Hyppää pääsisältöön

Tervetuloa uudet yliopisto-opiskelijat!

Hienoa, että valitsit Tampereen yliopiston opiskelupaikaksesi. Tälle sivulle olemme koonneet opintojesi aloittamisen kannalta oleellista tietoa. Tutustu materiaaliin huolella ja tee tarvittavat toimenpiteet, jotta opintosi ja opiskelijaelämäsi Tampereen yliopistolla pääsevät hyvin alkuun. Yliopistoyhteisö odottaa sinua!

Aloita näistä!

Ennen kuin opintosi alkavat, sinun tulee hoitaa muutamia asioita. Huolehdi nämä tärkeät asiat kuntoon mahdollisimman pian, jotta opintojesi alku sujuu mahdollisimman huolettomasti. Huomioithan että osa alla listatuista toimista on mahdollista tehdä vasta opiskelupaikan vastaanottamisen ja lukuvuosi-ilmoittautumisen jälkeen.

Ennen opintojesi alkua

Opintojen alussa törmäät moniin uusiin asioihin, tapaat paljon uusia ihmisiä ja tutustut uuteen korkeakouluun ja tieteenalaan. Tampereen yliopistolla olemme huolehtimassa siitä, että opintosi lähtevät käyntiin onnistuneesti. Tärkeää tietoa ja orientoivaa materiaalia jaetaan uusille opiskelijoille niin sähköisesti kuin kampuksillakin. Osallistuminen yliopiston orientaatioon on tärkeä osa opintojen aloittamista.

Tutustuthan orientaation sähköisiin materiaaleihin ja tämän sivun linkkeihin jo hyvissä ajoin ennen opintojen alkamista. Erityisen tärkeitä tietolähteitä ovat oman tutkinto-ohjelmasi orientaation sivu sekä kaikkien uusien opiskelijoiden yhteinen Moodle-alue.

Aktivoi TUNI-tunnuksesi hyvissä ajoin ja seuraa TUNI-sähköpostiasi aktiivisesti ennen opintojen aloitusta, orientaatioviikolla ja sen jälkeen. Sähköposti on pääasiallinen kanava, jonka kautta esimerkiksi tutkinto-ohjelmasi viestii sinulle tärkeistä asioista. Päivittäinen saapuneiden viestien tarkistaminen yliopiston sähköpostissa on hyvä ottaa siis ainakin opintojen alussa tavaksi.

Pääset syventymään yliopisto-opintoihisi yliopiston verkkosivuilla sekä muissa sähköisissä palveluissa. Huomioithan että yliopiston sähköisten järjestelmien käyttö vaatii TUNI-käyttäjätunnuksen aktivointia (kts. ohjeet ylempää). Huomioithan että orientoivien materiaalien laajempi päivitys tehdään kerran lukuvuodessa kesän lopulla. Tästä syystä materiaaleissa saattaa olla tammikuussa opintonsa aloittavien näkökulmasta vanhentuneita päivämääriä tai ohjeistuksia.

  • Opintotietojärjestelmä Sisuun pääset kirjautumaan TUNI-tunnuksen käyttöönoton jälkeen. Sisuun pääset kirjautumaan tästä linkistä.
  • Uusien opiskelijoiden Moodle-alueelta löydät tärkeää tietoa opintojen aloittamisesta ja opiskelusta Tampereen yliopistolla. Tutustu Moodlen sisältöön jo ennen opintojesi alkua. Moodleen pääset tästä linkistä
  • Kaikille uusille opiskelijoille tarkoitettu orientaatioviikko järjestetään kerran lukuvuodessa elo-syyskuun taitteessa. Tammikuussa opintonsa aloittaville saatetaan järjestää erillisiä orientaatiotilaisuuksia. Seuraa sähköpostiasi!

