Hyppää pääsisältöön

TAMKin opiskelijan käsikirja

Tradenomi (AMK), Yrittäjyys ja tiimijohtaminen

Onneksi olkoon mainiosta opiskelupaikasta!

Olet tervetullut opiskelemaan Yrittäjyyden ja tiimijohtamisen tutkintoa TAMK Proakatemialle.

Huom. Muutokset ovat mahdollisia – muutoksista ilmoitetaan tällä sivulla. Palaa näihin ja yleisempiin uuden opiskelijan ohjeisiin vielä elokuussa ennen orientoivia päiviä. Seuraa tätä sivua.

Opintojen alkaminen 15. - 18.8.2023 klo 12.00

Opintosi alkavat

 • orientoivilla päivillä 15.-18.8.2023 klo 12.00
 • Pääauditoriossa D1-04 
 • TAMKin pääkampuksella osoitteessa Kuntokatu 3, Tampere

Kokoontuminen Teiskontien puoleisella piha-aukiolla, opastus myös Kuntokadun puoleisella infolla; tuutoreita on vastassa Sinua!

Orientoivien päivien alustava ohjelma

Liitteessä on Yrittäjyyden ja tiimijohtamisen (TIJO) orientoivien päivien alustava ohjelma. Kellonajat ja paikat pitävät jatkossakin paikkaansa, mutta sisältöihin ja niiden järjestykseen voi tulla muutoksia.

Orientoivilla päivillä tutustut opintojesi sisältöihin, opintokäytäntöihin sekä muihin Yrittäjyyden ja tiimijohtamisen opiskelijoihin. Pääset myös tutustumaan TAMKin henkilökuntaan ja tiloihin. Jotta opintosi pääsevät hyvin vauhtiin, on tärkeää, että osallistut orientoivien päivien koko ohjelmaan.

Huomioi nämä ennen orientoivia päiviä, sillä joitakin testejä/opintoja/kokeita on jo elokuun alussa:

Otathan mukaan orientoiville päiville seuraavat asiat:

 • Henkilöllisyystodistus. Pidäthän orientoivilla päivillä mukanasi henkilöllisyystodistustasi.
 • Tietokone. Oman tietokoneen tarvitset silloin, kun ohjelmassa on tietojärjestelmiin ja opintoihin tutustumista.

Yrittäjyyden ja tiimijohtamisen (TIJO) tutkinto-ohjelmakohtaiset ohjeet

Liittyminen Microsoft Teams alustalle

Käy liittymässä tutkinto-ohjelmasi Microsoft Teams alustalle jo ennen orientoivien päivien alkua. Ennen kuin pystyt liittymään alustalle, sinun tulee aktivoida TUNI-tunnuksesi. Tarkemmat ohjeet tähän löydät uuden opiskelijan sivuston etusivulta sekä TAMKin käsikirjasta.

Kun tunnuksesi ovat aktivoitu, voit pyytää liittymistä TG-Yrittäjyys ja tiimijohtaminen 2023-2024 | Ohjaus ja tuutorointi kanavalle klikkaamalla tätä linkkiä. Kun Teams pyytä sinua kirjautumaan, muista käyttää TUNI-tunnuksiasi.

Orientoivien päivien materiaalit löytyvät Teamsistä. Alustalla voi myös käydä keskustelua ja opettaja- ja opiskelijatuutorisi ovat kanavalla vastaamassa kysymyksiisi. Pyyntösi liittyä alustalle hyväksytään viimeistään ensimmäisen orientaatiopäiväsi aamulla. Jos jostain syystä orientoivien päivien ohjelma täytyy siirtää etätoteutukseksi, Teams toimii silloin orientaation alustana.

Yrittäjyyden ja tiimijohtamisen opetussuunnitelma

Tutustu ennen orientoivia päiviä Yrittäjyyden ja tiimijohtamisen tutkinnon opetussuunnitelmaan

Läsnäolovaatimukset

Syksyllä 2023 opintoihin liittyvät kurssit ovat pääsääntöisesti maanantaista perjantaihin klo 8-17. Tämän lisäksi viikostasi tulisi löytyä aikaa itsenäiselle opiskelulle.

Kurssitoteutukset voivat olla lähi- ja/tai etäopetuksena, mistä ilmoitetaan jokaisella opintojaksolla erikseen. 

Opiskelumenetelmät

Syksyn aikana opintosi koostuvat lähiopiskelusta, erilaisista yksilö- ja tiimitehtävistä sekä mahdollisesti verkko-opinnoista. Osa opinnoista arvioidaan tehtävien ja tenttien perusteella, osa ryhmäsuoritusten pohjalta ja mukana arvioinnissa on myös itse- ja vertaisarviointia. Oman itsensä johtaminen on tärkeä ominaisuus, jotta saat vietyä opintojasi eteenpäin.

