Hyppää pääsisältöön
Tampereen yliopiston opiskelijan käsikirja

Energiamurros, Tekniikan kandidaatti + diplomi-insinööri - orientaatio

Tervetuloa opiskelemaan Energiamurroksen tutkinto-ohjelmaan Hervannan kampukselle!

Opintosi alkavat maanantaina 19.8.2024 orientaatioviikon merkeissä. Tutustuthan tämän sivun lisäksi myös yliopiston yhteisiin uuden opiskelijan sivuihin. Suurin osa 1. periodin opetuksesta alkaa 26.8.2024 alkavalla viikolla.

Orientaatioviikon ohjelma (päivitetään vielä elokuussa)

Opinnot alkavat tutkinto-ohjelman tervetulotilaisuudella maanantaina 19.8.2024 klo 12-14 Hervannan kampuksella Tietotalon TB109 luentosalissa. Tässä tilaisuudessa tutkinto-ohjelman vastuuhenkilöt ja koulutusasiantuntija ottavat sinut vastaan. Tämän jälkeen päivä jatkuu tuutorien järjestämän ohjelman merkeissä.

Kaikille tekniikan alan kandifukseille pidetään infotilaisuus matematiikan, fysiikan ja kemian opiskelusta keskiviikkona 21.8. klo 10:00-11.00 Hervannan kampuksella, Festian isossa salissa (FA044). Tilaisuuteen ei ole etäosallistumismahdollisuutta. 

Ennen orientaatioviikkoa kannattaa käydä tekemässä lukuvuosi-ilmoittautuminen, ohjeet tähän löytyvät Opiskelijan oppaasta. Olemme koonneet uusille opiskelijoille suunnattuja puheenvuoroja sekä opiskeluun liittyviä ohjeita Moodle-alustalle, jonka linkin löydät Uuden opiskelijan sivulta. Sivusto on nyt auki. Tutustumalla puheenvuoroihin aloitat orientoitumisen yliopisto-opintoihin. Ennen Moodle-alueelle menoa sinun tulee rekisteröidä Tuni-tunnuksesi – ohjeet tähän löydät Uuden opiskelijan sivulta.

Muut asiat, kuten ensimmäisen periodin opintojaksovalinnat ja ilmoittautuminen opintoihin, tehdään yhdessä tuutoreiden kanssa orientaatioviikolla. Tuutorit huolehtivat sinusta orientaatioviikon ajan.

Lisäksi energiamurroksen koulutusasiantuntija ja opintoneuvoja ovat orientaatioviikolla tavoitettavissa kampuksella, mikäli sinulla on kysyttävää opintojen alusta tai opintosuunnitelmastasi. Tarkemmat tiedot päivystysajoista ja paikoista lisätään tähän kesän aikana. 

Opintojen suunnittelu

Jokainen opiskelija ilmoittautuu kursseille ja tekee henkilökohtaisen opintosuunnitelman eli HOPSin Sisu-järjestelmässä. Kursseille ilmoittautumisen pääset tekemään orientaatioviikolla tuutorien kanssa. HOPSiin suunnitellaan kurssi- ja opintokokonaisuustasolla oma tutkinto opetussuunnitelman mukaisesti. Tästä kerrotaan lisää mm. johdanto-opintojen aikana. Ensimmäisen vuoden opinnot ovat suurimmalle osalle yhteisiä. Toisen vuoden aikana omat valinnat lisääntyvät, kun aineopintojen suuntaavat opinnot tulevat ajankohtaisiksi. Apua opintojesi suunnitteluun saat tutkinto-ohjelmasi opintoneuvojalta, koulutusasiantuntijalta sekä opettajatuutoreilta. Opintojen ohjeellinen etenemissuunnitelma on myös saatavilla koko tutkinnon osalta sivultamme Mallilukujärjestys, opintojen suunniteltu eteneminen ja malliajoitus

Nähdään elokuussa!

Yhteystiedot

Ulla Vartiala, koulutusasiantuntija
emu.opiskelu.tau [at] tuni.fi

Julkaistu: 15.6.2023
Päivitetty: 18.6.2024