Ajankohtaista koronavirustilanteesta

Tampereen yliopisto ja Tampereen ammattikorkeakoulu seuraavat koronavirustilannetta ja viranomaisten päätöksiä ja linjaavat tarvittavia toimia yhdessä. Noudatamme kaikessa viestinnässämme viranomaisen antamia ohjeita ja kunnioitamme yksityisyydensuojaa. Seuraathan uusimpia linjauksia ja ohjeita intrassa! Intran lukeminen edellyttää TUNI-käyttäjätunnuksen aktivoimista.

Tervetuloa uusi opiskelija!

Suomen kansainvälisin ja monipuolisin yliopistoyhteisö toivottaa sinut tervetulleeksi!

Katso video

Tutustu yliopistoon

Seitsemän eri tiedekuntaa ja tuhansia opiskelijoita Tampereella, Seinäjoella ja Porissa. Tutustu Tampereen yliopistoon!

Katsaus yliopistoon

Seuraa yliopistoa somessa!

Seuraamalla sosiaalisen median kanaviamme pääset kurkistamaan Tampereen yliopiston arkeen jo ennen opintojesi aloittamista.

Yliopiston somekanavat

Arki yliopistolla

Tutustuminen yliopiston arkitoimintaan, käytännön asioihin sekä tarjolla oleviin palveluihin käynnistyy toden teolla elokuussa avautuvalla Moodle-alustalla sekä orientaatioviikolla opiskelijatuutorin johdolla. Voit kuitenkin tutustua Tampereen yliopiston toimintaan jo sitä ennen. 

Opiskelijatuutorit ovat apunasi

Opiskelijatuutorit ovat kokeneempia opiskelijoita, jotka on koulutettu tarjoamaan tukea uusille opiskelijoille. Tuutori esimerkiksi näyttää, missä tärkeät tilat ja palvelut sijaitsevat sekä tutustuttaa sinut yliopiston arkeen ja opiskeluun. Tuutorointiin osallistuminen tarjoaa myös erinomaisen mahdollisuuden tutustua muihin alasi opiskelijoihin.

Lisätietoja opiskelijatuutoroinnista

Opiskelijan ohjauspalvelut

Opiskelijana saatavillasi ovat kattavat ohjauspalvelut. Olipa kyse sitten tutkintoosi valittavista kokonaisuuksista, oman urapolun etsimisestä tai jaksamisesta opintojen aikana, olemme tukenasi.

Lue opiskelijoiden ohjauksesta yliopistolla!

IT-palvelut

Opiskelua varten tarvitset erilaisia sähköisiä työkaluja ja tunnuksia. IT-palveluiden ohjeilla pääset näiden kanssa alkuun.

IT-palvelut uusille opiskelijoille

Opiskelijan elämä

Jotta opinnot lähtisivät käyntiin sujuvasti, on myös arjen muiden asioiden oltava kunnossa. Ennen opintojen alkua kannattaa hoitaa kuntoon ainakin  asunto- ja opintotukiasiat. Voit tutustua myös kampusten arkea helpottaviin palveluihin.

Tampereen ylioppilaskunta

Tampereen ylioppilaskunta (TREY) on kaikkien yli 18 000 Tampereen yliopiston opiskelijan yhteinen edunvalvoja, järjestötoiminnan mahdollistaja, palveluntarjoaja ja yhteisöllisyyden rakentaja.

Tutustu ylioppilaskuntaan!

SportUni – Parasta korkeakoululiikuntaa Tampereella

SportUni tarjoaa laadukkaat ja monipuoliset liikuntapalvelut Tampereen korkeakoulujen opiskelijoille ja henkilökunnalle. Käytössäsi ovat kolmen kampuksen liikuntapalvelut yhdellä edullisella maksulla.

Lue lisää SportUnin tarjonnasta!

Tampere – uusi kotikaupunkisi

Tampereella on paljon tarjottavaa! Noin joka kuudes kaupungin asukkaista on korkeakouluopiskelija, ja opiskelijat näkyvät ja kuuluvatkin Tampereen arjessa monin eri tavoin.

Tutustu Tampereen kaupungin tietopakettiin opiskelijoille