Hyppää pääsisältöön

Tampereen yliopiston opiskelijan käsikirja

Bioteknologian ja biolääketieteen tekniikka (TkK+DI) - orientaatio

Tampereen yliopisto

Tervetuloa opiskelemaan Bioteknologian ja biolääketieteen tekniikan tutkinto-ohjelmaan!

Sivu päivittyy kevään 2023 aikana.

Tervetuloa opiskelemaan tekniikan kandidaatin ja diplomi-insinöörin tutkintoa Bioteknologian ja biolääketieteen tekniikan tutkinto-ohjelmaan.

Tutkinto-ohjelmaan on voinut tulla hyväksytyksi myös luonnontieteiden kandidaatin ja filosofian maisterin tutkintoon.

Vahvista paikan vastaanottaminen Opintopolussa viimeistään 14.7.2023 klo 15.00.    

Opintosi alkavat 21.8.2023.

 

Orientaatioviikko

Opintosi alkavat maanantaina 21.8.2023 orientaatioviikon merkeissä.

Tutkinto-ohjelmasi tervehtii sinua kampuksella ja järjestää erilaista ohjelmaa orientaatioviikon aikana.

Yleistä tietoa, esim. linkki orientaatiomoodleen ja ajankohtaiset koronaohjeet löytyvät Uuden opiskelijan sivuilta ja täältä löytyy myös linkki näille tutkinto-ohjelmakohtaisille sivuille. 

Uusille opiskelijoille suunnattuja puheenvuoroja sekä opiskeluun liittyviä ohjeita on koottu Moodleen, joka aukeaa elokuussa 2023. Linkin Moodleen löydät Uuden opiskelijan sivuilta.Tutustumalla puheenvuoroihin aloitat orientoitumisen yliopisto-opintoihin. Ennen Moodle-alueelle menoa sinun tulee rekisteröidä Tuni-tunnuksesi – ohjeet tähän löydät Uuden opiskelijan sivulta.

 

Maanantai 21.8.2023, Hervannan kampus

Tutkinto-ohjelman info klo 11-12, Tietotalo TB109

Varsinaiseen tutkinto-ohjelman tilaisuuteen saavu Hervannan kampukselle. Samppanjankultaisen värisiin haalareihin pukeutuneet opiskelijatuutorit opastavat sinut tutkinto-ohjelman infoon. Kannattaa jo heti suuntautua kohti Tietotaloa, jonka pääovi löytyy Obeliskia vastapäätä.

 

Tiistai 22.8.2023, Hervannan kampus

Tiistaina pääset perehtymään tarkemmin ensimmäisen syksyn opintoihin ja niihin ilmoittautumiseen.

Opintoihin tutustumista klo 9-11 paikka ilmoitetaan myöhemmin

Tutkinto-ohjelman info klo 12-13.30 Sähkötalo S3

Tutkinto-ohjelman info klo 14-16 Sähkötalo SM201, SM207 ja SM221. Otathan tähän tilaisuuteen oman läppärin/tabletin mukaan, mikäli mahdollista.

 

Keskiviikko 23.8.2023, Hervannan kampus

Tämä osio tarkentuu vielä lisää myöhemmin ja viimeistään elokuun alussa 2023.

Keskiviikkona pääset tutustumaan opiskelijan palveluihin Palvelumessuilla, Hervannan kampuksella.

 

Torstai 24.8.2023, Hervanta

Ensimmäinen tutkinto-ohjelman opintojakso, Laboroinnin perusteet alkaa torstaina 24.8.2023. Huomaathan järjestää aikataulusi niin, että pääset osallistumaan opintojaksolle jo silloin. Läsnäolo on pakollista jo torstaina 24.8.2023 sekä perjantaina 25.8.2023. Opintojakso sisältää laboratoriotyöskentelyä, jota varten tarvitset laboratorioon soveltuvat puhtaat työsandaalit, nidotun A4-vihkon (esim. musta vahakantinen) sekä ohutkärkisen mustan permanent tussin. Laboratoriotyötakin saat käyttöösi opetuslaboratoriosta.

Laboroinnin perusteet klo 10-14, Hervanta, K1702

 

Iltapäivän tilaisuuden ajankohta on vielä avoinna, tarkentuu vielä lisää myöhemmin ja viimeistään elokuun alussa 2023.

Iltapäivällä järjestetään Lääketieteen ja terveysteknologian tiedekunnan johdon ja uusien opiskelijoiden yhteinen tapaaminen Kaupissa. Tähän tilaisuuteen osallistuvat tutkinto-ohjelmamme kummatkin opintosuunnat eli luonnontieteiden opiskelijat että tekniikan opiskelijat.

Tiedekunnan tilaisuus klo 15-16, Arvo Keltainen Sali

 

Perjantai 25.8.2023 Kaupin kampus

Laboroinnin perusteet klo 8-15 Arvo

Laboratoriotyöskentely on osa opintojaksoa Laboroinnin perusteet. Osallistuminen kaikkiin opintojakson tapahtumiin on pakollista. Huomioithan, että sinulla on hankittuna työsandaalit, nidottu A4-vihko (esim. musta vahakantinen) laboratoriotyöpäiväkirjaksi sekä ohutkärkinen musta permanent tussi.

Laboratoriotiloihin sekä -työkursseihin voit tutustua ennakkoon opetuslaboratorion Instagram-sivulta Unelmia ja labrahommia sekä Facebook-sivulta Opetuslaborotorio-Tampereen yliopisto/ Kaupin kampus.

 

Tuutorit apuna opintojen aloituksessa

Orientaatioviikolla sinua on auttamassa tutustumisessa ja opintojen aloituksessa omat tuutorit. Tapaat heidät ensimmäisen kerran heti orientaatioviikon maanantaina ja he ovat apunasi tiiviisti koko orientaatioviikon ajan.

 

Opintojen suunnittelu 2023-2024

Opintojen alkuvaiheessa saat apua opintojen suunnitteluun Orientoivat opinnot, Bioteknologia ja biolääketieteen tekniikka -opintojaksossa ja myös tuutorit auttavat sinua alkuun opinnoissa. Voit lisäksi katsoa alla olevasta mallilukujärjestyksestä, miltä syksyn opintoaikataulusi näyttää ja mille opintojaksoille sinun tulisi elokuussa ilmoittautua. Mallilukujärjestyksessä olevat aikataulut ovat viitteelliset, tarkemmat tiedot löytyvät Opiskelijan oppaasta. Mallilukujärjestys tullaan päivittämään kesän 2023 aikana.

Voit tarkastella tutkinnon rakennetta Opiskelijan oppaasta.

Jos sinulla on aiempia opintoja, jotka mahdollisesti korvaavat bioteknologian ja biolääketieteen tekniikan tutkintojen opintojaksoja, ole opintojen alkaessa yhteydessä tutkinto-ohjelman koulutusasiantuntijaan.

Lisäksi opintojen suunnittelussa sinua auttavat opintosuunnittelija, opintoneuvoja, opettajatuutorit ja tutkinto-ohjelman opettajat.

 

Kiltasi toivottaa sinut myös tervetulleeksi

Jokaisella opiskelijalla on mahdollisuus liittyä oman ammattialansa mukaiseen järjestöön eli kiltaan. Sinun kiltasi on Bioner. He ovat tehneet sinua varten oman tervetulotoivotuksensa.

 

Yhteystiedot

Koulutusasiantuntija, outi.vaisanen [at] tuni.fi

Opintoneuvoja, Vappu Tainio, vappu.tainio [at] tuni.fi

Julkaistu: 10.6.2019
Päivitetty: 2.6.2023