Hyppää pääsisältöön

Tampereen yliopiston opiskelijan käsikirja

Bioteknologian ja biolääketieteen tekniikka (TkK+DI) - orientaatio

Tampereen yliopisto

Tervetuloa opiskelemaan Bioteknologian ja biolääketieteen tekniikan tutkinto-ohjelmaan!

Tervetuloa opiskelemaan tekniikan kandidaatin ja diplomi-insinöörin tutkintoa Bioteknologian ja biolääketieteen tekniikan tutkinto-ohjelmaan.

Tutkinto-ohjelmaan on voinut tulla hyväksytyksi myös luonnontieteiden kandidaatin ja filosofian maisterin tutkintoon.

Kaikille tuleville uusille opiskelijoille järjestetään orientaatioviikko viikolla 34 eli 22.8.2022 -28.8.2022

Orientaatioviikko

Opintosi alkavat maanantaina 22.8.2022 orientaatioviikon merkeissä.

Tutkinto-ohjelmasi tervehtii sinua kampuksella ja järjestää erilaista ohjelmaa orientaatioviikon aikana.

Yleistä tietoa, esim. linkki orientaatiomoodleen ja ajankohtaiset koronaohjeet löytyvät Uuden opiskelijan sivuilta ja täältä löytyy myös linkki näille tutkinto-ohjelmakohtaisille sivuille.

Uusille opiskelijoille suunnattuja puheenvuoroja sekä opiskeluun liittyviä ohjeita on koottu Moodleen, joka aukeaa 8.8.2022. Linkin Moodleen löydät Uuden opiskelijan sivuilta.Tutustumalla puheenvuoroihin aloitat orientoitumisen yliopisto-opintoihin. Ennen Moodle-alueelle menoa sinun tulee rekisteröidä Tuni-tunnuksesi – ohjeet tähän löydät Uuden opiskelijan sivulta.

Maanantai 22.8.2022, Hervannan kampus

Tutkinto-ohjelman info klo 11-12, Tietotalo TB109

Varsinaiseen tutkinto-ohjelman tilaisuuteen saavu Hervannan kampukselle. Samppanjankultaisen värisiin haalareihin pukeutuneet opiskelijatuutorit opastavat sinut tutkinto-ohjelman infoon. Kannattaa jo heti suuntautua kohti Tietotaloa, jonka pääovi löytyy Obeliskia vastapäätä.

Tiistai 23.8.2022, Hervannan kampus

Tiistaina pääset perehtymään tarkemmin ensimmäisen syksyn opintoihin ja niihin ilmoittautumiseen.

Opintoihin tutustumista klo 9-11 paikka ilmoitetaan myöhemmin

Tutkinto-ohjelman info klo 12-13.30 Sähkötalo S3

Tutkinto-ohjelman info klo 14-16 Sähkötalo SM201, SM207 ja SM221. Otathan tähän tilaisuuteen oman läppärin/tabletin mukaan, mikäli mahdollista.

Keskiviikko 24.8.2022, Hervannan kampus

Keskiviikkona pääset tutustumaan opiskelijan palveluihin Palvelumessuilla, Hervannan kampuksella.

Torstai 25.8.2022, Kauppi

Ensimmäinen tutkinto-ohjelman opintojakso, Laboroinnin perusteet alkaa torstaina 25.8.2022. Huomaathan järjestää aikataulusi niin, että pääset osallistumaan opintojaksolle jo silloin. Läsnäolo on pakollista jo torstaina 25.8.2022 sekä perjantaina 26.8.2022. Opintojakso sisältää laboratoriotyöskentelyä, jota varten tarvitset laboratorioon soveltuvat puhtaat työsandaalit, nidotun A4-vihkon (esim. musta vahakantinen) sekä ohutkärkisen mustan permanent tussin. Laboratoriotyötakin saat käyttöösi opetuslaboratoriosta.

Laboroinnin perusteet klo 10-14, TAMK

Iltapäivällä järjestetään Lääketieteen ja terveysteknologian tiedekunnan johdon ja uusien opiskelijoiden yhteinen tapaaminen Kaupissa. Tähän tilaisuuteen osallistuvat tutkinto-ohjelmamme kummatkin opintosuunnat eli luonnontieteiden opiskelijat että tekniikan opiskelijat.

Tiedekunnan tilaisuus klo 15-16, Arvo Keltainen Sali

Perjantai 26.8.2022 Kaupin kampus

Laboroinnin perusteet klo 8-15 Arvo

Laboratoriotyöskentely on osa opintojaksoa Laboroinnin perusteet. Osallistuminen kaikkiin opintojakson tapahtumiin on pakollista. Huomioithan, että sinulla on hankittuna työsandaalit, nidottu A4-vihko (esim. musta vahakantinen) laboratoriotyöpäiväkirjaksi sekä ohutkärkinen musta permanent tussi.

Laboratoriotiloihin sekä -työkursseihin voit tutustua ennakkoon opetuslaboratorion Instagram-sivulta Unelmia ja labrahommia sekä Facebook-sivulta Opetuslaborotorio-Tampereen yliopisto/ Kaupin kampus.

Tuutorit apuna opintojen aloituksessa

Orientaatioviikolla sinua on auttamassa tutustumisessa ja opintojen aloituksessa omat tuutorit. Tapaat heidät ensimmäisen kerran heti orientaatioviikon maanantaina ja he ovat apunasi tiiviisti koko orientaatioviikon ajan.

Opintojen suunnittelu 2022-2023

Opintojen alkuvaiheessa saat apua opintojen suunnitteluun Orientoivat opinnot, Bioteknologia ja biolääketieteen tekniikka -opintojaksossa ja myös tuutorit auttavat sinua alkuun opinnoissa. Voit lisäksi katsoa alla olevasta mallilukujärjestyksestä, miltä syksyn opintoaikataulusi näyttää ja mille opintojaksoille sinun tulisi elokuussa ilmoittautua. Mallilukujärjestyksessä olevat aikataulut ovat viitteelliset, tarkemmat tiedot löytyvät Opiskelijan oppaasta.

Voit tarkastella tutkinnon rakennetta Opiskelijan oppaasta.

Jos sinulla on aiempia opintoja, jotka mahdollisesti korvaavat bioteknologian ja biolääketieteen tekniikan tutkintojen opintojaksoja, ole opintojen alkaessa yhteydessä tutkinto-ohjelman opintosuunnittelijaan.

Lisäksi opintojen suunnittelussa sinua auttavat opintosuunnittelija, opintoneuvoja, opettajatuutorit ja tutkinto-ohjelman opettajat.

Kiltasi toivottaa sinut myös tervetulleeksi

Jokaisella opiskelijalla on mahdollisuus liittyä oman ammattialansa mukaiseen järjestöön eli kiltaan. Sinun kiltasi on Bioner. He ovat tehneet sinua varten oman tervetulotoivotuksensa.

Opintosuunnittelija Outi Väisänen outi.vaisanen [at] tuni.fi

Julkaistu: 10.6.2019