Hyppää pääsisältöön

Tampereen yliopisto

Tampereen yliopisto on yksi Suomen monialaisimmista yliopistoista. Luomme ratkaisuja ilmastonmuutokseen, luontoympäristön turvaamiseen sekä yhteiskuntien hyvinvoinnin ja kestävyyden rakentamiseen. Yliopistomme kytkee yhteen tekniikan, terveyden ja yhteiskunnan tutkimuksen ja koulutuksen.

Yliopistossamme on 21 000 opiskelijaa ja noin 4 000 työntekijää yli 80 maasta. Nykyinen Tampereen yliopisto syntyi vuoden 2019 alussa, kun Tampereen yliopisto ja Tampereen teknillinen yliopisto yhdistyivät uudeksi säätiöyliopistoksi.

Yliopistossamme on seitsemän tiedekuntaa:

Teemme kumppaniemme kanssa yhteistyötä, joka perustuu vahvuusalueisiimme sekä uudenlaisille tieteenalojen yhdistelmille ja niiden soveltamisosaamiselle.

Lue lisää tiedekunnistamme ja yksiköistämme

Kolme henkilöä hymyilee ja katsoo toisiaan ulkona keväisenä päivänä.

Yhteishaku alkaa pian – hae Tampereelle!

Kevään toinen yhteishaku alkaa 13. maaliskuuta. Tutustu monipuoliseen koulutustarjontaamme ja hae meille opiskelemaan oman alasi asiantuntijaksi.

Teemme monialaista huippututkimusta

Huippuyksiköissämme tutkitaan niin monikudosmallintamista kuin pelikulttuureja. Meillä toimii yli 100 aktiivista tutkimusryhmää ja -keskusta, ja käynnissä on jatkuvasti lukuisia tutkimushankkeita ja -projekteja.

Tule opiskelemaan Tampereen yliopistoon

Yliopistomme tarjonnasta löytyy lukuisia inspiroivia tutkinto-ohjelmia. Lisäksi voit opiskella avoimia yliopisto-opintoja, tutustua eri aineiden opintoihin ja löytää oman alasi. Tutustu koulutustarjontaamme ja löydä sinulle sopiva ratkaisu.

Lahjoita tutkimukselle ja koulutukselle

Lahjoittamalla Tampereen yliopistolle voit yhteisönä tai yksityishenkilönä olla mukana luomassa tieteellisiä läpimurtoja ja uutta osaamista.

Tule mukaan alumnitoimintaan

Oletko opiskellut Tampereen yliopistossa, Tampereen teknillisessä yliopistossa, TAMKissa tai näiden edeltäjissä? Jos olet, kuulut Tampere Alumnien lukuisaan joukkoon.

Olemme vahva kumppani ja aktiivinen yhteiskunnallinen vaikuttaja

Juniversity - tiedettä ja toimintaa lapsille sekä nuorille

Juniversity on lasten ja nuorten oma yliopisto ja tiedekasvatuksen asiantuntija. Tavoitteenamme on tarjota innostava tiedepolku kaikille oppijoille, varhaiskasvatuksesta toiselle asteelle. Lisäksi tarjoamme tukea opettajille ja kasvattajille.

Neljä lasta Juniversityn tiedeleirillä.
Henkilö katsoo kuvioita isolta näytöltä.

Yhteistyömahdollisuuksia yrityksille ja yhteisöille

Tarjoamme yrityksille ja yhteisöille lukuisia eri yhteistyömahdollisuuksia niin tutkimuksen kuin innovaatioyhteistyön parissa. Tutustu yhteistyön muotoihin ja tarjoamiimme palveluihin.

Kansainväliset yliopistoverkostot

Yliopistomme on monikulttuurinen tiedeyhteisö ja kansainvälisesti aktiivinen yhteistyökumppani. Kansainväliset yliopistoverkostot syventävät yhteistyötä tutkimuksessa ja koulutuksessa.

ECIU-yliopisto

Yliopistomme on jäsenenä innovatiivisten eurooppalaisten yliopistojen muodostamassa ECIU-yliopistossa. Siellä opiskelijat, tutkijat ja elinikäiset oppijat ratkaisevat tosielämän haasteita yritysten ja organisaatioiden kanssa.

Tampereen yliopiston strategia ja avaintietoa

Työmme perusta on jatkuva pyrkimys uuteen tietoon ja tieteellisiin läpimurtoihin. Meille tärkeitä arvoja ovat avoimuus, kriittisyys, moninaisuus, oppijalähtöisyys, rohkeus, sivistys ja vastuullisuus.

kk_aula.jpg

Kehitämme kampustemme tiloja

Tavoitteenamme on luoda yhdessä monikäyttöisiä ja monialaisuutta vahvistavia oppimis-, työ-, tutkimus- ja kohtaamisympäristöjä – tiloja, jotka vastaavat käyttäjiensä ja yhteiskunnan muuttuviin tarpeisiin nyt ja pitkälle tulevaisuuteen.

Tule meille töihin

Signaalinkäsittelyn ryhmä

Olemme rohkeasti tulevaisuuteen katsova, kehittyvä yhteisö ja yksi Suomen monialaisimmista yliopistoista. Yhteisömme on kansainvälinen, meitä on jo yli 80 maasta.

Lue lisää yliopistosta työnantajana

Katso avoinna olevat työpaikat

Olemme sitoutuneet parantamaan jatkuvasti tutkijoidemme työoloja ja työuraa. Tunnustukseksi kehittämistyöstä olemme saaneet eurooppalaisen HRS4R-laatuleiman.

Lue lisää HR Excellence in Research -periaatteista

Opiskelija lukee kirjaa kirjahyllyjen välissä.

Tutustu kirjastomme monipuolisiin palveluihin

Meillä on kaikille avoin tiedekirjasto, jonka toimipisteet löydät kaikilta kampuksiltamme. Käytössäsi ovat niin painetut aineistot, laajat e-aineistot kuin palvelut, joita pystyt käyttämään myös etänä. Kirjastomme tuottaa kirjasto- ja tietopalvelut koko Tampereen korkeakouluyhteisölle.