, kurssien opiskelukäytäntöihin sekä oppimisen ohjaukseen, harjoitteluun ja opinnäytteen tekemiseen sekä oman alan pohdintoihin liittyvissä asioissa aina opintojen aloituksesta valmistumiseen. Tiedekunnissa tukea ja ohjausta tarjoavat muun muassa:

  • Opintoneuvojat auttavat muun muassa Sisuun liittyvissä asioissa. Lisäksi opiskelijatuutorit antavat vertaistukea opintojaan aloittaville opiskelijoille.
  • Koulutusasiantuntijoiden puoleen kannattaa kääntyä etenkin kaikissa tutkintoon liittyvissä kysymyksissä, kuten henkilökohtaisen opintosuunnitelman tekeminen ja hyväksyttäminen, muualla suoritettujen opintojen hyväksilukeminen tutkintoon ja harjoitteluun liittyvät kysymykset sekä valmistumiseen liittyvät asiat.
  • Opettajatuutorit tukevat opintojen sujumista sekä asiantuntijuuden kasvua ja näihin kysymyksiin liittyviä pohdintoja. Heidän puoleensa voi kääntyä esimerkiksi oman osaamisen kehittämistä ja omaa alaa koskevissa pohdinnoissa.  
  • Opettajat vastaavat oppimisen ohjauksesta ja omaan opetukseensa liittyvästä ohjauksesta, kuten kurssien tavoitteisiin, opiskelukäytäntöihin ja arviointiin liittyvistä kysymyksistä sekä opinnäytteiden ohjauksesta.
  • Kv-liikkuvuusasiantuntijoilta saat apua kansainvälistymiseen opintojen aikana.
  • Muistathan myös hyödyntää opetussuunnitelmaa- ja tarjontaa sekä Sisu-ohjeita.

Yliopiston muiden ohjauksen ja tuen palveluiden, kuten Yhteisten ohjauspalveluiden, yhteystiedot löydät tältä sivulta.

Suosittelemme sinua varaamaan ohjaukseen ajan.

Julkaistu: 10.6.2019
Päivitetty: 1.7.2024