Hyppää pääsisältöön
Tampereen yliopiston opiskelijan käsikirja

Hallintotieteiden tutkinto-ohjelma, Hallintotieteiden kandidaatti ja maisteri - orientaatio

Hallintotieteiden orientoivat opinnot 2023

Tervetuloa opiskelemaan hallintotieteiden tutkinto-ohjelmaan! Kotikampuksesi Tampereen yliopistossa on keskustakampus.

Orientaatioviikko

Opintosi alkavat maanantaina 21.8.2023 orientaatioviikon merkeissä.

Kaikille opiskelijoille yhteinen Moodle-alue aukeaa 7. elokuuta 2023 (Moodle-alueelle pääsee kirjautumaan tästä linkistä: https://moodle.tuni.fi/course/view.php?id=28889). Sieltä löydät lisätietoja opiskelun käytänteistä, opintojen suunnittelusta, ohjauksen ja hyvinvoinnin tuesta sekä opiskelijan palveluista. Moodlen materiaaleihin tutustuminen on tärkeä askel valmistautumisessa uusiin opintoihin. Ennen Moodle-alueelle menoa sinun tulee rekisteröidä Tuni-tunnuksesi – ohjeet tähän löydät Uuden opiskelijan sivulta. Lisäksi ainejärjestösi järjestää erilaista ohjelmaa orientaatioviikon aikana ja on sinuun yhteydessä ennen opintojen alkua. 

 

Orientaatioviikon ohjelma

Ma 21.8.2023 
13:00 – 14:30, Väinä Linna (keskustakampus, Linna-rakennus)

Tutkinto-ohjelman tervehdys (Yliopisto-opiskelun perusasiat haltuun, opintojen rakenne Sisussa.)

Ti 22.8.2023 
9:15 – 10:45, Väinä Linna (keskustakampus, Linna-rakennus)

  • Hallintotieteiden opintosuuntien esittely ensimmäisen vuoden opiskelijoille.

12:15 – 13:45, Tapaaminen järjestetään etäyhteydellä Teams-tapaamisena. Linkki etätapaamiseen: Click here to join the meeting

  • Siirtohaussa ja avoimen väylän haussa valittujen tervetulotilaisuus.

14.15-15.45, Juhlasali (keskustakampus, päätalo)

Johtamisen ja talouden tiedekunnan yhteinen tervetulotilaisuus

Ke 23.8. Opettajatuutortapaamiset järjestetään lokakuussa

Opiskelijat tapaavat oman opettajatuutorinsa syksyn aikana. Tarkemmat tapaamisajat ilmoitetaan elokuussa. Opiskelijoille ilmoitetaan, mihin ryhmään hän kuuluu, ryhmäjako julkaistaan orientoivien Moodle-alueella.

Torstai 24.8.2023

12:15 – 13:00 Miten haet korvaavuuksia ja hyväksilukuja Sisussa (kat, hal, pol). Tilaisuus etänä, Liity kokoukseen napsauttamalla tästä
 

15:00 – 16:00, Maisterihaussa valittujen tervetulotilaisuus. Tilaisuus vain etänä, pääset tilaisuuteen tästä linkistä: Click here to join the meeting

Syksyn tilaisuudet orientaatioviikon ulkopuolella

Tiistan 10.10.2023
10:00-10:45 2. periodin valinnat ja orientoivien kertausta

TIistain 5.12.2.23

10:00-10:45  3. periodin valinnat ja kevään suunnittelua

Orientoiviin opintoihin kuuluvat tilaisuudet keväällä 2024

- Ti 6.2.2024 

15:00-17:00 HOPS-tilaisuus (Käydään läpi HOPSin tekemisen periaatteita ja opintojen suunnittelua).

- Opintosuuntainfot ensimmäisen vuoden opiskelijoille viikolla 7.

- Opettajatuutoreiden II-tapaamiset viikolla 8.

 

 


 

Opintojen suunnittelu

Hallintotieteiden kandidaattiohjelman tutkintorakenteeseen voit tutustua täällä, ja maisteriohjelman tutkintorakenteeseen täällä. Tutkintorakenteesta näet, mitä pakollisia opintojaksoja sinun tulee suorittaa ja mitä opintojaksoja tutkintoon kuuluu. Opetustarjonnan tietoja eli tarkempia tietoja opintojaksojen suoritustavoista, opetusajoista ja -paikoista näet klikkaamalla sivulla opintojakson nimeä ja valitsemalla Suoritustavat-välilehden.

1. periodin ilmoittautumiset opintojaksoille avautuvat Sisussa 1.8. alkaen. Jotta voit ilmoittautua opintojaksolle, sinun tulee ensin aktivoida tuni-tunnuksesi.

