Hyppää pääsisältöön

Tampereen yliopiston opiskelijan käsikirja

Hallintotieteiden tutkinto-ohjelma, Hallintotieteiden kandidaatti ja maisteri - orientaatio

Tampereen yliopisto

Hallintotieteiden orientoivat opinnot 2022

 

Tervetuloa opiskelemaan hallintotieteiden tutkinto-ohjelmaan! Kotikampuksesi Tampereen yliopistossa on keskustakampus. Tarkemmat tiedot läsnä/etäopetuksen suhteen tarkentuu elokuussa.

 

Orientaatioviikko

Opintosi alkavat maanantaina 22.8.2022 orientaatioviikon merkeissä.

Kaikille opiskelijoille yhteinen Moodle-alue aukeaa 8. elokuuta 2022 (Moodle-alueelle pääsee kirjautumaan tästä linkistä: https://moodle.tuni.fi/course/view.php?id=28889). Sieltä löydät lisätietoja opiskelun käytänteistä, opintojen suunnittelusta, ohjauksen ja hyvinvoinnin tuesta sekä opiskelijan palveluista. Moodlen materiaaleihin tutustuminen on tärkeä askel valmistautumisessa uusiin opintoihin. Ennen Moodle-alueelle menoa sinun tulee rekisteröidä Tuni-tunnuksesi – ohjeet tähän löydät Uuden opiskelijan sivulta. Lisäksi ainejärjestösi järjestää erilaista ohjelmaa orientaatioviikon aikana. 

 

Orientaatioviikon ohjelma

Ma 22.8.2022 
13:00 – 14:30, D10b (keskustakampus, päätalo)

Tutkinto-ohjelman tervehdys (Yliopisto-opiskelun perusasiat haltuun, opintojen rakenne Sisussa.)

Ti 23.8.2022 
9:15 – 10:45, A1 (keskustakampus, päätalo)

Hallintotieteiden opintosuuntien esittely ensimmäisen vuoden opiskelijoille.

12:30-14, D10A+B (keskustakampus, päätalo)

Johtamisen ja talouden tiedekunnan yhteinen tervetulotilaisuus

15:15 – 16:45, PinniA 3107

Siirtohaussa ja avoimen väylän haussa valittujen tervetulotilaisuus.

Keskiviikko 24.8.2022

Hallintotieteiden HOPS-ryhmät järjestetään ensimmäisen vuoden kandivaiheen opiskelijoille kampuksella. Avoimen väylän haussa ja siirtohaussa valitut voivat osallistua halutessaan HOPS-ryhmien toimintaan. Opiskelijoille ilmoitetaan, mihin ryhmään hän kuuluu, ryhmäjako julkaistaan myös orientoivien Moodle-alueella.

Ryhmä 1: 09:15 – 10:45 HOPS-ryhmä 1 PinniA 3111

Ryhmä 2: 10:15 – 11:45 HOPS-ryhmä 2 PinniA 1081
Ryhmä 3: 11:15 – 12:45 HOPS-ryhmä 3 PinniA 3111
Ryhmä 4: 12:15 – 13:45 HOPS-ryhmä 4 PinniA 1081
Ryhmä 5: 13:15 – 14:45 HOPS-ryhmä 5 PinniA 3111

Torstai 25.8.2022

12:15 – 13:00 Miten haet korvaavuuksia ja hyväksilukuja Sisussa (kat, hal, pol). Tilaisuus etänä, Liity kokoukseen napsauttamalla tästä
 

15:00 – 16:00, PinniA 3107

Maisterihaussa valittujen tervetulotilaisuus.

Orientoiviin opintoihin kuuluvat tilaisuudet keväällä 2023

- Ti 7.2.2023 

15.00-17.00 Työelämä- ja HOPS-tilaisuus (Käydään läpi HOPSin tekemisen periaatteita ja kuullaan hallintotieteistä valmistuneiden työelämässä olevien ajatuksia opintojen suunnittelusta ja työelämästä).

- Opintosuuntainfot ensimmäisen vuoden opiskelijoille viikolla 7.

- Opettajatuutoreiden II-tapaamiset viikolla 8.

 

 


 

Opintojen suunnittelu

Hallintotieteiden kandidaattiohjelman tutkintorakenteeseen voit tutustua täällä, ja maisteriohjelman tutkintorakenteeseen täällä. Tutkintorakenteesta näet, mitä pakollisia opintojaksoja sinun tulee suorittaa ja mitä opintojaksoja tutkintoon kuuluu. Opetustarjonnan tietoja eli tarkempia tietoja opintojaksojen suoritustavoista, opetusajoista ja -paikoista näet klikkaamalla sivulla opintojakson nimeä ja valitsemalla Suoritustavat-välilehden.

