Hyppää pääsisältöön

Tampereen yliopiston opiskelijan käsikirja

Filosofian tutkinto-ohjelma, Humanististen tieteiden kandidaatti ja filosofian maisteri - orientaatio

Tampereen yliopisto

Tervetuloa opiskelemaan Filosofian tutkinto-ohjelmaan!

Sivut päivittyvät, tarkistathan mahdolliset muutokset ja täydennykset ennen orientaatioviikon alkua.

Orientaatioviikko

Opintosi alkavat maanantaina 22.8.2022 orientaatioviikon merkeissä.

Uusille opiskelijoille suunnattuja puheenvuoroja sekä opiskeluun liittyviä ohjeita kootaan Moodleen yliopiston yleiseen orientaatiomoodleen ja yhteiskuntatieteiden tiedekunnan orientaatiomoodleen.  Ennen Moodle-alueelle menoa sinun tulee rekisteröidä TUNI-tunnuksesi – ohjeet tähän löydät Uuden opiskelijan sivulta.

Lisäksi tutkinto-ohjelmasi tervehtii sinua kampuksella ja järjestää erilaista ohjelmaa orientaatioviikon aikana.

Ma 22.8. 9–10 Tiedekunnan tervetulotoivotus  Päätalo juhlasali

Ti 23.8. 10–12 Sisu, HOPS, opintoihin ilmoittautuminen Pinni B3110 (oma läppäri mukaan)

Ti–ke 23.–24.8. klo 10–15 Palvelumessut uusille opiskelijoille keskustan ja Hervannan kampuksilla

Ti 30.8. 10–12 tutkinto-ohjelman oma orientaatiotilaisuus Pinni B3110

Ti 6.8. 10–12 tutkinto-ohjelman oma orientaatiotilaisuus Pinni B3110

Tuutorit apuna opintojen aloituksessa

Ainejärjestösi toivottaa sinut myös tervetulleeksi. Orientaatioviikolla sinua ovat auttamassa tutustumisessa ja opintojen aloituksessa omat tuutorit. Tuutorisi ottavat sinuun yhteyttä ennen opintojen alkua ja toimivat tukenasi opintojen alkumetreillä.

Jokaisella opiskelualalla on oma ainejärjestönsä tai kiltansa, johon saa halutessaan liittyä. Ainejärjestöt järjestävät tutkinto-ohjelman opiskelijoille tapahtumia, ajavat opiskelijoiden etuja yliopistossa ja edistävät suhteita työelämään. Filosofian ainejärjestö on Aatos ry, johon voit tutustua täällä.

Opintojen rakenne

Filosofian kandidaattiohjelma

Filosofian maisteriohjelma

Opiskelun ohjeet ja tiedottaminen

Opiskeluun liittyvää hyödyllistä tietoa löytyy lisää yliopiston verkkosivuilta ja opiskelijan oppaasta. Opiskelijan tulee seurata koko opiskelujen ajan yliopiston intran ilmoituksia ja omaa Tampereen yliopiston tarjoamaa sähköpostia.

Yliopistoon ilmoittautuminen

Yliopiston ilmoittautumisen määräpäivä on 1.9.2022. Huomioithan kuitenkin, että ilmoittautuminen ensimmäisen periodin opintojaksoille päättyy 26.8.2022. Lukuvuosi-ilmoittautuminen tulee hoitaa ennen opintojaksoille ilmoittautumista. Ilmoittautumalla saat käyttöön TUNI-tunnuksesi. Vasta tunnuksen käyttöönotto mahdollistaa mm. kursseille ilmoittautumisen ja aiempien korkeakouluopintojesi rekisteröinnin.

1. periodin kurssi-ilmoittautumiset avautuvat Sisussa 1.8. ja päättyvät 26.8. Jotta voit ilmoittautua kurssille, sinun tulee ensin aktivoida TUNI-tunnuksesi.

Yhteystiedot

Jos sinulla on kysyttävää, ole yhteyksissä filosofian tutkinto-ohjelman henkilökuntaan.  Autamme ja vastaamme mielellämme kysymyksiisi!

Tapaamisiin!

Yliopistonlehtori ja ohjausvastaava Jani Hakkarainen (jani.hakkarainen [at] tuni.fi)

Koulutusasiantuntija Teijo Räty (teijo.raty [at] tuni.fi)

Julkaistu: 6.6.2019