Hyppää pääsisältöön
Tampereen yliopiston opiskelijan käsikirja

Ympäristö-, energia- ja biotekniikka, tekniikan kandidaatti + diplomi-insinööri -orientaatio

Tervetuloa opiskelemaan ympäristö-, energia- ja biotekniikkaa Tampereen yliopistoon!

(tarkennukset mahdollisia myöhemmin)

Onnea uudesta opiskelupaikasta!

Opintosi alkavat maanantaina 21.8.2023 orientaatioviikon merkeissä.

Saavu Hervannan kampukselle maanantaina 21.8. klo 9:00 mennessä tiedekunnan tutkinto-ohjelmien yhteiseen tervetulotilaisuuteen Festian isoon saliin.

Tutkinto-ohjelman oma orientaatio on klo 10 alkaen Kampusareenan auditoriossa. Tässä tilaisuudessa ympäristöteekkarikilta YKI, tutkinto-ohjelman vastuuhenkilö Marja Palmroth, koulutusasiantuntija Anna Haapamäki ja opintoneuvoja Heini Pitkäranta ottavat sinut vastaan. Tuutoriryhmät muodostetaan tässä tilaisuudessa.

Jos sinut on valittu suorittamaan pelkkää DI-tutkintoa, voit siirtyä DI-ohjelman orientaatiosivulle. Olet tervetullut myös aamun tilaisuuteen, mutta DI-tutkinnolle kohdennetun oman tilaisuuden aika on ma 21.8. klo 14:00. 

Viikon ohjelma tarkentuu vielä. 

Orientaatioviikon ohjelma

Uusille opiskelijoille suunnattuja puheenvuoroja sekä opiskeluun liittyviä ohjeita on koottu Moodleen (julkaistaan 7.8.2023). Tutustumalla puheenvuoroihin aloitat orientoitumisen yliopisto-opintoihin. Ennen Moodle-alueelle menoa sinun tulee rekisteröidä Tuni-tunnuksesi – ohjeet tähän löydät Uuden opiskelijan sivulta. Samalta sivulta löydät myös kulloinkin ajankohtaista tietoa koronatilanteen vaikutuksesta opintoihisi.

Lisäksi tutkinto-ohjelmasi tervehtii sinua kampuksella ja järjestää erilaista ohjelmaa orientaatioviikon aikana.

Tuutorit apuna opintojen aloituksessa

Orientaatioviikolla sinua on auttamassa tutustumisessa ja opintojen aloituksessa omat tuutorit. Tuutorit ovat vähintään toisen vuoden opiskelijoita, jotka auttavat sinua tutustumaan toisiin opiskelijoihin ja liikkumaan ja asioimaan yliopistossa.

Opintojen suunnittelu

Opintojen alkuvaiheessa saat apua opintojen suunnitteluun mallilukujärjestyksistä. Ensimmäisen vuoden opinnot ovat kaikille yhteiset. Jos sinut on valittu suoraan DI-tutkintoa suorittamaan, kannattaa ottaa elokuun alussa yhteys koulutusasiantuntijaan anna.haapamaki (at)tuni.fi ja sopia tapaaminen oman opintopolun kartoittamiseksi.

Kiltasi toivottaa sinut myös tervetulleeksi

Jokainen opiskelija kuuluu oman ammattialansa mukaiseen järjestöön, joka järjestää jäsenistölleen aktiivisesti tapahtumia sekä toimii tärkeänä opiskelijaelämän kiinnekohtana. Sinun kiltasi on Ympäristöteekkarikilta YKI. Killan nettisivuille päivitetään runsas tietopaketti uudelle opiskelijalle https://ymparistoteekkarikilta.fi/fukseille.html. Orientaatioviikkoa edeltävänä sunnuntaina 20.8. klo 18 järjestetään Varaslähtö, johon olet enemmän kuin tervetullut purkamaan pahimpia jännityksiä! Varaslähtö järjestetään Hervannassa kampuksen etunurtsilla (suuri nurmialue Hervannan valtaväylän varrella). Tunnistat omat tuutorit metsänvihreistä haalareista. Näiden lisäksi killan fuksitoiminnasta vastaavat lähettävät sinulle myös henkilökohtaisen fuksikirjeen sähköpostin välityksellä. Jos et ole saanut kirjettä 14.8. mennessä, otathan yhteyttä otto.e.makinen(at)tuni.fi 

Tarvitsetko erityistä tukea opintojesi alkuun?

Yliopisto järjestää infotilaisuuksia yksilöllisistä opiskelujärjestelyistä 28.8. alkavalla viikolla, lisätietoa tästä. (Linkki johtaa Tampereen yliopiston intranettiin, johon tarvitset tuni-tunnukset). Jos kaipaat tarkempaa tai ennakoivaa ohjeistusta, kampukseen tutustumista tai opintojen ohjausta ennen orientaatioviikkoa esimerkiksi vammaisuuden, oppimisvaikeuden tai neuropsykiatristen haasteiden takia, voit olla yhteydessä koulutusasiantuntija Anna Haapamäkeen (ks. yhteystiedot alla). Voimme tarvittaessa sopia tapaamisesta jo elokuun alkuun tai orientaatioviikolle ennen opetuksen alkua. Tapaamiset voivat olla kampuksella tai etänä Teamsin kautta. Voimme myös sopia tehostetusta opintojen ohjauksesta erityisesti opintojen alussa ja/tai säännöllisistä ohjaustapaamisista opintojen ajalle. 

Yhteystiedot

Anna Haapamäki
koulutusasiantuntija
etu.sukunimi [at] tuni.fi (ilman skandinaavisia merkkejä)
p. 040 849 0998

Julkaistu: 19.6.2019
Päivitetty: 14.6.2023