Hyppää pääsisältöön

Tampereen yliopiston opiskelijan käsikirja

Tietojenkäsittelytieteiden tutkinto-ohjelma, Luonnontieteiden kandidaatti ja filosofian maisteri - orientaatio

Tampereen yliopisto

Tervetuloa opiskelemaan tietojenkäsittelytieteiden koulutukseen!

Orientaatioviikko

Opintosi alkavat maanantaina 22.8.2022 orientaatioviikon merkeissä. Kotikampuksesi Tampereen yliopistossa on keskustakampus.

Orientaatioviikon tapaamisissa ja infotilaisuuksissa käsitellään yliopisto-opiskelua, tulevan tutkintosi rakennetta, opintosuunnitelman tekemistä ja monia muita opintojesi kannalta tärkeitä asioita, joten osallistuminen on tärkeää. Jos et voi osallistua orientaatioviikon ohjelmaan, ilmoitathan siitä koulutusasiantuntijalle osoitteeseen cs.studies.tau [at] tuni.fi

Orientaatioviikolla aloitat kandidaatin tutkinnon pakollisten opintojaksojen Orientoivat opinnot  sekä Opintojen ohjattu suunnittelu suorittamisen. Lisäksi tutustut tiedekunnan ja tutkinto-ohjelman henkilökuntaan, ainejärjestön toimintaan, opiskelijatuutoreihisi ja muihin opiskelijoihin.

Tapaamme keskustakampuksella, mutta varaudumme tarjoamaan tiistain ja keskiviikon yhteisiin tilaisuuksiin myös etäyhteyden.

Tuutorit apuna opintojen aloituksessa

Orientaatioviikolla opiskelijatuutorit auttavat sinua tutustumisessa ja opintojen aloituksessa. Ainejärjestö Luuppi ry esittäytyy maanantaina 22.8. klo 13 keskustakampuksen Päätalon luentosalissa A1 ja kertoo tarkemmin Luupin järjestämästä ohjelmasta orientaatioviikolla.

Luuppi ry toivottaa sinut tervetulleeksi! 

Orientaatioviikon ohjelma

Orientaatioviikon aikana teet ohjatusti isellesi opintosuunnitelman Sisu-järjestelmässä ja ilmoittaudut ensimmäisen periodin opetukseen. Ohjausta saat parhaiten osallistumalla ilmoitettuina aikoina tutkinto-ohjelman ja ainejärjestön tilaisuuksiin. 

Kun liityt etäkokouksiin mykistä mikrofoni ja ota kamera pois päältä. Ongelmatapauksissa ota yhteyttä cs.studies.tau [at] tuni.fi.

Maanantai 22.8.2022
klo 12.00-12.45 Tervetuloa, katsaus tulevan viikon ohjelmaan
Keskustakampus, Päätalo ls A1  ja etäyhteys Teamsissa.
koulutusasiantuntija Heli Rikala

klo 13-14 Ainejärjestö Luuppi ry ja opiskelijatuutorointi
Keskustakampus, Päätalo ls A1

Tiistai 23.8.2022
9-12 Tietojenkäsittelytieteiden tutkinto-ohjelma esittäytyy, ohjeita opiskeluun ja opintojen valintaan
professori Hannu-Matti Järvinen, tutkinto-ohjelmavastaava
Keskustakampus, Pinni B1100, etäyhteys Teamsissa

13-14 Opintojen suunnittelu ja ohjaus kandivaiheessa
Keskustakampus Pinni B1100, etäyhteys Teamsissa
yliopistonlehtori Heikki Hyyrö, ohjausvastaava

Keskiviikko 24.8.2022

Maisteriohjelmassa aloittaville

klo 9.00-9.30 Tietojenkäsittelyopin maisteriohjelmaan valittujen alkuinfo
etäyhteys Teamsissa
koulutusasiantuntija Heli Rikala

klo 10.00 Tietojenkäsittelyopin maisteriohjelman esittely maisterivaiheessa aloittaville
etäyhteys Teamsissa:
professori Martti Juhola ja Hannu-Matti Järvinen

Kandivaiheessa aloittaville

12-14 kandivaiheessa aloittaville ryhmätapaamiset, opettajatuutorisi lähettää kutsun. Tapaamiset keskustakampuksella. Saat tuni-sähköpostiisi kutsun, jossa on tarkemmat ohjeet.

Keskeiset materiaalit

  • Opintojen ohjauksen kurssisivulta löydät kesän aikana päivittyvän tervetulokirjeen, aloittavan tietojenkäsittelytieteiden opiskelijan tärkeät ohjeet, linkin taustatietokyselyn sekä tietoa ohjauksesta. Täytä taustatietokysely 17.8.2022 mennessä.
  • Tietojenkäsittelytieteiden tutkinto-ohjelman Moodlesta. Tänne kerätään ohjelman omen orientoivien materiaalit. Ilmoittaudu 1.8. alkaen tietojenkäsittelytieteiden orientaatiototeutukselle Sisussa, niin pääset pienen viiveen jälkeen Moodleen.
  • Yliopiston orientaatioviikon Moodlesta, joka avautuu 8.8. (lisätiedot sivulla Tervetuloa uudet yliopisto-opiskelijat!) Moodle-alueelle kootaan tärkeää tietoa opintojen aloittamisesta ja opiskelusta sekä opiskelijapalveluiden esittelyjä (terveydenhuolto, tietojärjestelmät yms).

Huom.Ennen Moodle-alueelle menoa sinun tulee rekisteröidä Tuni-tunnuksesi – ohjeet tähän löydät Uuden opiskelijan sivulta.

Yhteystiedot

Tapaamisiin elokuussa!

Heli Rikala, koulutusasiantuntija

Julkaistu: 6.6.2019
Päivitetty: 23.8.2022