Hyppää pääsisältöön

Tampereen yliopiston opiskelijan käsikirja

Ota opiskelupaikka vastaan

Tampereen yliopisto ja TAMK

Sinun tulee ottaa Tampereen yliopistosta saamasi opiskelupaikka vastaan määräaikaan mennessä, tai menetät paikan. Paikan vastaanotto tehdään sähköisesti Oma opintopolku –palvelussa osoitteessa opintopolku.fi.

Huomaathan, että voit ottaa vastaan vain yhden korkeakoulupaikan samana lukukautena alkavasta koulutuksesta, ks. kohta Yhden korkeakoulupaikan säännös.

Opiskelupaikan vastaanoton lisäksi sinun tulee myös ilmoittautua opiskelijaksi määräaikaan mennessä!

Yhteishaku

Ota opiskelupaikka vastaan Oma Opintopolku -palvelussa 14.7.2023 kello 15.00 mennessä tai hyväksymisilmoituksessa annettuun päivämäärään mennessä.

Opiskelupaikan vastaanottaminen Oma Opintopolku -palvelussa tapahtuu vahvasti tunnistautuneena, esim. verkkopankkitunnuksin. Paikan vastaanoton jälkeen pääset tekemään lukuvuosi-ilmoittautumisen klikkaamalla sähköiseen ilmoittautumispalveluun Oma opintopolussa olevasta linkistä.

Jos sinut valitaan muuhun kuin ylimpään hakukohteeseesi, voit ottaa paikan vastaan vasta, kun ylempien hakutoiveidesi valintojen tulokset ovat valmiit. Todistusvalinnan tulokset julkaistaan viimeistään 29.5.2023. Kaikkien valintojen tulokset julkaistaan 7.7.2023 mennessä. Tämän jälkeen voit ottaa saamasi paikan vastaan, ja tarvittaessa ilmoittaa jääväsi jonottamaan ylempään hakukohteeseen. Ota opiskelupaikka vastaan vasta, kun olet varma asiasta.

Jos sinulla on ylempiä hakutoiveita, joihin olet varalla, voit ottaa paikan ehdollisesti vastaan ja jäädä jonottamaan ylemmän paikan vapautumista. Mikäli ilmoitat jääväsi jonottamaan ylempää hakukohdetta ja tilanteesi ei muutu ylemmissä hakukohteissa, paikan vastaanotto vahvistuu automaattisesti valintasijoittelun päättyessä 1.8.2023 klo 15.00. Jos sinut hyväksytään varasijalta ylempään hakutoiveeseen, sinulle tarjotaan tätä opiskelupaikkaa. Tällöin aiempi vastaanotto peruuntuu automaattisesti.

Voit halutessasi luopua jonottamisesta ja ottaa sitovasti vastaan jo saamasi opiskelupaikan. Tämä on mahdollista vain silloin, jos et ole vielä tullut hyväksytyksi jonottamiisi hakukohteisiin. Muutoksen voi tehdä Oma Opintopolku -palvelussa.

Huom! Korkeakoulujen on lain mukaan vuodesta 2016 alkaen varattava osa yhteishaun opiskelupaikoista ensimmäistä korkeakoulupaikkaa hakeville. Jos olet ottanut tai otat opiskelupaikan vastaan korkeakoulututkintoon johtavasta koulutuksesta, joka on alkanut syksyllä 2014 tai sen jälkeen, et ole enää ensikertalainen tulevissa hauissa. Lisätietoa ensikertalaiskiintiöstä: Ensikertalaiskiintiö.

Siirtohaku ja avoimen väylän haku

Yliopistojen siirtohaussa tai Tampereen yliopiston avoimen väylän haussa saatu paikka tulee ottaa vastaan Oma Opintopolku -palvelussa 14.7.2023 kello 15.00 mennessä tai hyväksymisilmoituksessa annettuun päivämäärään mennessä. Opiskelupaikan vastaanottaminen Oma Opintopolku -palvelussa tapahtuu vahvasti tunnistautuneena, esim. verkkopankkitunnuksin. Paikan vastaanoton jälkeen pääset tekemään lukuvuosi-ilmoittautumisen klikkaamalla sähköiseen ilmoittautumispalveluun Oma opintopolussa olevasta linkistä.

Yhden korkeakoulupaikan säännös

Yhden korkeakoulupaikan säännös koskee kaikkia korkeakoulujen tutkintoon johtavia koulutuksia (ei koske Poliisiammattikorkeakoulua, Högskolan på Ålandia eikä ulkomaisia korkeakouluja).  Säännös koskee sekä yhteishakuja että erillishakuja.

Yhden korkeakoulupaikan säännöksen mukaan voit ottaa vastaan vain yhden korkeakoulututkintoon johtavan opiskelupaikan saman lukukauden (1.8.–31.12. tai 1.1.-31.7.) aikana alkavasta koulutuksesta. Jos sinulle tarjotaan opiskelupaikkaa sekä yhteishaussa että erillishaussa, sinun täytyy valita, minkä paikan otat vastaan.

Säännös ei kuitenkaan koske siirto-opiskelupaikan vastaanottamista, koska siirtoon liittyy entisen opiskeluoikeuden menettäminen. Säännös ei myöskään estä sinua ottamasta vastaan useampia korkeakoulututkintoon johtavia opiskelupaikkoja eri lukukausina alkavista koulutuksista.

 

Kysyttävää paikan vastaanottoon liittyen?

Ota yhteys yliopiston hakijapalveluihin.

Julkaistu: 6.5.2019
Päivitetty: 15.5.2023