Hyppää pääsisältöön

Tampereen yliopiston opiskelijan käsikirja

Bioteknologian ja biolääketieteen tekniikka (TkK+DI) - orientaatio

Tervetuloa opiskelemaan Bioteknologian ja biolääketieteen tekniikan tutkinto-ohjelmaan!

 

Tervetuloa opiskelemaan tekniikan kandidaatin ja diplomi-insinöörin tutkintoa Bioteknologian ja biolääketieteen tekniikan tutkinto-ohjelmaan.

Tutkinto-ohjelmaan on voinut tulla hyväksytyksi myös luonnontieteiden kandidaatin ja filosofian maisterin tutkintoon.

Vahvista paikan vastaanottaminen Opintopolussa viimeistään 14.7.2023 klo 15.00.    

Opintosi alkavat 21.8.2023.

 

Orientaatioviikko

Opintosi alkavat orientaatioviikon merkeissä ma 21.8.2023. Tutkinto-ohjelmasi tervehtii sinua kampuksella ja järjestää erilaista ohjelmaa orientaatioviikon aikana.

Yleistä tietoa, esim. linkki orientaatio-Moodleen löytyy Uuden opiskelijan sivuilta.  

Uusille opiskelijoille suunnattuja videoita sekä opiskeluun liittyviä ohjeita on koottu Moodleen, joka aukeaa ma 7.8.2023. Linkin Moodleen löydät Uuden opiskelijan sivuilta.
Tutustumalla Moodle-materiaaleihin aloitat orientoitumisen yliopisto-opintoihin. Ennen Moodle-alueelle menoa sinun tulee rekisteröidä Tuni-tunnuksesi – ohjeet tähän löydät Uuden opiskelijan sivulta.

 

Maanantai 21.8.2023, Hervannan kampus

Tutkinto-ohjelman info klo 11-12, Tietotalo TB109

Varsinaiseen tutkinto-ohjelman tilaisuuteen saavu Hervannan kampukselle. Samppanjankultaisen värisiin haalareihin pukeutuneet opiskelijatuutorit opastavat sinut tutkinto-ohjelman infoon. Kannattaa jo heti suuntautua kohti Tietotaloa, jonka pääovi löytyy Obeliskia vastapäätä.

 

Tiistai 22.8.2023, Hervannan kampus

Tiistaina pääset perehtymään tarkemmin ensimmäisen syksyn opintoihin ja niihin ilmoittautumiseen.

Klo 10 -15 Uuden opiskelijan palvelumessut Hervannan ja keskustan kampuksilla. Kaikille opiskelijoille yhteiset palvelumessut, joilla esitellään opiskelijan palveluita. Mukana mm. opintotietojärjestelmä Sisu, Kela, TOAS, YTHS, SportUni, TREY, kaupunki, Kielikeskus

Tutkinto-ohjelman info klo 12-13.30 Sähkötalo S3

Tutkinto-ohjelman info klo 14-16 Sähkötalo SM201, SM207 ja SM221. Otathan tähän tilaisuuteen oman läppärin/tabletin mukaan, mikäli mahdollista.

 

Keskiviikko 23.8.2023, Hervannan kampus ja Kaupin kampus

Klo 10 -15 Uuden opiskelijan palvelumessut Hervannan ja keskustan kampuksilla. Kaikille opiskelijoille yhteiset palvelumessut, joilla esitellään opiskelijan palveluita. Mukana mm. opintotietojärjestelmä Sisu, Kela, TOAS, YTHS, SportUni, TREY, kaupunki, Kielikeskus

Klo 13.15-14.00 Lääketieteen ja terveysteknologian tiedekunnan johdon ja uusien opiskelijoiden yhteinen tapaaminen Arvo-rakennuksen Keltaisessa salissa, Kaupin kampus. Tähän tilaisuuteen osallistuvat tutkinto-ohjelmamme kummatkin opintosuunnat eli luonnontieteiden opiskelijat että tekniikan opiskelijat ja kandi- että maisteriopiskelijat.

 

Torstai 24.8.2023, Hervanta

Ensimmäinen tutkinto-ohjelman opintojakso, Laboroinnin perusteet alkaa torstaina 24.8.2023. Huomaathan järjestää aikataulusi niin, että pääset osallistumaan opintojaksolle jo silloin. Läsnäolo on pakollista jo torstaina 24.8.2023 sekä perjantaina 25.8.2023. Opintojakso sisältää laboratoriotyöskentelyä, jota varten tarvitset laboratorioon soveltuvat puhtaat työsandaalit, nidotun A4-vihkon (esim. musta vahakantinen) sekä ohutkärkisen mustan permanent tussin. Laboratoriotyötakin saat käyttöösi opetuslaboratoriosta.

Laboroinnin perusteet klo 10-14, Hervanta, K1702

 

Perjantai 25.8.2023 Kaupin kampus

Laboroinnin perusteet klo 8-15 Arvo

Laboratoriotyöskentely on osa opintojaksoa Laboroinnin perusteet. Osallistuminen kaikkiin opintojakson tapahtumiin on pakollista. Huomioithan, että sinulla on hankittuna työsandaalit, nidottu A4-vihko (esim. musta vahakantinen) laboratoriotyöpäiväkirjaksi sekä ohutkärkinen musta permanent tussi.

Laboratoriotiloihin sekä -työkursseihin voit tutustua ennakkoon opetuslaboratorion Instagram-sivulta Unelmia ja labrahommia sekä Facebook-sivulta Opetuslaborotorio-Tampereen yliopisto/ Kaupin kampus.

 

Tuutorit apuna opintojen aloituksessa

Orientaatioviikolla sinua on auttamassa tutustumisessa ja opintojen aloituksessa omat tuutorit. Tapaat heidät ensimmäisen kerran heti orientaatioviikon maanantaina ja he ovat apunasi tiiviisti koko orientaatioviikon ajan.

 

Opintojen suunnittelu 2023-2024

Opintojen alkuvaiheessa saat apua opintojen suunnitteluun Orientoivat opinnot, Bioteknologia ja biolääketieteen tekniikka -opintojaksossa ja myös tuutorit auttavat sinua alkuun opinnoissa.

Voit tarkastella tutkinnon rakennetta Opiskelijan oppaasta.

Jos sinulla on aiempia opintoja, jotka mahdollisesti korvaavat bioteknologian ja biolääketieteen tekniikan tutkintojen opintojaksoja, ole opintojen alkaessa yhteydessä tutkinto-ohjelman koulutusasiantuntijaan.

Lisäksi opintojen suunnittelussa sinua auttavat koulutusasiantuntija, opintoneuvoja, opettajatuutorit ja tutkinto-ohjelman opettajat.

 

Kiltasi toivottaa sinut myös tervetulleeksi

Jokaisella opiskelijalla on mahdollisuus liittyä oman ammattialansa mukaiseen järjestöön eli kiltaan. Sinun kiltasi on Bioner. He ovat tehneet sinua varten oman tervetulotoivotuksensa.

 

Yhteystiedot

Koulutusasiantuntija, Minna Uusitalo, bbt.opiskelu.tau [at] tuni.fi

Opintoneuvoja, Vappu Tainio, vappu.tainio [at] tuni.fi

Julkaistu: 10.6.2019
Päivitetty: 2.8.2023