Hyppää pääsisältöön

Tervetuloa uudet yliopisto-opiskelijat!

Hienoa, että valitsit Tampereen yliopiston opiskelupaikaksesi. Tälle sivulle olemme koonneet opintojesi aloittamisen kannalta oleellista tietoa. Tutustu materiaaliin huolella ja tee tarvittavat toimenpiteet, jotta opintosi ja opiskelijaelämäsi Tampereen yliopistolla pääsevät hyvin alkuun. Yliopistoyhteisö odottaa sinua!

Aloita näistä!

Ennen kuin opintosi alkavat elokuussa 2022, sinun tulee hoitaa muutamia asioita. Huolehdi nämä tärkeät asiat kuntoon mahdollisimman pian, jotta opintojesi alku sujuu mahdollisimman huolettomasti. Huomioithan että osa alla listatuista toimista on mahdollista tehdä vasta opiskelupaikan vastaanottamisen ja lukuvuosi-ilmoittautumisen jälkeen.

Ennen opintojesi alkua

Opintojen alussa törmäät moniin uusiin asioihin, tapaat paljon uusia ihmisiä ja tutustut uuteen korkeakouluun ja tieteenalaan. Tampereen yliopistolla olemme huolehtimassa siitä, että opintosi lähtevät käyntiin onnistuneesti. Tärkeää tietoa ja orientoivaa materiaalia jaetaan uusille opiskelijoille niin sähköisesti kuin kampuksillakin. Osallistuminen yliopiston orientaatioon on tärkeä osa opintojen aloittamista.

Tutustuthan orientaation sähköisiin materiaaleihin ja tämän sivun linkkeihin jo hyvissä ajoin ennen opintojen alkamista. Huomioithan, että uusien opiskelijoiden orientaatioon tarkoitettu Moodle-alue aukeaa vasta 8. elokuuta. Alueen linkki lisätään alla olevaan listaukseen silloin.

  • Lue yleisestä orientoitumisesta yliopisto-opiskeluun. Voit myös tutustua yliopiston opiskelijan oppaan kautta esimerkiksi käytössä oleviin opetussuunnitelmiin ja kurssitarjontaan.
  • Tutustu oman tutkinto-ohjelmasi orientaatioon. Täältä löydät kesän mittaan tarkemmat aikataulut opintojesi aloituksesta omassa tutkinto-ohjelmassasi. 
  • Tampereen ylioppilaskunnan, eli TREYn, Fuksioppaan avulla pääset tutustumaan ylioppilaskunnan palveluihin, opiskelijayhteisöön ja opiskeluelämään Tampereella. Tutustu Fuksioppaaseen täällä!
  • Opintotietojärjestelmä Sisuun pääset uutena opiskelijana kirjautumaan 1. elokuuta alkaen.
  • Uusien opiskelijoiden Moodle-alue avautuu 8. elokuuta. Moodle-alueelta löydät tärkeää tietoa opintojen aloittamisesta ja opiskelusta Tampereen yliopistolla. Tutustu Moodlen sisältöön jo ennen orientaatioviikon alkua. Moodleen pääset tästä linkistä! Huomioithan että Moodlen käyttö vaatii TUNI-käyttäjätunnuksen aktivointia (kts. ohjeet ylempää). 
  • Uusien opiskelijoiden orientaatioviikko alkaa Tampereen yliopistolla maanantaina 22. elokuuta. Kampuksilla järjestetään viikon aikana erilaisia tapahtumia, tuutoriryhmät kokoontuvat ja uudet opiskelijat alkavat tutustumaan uusiin opintoihinsa. Orientaatioviikolle osallistuminen on erinomainen tapa aloittaa omat opinnot, joten toivomme näkevämme sinut elokuussa paikan päällä!

