Hyppää pääsisältöön
Tampereen yliopiston opiskelijan käsikirja

Bioteknologian ja biolääketieteen tekniikka (TkK+DI) - orientaatio

Tervetuloa opiskelemaan Bioteknologian ja biolääketieteen tekniikan tutkinto-ohjelmaan!

 

Tervetuloa opiskelemaan tekniikan kandidaatin ja diplomi-insinöörin tutkintoa Bioteknologian ja biolääketieteen tekniikan tutkinto-ohjelmaan.

Tutkinto-ohjelmaan on voinut tulla hyväksytyksi myös luonnontieteiden kandidaatin ja filosofian maisterin tutkintoon.

Vahvista paikan vastaanottaminen Opintopolussa. Opintosi alkavat 19.8.2024.

 

Orientaatioviikko

Opintosi alkavat orientaatioviikon merkeissä ma 19.8.2024. Tutkinto-ohjelmasi tervehtii sinua kampuksella ja järjestää erilaista ohjelmaa orientaatioviikon aikana.

Yleistä tietoa, esim. linkki orientaatio-Moodleen löytyy Uuden opiskelijan sivuilta.  

Uusille opiskelijoille suunnattuja videoita sekä opiskeluun liittyviä ohjeita on koottu Moodleen, joka aukeaa myöhemmin, mutta ennen opintojesi alkua. Linkin Moodleen löydät Uuden opiskelijan sivuilta.
Tutustumalla Moodle-materiaaleihin aloitat orientoitumisen yliopisto-opintoihin. Ennen Moodle-alueelle menoa sinun tulee rekisteröidä Tuni-tunnuksesi – ohjeet tähän löydät Uuden opiskelijan sivulta.

 

Maanantai 19.8.2024, Hervannan kampus

Tutkinto-ohjelman info klo 11-12, Tietotalo TB109: Tutkinto-ohjelman esittely ja tervetulosanat tutkinto-ohjelmavastaava Veikko Sariolalta

 

Varsinaiseen tutkinto-ohjelman tilaisuuteen saavu Hervannan kampukselle. Samppanjankultaisen värisiin haalareihin pukeutuneet opiskelijatuutorit opastavat sinut tutkinto-ohjelman infoon. Kannattaa jo heti suuntautua kohti Tietotaloa, jonka pääovi löytyy Obeliskia vastapäätä.

 

Tiistai 20.8.2024, Hervannan kampus

Tiistaina pääset perehtymään tarkemmin ensimmäisen syksyn opintoihin ja niihin ilmoittautumiseen.

 • Klo 10 -15 Uuden opiskelijan palvelumessut Hervannan ja keskustan kampuksilla. Kaikille opiskelijoille yhteiset palvelumessut, joilla esitellään opiskelijan palveluita. Mukana mm. opintotietojärjestelmä Sisu, Kela, TOAS, YTHS, SportUni, TREY, kaupunki, Kielikeskus

   

 • Sisu-info klo 12-13.30 Sähkötalo S3: Opintojen suunnittelu, Sisu, opintojaksovalintojen ja henkilökohtaisen opintosuunnitelman (HOPS) tekeminen ja aikataulut. Huomaa, että opintojaksovalinnoilla on tiukka aikataulu 1. periodia varten. Tähän tilaisuuteen voit jo ottaa oman tietokoneen mukaan

   

 • HOPS-työpajat klo 14-16 Sähkötalo SM201, SM207 ja SM221. Jakaudutaan pienempiin ryhmiin ja tehdään työpajassa loppuun oma HOPS. Otathan tähän tilaisuuteen oman tietokoneen mukaan, mikäli mahdollista.

 

Keskiviikko 21.8.2024, Hervannan kampus ja Kaupin kampus

 • Klo 10-11 Hervanta, Festian iso Sali. Kandifukseille matematiikan, fysiikan ja kemian opiskelusta infotilaisuus.

   

 • Klo 10 -15 Uuden opiskelijan palvelumessut Hervannan ja keskustan kampuksilla. Kaikille opiskelijoille yhteiset palvelumessut, joilla esitellään opiskelijan palveluita. Mukana mm. opintotietojärjestelmä Sisu, Kela, TOAS, YTHS, SportUni, TREY, kaupunki, Kielikeskus

 

 • Klo 12:15 - 13, Kaupin kampus, F115,  Lääketieteen ja terveysteknologian tiedekunnan johdon ja uusien opiskelijoiden yhteinen tapaaminen. Tähän tilaisuuteen osallistuvat tutkinto-ohjelmamme kummatkin opintosuunnat eli luonnontieteiden opiskelijat että tekniikan opiskelijat ja kandi- että maisteriopiskelijat.

 

Torstai 22.8.2024, Hervanta

 • Suomenkielisten ohjelmien opiskelijoiden yhteinen Teams-luento torstaina 22.8. klo 12.00-14. Luentotallenne jaetaan verkossa. Tallenteen kannattaa katsoa esim. tuutoriryhmien kesken.

