Hyppää pääsisältöön

Tampereen yliopiston opiskelijan käsikirja

Historian tutkinto-ohjelma, Humanististen tieteiden kandidaatti ja filosofian maisteri - orientaatio

Tampereen yliopisto

Tervetuloa opiskelemaan Historian tutkinto-ohjelmaan!

Sivut päivittyvät, tarkistathan mahdolliset muutokset ja täydennykset ennen orientaatioviikon alkua.

Orientaatioviikko

Opintosi alkavat maanantaina 22.8.2022 orientaatioviikon merkeissä.

Uusille opiskelijoille suunnattuja puheenvuoroja sekä opiskeluun liittyviä ohjeita kootaan Moodleen (linkki julkaistaan elokuussa). Ennen Moodle-alueelle menoa sinun tulee rekisteröidä TUNI-tunnuksesi – ohjeet tähän löydät Uuden opiskelijan sivulta.

Lisäksi tutkinto-ohjelmasi tervehtii sinua kampuksella ja järjestää erilaista ohjelmaa orientaatioviikon aikana.

Ma 22.8. 9–10 Tiedekunnan tervetulotoivotus  Päätalo juhlasali

Ma 22.8. 10–12 Tervetuloa opiskelemaan historian tutkinto-ohjelmaan Päätalo A32

Ma 22.8. 12– Patinan ohjelmaa

Ti 23.8. 9–16 Sisu, HOPS, opintoihin ilmoittautuminen (n. 10 hengen ryhmissä Linna K114 tietokoneluokka 50)

Ti-ke 23.–24.8. klo 10–15 Palvelumessut uusille opiskelijoille keskustan ja Hervannan kampuksilla

Ke 24.8. Patinan ohjelmaa

To 25.8. 10–13 Opiskelu ja opettajatuutorit Pinni B1100

Pe 26.8. Patinan ohjelmaa

Tuutorit ovat apuna opintojen aloituksessa

Ainejärjestösi toivottaa sinut myös tervetulleeksi. Orientaatioviikolla sinua ovat auttamassa tutustumisessa ja opintojen aloituksessa omat tuutorit. Tuutorisi ottavat sinuun yhteyttä ennen opintojen alkua ja toimivat tukenasi opintojen alkumetreillä.

Jokaisella opiskelualalla on oma ainejärjestönsä tai kiltansa, johon saa halutessaan liittyä. Ainejärjestöt järjestävät tutkinto-ohjelman opiskelijoille tapahtumia, ajavat opiskelijoiden etuja yliopistossa ja edistävät suhteita työelämään. Historian ainejärjestö on Patina ry, johon voit tutustua täällä.

Opintojen rakenne

Historian kandidaattiohjelma

Historian maisteriohjelma

Opiskelun ohjeet ja tiedottaminen

Opiskeluun liittyvää hyödyllistä tietoa löytyy lisää yliopiston verkkosivuilta ja Opiskelijan oppaasta. Opiskelijan tulee seurata koko opiskelujen ajan yliopiston intran ilmoituksia ja omaa Tampereen yliopiston tarjoamaa sähköpostia.

Yliopiston ilmoittautumisen määräpäivä on 1.9.2022. Lukuvuosi-ilmoittautuminen tulee hoitaa ennen opintojaksoille ilmoittautumista. Ilmoittautumalla saat käyttöön TUNI-tunnuksesi. Vasta tunnuksen käyttöönotto mahdollistaa mm. kursseille ilmoittautumisen ja aiempien korkeakouluopintojesi rekisteröinnin. Huomioithan, että ilmoittautuminen ensimmäisen periodin opintojaksoille avautuu Sisussa 1.8. ja päättyy 26.8. Jotta voit ilmoittautua kurssille, sinun tulee ensin aktivoida TUNI-tunnuksesi. Ilmoittautumisia käydään läpi tutkinto-ohjelman omassa tilaisuudessa (ks. ohjelma), mutta sinun tulee aktivoida TUNI-tunnus ennen sitä.

Yhteystiedot

Jos sinulla on kysyttävää, ole yhteyksissä historian tutkinto-ohjelman henkilökuntaan – yliopisto-opettaja Ulla Aatsinki (ulla.aatsinki [at] tuni.fi), tutkinto-ohjelmavastaava Tanja Vahtikari (tanja.vahtikari [at] tuni.fi) tai koulutusasiantuntija Teijo Räty (teijo.raty [at] tuni.fi) – elokuusta alkaen. Autamme ja vastaamme mielellämme kysymyksiisi!

Tapaamisiin!

Julkaistu: 6.6.2019