Hyppää pääsisältöön

Tampereen yliopisto

Tampereen yliopisto on yksi Suomen monialaisimmista yliopistoista. Luomme ratkaisuja ilmastonmuutokseen, luontoympäristön turvaamiseen sekä yhteiskuntien hyvinvoinnin ja kestävyyden rakentamiseen.

Yliopistomme kytkee yhteen tekniikan, terveyden ja yhteiskunnan tutkimuksen ja koulutuksen. Teemme kumppaniemme kanssa yhteistyötä, joka perustuu vahvuusalueillemme sekä uudenlaisille tieteenalojen yhdistelmille ja niiden soveltamisosaamiselle.

Yliopistossamme on 21 000 opiskelijaa ja noin 4 000 työntekijää. Nykyinen Tampereen yliopisto syntyi vuoden 2019 alussa, kun Tampereen yliopisto ja Tampereen teknillinen yliopisto yhdistyivät uudeksi säätiöyliopistoksi. Yliopistossamme on seitsemän tiedekuntaa.

Tiedekunnat ja yksiköt yliopistossamme

Henkilö tekemässä taideteosta.

Tule opiskelemaan Tampereen yliopistoon

Yliopistomme tarjonnasta löytyy lukuisia inspiroivia tutkinto-ohjelmia. Lisäksi voit opiskella avoimia yliopisto-opintoja, tutustua eri aineiden opintoihin ja löytää oman alasi. Tutustu koulutustarjontaamme ja löydä sinulle sopiva ratkaisu.

Teemme monialaista huippututkimusta

Huippuyksiköissämme tutkitaan niin monikudosmallintamista kuin pelikulttuureja. Meillä toimii yli 100 aktiivista tutkimusryhmää ja -keskusta, ja käynnissä on jatkuvasti lukuisia tutkimushankkeita ja -projekteja.

Tue tieteellisiä läpimurtoja

Lahjoittamalla Tampereen yliopistolle voit yhteisönä tai yksityishenkilönä olla mukana luomassa tieteellisiä läpimurtoja ja uutta osaamista. Vahvuusalueitamme ovat tekniikka, terveys ja yhteiskunta.

Tule mukaan alumnitoimintaan

Oletko opiskellut Tampereen yliopistossa, Tampereen teknillisessä yliopistossa, TAMKissa tai näiden edeltäjissä? Jos olet, kuulut Tampere Alumnien lukuisaan joukkoon.

Henkilö katsoo kuvioita isolta näytöltä.

Yhteistyömahdollisuuksia yrityksille ja yhteisöille

Tarjoamme yrityksille ja yhteisöille lukuisia eri yhteistyömahdollisuuksia niin tutkimuksen kuin innovaatioyhteistyön parissa. Tutustu yhteistyön muotoihin ja tarjoamiimme palveluihin.

Juniversity - tiedettä ja toimintaa lapsille sekä nuorille

Juniversity on lasten ja nuorten oma yliopisto ja tiedekasvatuksen asiantuntija. Tavoitteenamme on tarjota innostava tiedepolku kaikille oppijoille, varhaiskasvatuksesta toiselle asteelle. Lisäksi tarjoamme tukea opettajille ja kasvattajille.

Neljä lasta Juniversityn tiedeleirillä.
Kuva Tampereen kattoterassilta

ECIU - innovatiivisten eurooppalaisten yliopistojen verkosto

Tampereen yliopisto kuuluu innovatiivisten eurooppalaisten yliopistojen verkostoon (ECIU). ECIU-verkostossa opiskelijat, tutkijat ja elinikäiset oppijat ratkaisevat tosielämän haasteita yhteistyössä kaupunkien, yritysten ja yhteisöjen kanssa.

Ihmisiä ja toimintaa Tampereen yliopistossa.

Strategia ja avaintietoa

Työmme perusta on jatkuva pyrkimys uuteen tietoon ja tieteellisiin läpimurtoihin. Meille tärkeitä arvoja ovat avoimuus, kriittisyys, moninaisuus, oppijalähtöisyys, rohkeus, sivistys ja vastuullisuus.

Tule meille töihin

Signaalinkäsittelyn ryhmä

Olemme rohkeasti tulevaisuuteen katsova, kehittyvä yhteisö ja yksi Suomen monialaisimmista yliopistoista. Yhteisömme on kansainvälinen, meitä on jo yli 80 maasta.

Lue lisää yliopistosta työnantajana

Katso avoinna olevat työpaikat

Olemme sitoutuneet parantamaan jatkuvasti tutkijoidemme työoloja ja työuraa. Tunnustukseksi kehittämistyöstä olemme saaneet eurooppalaisen HRS4R-laatuleiman.

Lue lisää HR Excellence in Research -periaatteista