Hyppää pääsisältöön

TAMKin opiskelijan käsikirja

Tradenomi (AMK), Yrittäjyys ja tiimijohtaminen

TAMK

Onneksi olkoon mainiosta opiskelupaikasta!

Olet tervetullut opiskelemaan Yrittäjyyden ja tiimijohtamisen tutkintoa TAMK Proakatemialle.


Huomiohuomio! Muutokset ovat mahdollisia ja niistä ilmoitetaan tällä sivulla. Palaa näihin ja yleisempiin uuden opiskelijan ohjeisiin vielä elokuussa ennen orientoivia päiviä. Seuraa tätä sivua aktiivisesti, niin pysyt kärryillä, mitä tapahtuu. 


Opintojen alkaminen

Opintosi alkavat orientoivilla päivillä 16.-19.8.2022 klo 9:00 osoitteessa TAMK Kuntokatu 3, Tampere (kokoontuminen Teiskontien puoleisella piha-aukiolla). Liitteessä 1 (pdf-tiedosto) on Yrittäjyyden ja tiimijohtamisen orientoivien päivien alustava ohjelma. Kellonajat ja paikat pitävät jatkossakin paikkaansa, mutta sisältöihin ja niiden järjestykseen voi tulla muutoksia.

Orientoivilla päivillä tutustut opintojesi sisältöihin, opintokäytäntöihin sekä muihin Yrittäjyyden ja tiimijohtamisen opiskelijoihin. Pääset myös tutustumaan TAMKin henkilökuntaan ja tiloihin niin Kaupin kampuksella kuin Proakatemialla. Jotta opintosi pääsevät hyvin vauhtiin, on tärkeää, että osallistut orientoivien päivien koko ohjelmaan.

Huomioi nämä ennen orientoivia päiviä, sillä joitakin testejä/opintoja/kokeita on jo elokuun alussa:

Kielten tasotestit

Matematiikan tasotesti ja Valmentava matematiikka, liiketalous -opintojakso

Merkonomien näyttökoe

Otathan mukaan orientoiville päiville seuraavat asiat:

Henkilöllisyystodistus. Pidäthän orientoivilla päivillä mukanasi henkilöllisyystodistustasi.

Tietokone. Oman tietokoneen tarvitset silloin, kun ohjelmassa on tietojärjestelmiin ja opintoihin tutustumista. 

Alkuperäiset koulutodistukset. Jos olet saanut opintoasiainkoordinattorilta sähköpostia, missä on pyydetty sinua ottamaan todistukset mukaan, niin toimi seuraavasti:

  • Muista ottaa haussa käyttämäsi alkuperäiset koulutodistukset mukaasi tiistaina 16.8.2022, jos sinua on pyydetty ne tuomaan.
  • Ei tarvitse tuoda kuitenkaan suomalaista ylioppilastutkintotodistusta, jos se on saatu vuoden 1990 jälkeen, eikä myöskään tarvitse tuoda ammatillista todistusta, jos se on suoritettu vuoden 2018 jälkeen.
  • Opiskelijavalinta on ehdollinen, kunnes ammattikorkeakoulu on tarkistanut valinnassa käytetyt tiedot oikeiksi.

Opintoasiankoordinaattori ohjeistaa sinua sähköpostilla, miten tarkastukset hoidetaan niiden kanssa, joilla tarkastus vaaditaan. Jos sinulle ei tällaista sähköpostia tule, elä hättäile. Se tarkoittaa sitä, että kaikki todistuksesi löytyvät jo valtakunnallisesta sähköisestä järjestelmästä.

 

Liittyminen Microsoft Teams alustalle

Käy liittymässä tutkinto-ohjelmasi Microsoft Teams alustalle jo ennen orientoivien päivien alkua. Ennen kuin pystyt liittymään alustalle, sinun tulee aktivoida TUNI-tunnuksesi. Tarkemmat ohjeet tähän löydät uuden opiskelijan sivuston etusivulta sekä TAMKin käsikirjasta.

Kun tunnuksesi ovat aktivoitu, voit pyytää liittymistä Tradenomi 2022-2023 | Ohjaus ja tuutorointi kanavalle klikkaamalla tätä linkkiä. Kun Teams pyytä sinua kirjautumaan, muista käyttää TUNI-tunnuksiasi.

Orientoivien päivien materiaalit löytyvät Teamsistä. Alustalla voi myös käydä keskustelua ja opettaja- ja opiskelijatuutorisi ovat kanavalla vastaamassa kysymyksiisi. Pyyntösi liittyä alustalle hyväksytään viimeistään ensimmäisen orientaatiopäiväsi aamulla. Jos jostain syystä orientoivien päivien ohjelma täytyy siirtää etätoteutukseksi, Teams toimii silloin orientaation alustana.


