Hyppää pääsisältöön

Kansainvälisty opinnoissa

Ajankohtaista

Go Global! Vaihtoon lukuvuonna 2024-2025

Ensi lukuvuonna uusiin maisemiin? Seuraava ja samalla viimeinen täydennyshaku lv. 24-25 tapahtuviin vaihtoihin on syyskuussa 2024. Seuraa Go global -intrauutisia, Instaa ja lue tarkempia ohjeita alta!

Opiskelijavaihdon hakuohjeet

Go Global! Seuraathan jo vaihtolähettiläitä?

Inspiroidu kansainvälisestä menosta Tampereen yliopiston kv-liikkuvuuden palvelujen IG:ssä @taugoesglobal! Sometähtinämme toimivat vaihtolähettiläät, joiden ulkomaan seikkailuja pääset seuraamaan. Lisäksi saat rutkasti tietoa erilaisista kansainvälistymisvaihtoehdoista.

Liity mukaan @taugoesglobal

Go Global! Tutustu ECIU-yliopistoon

ECIU-yliopistossa pääset ratkomaan yhteiskunnan todellisia ongelmia ja osallistumaan paremman maailman rakentamiseen! ECIU-yliopiston kautta voit lähteä opiskelijavaihtoon Eurooppaan, osallistua intensiivikursseille tai liikkua virtuaalisesti.

Tartu haasteeseen

Tutustu opiskelijavaihtoon

Minne vaihtoon?

Vaihtokohteita on tarjolla satoja eri puolilla maailmaa. Opiskele koko lukuvuosi tai yksi lukukausi. Myös kesäkursseja on tarjolla. Valitse omasi!

Vaihtokohteet

Hakuajat

Päähaut ovat syyshaku ja tammihaku. Niiden lisäksi on täydennyshaut syyskuussa ja maaliskuussa. Lyhyille akateemisille opiskelujaksoille on mahdollista hakea matka-apurahaa jatkuvasti.

Hakuohjeet

Rahoitus

Yliopiston vaihtosopimuksen ja -ohjelman kautta liikkuvana saat matka- tai ohjelmakohtaisen apurahan. Myös muita apurahoja on tarjolla.

Opiskelijavaihdon rahoitus

Ohjeita opiskelijavaihtoon valituille

Kun sinut on valittu opiskelijavaihtoon tai olet saanut Erasmus+ -harjoitteluapurahan, tutustuthan huolella ohjeisiin.

Ohjeita vaihtoon valituille

Lähde lyhytkurssille

Erilaisilla lyhytkursseilla voit syventää omaa alaa ja kielitaitoa intensiivisesti.

Lyhyet opiskelujaksot ulkomailla

Liikkuvuustukea väitöskirjatutkijoille

Väitöskirjatutkija, edistä uramahdollisuuksiasi kansainvälistymällä. Kansainvälinen asiantuntijuus ja globaali verkostoituminen voivat olla ratkaiseva tekijä!

Tutustu vaihtoehtoihisi

Tutustu harjoitteluun ulkomailla

Harjoittelu ulkomailla

Voit suorittaa ulkomailla myös työharjoittelun ja hakea Erasmus+ -harjoitteluapurahaa tai tiedekunnan harjoittelutukea. Tiedekuntien harjoitteluapurahojen säännöt ovat tiedekuntakohtaisia.

Harjoittelu ulkomailla

Erasmus+ -harjoitteluapuraha

Erasmus+ -työharjoittelu avaa sinulle upeat mahdollisuudet tutustua työelämään ulkomailla! Voit hakea Erasmus-työharjoittelun apurahaa, jos olet suorittamassa harjoittelua ulkomailla Erasmus+ -ohjelmaan kuuluvassa maassa. Uutta: myös ohjelman ulkopuolisiin maihin voi saada Erasmus+-harjoitteluapurahaa!

Ulkomaan harjoittelun rahoitus

Näin kansainvälistyt kotiyliopistossa

Kansainvälinen opiskelijatuutorointi

Joka vuosi Tampereen yliopistoon saapuu yli 1000 uutta kansainvälistä opiskelijaa! Voit kansainvälistyä auttamalla heitä sopeutumaan uuteen kaupunkiin ja hankkia samalla itsellesi kullanarvoista kansainvälistä kokemusta.

Kansainvälinen opiskelijatuutorointi

Kansainvälistymiskokonaisuus

Sisällytä kansainvälistymistä edistäviä opintoja opintosuunnitelmaasi. Koosta kansainvälistymiskokonaisuus ja osoita työnantajille olevasi korvaamaton lisä työtiimiin!

Kansainvälistymiskokonaisuus

Tampere Summer School

Tampere Summer School -toiminnot ovat tauolla. Pysy kuulolla tulevista kesäsuunnitelmistamme!

Tampere Summer School