   

 • Ensimmäinen tutkinto-ohjelman opintojakso, Laboroinnin perusteet alkaa torstaina 24.8.2023. Huomaathan järjestää aikataulusi niin, että pääset osallistumaan opintojaksolle jo silloin. Läsnäolo on pakollista jo torstaina 24.8.2023 sekä perjantaina 25.8.2023. Opintojakso sisältää laboratoriotyöskentelyä, jota varten tarvitset laboratorioon soveltuvat puhtaat työsandaalit, nidotun A4-vihkon (esim. musta vahakantinen) sekä ohutkärkisen mustan permanent tussin. Laboratoriotyötakin saat käyttöösi opetuslaboratoriosta.

  Laboroinnin perusteet klo 10-14, Hervanta, K1702

 

Perjantai 23.8.2024 Kaupin kampus

Laboroinnin perusteet klo 8-15 Arvo

Laboratoriotyöskentely on osa opintojaksoa Laboroinnin perusteet. Osallistuminen kaikkiin opintojakson tapahtumiin on pakollista. Huomioithan, että sinulla on hankittuna työsandaalit, nidottu A4-vihko (esim. musta vahakantinen) laboratoriotyöpäiväkirjaksi sekä ohutkärkinen musta permanent tussi.

Laboratoriotiloihin sekä -työkursseihin voit tutustua ennakkoon opetuslaboratorion Instagram-sivulta Unelmia ja labrahommia sekä Facebook-sivulta Opetuslaborotorio-Tampereen yliopisto/ Kaupin kampus.

 

Tuutorit apuna opintojen aloituksessa

Orientaatioviikolla sinua on auttamassa tutustumisessa ja opintojen aloituksessa omat tuutorit. Tapaat heidät ensimmäisen kerran heti orientaatioviikon maanantaina ja he ovat apunasi tiiviisti koko orientaatioviikon ajan.

Opiskelijatuutorointi

 

Opintojen suunnittelu 2024-2025

Opintojen alkuvaiheessa saat apua opintojen suunnitteluun Orientoivat opinnot, Bioteknologia ja biolääketieteen tekniikka -opintojaksossa ja myös tuutorit auttavat sinua alkuun opinnoissa.

Voit tarkastella tutkinnon rakennetta Opiskelijan oppaasta.

Löydät opintojesi etenemissuunnitelman Intran sivulta Mallilukujärjestys, opintojen suunniteltu eteneminen ja malliajoitus.

Jos sinulla on aiempia opintoja, jotka mahdollisesti korvaavat bioteknologian ja biolääketieteen tekniikan tutkintojen opintojaksoja, ole opintojen alkaessa yhteydessä tutkinto-ohjelman koulutusasiantuntijaan.

Lisäksi opintojen suunnittelussa sinua auttavat koulutusasiantuntija, opintoneuvoja, ja tutkinto-ohjelman opettajat.

 

Yksilölliset järjestelyt/tuen tarve

 • Jos sinulla on opintoihin ja opiskeluun vaikuttava sairaus, vamma tai muu terveydellinen tilanne, voit saada opiskeluihisi yksilöllisiä järjestelyjä. Yksilölliset opiskelujärjestelyt edellyttävät asiantuntijan lausuntoa sekä keskustelua yliopiston yksilöllisten opiskelujärjestelyjen asiantuntijan kanssa. Lue lisää Opiskelijan oppaasta!
 • Tukea neuromoninaisille opiskelijoille löytyy täältä neuromoninaisten opiskelijoiden tukimuodot.

 

Uusille opiskelijoille suunnatut infotilaisuudet yksilöllisistä opiskelujärjestelyistä. Infot järjestetään seuraavasti:

 • Ma 26.8. klo 11–12, keskustakampus, suomeksi
 • ke 28.8. klo 11–12, Hervannan kampus, suomeksi
 • pe 30.8. klo 11–11.30 etänä, englanniksi

Intratapahtuma ja tarkemmat tiedot löytyvät tästä (tapahtuma on intran kummassakin kieliversiossa).

 

Neuromoninaisten opiskelijoiden oma aloitusinfo NOOA pidetään elokuussa.

Infotilaisuudet ovat suomen kielellä mutta kysymyksiä voi esittää englanniksi. 

Tilaisuudet ovat samansisältöisiä:

 • ti 27.8. klo 14.00–16.00 keskustakampus, Navigaattori
 • to 29.8. klo 14.00–16.00 Hervannan kampus, Navigaattori

NOOA - Neuromoninaisten opiskelijoiden omat aloitusinfot 27.8. & 29.8.2024 (tuni.fi)

 

Kiltasi toivottaa sinut myös tervetulleeksi

Jokaisella opiskelijalla on mahdollisuus liittyä oman ammattialansa mukaiseen järjestöön eli kiltaan. Sinun kiltasi on Bioner. He ovat tehneet sinua varten oman tervetulotoivotuksensa.

 

Yhteystiedot

Koulutusasiantuntija, Minna Uusitalo, bbt.opiskelu.tau [at] tuni.fi

Opintoneuvoja, Laura Sammalisto, 12.8.2024 alkaen

Julkaistu: 10.6.2019
Päivitetty: 20.6.2024