Hyppää pääsisältöön
Tampereen yliopiston opiskelijan käsikirja

Rakennustekniikka, Tekniikan kandidaatti ja diplomi-insinööri - orientaatio

Tervetuloa opiskelemaan rakennustekniikan tutkinto-ohjelmaan Hervannan kampukselle!

ALUSTAVAT TIEDOT JA AIKATAULUT, SIVU PÄIVITETÄÄN ENNEN ORIENTAATIOVIIKKOA

Orientaatioviikko

Opintosi alkavat maanantaina 21.8.2023 orientaatioviikon merkeissä. Rakennustekniikan tutkinto-ohjelma tervehtii sinua kampuksella orientaatioviikon maanantaina ja muillekin päiville on suunniteltu tapahtumia ja toimintaa.

Olemme koonneet uusille opiskelijoille suunnattuja puheenvuoroja sekä opiskeluun liittyviä ohjeita Moodleen (linkki löytyy Uuden opiskelijan sivuilta). Tutustumalla puheenvuoroihin aloitat orientoitumisen yliopisto-opintoihin. Ennen Moodle-alueelle kirjautumista sinun tulee rekisteröidä Tuni-tunnuksesi – ohjeet tähän löydät Uuden opiskelijan sivulta. Huomioithan, että tietoturvakurssi on pakollinen kaikille TUNI-palveluiden käyttäjille. Voit suorittaa kurssin verkkokoulutuksena Moodlessa: Korkeakouluyhteisön tietoturva- ja tietosuojakoulutus Koulutus on käytävä 29 päivän sisällä tunnuksen aktivoinnista. Mikäli kurssia ei suoriteta määräaikaan mennessä, käyttäjän salasana resetoidaan.

Jos sinulla on flunssan oireita (nenä vuotaa, kurkkukipu, yskä, aivastelu jne.), ethän saavu paikalle kampuksella järjestettäviin tilaisuuksiin. Tässä tapauksessa ota yhteyttä koulutusasiantuntija Tiina Sainioon tiina.sainio [at] tuni.fi (tiina[dot]sainio[at]tuni[dot]fi) . Varmistamme, että saat tarvittavat tiedot opintojen aloittamiseen muilla tavoin ja olet tervetullut kampukselle, kun olosi sen sallii.

 

Tutkinto-ohjelman omat tervetulotilaisuudet maanantaina 21.8.2023

Tiedekunnan yhteinen tervetulotilaisuus: klo 10.15-11.00, Festian iso Sali

Infotilaisuus fukseille: klo 11.00-13.00, Festian iso sali

Infotilaisuus maisterivaiheessa aloittaville: klo 15.00-16.00, RH201

Tuutorit ottavat sinut kampuksella vastaan ja auttavat löytämään saleihin. Festian iso sali sijaitsee Festia-rakennuksen aulassa. RH201 sijaitsee Rakennustalon 2. kerroksessa.

 

Opintojen suunnittelu

Infotilaisuuksissa kerrotaan, mistä voi saada tietoa ja tukea opintojen suunnitteluun, myös tuutorit auttavat sinua alkuun opinnoissa. Voit lisäksi katsoa opintojaksokartasta, mitä opintojaksoja syksyn aikana opiskellaan ja mille opintojaksoille sinun tulisi elokuussa ilmoittautua. Kevään 2024 opintojaksoille ilmoittaudutaan 13.11. lähtien.

Jos aloitat kandidaatin tutkinnossa, voit tarkastella tutkinnon rakennetta Opiskelijan käsikirjasta sekä syksyn opintojaksoja opintojaksokartoista (aikataulut ovat viitteelliset, tarkemmat tiedot löytyvät Opiskelijan oppaan Opetussuunnitelmat ja -tarjonta -osiosta opintojakson kohdalta).

Jos aloitat maisterivaiheessa, tulisi sinun valita yksi neljästä syventävästä opintokokonaisuudesta ja opiskella valinnan mukaisesti. Syventävät opintokokonaisuudet ovat Infrarakenteet, Liikenne- ja kuljetusjärjestelmät, Rakennesuunnittelu tai Rakentamistalous. Tarkemmat tiedot löydät Opiskelijan oppaan Opetussuunitelmat ja -tarjonta -osiosta ja opintojaksoja voit tarkastella opintojaksokartoista. Mahdolliset täydentävät opinnot tulee suorittaa lueteltujen opintojen lisäksi.

Kaikki opiskelijat voivat tarvittaessa varata henkilökohtaisen ohjausajan koulutusasiantuntijalta tai opintoneuvojalta mm. opintojensa suunnittelemiseksi.

Mikäli sinulla on aiempia opintoja, jotka mahdollisesti korvaavat rakennustekniikan tutkintojen opintojaksoja, ole opintojen alkaessa yhteydessä tutkinto-ohjelman koulutusasiantuntijaan (ben.opiskelu.tau [at] tuni.fi (ben[dot]opiskelu[dot]tau[at]tuni[dot]fi)).

 

Tuutorit apuna opintojen aloituksessa

Orientaatioviikolla sinua ovat auttamassa tutustumisessa ja opintojen aloituksessa omat tuutorit.

 

Kiltasi toivottaa sinut myös tervetulleeksi

Jokaisella opiskelijalla on mahdollisuus liittyä oman ammattialansa mukaiseen järjestöön eli kiltaan. Rakennustekniikan kilta on Tampereen Rakentajakilta TARAKI. Lisätietoja killasta löydät nettisivuilla www.taraki.fi.

 

Tarvitsetko ohjausta ennen opintojen alkua?

Jos kaipaat tarkempaa ohjeistusta tai opintojen ohjausta ennen orientaatioviikkoa, voit olla yhteydessä koulutusasiantuntija Tiina Sainioon (henkilökohtainen sähköposti tiina.sainio [at] tuni.fi (tiina[dot]sainio[at]tuni[dot]fi) tai rakennustekniikan ohjaustiimin asiointiosoite rak.opiskelu.tau [at] tuni.fi (rak[dot]opiskelu[dot]tau[at]tuni[dot]fi)). Voimme tarvittaessa sopia tapaamisen jo ennen orientaatioviikon alkua. Tapaamiset voivat olla etänä Teamsin kautta tai kampuksella. 

 

Yksilölliset opiskelujärjestelyt

Yliopisto järjestää infotilaisuuksia yksilöllisistä opiskelujärjestelyistä 28.8. alkavalla viikolla, lisätietoa tästä. (Linkki johtaa Tampereen yliopiston intranettiin, johon tarvitset tuni-tunnukset).

 

Yhteystiedot

Koulutusasiantuntija Tiina Sainio

rak.opiskelu.tau [at] tuni.fi (rak[dot]opiskelu[dot]tau[at]tuni[dot]fi)

 

 

 

Julkaistu: 6.6.2019
Päivitetty: 3.8.2023