Hyppää pääsisältöön
Tampereen yliopiston opiskelijan käsikirja

Ota opiskelupaikka vastaan

Sinun tulee ottaa Tampereen yliopistosta saamasi opiskelupaikka vastaan määräaikaan mennessä, tai menetät paikan. Paikan vastaanotto tehdään sähköisesti Oma opintopolku –palvelussa osoitteessa opintopolku.fi.

Huomaathan, että voit ottaa vastaan vain yhden korkeakoulupaikan samana lukukautena alkavasta koulutuksesta, ks. kohta Yhden korkeakoulupaikan säännös.

Opiskelupaikan vastaanoton lisäksi sinun tulee myös ilmoittautua opiskelijaksi määräaikaan mennessä!

Yhteishaku

Ota opiskelupaikka vastaan Oma Opintopolku -palvelussa 11.7.2024 kello 15.00 mennessä tai hyväksymisilmoituksessa annettuun päivämäärään mennessä.

Opiskelupaikan vastaanottaminen Oma Opintopolku -palvelussa tapahtuu vahvasti tunnistautuneena, esimerkiksi verkkopankkitunnuksin. Paikan vastaanoton jälkeen pääset tekemään lukuvuosi-ilmoittautumisen klikkaamalla sähköiseen ilmoittautumispalveluun Oma opintopolussa olevasta linkistä.

Ota opiskelupaikka vastaan vasta, kun olet varma asiasta.

Kevään ensimmäisen yhteishaun tulokset julkaistaan viimeistään 31.5.2024. Voit ottaa kevään ensimmäisessä yhteishaussa paikan vastaan heti, kun sinut hyväksytään haluamaasi koulutukseen. Tällöin muut hakutoiveesi peruuntuvat etkä voi enää tulla niihin hyväksytyksi. Huomioithan, että kevään ensimmäisessä yhteishaussa tulokset valmistuvat eriaikaisesti.

Jos tulet valituksi kevään ensimmäisessä yhteishaussa johonkin hakutoiveeseesi, voit olla varasijalla sekä tätä ylempiin että alempiin hakutoiveisiisi. Huomioithan, että et voi ottaa kevään ensimmäisessä yhteishaussa paikkaa vastaan ja jäädä jonottamaan muiden hakukohteittesi tuloksia. Opintopolun valintasijoittelu päättyy kevään 2024 ensimmäisessä yhteishaussa 30.7.2024 klo 15.00, jolloin hakukohteiden täyttäminen viimeistään päättyy ja kaikki varasijat perutaan automaattisesti.

Kevään toisen yhteishaun todistusvalinnan tulokset julkaistaan viimeistään 27.5.2024 ja kaikkien valintojen tulokset viimeistään 4.7.2024 mennessä. Jos sinut valitaan muuhun kuin ylimpään hakukohteeseesi, voit ottaa paikan vastaan vasta, kun ylempien hakutoiveidesi valintojen tulokset ovat valmiit. Kaikkien tulosten julkaisun jälkeen voit ottaa saamasi paikan vastaan, ja tarvittaessa ilmoittaa jääväsi jonottamaan ylempään hakukohteeseen.

Jos sinulla on kevään toisessa yhteishaussa ylempiä hakutoiveita, joihin olet varalla, voit ottaa paikan ehdollisesti vastaan ja jäädä jonottamaan ylemmän paikan vapautumista. Mikäli ilmoitat jääväsi jonottamaan ylempää hakukohdetta ja tilanteesi ei muutu ylemmissä hakukohteissa, paikan vastaanotto vahvistuu automaattisesti valintasijoittelun päättyessä 6.8.2024 klo 15.00. Jos sinut hyväksytään varasijalta ylempään hakutoiveeseen, sinulle tarjotaan tätä opiskelupaikkaa. Tällöin aiempi vastaanotto peruuntuu automaattisesti.

Voit halutessasi luopua kevään toisessa yhteishaussa jonottamisesta ja ottaa sitovasti vastaan jo saamasi opiskelupaikan. Tämä on mahdollista vain silloin, jos et ole vielä tullut hyväksytyksi jonottamiisi hakukohteisiin. Muutoksen voi tehdä Oma Opintopolku -palvelussa.

Lue lisää paikan vastaanottamisesta Opintopolusta.

Siirtohaku ja avoimen väylän haku

Yliopistojen siirtohaussa tai Tampereen yliopiston avoimen väylän haussa saatu paikka tulee ottaa vastaan Oma Opintopolku -palvelussa 11.7.2024 kello 15.00 mennessä tai hyväksymisilmoituksessa annettuun päivämäärään mennessä. Opiskelupaikan vastaanottaminen Oma Opintopolku -palvelussa tapahtuu vahvasti tunnistautuneena, esimerkiksi verkkopankkitunnuksin. Paikan vastaanoton jälkeen pääset tekemään lukuvuosi-ilmoittautumisen klikkaamalla sähköiseen ilmoittautumispalveluun Oma Opintopolku-palvelussa olevasta linkistä.

Yhden korkeakoulupaikan säännös

Yhden korkeakoulupaikan säännös koskee kaikkia korkeakoulujen tutkintoon johtavia koulutuksia (ei koske Poliisiammattikorkeakoulua, Högskolan på Ålandia eikä ulkomaisia korkeakouluja).  Säännös koskee sekä yhteishakuja että erillishakuja.

Yhden korkeakoulupaikan säännöksen mukaan voit ottaa vastaan vain yhden korkeakoulututkintoon johtavan opiskelupaikan saman lukukauden (1.8.–31.12. tai 1.1.-31.7.) aikana alkavasta koulutuksesta. Jos sinulle tarjotaan opiskelupaikkaa sekä yhteishaussa että erillishaussa, sinun täytyy valita, minkä paikan otat vastaan.

Säännös ei kuitenkaan koske siirto-opiskelupaikan vastaanottamista, koska siirtoon liittyy entisen opiskeluoikeuden menettäminen. Säännös ei myöskään estä sinua ottamasta vastaan useampia korkeakoulututkintoon johtavia opiskelupaikkoja eri lukukausina alkavista koulutuksista.

 

Kysyttävää paikan vastaanottoon liittyen?

Ota yhteys yliopiston hakijapalveluihin.

Julkaistu: 6.5.2019
Päivitetty: 31.1.2024