1. periodin ilmoittautumiset opintojaksoille avautuvat Sisussa 5.8. Jotta voit ilmoittautua opintojaksolle, sinun tulee ensin aktivoida tuni-tunnuksesi.

1. periodissa uuden opiskelijan tulee suorittaa hallintotieteiden perusopintoja. Lisäksi asiantuntijataitojen jaksoista digitaalisten taitojen jaksoja (3 kpl 1 op:n jaksoja) kannattaa suorittaa heti opintojen alussa, sillä ne ovat pakollinen osa tutkintoa kaikille kandidaatin tutkintoa suorittaville. Kieli- ja viestintäopintojen suorittaminen on myös suositeltavaa aloittaa mahdollisimman varhaisessa vaiheessa, koska kieliopintoja ei resurssien niukkuuden vuoksi välttämättä pääse suorittamaan juuri siinä periodissa kuin on itse suunnitellut.

Muistathan ilmoittautua myös orientoivien opintojen opintojaksolle, jotta saat orientoivien opintojen aikataulun opintokalenteriisi.

Opintojen suunnittelua ja opintojaksoille ilmoittautumista käydään yhdessä läpi orientoivien opintojen aikana, joten sinun ei siis tarvitse tietää ennen orientoivia opintoja, miten opintojaksoille ilmoittautuminen tapahtuu.

Opiskelijatuutorit apuna opintojen aloituksessa

Orientaatioviikolla sinua ovat auttamassa tutustumisessa ja opintojen aloituksessa omat opiskelijatuutorit. Tuutorisi ottavat sinuun yhteyttä ennen opintojen alkua ja toimivat tukenasi opintojen alkumetreillä yhteistyössä opettajatuutoreiden ja koulutusasiantuntijan kanssa.

Ainejärjestösi Staabi ry toivottaa sinut myös tervetulleeksi

Jokaisella opiskelualalla on oma ainejärjestönsä tai kiltansa, johon saa halutessaan liittyä. Ainejärjestöt järjestävät tutkinto-ohjelman opiskelijoille tapahtumia, ajavat opiskelijoiden etuja yliopistossa ja edistävät suhteita työelämään. Sinun ainejärjestösi on Staabi ry. Hallintotieteiden ainejärjestöön Staabiin pääset tutustumaan ainejärjestön nettisivuilla osoitteessa staabi.fi. Sivuilta löydät myös kattavat ohjeet opintojen alkuun kohdasta ”Uudelle opiskelijalle”. Staabi järjestää 22.8. alkaen fuksiviikot, joiden aikana uusille opiskelijoille on luvassa paljon erilaisia tapahtumia ja mahdollisuuksia päästä tutustumaan toisiin opiskelijoihin. Kannattaa siis olla paikalla.

Aiempien opintojen hyväksilukeminen

Aiempien opintojen hyväksiluvusta on kerrottu opiskelijan oppaassa: lisätietoa hyväksiluvusta saat myös orientoivien opintojen aikana. Mikäli sinulla on orientoivien opintojen jälkeen kysyttävää hyväksiluettavista opinnoista, otathan yhteyttä tutkinto-ohjelmasi koulutusasiantuntijaan, joka auttaa sinua opintojesi aikana kaikissa opiskeluun liittyvissä kysymyksissä.

Opiskelun ohjeet ja tiedottaminen

Opiskeluun liittyvää hyödyllistä tietoa löytyy lisää opiskelijan oppaastaOpiskelijan tulee seurata koko opiskelujen ajan yliopiston intran ilmoituksia ja omaa Tampereen yliopiston tarjoamaa sähköpostia.

Yliopistoon ilmoittautuminen

Läsnäolevaksi opiskelijaksi ilmoittautumisen määräpäivä on 1.9.2022. Huomioithan kuitenkin, että ilmoittautuminen ensimmäisen periodin opintojaksoille päättyy aikaisintaan 22.8.2022. Mikäli haluat suorittaa opintoja jo lukuvuoden 2022-2023 ensimmäisellä periodilla, tulee lukuvuosi-ilmoittautuminen hoitaa ennen opintojaksoille ilmoittautumista. Ilmoittautumalla saat käyttöön tuni-tunnuksesi. Vasta tunnuksen käyttöönotto mahdollistaa mm. opintojaksoille ilmoittautumisen ja aiempien korkeakouluopintojesi rekisteröinnin. 

Yhteystiedot

Hallintotieteiden tutkinto-ohjelman koulutusasiantuntija

Aino Nordling, aino.nordling [at] tuni.fitarget="_blank" tai hal.opiskelu.tau [at] tuni.fi | toimisto: PinniA2038 | puh. 050 318 6822

Julkaistu: 6.6.2019
Päivitetty: 8.8.2022