1. periodissa uuden opiskelijan tulee suorittaa hallintotieteiden perusopintoja. Lisäksi asiantuntijataitojen jaksoista digitaalisten taitojen jaksoja (3 kpl 1 op:n jaksoja) kannattaa suorittaa heti opintojen alussa, sillä ne ovat pakollinen osa tutkintoa kaikille kandidaatin tutkintoa suorittaville. Kieli- ja viestintäopintojen suorittaminen on myös suositeltavaa aloittaa mahdollisimman varhaisessa vaiheessa, koska kieliopintoja ei resurssien niukkuuden vuoksi välttämättä pääse suorittamaan juuri siinä periodissa kuin on itse suunnitellut. 

Opiskelija, jolla on jo aiemmin suoritettuja perusopintoja ja kieli- ja viestintäopintoja, on hyvä aloittaa heti syksyllä jo menetelmäopinnot (tutkimusprosessin hallinta ja tilastotieteen peruskurssi) ja itseään kiinnostavien opintosuuntien aineopintojen suorittaminen (opintojen rakenteessa kohdasta Hallintotieteiden aineopinnot opintosuunnan mukaan).

Muistathan ilmoittautua myös orientoivien opintojen opintojaksolle, jotta saat orientoivien opintojen aikataulun opintokalenteriisi.

Opintojen suunnittelua ja opintojaksoille ilmoittautumista käydään yhdessä läpi orientoivien opintojen aikana, joten sinun ei siis tarvitse tietää ennen orientoivia opintoja, miten opintojaksoille ilmoittautuminen tapahtuu.

Opiskelijatuutorit apuna opintojen aloituksessa

Orientaatioviikolla sinua ovat auttamassa tutustumisessa ja opintojen aloituksessa omat opiskelijatuutorit. Tuutorisi ottavat sinuun yhteyttä ennen opintojen alkua ja toimivat tukenasi opintojen alkumetreillä yhteistyössä opettajatuutoreiden ja koulutusasiantuntijan kanssa.

Ainejärjestösi Staabi ry toivottaa sinut myös tervetulleeksi

Jokaisella opiskelualalla on oma ainejärjestönsä tai kiltansa, johon saa halutessaan liittyä. Ainejärjestöt järjestävät tutkinto-ohjelman opiskelijoille tapahtumia, ajavat opiskelijoiden etuja yliopistossa ja edistävät suhteita työelämään. Sinun ainejärjestösi on Staabi ry. Hallintotieteiden ainejärjestöön Staabiin pääset tutustumaan ainejärjestön nettisivuilla osoitteessa staabi.fi. Sivuilta löydät myös kattavat ohjeet opintojen alkuun kohdasta ”Uudelle opiskelijalle”. Staabi järjestää 21.8. alkaen fuksiviikot, joiden aikana uusille opiskelijoille on luvassa paljon erilaisia tapahtumia ja mahdollisuuksia päästä tutustumaan toisiin opiskelijoihin. Kannattaa siis olla paikalla.

Aiempien opintojen hyväksilukeminen

Aiempien opintojen hyväksiluvusta on kerrottu opiskelijan oppaassa: lisätietoa hyväksiluvusta saat myös orientoivien opintojen aikana. Mikäli sinulla on orientoivien opintojen jälkeen kysyttävää hyväksiluettavista opinnoista, otathan yhteyttä tutkinto-ohjelmasi koulutusasiantuntijaan, joka auttaa sinua opintojesi aikana kaikissa opiskeluun liittyvissä kysymyksissä.

Opiskelun ohjeet ja tiedottaminen

Opiskeluun liittyvää hyödyllistä tietoa löytyy lisää opiskelijan oppaastaOpiskelijan tulee seurata koko opiskelujen ajan yliopiston intran ilmoituksia ja omaa Tampereen yliopiston tarjoamaa sähköpostia.

Yliopistoon ilmoittautuminen

Yliopiston ilmoittautumisen määräpäivä on 31.8.2023. Huomioithan kuitenkin, että ilmoittautuminen ensimmäisen periodin opintojaksoille päättyy jo ennen tätä. Mikäli haluat suorittaa opintoja jo lukuvuoden 2023–2024 ensimmäisellä periodilla, tulee lukuvuosi-ilmoittautuminen hoitaa ennen opintojaksoille ilmoittautumista. Ilmoittautumalla saat käyttöön tuni-tunnuksesi. Vasta tunnuksen käyttöönotto mahdollistaa mm. kursseille ilmoittautumisen, sähköpostin käytön, kurssien Moodle-alueille pääsyn ja aiempien korkeakouluopintojesi rekisteröinnin. Lisätietoa löydät täältä.

Yhteystiedot

Hallintotieteiden tutkinto-ohjelman koulutusasiantuntija

Aino Nordling, aino.nordling [at] tuni.fi (aino[dot]nordling[at]tuni[dot]fi) tai hal.opiskelu.tau [at] tuni.fi (hal[dot]opiskelu[dot]tau[at]tuni[dot]fi) | toimisto: PinniA2038 | puh. 050 318 6822

Julkaistu: 6.6.2019
Päivitetty: 24.8.2023