Hyppää pääsisältöön

Tampereen yliopiston opiskelijan käsikirja

Nuorisotyön ja nuorisotutkimuksen maisteriohjelma - orientaatio

Tampereen yliopisto

Tervetuloa opiskelemaan Nuorisotyötä ja nuorisotutkimusta Tampereen yliopistoon!

Tarkistathan tiedot vielä elokuussa ennen orientaatioviikkoa, muutokset mahdollisia.

Nuorisotyön ja nuorisotutkimuksen maisterikoulutukseen kevään 2022 opiskelijavalinnassa valittujen uusien opiskelijoiden (tuttavallisemmin ”Nuttu2022”-ryhmä) opinnot alkavat syksyllä 2022. Onnittelut opiskelupaikasta ja lämpimästi tervetuloa aloittamaan opinnot Tampereen yliopistoon. Alla tärkeitä opintojen aloittamiseen liittyviä seikkoja.

Opintojen sisältö ja aikataulu

Nuttu-maisteriopinnot kuuluvat yhteiskuntatutkimuksen tutkinto-ohjelmaan, jonka yksi opintosuunta on nuorisotyö ja nuorisotutkimus. Koulutuksen opetussuunnitelma ja tutkintorakenne on kuvattu ”Opiskelijan oppaassa” nuorisotyön ja nuorisotutkimuksen syventävien opintojen kokonaisuutena. Nuorisotyön ja nuorisotutkimuksen syventävien opintojen (90 op) lisäksi maisterin tutkintoon (120 op) kuuluu vapaasti valittavia opintoja 30 op. Koko maisterin tutkinnon opetussuunnitelman löydät myös Opiskelijan oppaasta.

Yliopiston yhteiset orientaatiotapahtumat toteutetaan etänä. Kaikille uusille opiskelijoille suunnattuja puheenvuoroja sekä opiskeluun liittyviä ohjeita on koottu Moodleen (linkki lisätään myöhemmin).Tutustumalla puheenvuoroihin aloitat orientoitumisen yliopisto-opintoihin. Ennen Moodle-alueelle menoa sinun tulee rekisteröidä Tuni-tunnuksesi – ohjeet tähän löydät Uuden opiskelijan sivulta.

Yhteiskuntatieteiden tiedekunta järjestää seuraavan orientaatiotilaisuuden, joihin myös sinun Nuttu-maisteriopiskelijana on hyvä osallistua.

Ma 22.8. klo 9-10 Yhteiskuntatieteiden tiedekunnan yhteinen orientaatiotilaisuus kaikille uusille opiskelijoille (päätalo, juhlasali).

Ke 24.8. klo 10.15-17 järjestetään nuorisotyön ja nuorisotutkimuksen oma orientaatiotilaisuus.
Tilaisuuden tarkempi ohjelma löytyy maisteriohjelman 2022-2023 aikataulusta (pdf, muutokset mahdollisia):

Maisteriohjelman pakolliset opinnot järjestetään pääsääntöisesti lähijakso-opetuksena Tampereen yliopistossa kerran kuukaudessa. Nuttu2022 -ryhmän ensimmäinen lähijakso on 24.-25.8.2022, ja muiden lähijaksojen ajankohdat löydät edellä mainitusta liitteestä tällä sivustolla. Ensimmäisellä lähijaksolla perehdytään koulutuksen sisältöihin ja järjestelyihin sekä aloitetaan itse opinnot.

Tietoa nuorisotyön ja nuorisotutkimuksen koulutukseen liittyvistä asioista saa opintosuunnan omilta sivuilta.

Täydentävät opinnot

Kuten opiskelijavalinnan yhteydessä on tiedotettu, aiemmista opinnoista riippuen opiskelijaksi hyväksytyltä voidaan edellyttää täydentäviä opintoja. Kaikkien nuorisotyön ja nuorisotutkimuksen maisterikoulutukseen hyväksyttyjen opiskelijoiden aiemmat opinnot on käyty hakupapereiden perusteella lävitse. Tieto maisterin tutkintoa täydentävien opintojen suorittamisesta toimitetaan tiedekunnasta elokuun aikana maisteriopintoihin valituille. Löydät täydentävinä opintoina määrätyt opintojaksot opetussuunnitelmasta yhteiskuntatutkimuksen kandidaattiohjelman tiedoista.

Ensimmäisille syksyn opintojaksoille ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen syyslukukauden 2022 opintojaksoille käynnistyy jo elokuussa, ja päättyy pääsääntöisesti pe 26.8. Olethan siis tarkkana ilmoittautumisten suhteen. Kaikkiin syksyn opintoihin ilmoittaudutaan Sisu-järjestelmän kautta, mikä edellyttää, että olet käynyt luomassa opintosuunnitelman Sisu-järjestelmässä ja sijoittanut siihen ne opintojaksot, joille olet ilmoittautumassa. Lisätietoja Sisu-järjestelmästä löydät Opiskelijan oppaasta. Tarkempi HOPS-ohjaus alkaa opettajatuutoriryhmissä ensimmäisen lähijakson yhteydessä.

Julkaistu: 17.6.2019
Päivitetty: 30.6.2022