Liiketalouden tutkinto-ohjelmakohtaiset ohjeet

Yrittäjyyden ja tiimijohtamisen opetussuunnitelma

Tutustu ennen orientoivia päiviä Yrittäjyyden ja tiimijohtamisen tutkinnon opetussuunnitelmaan

Läsnäolovaatimukset

Syksyllä 2022 opintoihin liittyvät kurssit ovat pääsääntöisesti maanantaista perjantaihin klo 8-17. Tämän lisäksi viikostasi tulisi löytyä aikaa itsenäiselle opiskelulle.

Kurssitoteutukset voivat olla lähi- ja/tai etäopetuksena, mistä ilmoitetaan jokaisella opintojaksolla erikseen. Varaudu siihen, että liikut Kaupin kampuksen ja Proakatemian välillä. Pyrimme siihen, ettei kesken päivän tarvitse vaihtaa paikkaa.

Opiskelumenetelmät

Syksyn aikana opintosi koostuvat lähi- ja etäluennoista, erilaisista yksilö- ja tiimitehtävistä sekä verkko-opinnoista. Osa opinnoista arvioidaan tehtävien ja tenttien perusteella, osa ryhmäsuoritusten pohjalta ja mukana arvioinnissa on myös itse- ja vertaisarviointia. Oman itsensä johtaminen on tärkeä ominaisuus, jotta saat vietyä opintojasi eteenpäin.

Sinulla on sama tulevien tiimiyrittäjien porukka ympärilläsi syksyn ajan. Valmentajanne tulee olemaan Hanna Saraketo, yksi Proakatemian valkkutiimin iki-ihania osaajia. Valmentaja ohjaa opintojasi ja auttaa tarvittaessa. Valmentaja on tekemisissä sinun ja tiimisi kanssa viikoittain. Meidän tiimivalmentajamme tulevat sinuille tutuksi syksyn aikana.

Sinun on hyvä jo tässä vaiheessa tietää, että syksyn mittaan tukenasi ovat Proakatemian apuvalmentajat, tuutorit ja myös Kääwät. Kääwät ovat vanhempia proakatemialaisia, jotka auttavat sinua käytännön asioissa, kertovat toimintatavoistamme ja oppivan organisaation periaatteita noudattavasta kulttuuristamme. Olet varmasti kolunnut Proakatemian nettisivut moneen otteeseen – sinne kannattaa mennä fiilistelemään edelleen.

Opiskeluvälineet ja -materiaalit

Tarvitset opiskellessasi kannettavan tietokoneen. Etäopetuksessa tarvitset usein myös web-kameran (sisäänrakennettu tai erillinen) sekä kuulokkeet. Monet opinnoissa käytettävät ohjelmistot on mahdollista asentaa ilmaiseksi omalle tietokoneelle (esim. Office ProPlus -ohjelmapaketti) tai ne toimivat ilman asennuksia verkossa. Ota oma tietokone mukaasi tiistaista 16.8.2022 alkaen.

Lisätietoa IT-palvelut -sivuilta

TAMKissa saat käyttöösi hyvin kattavat Tampereen yliopiston kirjastopalvelut, joita hyödynnetään opinnoissa. Useimmat opintojaksoilla vaadittavat kirjat löydät kirjaston tarjonnasta joko kirjoina tai e-kirjoina. Lisäksi itsenäinen tiedonhaku digitaalisista tietokannoista on yksi taito, jonka otat haltuusi heti opintojen alussa.

Kirjastopalveluista löydät lisätietoa Tampereen yliopiston kirjaston -sivuilta

Opintojen ja osaamisen hyväksilukeminen

TAMKissa voit hakea hyväksiluettavaksi aiempia korkeakoulutasoisia opintojasi ja osaamisiasi. Kuulet asiasta enemmän orientoivilla päivillä.

Yrittäjyyden ja tiimijohtamisen opintosuunnitelmaa tutkimalla voit selvittää, mistä opinnoista voisit hakea hyväksilukuja liiketalouden aiemmilla korkeakouluopinnoilla. Vertaa opintojaksojen sisältöjä ja laajuuksia aikaisemmin suorittamiisi vastaaviin opintoihin. Jos olet jo aikaisemmin suorittanut suunnilleen ensimmäisen vuoden opintoja vastaavat opinnot, niin mahdolliset hyväksilukemiset on hyvä selvittää ennen opintojen alkamista.

