Hyppää pääsisältöön

Tampereen yliopisto

Tampereen yliopisto on yksi Suomen monialaisimmista yliopistoista. Luomme ratkaisuja ilmastonmuutokseen, luontoympäristön turvaamiseen sekä yhteiskuntien hyvinvoinnin ja kestävyyden rakentamiseen. Yliopistomme kytkee yhteen tekniikan, terveyden ja yhteiskunnan tutkimuksen ja koulutuksen.

Yliopistossamme on noin 22 500 opiskelijaa ja noin 4 200 työntekijää yli 80 maasta. Nykyinen Tampereen yliopisto syntyi vuoden 2019 alussa, kun Tampereen yliopisto ja Tampereen teknillinen yliopisto yhdistyivät uudeksi säätiöyliopistoksi.

Teemme monialaista huippututkimusta

Huippuyksiköissämme tutkitaan niin monikudosmallintamista kuin pelikulttuureja. Meillä toimii yli 100 aktiivista tutkimusryhmää ja -keskusta, ja käynnissä on jatkuvasti lukuisia tutkimushankkeita ja -projekteja.

Tohtorikoulutuspilotti alkaa Tampereen yliopistossa

Tampereen yliopisto rekrytoi 106 uutta väitöskirjatutkijaa kolmivuotisiin työsuhteisiin. Paikat ovat osa valtakunnallista tohtorikoulutuspilottiohjelmaa. Haut aukeavat keväällä ja syksyllä 2024.

Tutustu uusiin professoreihimme

Uudet professorimme pitivät juhlaluennot 16.5. yliopistomme kampuksilla. Juhlaluento on lyhyt ja yleistajuinen puheenvuoro, joka käsittelee professorin omaa tutkimusta sekä tutkimusalan viimeisimpiä saavutuksia, keskeisimpiä kysymyksiä ja tulevaisuuden linjauksia.

Tule opiskelemaan Tampereen yliopistoon

Yliopistomme tarjonnasta löytyy lukuisia inspiroivia tutkinto-ohjelmia. Lisäksi voit opiskella avoimia yliopisto-opintoja, tutustua eri aineiden opintoihin ja löytää oman alasi.

Lahjoita tutkimukselle ja koulutukselle

Tutkimukseen ja koulutukseen panostaminen on paras tae kestävälle tulevaisuudelle. Lahjoittamalla Tampereen yliopistolle voit yhteisönä tai yksityishenkilönä olla mukana luomassa tieteellisiä läpimurtoja ja uutta osaamista.

Tule mukaan alumnitoimintaan

Olet alumnimme, jos olet opiskellut tai työskennellyt Tampereen yliopistossa, Tampereen teknillisessä yliopistossa tai näiden edeltäjissä. Alumnina pääset osaksi inspiroivaa huippuosaajien verkostoa.

Olemme vahva kumppani ja aktiivinen yhteiskunnallinen vaikuttaja

Juniversity - tiedettä ja toimintaa lapsille sekä nuorille

Juniversity järjestää toimintaa ja tutustumisia korkeakoulumaailmaan lapsille, nuorille ja heidän opettajilleen varhaiskasvatuksessa, perusopetuksessa ja toisella asteella. Toiminta on monitieteistä ja mukana ovat niin yliopistomme tiedekunnat, tutkimusyksiköt kuin opiskelijatkin.

Yhteistyömahdollisuuksia yrityksille ja yhteisöille

Tarjoamme yrityksille ja yhteisöille lukuisia eri yhteistyömahdollisuuksia niin tutkimuksen kuin innovaatioyhteistyön parissa. Tutustu yhteistyön muotoihin ja tarjoamiimme palveluihin.

Kansainväliset yliopistoverkostot

Yliopistomme on monikulttuurinen tiedeyhteisö ja kansainvälisesti aktiivinen yhteistyökumppani. Kansainväliset yliopistoverkostot syventävät yhteistyötä tutkimuksessa ja koulutuksessa.

ECIU-yliopisto

Yliopistomme on jäsenenä innovatiivisten eurooppalaisten yliopistojen muodostamassa ECIU-yliopistossa. Siellä opiskelijat, tutkijat ja elinikäiset oppijat ratkaisevat tosielämän haasteita yritysten ja organisaatioiden kanssa.

Tampereen yliopiston strategia ja avaintietoa

Työmme perusta on jatkuva pyrkimys uuteen tietoon ja tieteellisiin läpimurtoihin. Meille tärkeitä arvoja ovat avoimuus, kriittisyys, moninaisuus, oppijalähtöisyys, rohkeus, sivistys ja vastuullisuus.

Kehitämme kampustemme tiloja

Tavoitteenamme on luoda yhdessä monikäyttöisiä ja monialaisuutta vahvistavia oppimis-, työ-, tutkimus- ja kohtaamisympäristöjä – tiloja, jotka vastaavat käyttäjiensä ja yhteiskunnan muuttuviin tarpeisiin nyt ja pitkälle tulevaisuuteen.

Tule meille töihin

Signaalinkäsittelyn ryhmä

Olemme rohkeasti tulevaisuuteen katsova, kehittyvä yhteisö ja yksi Suomen monialaisimmista yliopistoista. Yhteisömme on kansainvälinen, meitä on jo yli 80 maasta.

Lue lisää yliopistosta työnantajana

Katso avoinna olevat työpaikat

Olemme sitoutuneet parantamaan jatkuvasti tutkijoidemme työoloja ja työuraa. Tunnustukseksi kehittämistyöstä olemme saaneet eurooppalaisen HRS4R-laatuleiman.

Lue lisää HR Excellence in Research -periaatteista

Tutustu kirjastomme monipuolisiin palveluihin

Meillä on kaikille avoin tiedekirjasto, jonka toimipisteet löydät kaikilta kampuksiltamme. Käytössäsi ovat niin painetut aineistot, laajat e-aineistot kuin palvelut, joita pystyt käyttämään myös etänä. Kirjastomme tuottaa kirjasto- ja tietopalvelut koko Tampereen korkeakouluyhteisölle.