Hyppää pääsisältöön
Tampereen yliopiston opiskelijan käsikirja

Sähkötekniikka, Tekniikan kandidaatti ja diplomi-insinööri - orientaatio

 

Tervetuloa opiskelemaan sähkötekniikkaa tieto- ja sähkötekniikan tutkinto-ohjelmaan Hervannan kampukselle!

Huom. tietoja päivitetään kesän aikana. 

Orientaatioviikko

Orientaatioviikko alkaa maanantaina 19.8.2024 Hervannan kampuksella. Osallistuminen orientaatioviikon tilaisuuksiin on tärkeää, jotta saat tarvittavat tiedot ja ohjeet opintojen aloittamiseen. Opetus alkaa 26.8. alkavalla viikolla. 

Sähkötekniikan aloittavien kandiopiskelijoiden info järjestetään maanantaina 19.8.2024 klo 12:00-13 Hervannan kampuksella Tietotalon luentosalissa TB104. Täällä saat tietoa tutkintosi rakenteesta, opintojesi alusta ja tapaat sähkötekniikan opintoasioita hoitavia henkilöitä. Tilaisuuteen ei ole etäosallistumismahdollisuutta. 

Kaikille tekniikan alan kandifukseille pidetään infotilaisuus matematiikan, fysiikan ja kemian opiskelusta keskiviikkona 21.8. klo 10:00-11.00 Hervannan kampuksella, Festian isossa salissa (FA044). Tilaisuuteen ei ole etäosallistumismahdollisuutta. 

Tutkinto-ohjelmasi opiskelijat ja opettajat sekä opiskelijajärjestösi Sähkökilta tervehtivät sinua kampuksella ja järjestävät ohjelmaa orientaatioviikon aikana.

Lisäksi sähkötekniikan koulutusasiantuntija ja opintoneuvoja ovat orientaatioviikolla tavoitettavissa kampuksella, mikäli sinulla on kysyttävää opintojen alusta tai opintosuunnitelmastasi. Tarkemmat tiedot päivystysajoista ja paikoista lisätään tähän kesän aikana. 

 

Kaikille Tampereen yliopiston uusille opiskelijoille järjestettävät tilaisuudet

Tampereen yliopisto järjestää kaikikke uusille opiskelijoille suunnattuja infotilaisuuksia ja tapahtumia seuraavasti: 

  • Uusien opiskelijoiden palvelumessut 20.-21.8. klo 10-15 Hervannan ja keskustan kampuksilla
  • Kaikille uusille opiskelijoille yhteinen verkkoluento torstaina 22.8. klo 12:00-14, aiheina mm. opiskelijoiden ohjaus ja opiskelun etiikka. Linkki tilaisuuteen uusien opiskelijoiden moodlessa. 

Infotilaisuudet yksilöllisistä opiskelujärjestelyistä (tilaiusuudet ovat samansisältöiset):

  • Ma 26.8. klo 11–12, keskustakampus, suomeksi
  • Ke 28.8. klo 11–12, Hervannan kampus, suomeksi
  • Pe 30.8. klo 11–11.30 etänä, englanniksi

Neuromoninaisten opiskelijoiden oma aloitusinfo NOOA pidetään elokuussa (tilaisuudet ovat samansisältöiset): 

  • Ti 27.8. klo 14.00–16.00 keskustakampus, Navigaattori, suomeksi
  • To 29.8. klo 14.00–16.00 Hervannan kampus, Navigaattori, suomeksi
     

Uusille opiskelijoille suunnattuja puheenvuoroja sekä opiskeluun liittyviä ohjeita on koottu Tampereen yliopiston uusien opiskelijoiden orientaatio -Moodleen. Tutustumalla niihin jo etukäteen saat hyvän startin yliopisto-opintoihin. Pääset Moodle-alueelle rekisteröityäsi Tuni-tunnuksesi elokuussa – ohjeet löydät Uuden opiskelijan sivulta, josta saat myös paljon muuta tietoa tuleviin opintoihisi liittyen.

 

Tuutorit apuna opintojen aloituksessa

Omat opiskelijatuutorimme auttavat sinua uuteen opinahjoosi tutustumisessa ja opintojen aloituksessa. Tuutorryhmiin jako tapahtuu heti maanantaina 19.8.2024.

 

Opintojen suunnittelu

Opintojen alkuvaiheessa saat apua opintojen suunnitteluun Johdanto tekniikan opintoihin -opintojaksolla, jolla käydään opettajatuutorisi johdolla monipuolisesti läpi opiskelua Tampereen yliopistossa ja omassa tutkinto-ohjelmassasi. Lisäksi orientaatioviikolla opiskelijatuutorit auttavat sinua kurssi-ilmoittautumisissa.

 

Kiltasi toivottaa sinut myös tervetulleeksi

Jokainen opiskelija kuuluu oman ammattialansa mukaiseen järjestöön. Sinun kiltasi on Sähkökilta. Kilan fukseille suunnatulta nettisivulta löytyy tietoa orientaatioviikon tapahtumista.
 

 

Julkaistu: 6.6.2019
Päivitetty: 5.6.2024