Ole yhteydessä Tirriin (tanja.verho [at] tuni.fi) ja varaa aika keskustelulle. Aikoja varattavissa 9.8.2022 alkaen. Juttelemme näistä myös orientoivien päivien aikana, joten älä huoli, jos meinaa kaiken uuden keskellä asia unohtua. 

Tasotestit / alkukokeet

Kielten tasotestit

Muistathan tehdä englannin ja ruotsin kieliopintojen tasotestit ennen orientoivia päiviä. Kaikki TAMKissa aloittavat tutkinto-opiskelijat tekevät lähtötasotestit englannissa ja ruotsissa. Testit tehdään heti opintojen alussa, ja ne voi tehdä vain kerran. Saat testien tuloksena tietoa omasta taitotasostasi ja suosituksen, miten edetä.

Matematiikan tasotesti ja valmentavat opinnot tradenomiopiskelijoille elokuussa 2022

Suorittaaksesi tradenomin opinnot tarvitset riittävät matemaattiset valmiudet. TAMK Liiketalous järjestää uusille tradenomiopiskelijoilleen matemaattisia perusvalmiuksia tukevan opintojakson, joka alkaa ma 8.8.2022, jo ennen varsinaisen muun opetuksen alkua.

Opintojakso ”Valmentava matematiikka, Liiketalous” on 2 op:n laajuinen, ja se on tarkoitettu kaikille sitä tarvitseville uusille tradenomiopiskelijoille. Opintojakso kuuluu vapaasti valittaviin opintoihin.

Matematiikan tasotestin avulla selvität, tarvitsetko kyseistä Valmentava matematiikka - opintojaksoa vai onko osaamisesi jo riittävällä tasolla. Testin tehtyäsi saat sähköpostiviestin, josta selviää testisi tulos. Testissä kysyttävät asiat oletetaan osattaviksi tradenomiopintojen opintojaksoilla. Testin löydät alla olevasta linkistä:
Matematiikan tasotesti

Mikäli tasotestin mukaan tarvitset valmentavan matematiikan opintoja, ilmoittaudu Valmentava matematiikka, Liiketalous -opintojaksolle viimeistään 5.8.2022 alla olevan linkin kautta:
Ilmoittautuminen Valmentava matematiikka, Liiketalous (2 op) -opintojaksolle

Valmentava matematiikka, Liiketalous opintojakson aikataulu
 (2 op = 54 työtuntia; 18 h luento-opetusta, omatoiminen työskentely laskujen parissa sekä tentti)

  • ma 8.8.2022 klo 17-20, luokka B5-25
  • to 11.8.2022 klo 17-20, luokka B5-25
  • ma 15.8.2022 klo 17-20, luokka B5-25
  • ti 16.8.2022 klo 17-20, luokka B5-25
  • ma 22.8.2022 klo 17-20, luokka B5-25
  • ti 23.8.2022 klo 17-20, luokka B5-25
  • ma 29.8.2022 klo 17-20 (tentti), luokka B5-25

Tarvittaessa voit kysyä lisätietoja Petriina Vuoriselta sähköpostitse 1.8.2022 alkaen (petriina.vuorinen [at] tuni.fi).

 

Merkonomin näyttökoe

Jos olet suorittanut merkonomin tutkinnon, sinun on mahdollista osoittaa aikaisempi liiketalouden perusteiden osaamisesi näyttökokeella liiketalouden päivätoteutuksen tutkinto-ohjelmassa. Mikäli suoritat näyttökokeen osat hyväksytysti, pääset halutessasi opiskelemaan suoraan toisen vuoden opintoja. Näyttökoe koostuu kolmesta osasta: itsearviointi, kirjallinen testi ja mahdollinen haastattelu.

Tarkemmat tiedot näyttökokeesta päivitetään tälle sivulle kesäkuussa 2022!

Lisätietoja

TAMKin henkilöiden sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi [at] tuni.fi
Opintoasiainkoordinaattori Teija Helin (p. 040 801 6249); tavoitettavissa 8.8.2022 alkaen
Opinto-ohjaaja, päävalmentaja Tanja Verho (p. 040 652 9114); tavoitettavissa 9.8.2022 alkaen
TAMKin opintopalvelut:
Päivystys maanantaista perjantaihin sähköpostitse. Päivystyksen sähköpostiosoite: opintotoimisto.tamk [at] tuni.fi

TAMKin yhteystiedot

LIITTEET

PIDÄTÄMME OIKEUDET MUUTOKSIIN. 

Julkaistu: 2.4.2019
Päivitetty: 1.8.2022