Hyppää pääsisältöön

Tampereen yliopiston opiskelijan käsikirja

Rakennustekniikka, Tekniikan kandidaatti ja diplomi-insinööri - orientaatio

Tampereen yliopisto

Tervetuloa opiskelemaan rakennustekniikan tutkinto-ohjelmaan Hervannan kampukselle!

Orientaatioviikko

Opintosi alkavat maanantaina 22.8.2022 orientaatioviikon merkeissä.

Olemme koonneet uusille opiskelijoille suunnattuja puheenvuoroja sekä opiskeluun liittyviä ohjeita Moodleen (linkki löytyy Uuden opiskelijan sivuilta). Tutustumalla puheenvuoroihin aloitat orientoitumisen yliopisto-opintoihin. Ennen Moodle-alueelle kirjautumista sinun tulee rekisteröidä Tuni-tunnuksesi – ohjeet tähän löydät Uuden opiskelijan sivulta. Lisäksi tutkinto-ohjelmasi tervehtii sinua kampuksella Orientaatioviikon maanantaina.

Jos sinulla kuitenkin on flunssan oireita (nenä vuotaa, kurkkukipu, yskä, aivastelu jne.), ethän saavu paikalle kampuksella järjestettäviin tilaisuuksiin. Tässä tapauksessa ota yhteyttä koulutusasiantuntija Tiina Sainioon tiina.sainio [at] tuni.firel=" noopener" target="_blank" title="Sähköposti" . Varmistamme, että saat tarvittavat tiedot opintojen aloittamiseen muilla tavoin ja olet tervetullut kampukselle, kun olosi sen sallii.

Tutkinto-ohjelman omat tervetulotilaisuudet maanantaina 22.8.2022

Tiedekunnan yhteinen tervetulotilaisuus: klo 10.15-11.00, Festian iso Sali

Infotilaisuus fukseille: klo 11.00-13.00, Festian iso sali

Infotilaisuus maisterivaiheessa aloittaville: klo 15.00-16.00, RH201

Tuutorit ottavat sinut kampuksella vastaan ja auttaat löytämään saleihin. Festian iso sali sijaitsee Festia-rakennuksen aulassa. RH201 sijaitsee Rakennustalon 2. kerroksessa.

Opintojen suunnittelu (HUOM! Mallilukujärjestykset julkaistaan heinäkuun loppuun mennessä)

Opintojen alkuvaiheessa saat apua opintojen suunnitteluun ja myös tuutorit auttavat sinua alkuun opinnoissa. Voit lisäksi katsoa mallilukujärjestyksestä, miltä syksyn opintoaikataulusi näyttää ja mille opintojaksoille sinun tulisi elokuussa ilmoittautua. Kevään 2023 opintojaksoille ilmoittaudutaan 15.11. lähtien ja mallilukujärjestykset keväälle valmistuvat alkusyksystä.

Jos aloitat kandidaatin tutkinnossa, voit tarkastella tutkinnon rakennetta Opiskelijan käsikirjasta sekä syksyn opintojaksot mallilukujärjestyksestä (aikataulut ovat viitteelliset, tarkemmat tiedot löytyvät Opiskelijan oppaan Opetussuunnitelmat ja -tarjonta -osiosta opintojakson kohdalta).

Jos aloitat maisterivaiheessa, tulisi sinun valita yksi neljästä syventävästä opintokokonaisuudesta ja opiskella valinnan mukaisesti. Syventävät opintokokonaisuudet ovat Infrarakenteet, Liikenne- ja kuljetusjärjestelmät, Rakennesuunnittelu tai Rakentamistalous. Tarkemmat tiedot löydät Opiskelijan oppaan Opetussuunitelmat ja -tarjonta -osiosta ja viitteelliset syksyn aikataulut mallilukujärjestyksistä. Mahdolliset täydentävät opinnot tulee suorittaa mallilukujärjestyksessä lueteltujen opintojen lisäksi.

Jos sinulla on aiempia opintoja, jotka mahdollisesti korvaavat rakennustekniikan tutkintojen opintojaksoja, ole opintojen alkaessa yhteydessä tutkinto-ohjelman koulutusasiantuntijaan (ben.opiskelu.tau [at] tuni.firel=" noopener" target="_blank" title="Sähköposti").

Tuutorit apuna opintojen aloituksessa

Orientaatioviikolla sinua ovat auttamassa tutustumisessa ja opintojen aloituksessa omat tuutorit.

Kiltasi toivottaa sinut myös tervetulleeksi

Jokaisella opiskelijalla on mahdollisuus liittyä oman ammattialansa mukaiseen järjestöön eli kiltaan. Rakennustekniikan kilta on Tampereen Rakentajakilta TARAKI. Lisätietoja killasta löydät nettisivuilla www.taraki.fi.

Tarvitsetko ohjausta ennen opintojen alkua?

Jos kaipaat tarkempaa ohjeistusta tai opintojen ohjausta ennen orientaatioviikkoa, voit olla yhteydessä koulutusasiantuntija Tiina Sainioon (henkilökohtainen sähköposti tiina.sainio [at] tuni.firel=" noopener" target="_blank" title="Sähköposti" tai rakennustekniikan ohjaustiimin asiointiosoite rak.opiskelu.tau [at] tuni.fi). Voimme tarvittaessa sopia tapaamisen jo ennen orientaatioviikon alkua. Tapaamiset voivat olla etänä Teamsin kautta tai kampuksella.

Koulutusasiantuntija Tiina Sainio

rak.opiskelu.tau [at] tuni.firel=" noopener" target="_blank" title="Sähköposti"

Julkaistu: 6.6.2019
Päivitetty: 29.6.2022