
Kansainvälisen liikkuvuuden palvelut
Kalevantie 4
33100 Tampere
Hervannan kampus, Kampusareena
Korkeakoulunkatu 7
33720 Tampere
Kansainvälisen liikkuvuuden palveluiden tiimi vastaa kansainvälisen opiskelijaliikkuvuuden koordinoinnista sekä opettaja- ja henkilökuntaliikkuvuudesta Erasmus+ -ohjelman puitteissa. Tiimin työhön kuuluu kansainvälisiin vaihtomahdollisuuksiin liittyvä neuvonta, ohjaus, markkinointi ja palveluiden kehittäminen. Lisäksi tiimin vastuulla on apurahaohjelmien hallinnointi, liikkuvuusapurahojen käytöstä vastaaminen, vaihto-opiskelijoiden tuutorointi sekä kesäisin järjestettävän Tampere Summer Schoolin toteutus.
Tampereen yliopisto tarjoaa opiskelijoilleen hyvät mahdollisuudet lyhyisiin ja pitkiin liikkuvuusjaksoihin sekä kotikansainvälistymiseen. Kaikki opiskelijat voivat suorittaa kansainvälistymiskokonaisuuden osana tutkintoa. Tutkimus- ja opetushenkilöstön tavoitteelliseen liikkuvuuteen kannustetaan osana uraa ja se pyritään ottamaan huomioon työsuunnitelmissa.
Uutisia
Tampereen kaupunki vastaa korkeakouluyhteisön vaihto-opiskelijoiden terveyspalveluista ensi vuonna

Koronavuosi vei kesäkoulun verkkoon

Tampereen yliopisto sijalle 34 maailman nuorten yliopistojen vertailussa

Viittaukset Tampereen yliopiston vahvuutena kansainvälisessä yliopistovertailussa

Tampereen yliopistoon voi hakea vaihto-opiskelijaksi kahdenvälisten yhteistyösopimusten tai vaihto-ohjelmien kautta. Tarkempaa tietoa hakemisesta löytyy Exchange Studies -sivuilta.
Saapuville vaihto-opiskelijoille on järjestetty yliopiston yhteisiä tukipalveluita, jotka alkavat heidän saapuessaan kansainväliselle orientaatioviikolle (Welcome Week). Yliopiston henkilökunta ja kansainväliset opiskelijatuutorit ovat tutustuttamassa uusia opiskelijoita opiskeluun ja käytännön järjestelyihin ja tukemassa opiskelua koko heidän vaihtoaikansa ajan. Vaihto-opiskelijoille on kerätty tietoa opiskelusta ja asumisesta Opiskelijan oppaaseen.
Tuemme aktiivisesti opiskelijoiden liikkuvuutta ja kannustamme heitä lähtemään vaihtoon ulkomaille opintojensa aikana. Vaihtoon voi lähteä yhden tai useamman kerran. Yleensä vaihtoon lähdetään kandi- ja/tai maisterivaiheessa, mutta myös tohtoriopiskelijat voivat lähteä vaihtoon ohjelmasta ja kohteesta riippuen. Myös diplomityötä tai gradua voi tehdä vaihtojakson aikana. Jos opiskelija on kaksivuotisessa maisteriohjelmassa, hän tarvitsee vaihtoa varten ohjelman puollon.
Tarjoamme runsaasti vaihtoehtoja ulkomailla opiskeluun. Vaihtokohteita eli kansainvälisiä yhteistyöyliopistoja, joihin voi lähteä vaihtoon, on satoja eri puolilla maailmaa. Vaihtoon voi hakea eri vaihto-ohjelmien ja yliopistojen välisten sopimusten kautta. Tärkeimpiä vaihto-ohjelmia ovat Euroopan unionin rahoittama Erasmus+, Pohjoismaiden ministerineuvoston rahoittama Nordplus ja Yhdysvalloissa hallinnoitu ISEP (International Student Exchange Program).
Opiskelijat rahoittavat vaihtojaksoaan useimmiten Kelan opintotuella ja Tampereen yliopiston myöntämällä apurahalla. Vaihtoon lähtevä opiskelija voi myös hakea perheellisyysapurahaa, jos hänellä on alaikäisiä huollettavia. Jos hänellä on henkinen tai ruumiillinen sairaus tai vamma, josta aiheutuu vaihdon aikana lisäkustannuksia, hän voi hakea esteettömyysapurahaa.
Tiedekunnat hyväksilukevat muualla suoritetut akateemiset opinnot opiskelijan tutkintoon mahdollisimman täysimääräisesti.
Tampereen yliopisto osallistuu useisiin liikkuvuusohjelmiin, kuten esimerkiksi Erasmus+, Erasmus+ ICM, Fulbright, ISEP, Global Engineering, north2north, Nordplus, FIRST+, QSEP, Aasia-ohjelma ja HEI ICI. Yliopistolla on sopimus opiskelija- ja henkilöstöliikkuvuudesta noin 550 yhteistyöyliopiston kanssa.
Katso voimassa olevat yhteistyösopimuksemme:
Palvelupäällikkö
Laura Lalu
Henkilöstö
Heidi Fordell
Ella Karman
Heidi Ojanperä
Tarja Nieminen
Igor Tanskanen
Anna Wansén-Kaseva
Terhi Nieminen
