Hyppää pääsisältöön

Tampereen yliopiston opiskelijan käsikirja

Väitöskirjatutkijoiden liikkuvuusapurahat ja vaihtomahdollisuudet

Tiede on perusluonteeltaan kansainvälistä. Uusien tutkimusaiheiden, -teknologioiden, -verkostojen ja -tulosten syntymiseen vaikuttaa keskeisesti tutkijoiden liikkuvuus ja kansainvälisyys, jotka muodostavat kiinteän osan tutkijanuraa jo tohtorikoulutusvaiheesta lähtien. Yliopisto kannustaa tutkijoitaan lähtemään kansainväliseen tutkijavaihtoon ulkomaille, tekemään tutkimustyötä ja luomaan kontakteja oman alansa ulkomaisten yliopistojen ja tutkimuslaitosten kanssa. Väitöskirjatutkimusvaiheeseen on mahdollista sisällyttää opintoja ja tutkimusjaksoja ulkomailla. Liikkuvuus edistää osaltaan myös tutkijoiden uramahdollisuuksia sekä oman ammattitaidon kehittämistä.

HUOM! Opiskelija- ja harjoittelijavaihdot Erasmus+-ohjelman ja Tampereen yliopiston kahdenvälisten yhteistyöyliopistojen kautta sekä lyhytliikkuvuuden apurahat eivät ole mahdollisia työsuhteessa oleville väitöskirjatutkijoille. Verottajan tulkinnan mukaan samalle henkilölle ei voida yhtäaikaisesti maksaa sekä palkkatuloa, että apurahaa. Apurahasummat vahvistetaan kalenterivuosittain.

Erillisiä matka-apurahoja itse järjestettyihin vierailuihin ei tällä hetkellä ole haettavissa. Väitöskirjatutkijat voivat hyödyntää Erasmus+ -ohjelman apurahoja, Tampereen yliopiston kahdenvälisiin yhteistyöyliopistoihin myönnettäviä apurahoja ja lyhytliikkuvuuden matka-apurahoja kesä- ja talvikouluihin. Tutustu myös sivuun Jatko-opintojen rahoitus. Tampereen yliopiston tukisäätiö ja Tampereen teknillisen yliopiston tukisäätiö voivat myöntää matka-apurahoja konferenssimatkoihin.

Erasmus+-ohjelma, opiskelijavaihto ja harjoittelu 

Väitöskirjatutkijat voivat hyödyntää Erasmus+-ohjelman mahdollisuuksia tutkinnon suorittamisen aikana. Voit saada Erasmus+-ohjelman apurahaa (opiskelijavaihto + harjoittelu) maksimissaan 12 kk per tutkintotaso.

Erasmus+ -opiskelijavaihdon osalta tarkista alakohtaiset kohdevaihtoehtosi Mobility-Online-portaalista.

Erasmus+-harjoittelu 

Erasmus+-harjoittelu  on mahdollista myös väitöstutkimusvaiheessa. Harjoittelupaikka voi olla yritys, yhteisö ja järjestökohteiden lisäksi myös esimerkiksi yliopistossa toimiva tutkimusryhmä.

Lisätietoa Erasmus opiskelija- ja harjoitteluvaihdon hakuajoista ja hakuohjeet

Pitkät opiskelijavaihdot Tampereen yliopiston kahdenvälisiin yhteistyöyliopistoihin

Tutustu Tampereen yliopiston kahdenvälisiin yhteistyöyliopistoihin eri puolella maailmaa. Ole yhteydessä kunkin maantieteellisen alueen yhteyshenkilöön varmistaaksesi kohteiden soveltuvuuden väitöskirjatutkijoille.

Matka-apurahat lyhytliikkuvuuteen kesä- ja talvikoulut

Matka-apurahoihin on jatkuva haku. Lisätietoja ja yhteyshenkilö: erityisasiantuntija Heidi Fordell, heidi.fordell [at] tuni.fi

Kohde

Matka-apuraha

Muuta

Itse hankittu kesä- tai talvikoulu

500 €

 

Partneriyliopiston kesä- tai talvikoulu

500 €

mahdollinen vapautus kurssimaksusta

Nordic Center in India -kesäkurssit

n. 1100 €

Apuraha kattaa kurssimaksun ja majoituksen

Nordic Centre in China -kesäkurssit

300 € / 500 €

 

 

Erasmus+ -henkilökunta- ja opettajavaihdot työsuhteisille väitöskirjatutkijoille

Työsuhteessa oleville väitöskirjatutkijoiden on mahdollista hakeutua lyhyille, noin viikon mittaisille Erasmus+ -opettajavaihto- tai henkilökuntavaihtojaksoille.

Erasmus-henkilökuntavaihto

Erasmus+-opettajavaihto

Julkaistu: 15.4.2019
Päivitetty: 4.10.2022