Hyppää pääsisältöön

Tampereen yliopiston opiskelijan käsikirja

Psykologian tutkinto-ohjelma, Psykologian kandidaatti ja maisteri - orientaatio

Tampereen yliopisto

Tervetuloa opiskelemaan psykologian tutkinto-ohjelmaan!

Sivut päivittyvät kesän 2022 aikana, tarkistathan mahdolliset muutokset ja täydennykset ennen orientaatioviikon alkua

Orientaatioviikko

Opintosi alkavat maanantaina 22.8.2022 orientaatioviikon merkeissä.

Uusille opiskelijoille suunnattuja puheenvuoroja sekä opiskeluun liittyviä ohjeita kootaan Moodleen yliopiston yleiseen orientaatiomoodleen ja yhteiskuntatieteiden tiedekunnan orientaatiomoodleen.  Ennen Moodle-alueelle menoa sinun tulee rekisteröidä TUNI-tunnuksesi – ohjeet tähän löydät Uuden opiskelijan sivulta.

Orientaatioviikon ohjelma

Maanantai 22.8.2022

klo 9–10 Yhteiskuntatieteiden tiedekunnan tervetulotilaisuus uusille opiskelijoille, Päätalon juhlasali

Tiistai 23.8.2022

Oppiaineen esittelytilaisuus uusille opiskelijoille järjestetään tiistaina 24.8. klo 12.15-14.45. Tilaisuus on osa PSY.001 Henkilökohtaiset työskentelyvalmiudet -opintojaksoa (intensiivipäivä osa 1), lähitilaisuus, (paikka ilmoitetaan myöhemmin)

Keskiviikko 24.8.2022

klo 10-11 Opintosuunnitelma ja kursseille ilmoittautuminen Sisu-järjestelmässä, etä (linkki lisätään myöhemmin)

klo 12–14 Korvaavuusinfo aiempia korkeakouluopintoja suorittaneille, etä (linkki lisätään myöhemmin)

PSY.001 Henkilökohtaiset työskentelyvalmiudet

SOC.001 Orientoivat opinnot ja HOPS

Tuutorit apuna opintojen aloituksessa

Ainejärjestösi toivottaa sinut myös tervetulleeksi. Orientaatioviikolla sinua on auttamassa tutustumisessa ja opintojen aloituksessa omat tuutorit. Tuutorisi ottavat sinuun yhteyttä ennen opintojen alkua ja toimivat tukenasi opintojen alkumetreillä.

Jokaisella opiskelualalla on oma ainejärjestönsä tai kiltansa, johon saa halutessaan liittyä. Ainejärjestöt järjestävät tutkinto-ohjelman opiskelijoille tapahtumia, ajavat opiskelijoiden etuja yliopistossa ja edistävät suhteita työelämään. Psykologian ainejärjestö on Cortex ry, johon voit tutustua tästä linkistä.

Opintojen rakenne

Psykologian kandidaattiohjelma

Psykologian maisteriohjelma

Opiskelun ohjeet ja tiedottaminen

Opiskeluun liittyvää hyödyllistä tietoa löytyy lisää yliopiston verkkosivuilta ja opiskelijan oppaastaOpiskelijan tulee seurata koko opiskelujen ajan yliopiston intran ilmoituksia ja omaa Tampereen yliopiston tarjoamaa sähköpostia.

Yliopistoon ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen lukuvuodelle 2022- 2023 avautuu 4.5.2022 ja päättyy 1.9.2022. Mikäli haluat suorittaa opintoja jo lukuvuoden 2022 - 2023 ensimmäisellä periodilla, tulee lukuvuosi-ilmoittautuminen hoitaa ennen opintojaksoille ilmoittautumista. Huomioithan, että ilmoittautuminen ensimmäisen periodin opintojaksoille avautuu Sisussa 1.8.2022 ja päättyy 26.8.2022.

Lukuvuosi-ilmoittautuminen tehdään OILI-palvelussa. Palveluun kirjaudutaan yliopiston käyttäjätunnuksella. Valitse kirjautuessa vaihtoehto Tampereen korkeakoulut/Tampere Universities. Voit tarvittaessa aktivoida käyttäjätunnuksesi osoitteessa https://salasana.tuni.fi.

Jos sinulla on kysyttävää, ole yhteyksissä tutkinto-ohjelman henkilökuntaan:

Opettajien sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi [at] tuni.ficlass="spamspan"

Koulutusasiantuntija Helena Siipo (helena.siipo [at] tuni.fi)

Autamme ja vastaamme mielellämme kysymyksiisi!

Julkaistu: 6.6.2019
Päivitetty: 8.8.2022