Hyppää pääsisältöön

Tampereen yliopiston opiskelijan käsikirja

Matematiikan ja tilastollisen data-analyysin tutkinto-ohjelma, Luonnontieteiden kandidaatti ja filosofian maisteri - orientaatio

Tampereen yliopisto

Tätä sivua päivitetään vielä elokuun alussa, joten tarkistathan mahdolliset muutokset ennen orientaatioviikon alkua.

TERVETULOA OPISKELEMAAN MATEMATIIKAN JA TILASTOLLISEN DATA-ANALYYSIN TUTKINTO-OHJELMAAN!

Opintosi alkavat maanantaina 22.8.2022 orientaatioviikon ohjelmalla. Kotikampuksesi Tampereen yliopistossa on keskustakampus.

Orientaatioviikon tapaamisissa ja infotilaisuuksissa käsitellään yliopisto-opiskelua, tulevan tutkintosi rakennetta, opintosuunnitelman tekoa ja monia muita opintojesi kannalta tärkeitä asioita, joten läsnäolo on tärkeää. Jos et voi osallistua orientaatioviikon ohjelmaan, ilmoitathan siitä koulutusasiantuntijalle osoitteeseen: mtt.studies.tau [at] tuni.fi

Orientaatioviikolla aloitat samalla kandidaatin tutkinnon pakollisten opintojaksojen Orientoivat opinnot sekä Opintojen ohjattu suunnittelu suorittamisen. Lisäksi tutustut tiedekunnan ja tutkinto-ohjelman henkilökuntaan, ainejärjestön toimintaan, opiskelijatuutoreihisi ja muihin opiskelijoihin.

Olemme koonneet orientaatioviikon materiaalit ja ohjelman sekä opiskeluun liittyviä ohjeita opintojakson Orientoivat opinnot Moodle-alueelle (linkki tulossa). Ennen Moodle-alueelle kirjautumista sinun tulee rekisteröidä Tuni-tunnuksesi – ohjeet tähän löydät Uuden opiskelijan sivulta

Opiskelijatuutorit apuna opintojen aloituksessa

Orientaatioviikolla opiskelijatuutorit auttavat sinua tutustumisessa ja opintojen aloituksessa. Ainejärjestö Luuppi ry esittäytyy heti maanantaina 22.8. klo 13, ja kertoo tarkemmin Luupin järjestämästä ohjelmasta orientaatioviikolla.

Luuppi ry toivottaa sinut tervetulleeksi!

Oman opintopolun valinta

Orientaatioviikon aikana opiskelija tekee itselleen opintosuunnitelman Sisu-järjestelmässä. Opintosuunnitelma tehdään yhden matematiikan ja tilastollisen data-analyysin kandidaattiohjelman opintopolun mukaisesti. Opintopolun valinta on siis tehtävä ennen opintosuunnitelman tekoa. Lisätietoa matematiikan ja tilastollisen data-analyysin tutkinnon rakenteesta saat opinto-oppaasta.

Tässä tiivistetysti kuvattuna tutkinto-ohjelmamme neljä vaihtoehtoista suuntautumista:

• matematiikan opintopolku LuK > matematiikan opintosuunta FM
  • matematiikan aineenopettajan opintopolku LuK > matematiikan aineenopettajan opintosuunta FM
  • tietotekniikan matematiikan opintopolku LuK > tietotekniikan matematiikan opintosuunta FM
  • tilastollisen data-analyysin opintopolku > MDP in Computing Sciences, Statistical Data Analytics -opintosuunta

Opintopolun voi ensimmäisten opiskeluvuosien aikana vaihtaa helposti tekemällä uuden opintosuunnitelman Sisuun. Tutkinnon perusopinnot ovat kaikissa opintopoluissa melko samankaltaiset.

Orientaatioviikon ohjelma

Orientaatioviikon ohjelma koostuu yliopiston yhteisistä infotilaisuuksista, oman tutkinto-ohjelmasi tilaisuuksista sekä ainejärjestön tilaisuuksista. Yliopiston kaikille uusille opiskelijoille suunnattuja puheenvuoroja sekä opiskeluun liittyviä ohjeita kootaan yliopiston orientaatioviikon Moodleen. Tutustumalla puheenvuoroihin aloitat orientoitumisen yliopisto-opintoihin.

Tutkinto-ohjelman tilaisuudet ovat vuorovaikutteisia tapaamisia, joihin pitää osallistua tiettynä ajankohtana.

Jos sinulla on aiempia opintoja, jotka mahdollisesti korvaavat tutkintoosi kuuluvia opintoja, voit sopia orientaatioviikon aikana tapaamisen opettajatuutorisi (ilm. myöhemmin) tai tutkinto-ohjelman koulutusasiantuntijan kanssa.

Maanantai 22.8.

klo 11-12.45 Tervetuloa MTT:n opiskelijaksi - Päätalo D11, Keskustakampus

klo 13-14 Ainejärjestö Luuppi ry esittäytyy - Päätalo A1, Keskustakampus

Tiistai 23.8.

klo 12-15 Opintojen aloitus, Sisun HOPS, oma lukujärjestys, kursseille ilmoittautuminen - Pinni B1096, Keskustakampus

klo 15-16 Sisun HOPS-tuki (oma tietokone mukaan) - Pinni B1096, Keskustakampus

Keskiviikko 24.8.

Sovittuja tapaamisia opettajatuutorien tai koulutusasiantuntijan kanssa kampuksella tai etänä.

Yhteystiedot:

Tapaamisiin elokuussa!