Ajankohtaista koronavirustilanteesta

Tampereen yliopisto ja Tampereen ammattikorkeakoulu seuraavat koronavirustilannetta ja viranomaisten päätöksiä ja linjaavat tarvittavia toimia yhdessä. Noudatamme kaikessa viestinnässämme viranomaisen antamia ohjeita ja kunnioitamme yksityisyydensuojaa. Seuraathan uusimpia linjauksia ja ohjeita intrassa! Intran lukeminen edellyttää TUNI-käyttäjätunnuksen aktivoimista.

Tervetuloa uusi opiskelija!

Suomen kansainvälisin ja monipuolisin yliopistoyhteisö toivottaa sinut tervetulleeksi!

Katso video

Tutustu yliopistoon

Seitsemän eri tiedekuntaa ja tuhansia opiskelijoita Tampereella, Seinäjoella ja Porissa. Tutustu Tampereen yliopistoon!

Katsaus yliopistoon

Seuraa yliopistoa somessa!

Seuraamalla sosiaalisen median kanaviamme pääset kurkistamaan Tampereen yliopiston arkeen jo ennen opintojesi aloittamista.

Yliopiston somekanavat

Arki yliopistolla

Tutustuminen yliopiston arkitoimintaan, käytännön asioihin sekä tarjolla oleviin palveluihin käynnistyy toden teolla elokuussa avautuvalla Moodle-alustalla sekä orientaatioviikolla opiskelijatuutorin johdolla. Voit kuitenkin tutustua Tampereen yliopiston toimintaan jo sitä ennen. 

Opiskelijatuutorit ovat apunasi

Opiskelijatuutorit ovat kokeneempia opiskelijoita, jotka on koulutettu tarjoamaan tukea uusille opiskelijoille. Tuutori esimerkiksi näyttää, missä tärkeät tilat ja palvelut sijaitsevat sekä tutustuttaa sinut yliopiston arkeen ja opiskeluun. Tuutorointiin osallistuminen tarjoaa myös erinomaisen mahdollisuuden tutustua muihin alasi opiskelijoihin.

Lisätietoja opiskelijatuutoroinnista

Opiskelijan ohjauspalvelut

Opiskelijana saatavillasi ovat kattavat ohjauspalvelut. Olipa kyse sitten tutkintoosi valittavista kokonaisuuksista, oman urapolun etsimisestä tai jaksamisesta opintojen aikana, olemme tukenasi.

Lue opiskelijoiden ohjauksesta yliopistolla!

IT-palvelut

Opiskelua varten tarvitset erilaisia sähköisiä työkaluja ja tunnuksia. IT-palveluiden ohjeilla pääset näiden kanssa alkuun.

IT-palvelut uusille opiskelijoille

Opiskelijan elämä

Jotta opinnot lähtisivät käyntiin sujuvasti, on myös arjen muiden asioiden oltava kunnossa. Ennen opintojen alkua kannattaa hoitaa kuntoon ainakin  asunto- ja opintotukiasiat. Voit tutustua myös kampusten arkea helpottaviin palveluihin.

Tampereen ylioppilaskunta

Tampereen ylioppilaskunta (TREY) on kaikkien yli 18 000 Tampereen yliopiston opiskelijan yhteinen edunvalvoja, järjestötoiminnan mahdollistaja, palveluntarjoaja ja yhteisöllisyyden rakentaja.

Tutustu ylioppilaskuntaan!

SportUni – Parasta korkeakoululiikuntaa Tampereella

SportUni tarjoaa laadukkaat ja monipuoliset liikuntapalvelut Tampereen korkeakoulujen opiskelijoille ja henkilökunnalle. Käytössäsi ovat kolmen kampuksen liikuntapalvelut yhdellä edullisella maksulla.

Lue lisää SportUnin tarjonnasta!

Tampere – uusi kotikaupunkisi

Tampereella on paljon tarjottavaa! Noin joka kuudes kaupungin asukkaista on korkeakouluopiskelija, ja opiskelijat näkyvät ja kuuluvatkin Tampereen arjessa monin eri tavoin.

Tutustu Tampereen kaupungin tietopakettiin opiskelijoille