Hyppää pääsisältöön

Kansainvälisty opinnoissa

Ajankohtaista

Hae kansainväliseksi opiskelijatuutoriksi kevätlukukaudelle 2023!

Mukaan pääset täyttämällä hakulomakkeen TREYn tuutoroinnin verkkosivuilla hakuaikana. Kaikki tuutorit saavat myös pienen kulukorvauksen ja tuutoroinnista kertyneet opintopisteet voit lisätä tutkintosi kansainvälistymiskokonaisuuteen.

Lue lisää ja hae mukaan 25.10. mennessä!

Go Global! Vaihtoon lukuvuonna 2022-2023

Viimeiset opiskelijavalinnat vaihto-opintoihin kevääksi 2023 on tehty! Marraskuussa käynnistyvät hakukierrokset vaihtoihin lukuvuonna 2023-2024. Lisätietoa Opiskelijavaihdon hakuohjeista!

Tutustu vaihtoehtoihisi

Go Global! Seuraathan jo vaihtolähettiläitä?

Tampereen yliopiston kv-liikkuvuuden palvelujen taaperoikäisellä IG-tilillä @taugoesglobal on jo lähes 900 seuraajaa! Sometähtinämme toimivat vaihtolähettiläät, joiden ulkomaan seikkailuja pääset katsomaan. Lisäksi saat rutkasti tietoa erilaisista kansainvälistymisvaihtoehdoista.

Liity mukaan @taugoesglobal

Go Global! Tutustu ECIU-yliopistoon

ECIU-yliopistossa pääset ratkomaan yhteiskunnan todellisia ongelmia ja osallistumaan paremman maailman rakentamiseen! ECIU-yliopiston kautta voit lähteä opiskelijavaihtoon Eurooppaan, osallistua intensiivikursseille tai liikkua virtuaalisesti.

Tartu haasteeseen

Koronavirus COVID-19

Kokosimme tärkeimmät yleiset asiat, jotka sinun tulisi muistaa vaihtoon lähtiessäsi COVID-19-tilanteessaLue COVID-19-tietoa vaihtoon lähteville ja vaihdossa oleville.

Tutustu opiskelijavaihtoon

Minne vaihtoon?

Vaihtokohteita on tarjolla satoja eri puolilla maailmaa. Opiskele koko lukuvuosi tai yksi lukukausi. Myös kesäkursseja on tarjolla. Valitse omasi!

Vaihtokohteet

Hakuajat

Päähaut ovat syyshaku ja tammihaku. Niiden lisäksi on täydennyshaut syyskuussa ja maaliskuussa. Lyhyille akateemisille opiskelujaksoille on mahdollista hakea matka-apurahaa jatkuvasti.

Hakuohjeet

Rahoitus

Yliopiston vaihtosopimuksen ja -ohjelman kautta liikkuvana saat matka- tai ohjelmakohtaisen apurahan. Myös muita apurahoja on tarjolla.

Opiskelijavaihdon rahoitus

Ohjeita opiskelijavaihtoon valituille

Kun sinut on valittu opiskelijavaihtoon tai olet saanut Erasmus+ -harjoitteluapurahan, tutustuthan huolella ohjeisiin.

Ohjeita vaihtoon valituille

Lähde lyhytkurssille

Erilaisilla lyhytkursseilla voit syventää omaa alaa ja kielitaitoa intensiivisesti. Kursseille hakeudutaan itsenäisesti, mutta voit hakea niitä varten yliopistolta matka-apurahaa.

Lyhyet opiskelujaksot ulkomailla

Liikkuvuustukea väitöskirjatutkijoille

Väitöskirjatutkija, edistä uramahdollisuuksiasi kansainvälistymällä. Kansainvälinen asiantuntijuus ja globaali verkostoituminen voivat olla ratkaiseva tekijä!

Tutustu vaihtoehtoihisi

Tutustu harjoitteluun ulkomailla

Harjoittelu ulkomailla

Voit suorittaa ulkomailla myös työharjoittelun ja hakea Erasmus+ -harjoitteluapurahaa tai tiedekunnan harjoittelutukea. Tiedekuntien harjoitteluapurahojen säännöt ovat tiedekuntakohtaisia.

Harjoittelu ulkomailla

Erasmus+ -harjoitteluapuraha

Erasmus+ -työharjoittelu avaa sinulle upeat mahdollisuudet tutustua työelämään ulkomailla! Voit hakea Erasmus-työharjoittelun apurahaa, jos olet suorittamassa harjoittelua ulkomailla Erasmus+ -ohjelmaan kuuluvassa maassa.

Ulkomaan harjoittelun rahoitus

Näin kansainvälistyt kotiyliopistossa

Kansainvälinen opiskelijatuutorointi

Joka vuosi Tampereen yliopistoon saapuu yli 1000 uutta kansainvälistä opiskelijaa! Voit kansainvälistyä auttamalla heitä sopeutumaan uuteen kaupunkiin ja hankkia samalla itsellesi kullanarvoista kansainvälistä kokemusta.

Kansainvälinen opiskelijatuutorointi

Kansainvälistymiskokonaisuus

Sisällytä kansainvälistymistä edistäviä opintoja opintosuunnitelmaasi. Koosta kansainvälistymiskokonaisuus ja osoita työnantajille olevasi korvaamaton lisä työtiimiin!

Kansainvälistymiskokonaisuus

Tampere Summer School

Tiesitkö, että Tampereen korkeakouluyhteisön kansainvälinen Tampere Summer School -kesäkoulu on avoin ja ilmainen myös Tampereen yliopiston opiskelijoille? Suorita kursseja todella kansainvälisessä luokkaympäristössä!

Tampere Summer School