Hyppää pääsisältöön
Tampereen yliopiston opiskelijan käsikirja

Tietojenkäsittelytieteiden tutkinto-ohjelma, Luonnontieteiden kandidaatti ja filosofian maisteri - orientaatio

Tervetuloa opiskelemaan tietojenkäsittelytieteiden koulutukseen!

Orientaatioviikko

Opintosi alkavat maanantaina 21.8.2023 orientaatioviikon merkeissä. Kotikampuksesi Tampereen yliopistossa on keskustakampus, opetusta on myös Hervannan kampuksella.

Orientaatioviikon tapaamisissa ja infotilaisuuksissa käsitellään yliopisto-opiskelua, tulevan tutkintosi rakennetta, opintosuunnitelman tekemistä ja monia muita opintojesi kannalta tärkeitä asioita, joten osallistuminen on tärkeää. Jos et voi osallistua orientaatioviikon ohjelmaan, ilmoitathan siitä koulutusasiantuntijalle osoitteeseen cs.studies.tau [at] tuni.fi

Orientaatioviikolla aloitat kandidaatin tutkinnon pakollisten opintojaksojen Orientoivat opinnot  sekä Opintojen ohjattu suunnittelu suorittamisen. Lisäksi tutustut tiedekunnan ja tutkinto-ohjelman henkilökuntaan, ainejärjestön toimintaan, opiskelijatuutoreihisi ja muihin opiskelijoihin.

Tapaamme keskustakampuksella, mutta varaudumme tarjoamaan joihinkin tiistain ja keskiviikon yhteisiin tilaisuuksiin myös etäyhteyden.

Tuutorit apuna opintojen aloituksessa

Orientaatioviikolla opiskelijatuutorit auttavat sinua tutustumisessa ja opintojen aloituksessa. Ainejärjestö Luuppi ry esittäytyy maanantaina 21.8. klo 13 keskustakampuksen Päätalon luentosalissa A1 ja kertoo tarkemmin Luupin järjestämästä ohjelmasta orientaatioviikolla.

Luuppi ry toivottaa sinut tervetulleeksi! 

Orientaatioviikon ohjelma

Orientaatioviikon aikana teet ohjatusti isellesi opintosuunnitelman Sisu-järjestelmässä ja ilmoittaudut ensimmäisen periodin opetukseen. Ohjausta saat parhaiten osallistumalla ilmoitettuina aikoina tutkinto-ohjelman ja ainejärjestön tilaisuuksiin. 

Kun liityt etäkokouksiin mykistä mikrofoni ja ota kamera pois päältä. Ongelmatapauksissa ota yhteyttä cs.studies.tau [at] tuni.fi.

Maanantai 21.8.2023
klo 12.00-12.45 Tervetuloa, katsaus tulevan viikon ohjelmaan
Keskustakampus, Päätalo ls A1 
koulutusasiantuntija Heli Rikala

klo 13-14 Ainejärjestö Luuppi ry ja opiskelijatuutorointi
Keskustakampus, Päätalo ls A1

Maisteriohjelmassa aloittaville klo 15 Tietojenkäsittelyopin maisteriohjelmaan valittujen alkuinfo Pinni B1029
koulutusasiantuntija Heli Rikala

Tiistai 22.8.2023
9-13 (tauko klo 11-12) Tietojenkäsittelytieteiden tutkinto-ohjelma esittäytyy, ohjeita opiskeluun ja opintojen valintaan
professori Hannu-Matti Järvinen, tutkinto-ohjelmavastaava
Keskustakampus, Pinni B1100,

13-14 Opintojen suunnittelu ja ohjaus kandivaiheessa
Keskustakampus Pinni B1100 ja Teams
yliopistonlehtori Heikki Hyyrö,ohjausvastaava ja yliopistonlehtori Saila Ovaska, opettajatuutori

Keskiviikko 23.8.2023

Maisteriohjelmassa aloittaville klo 9.30-11 Tietojenkäsittelyopin maisteriohjelman esittely
Keskustakampus B1029 ja Teams
professori Martti Juhola ja Hannu-Matti Järvinen

Kandivaiheessa aloittaville

12-14 (yksi ryhmä 11-13) kandivaiheessa aloittaville ryhmätapaamiset, opettajatuutorisi lähettää kutsun. Tapaamiset keskustakampuksella. Saat tuni-sähköpostiisi kutsun, jossa on tarkemmat ohjeet.

Torstai 24.8.2023

Info aiempien opintojen hyväksilukemisesta klo 10-11
Pinni A, Paavo Koli-sali
Koulutusasiantuntijat Heli Rikala ja Noora Koskinen

Orientoivien jälkeisellä viikolla:

Infotilaisuus yksilöllisistä opiskelujärjestelyistä

28.8. etäyhteys, 29.8. keskustakampus ja 30.8. Hervanta

Katso lisätiedot ja etäyhteyslinkki intratiedotteesta

 

Keskeiset materiaalit

  • Opintojen ohjauksen kurssisivulta löydät tervetulokirjeen, aloittavan tietojenkäsittelytieteiden opiskelijan tärkeät ohjeet, linkin taustatietokyselyn sekä tietoa ohjauksesta. Täytä taustatietokysely 17.8.2023 mennessä.
  • Tietojenkäsittelytieteiden tutkinto-ohjelman Moodleen kerätään ohjelman omen orientoivien materiaalit. Ilmoittaudu 1.8. alkaen tietojenkäsittelytieteiden orientaatiototeutukselle Sisussa, niin pääset pienen viiveen jälkeen Moodleen.
  • Yliopiston orientaatioviikon Moodle avautunut, lisätiedot sivulla Tervetuloa uudet yliopisto-opiskelijat! Moodle-alueelle kootaan tärkeää tietoa opintojen aloittamisesta ja opiskelusta sekä opiskelijapalveluiden esittelyjä (terveydenhuolto, tietojärjestelmät yms).

Huom. Ennen Moodle-alueelle menoa sinun tulee rekisteröidä Tuni-tunnuksesi – ohjeet tähän löydät Uuden opiskelijan sivulta.

Yhteystiedot

Tapaamisiin elokuussa!

Heli Rikala, koulutusasiantuntija

Julkaistu: 6.6.2019
Päivitetty: 22.8.2023