Hyppää pääsisältöön
Tampereen yliopiston opiskelijan käsikirja

Opiskelijavaihdon hakuohjeet

Voit hakea vaihtoon, jos olet kirjoilla Tampereen yliopistossa ja suoritat kandidaatin, maisterin tai diplomi-insinöörin tutkintoa. Myös väitöskirjatutkijoiden liikkuminen on mahdollista joidenkin ohjelmien ja sopimusten kautta.

Useisiin vaihtokohteisiin on mahdollista hakea jo ensimmäisen opiskeluvuoden aikana. Jos olet ensimmäisen vuoden opiskelija, tarkista suunnittelemiesi vaihtokohteiden vaatimukset Kansainvälisen liikkuvuuden palveluista. Myös oma tutkinto-ohjelmasi voi vaikuttaa siihen, milloin voit aikaisintaan lähteä vaihtoon. Tästä saat lisätietoa Kansainvälisen liikkuvuuden palveluista ja tutkinto-ohjelmasi koulutusasiantuntijalta.

Vaihdon aikana suoritetut opinnot tulee sisällyttää täysimääräisenä tutkintoon. Et voi siis valmistua vaihto-opiskelujakson aikana tai aivan välittömästi vaihdon jälkeen. Eli vaihtoon ei voi lähteä opiskeluoikeuden viimeiseksi lukukaudeksi, koska vaihdon jälkeen voi valmistua yleensä aikaisintaan vaihtoa seuraavan lukukauden puolella, ja valmistuminen vaatii ilmoittautumisen läsnäolevaksi. Jos vaihto-opiskelusi on ajoittumassa aivan opintojesi loppuvaiheeseen, kannattaa asiasta keskustella koulutusasiantuntijan kanssa jo hakuvaiheessa.

Tiedekunnasta anotulla lisäajalla ei voi lähteä vaihtoon, vaan lisäaika on tarkoitettu opintojen loppuun saattamiseksi omassa yliopistossa. Vaihtoon valitut opiskelijat saavat aina matka-apurahan ja ovat vapautettuja kohdeyliopiston lukukausimaksuista.

Voit varata Kansainvälisen liikkuvuuden palveluiden asiantuntijalta myös henkilökohtaisen neuvonta-ajan.

Julkaistu: 20.5.2019
Päivitetty: 23.5.2024