Hyppää pääsisältöön

Tampereen yliopiston opiskelijan käsikirja

Kielten koulutus - orientaatio

Tampereen yliopisto

Tervetuloa opiskelemaan kieliä Tampereelle!

Kotikampuksesi Tampereen yliopistossa on keskustakampus.

Kielten tutkinto-ohjelmavastaava Johanna Vaattovaara, koulutusasiantuntijat sekä opetushenkilökunta toivottavat sinut tervetulleeksi:

Ohjausvastaavat ja opettajatuutorit löydät Opiskelijan oppaan sivulta Opettajatuutorointi opiskelijoille.

Uusien opiskelijoiden Moodle-alue avautuu 8. elokuuta. Moodle-alueelle kootaan tärkeää tietoa opintojen aloittamisesta ja opiskelusta Tampereen yliopistolla, sekä opiskelijapalveluiden esittelyjä. Tutustu Moodlen sisältöön jo ennen orientaatioviikon alkua! Linkki Moodleen lisätään tälle sivulle 8. elokuuta.

Myös kielten opiskelijoiden oma Moodle-alue, Kielten opiskelijoiden foorumi, avataan elokuussa ennen orientaatioviikkoa. Linkki foorumille lisätään tälle sivulle myöhemmin elokuussa.


Orientaatioviikko 2022

Opintosi alkavat maanantaina 22.8.2022 orientaatioviikon merkeissä.

Keskiviikkona 24.8.2022 klo 9.00-10.00 Kielten koulutuksen tervetulotilaisuus: Liity kokoukseen napsauttamalla tästä

Opintosuunnat järjestävät lisäksi orientaatioviikolla omia tilaisuuksiaan, katso tarkemmat tiedot opintosuuntasi kohdalta alempaa.

Orientoiviin opintoihin kuuluu myös keväällä 2023 järjestettävä Opintosuunnistus, jossa esitellään vapaasti valittavien opintojen tarjontaa ja muita opintomahdollisuuksia. Tapahtuman tarkemmat tiedot päivittyvät tänne syksyn 2022 aikana.


Lähtötasokokeet

Jos tahdot opiskella muita kielten koulutuksen kieliä valinnaisina opintoina, on sinun kielestä riippuen läpäistävä ensin lähtötasokoe. Lähtötasokokeet järjestetään kerran vuodessa elokuussa ennen opetuksen alkua. Tarkemmat tiedot (mm. ajat, paikat ja mahdollinen ennakkoilmoittautuminen) löydät opetustarjonnasta hakusanalla lähtötasokoe.


Tuutorit apuna opintojen aloituksessa 

Orientaatioviikolla sinua on auttamassa tutustumisessa ja opintojen aloituksessa omat opiskelijatuutorit. Tuutorisi ottavat sinuun yhteyttä ennen opintojen alkua ja toimivat tukenasi opintojen alkumetreillä yhteistyössä opettajatuutoreiden ja koulutusasiantuntijan kanssa. 

Suomen kieli

Suomen kielen tuutoreilla on tapana olla fukseihin yhteydessä jo kesän aikana puhelimitse. Tällöin on mahdollisuus keskustella mieltä askarruttavista kysymyksistä ja varmistaa, että kaikki on kunnossa orientaatioviikkoa ja opintojen aloitusta varten.

Vieraat kielet

Vieraissa kielissä tuutorit ottavat fukseihinsa yhteyttä jo ennen orientaatioviikkoa soittamalla ja tarkistavat, että kaikki on kunnossa opintojen aloittamista varten.


Ainejärjestösi toivottaa sinut myös tervetulleeksi 

Jokainen opiskelija kuuluu oman ammattialansa mukaiseen järjestöön.

Suomen kieli

Sinun ainejärjestösi on Kopula. He ovat tehneet sinua varten oman tervetulotoivotuksensa fuksilehden muodossa. Fuksilehteen on koottu rennolla otteella esimerkiksi tuutoreidesi esittelyt, informaatiota sekä orientaatioviikon aikataulu. Tulet saamaan lehtesi sähköpostitse, mutta suosittelemme tutustumaan myös Kopulan uusille opiskelijoille tarkoitettuihin materiaaleihin osoitteessa https://www.kopulary.net/opiskelu/uusi/.

Vieraat kielet

Sinun ainejärjestösi ovat Lexica (vieraat kielet ja kirjallisuus) ja Transla (käännöstiede ja monikielinen viestintä). He ovat tehneet sinua varten oman uuden opiskelijan oppaan Kielarin joka sisältää laajasti hyödyllistä tietoa kielten opiskelusta ja opiskelijakulttuurista. Oppaasta löydät myös kaikkien kielten tuutorien esittelyt sekä syksyn alustavan tapahtumakalenterin.

Linkki Kielariin päivitetään tähän myöhemmin.


Opetussuunnitelmat

Kielten kandidaattiohjelma, 180 op

Kielten maisteriohjelma, 120 op

Monikielisen viestinnän ja käännöstieteen maisteriohjelma, 120 op


Yhteystiedot

Kielten koulutuksen koulutusasiantuntijat: kielet.opiskelu.tau [at] tuni.fi

Riikka Kuparinen, englannin, saksan ja suomen opintosuunnat

Sirje Lällä, pohjoismaisten kielten ja venäjän opintosuunnat sekä monikielisen viestinnän ja käännöstieteen maisteriohjelma (Moviko)

Julkaistu: 6.6.2019
Päivitetty: 28.6.2022