Sinulla on sama tulevien tiimiyrittäjien porukka ympärilläsi syksyn ajan. Valmentajanne tulee olemaan Hanna Saraketo, yksi Proakatemian valkkutiimin iki-ihania osaajia. Valmentaja ohjaa opintojasi ja auttaa tarvittaessa. Valmentaja on tekemisissä sinun ja tiimisi kanssa viikoittain. Meidän tiimivalmentajamme tulevat sinulle tutuksi syksyn aikana.

Sinun on hyvä jo tässä vaiheessa tietää, että syksyn mittaan tukenasi ovat Proakatemian yhteisövastaavat ja tuutorit. He auttavat sinua käytännön asioissa, kertovat toimintatavoistamme ja oppivan organisaation periaatteita noudattavasta kulttuuristamme. Olet varmasti kolunnut Proakatemian nettisivut moneen otteeseen – sinne kannattaa mennä fiilistelemään edelleen.

Opiskeluvälineet ja -materiaalit

Tarvitset opiskellessasi kannettavan tietokoneen. Etäopetuksessa tarvitset myös web-kameran (sisäänrakennettu tai erillinen) sekä kuulokkeet. Monet opinnoissa käytettävät ohjelmistot on mahdollista asentaa ilmaiseksi omalle tietokoneelle (esim. Office ProPlus -ohjelmapaketti) tai ne toimivat ilman asennuksia verkossa. Ota oma tietokone mukaasi tiistaista 15.8.2023 alkaen.

Lisätietoa IT-palvelut -sivuilta

TAMKissa saat käyttöösi hyvin kattavat Tampereen yliopiston kirjastopalvelut, joita hyödynnetään opinnoissa. Useimmat opintojaksoilla vaadittavat kirjat löydät kirjaston tarjonnasta joko kirjoina tai e-kirjoina. Lisäksi itsenäinen tiedonhaku digitaalisista tietokannoista on yksi taito, jonka otat haltuusi heti opintojen alussa.

Kirjastopalveluista löydät lisätietoa Tampereen yliopiston kirjaston -sivuilta

Opintojen ja osaamisen hyväksilukeminen

TAMKissa voit hakea hyväksiluettavaksi aiempia korkeakoulutasoisia opintojasi ja osaamisiasi. Kuulet asiasta enemmän orientoivilla päivillä.

Yrittäjyyden ja tiimijohtamisen opintosuunnitelmaa tutkimalla voit selvittää, mistä opinnoista voisit hakea hyväksilukuja liiketalouden aiemmilla korkeakouluopinnoilla. Vertaa opintojaksojen sisältöjä ja laajuuksia aikaisemmin suorittamiisi vastaaviin opintoihin. Jos olet jo aikaisemmin suorittanut suunnilleen ensimmäisen vuoden opintoja vastaavat opinnot, niin mahdolliset hyväksilukemiset on hyvä selvittää ennen opintojen alkamista.

Haluatko tietää lisää aiempien opintojen hyväksilukemisesta?

 • Ole yhteydessä Valmentajaasi Hanna Saraketoon ja varaa aika keskustelulle.
 • Aikoja varattavissa 8.8.2023 alkaen. 

Tasotestit / alkukokeet

Kielten tasotestit

Muistathan tehdä englannin ja ruotsin kieliopintojen tasotestit ennen orientoivia päiviä. Kaikki TAMKissa aloittavat tutkinto-opiskelijat tekevät lähtötasotestit englannissa ja ruotsissa. Testit voi tehdä vain kerran. Saat testien tuloksena tietoa omasta taitotasostasi ja suosituksen, miten edetä.


Matematiikan tasotesti ja valmentavat opinnot tradenomiopiskelijoille 8.8.2023 alkaen

Suorittaaksesi tradenomin opinnot tarvitset riittävät matemaattiset valmiudet. TAMK Liiketalous järjestää uusille tradenomiopiskelijoilleen matemaattisia perusvalmiuksia tukevan opintojakson, joka alkaa ti 8.8.2023, jo ennen varsinaisen muun opetuksen alkua.

Opintojakso ”Valmentava matematiikka, Liiketalous” on 2 op:n laajuinen, ja se on tarkoitettu kaikille sitä tarvitseville uusille tradenomiopiskelijoille. Opintojakso kuuluu vapaasti valittaviin opintoihin.

Matematiikan tasotestin avulla selvität, tarvitsetko kyseistä opintojaksoa vai onko osaamisesi jo riittävällä tasolla. Testin tehtyäsi saat sähköpostiviestin, josta selviää testisi tulos. Testissä kysyttävät asiat oletetaan osattaviksi tradenomiopintojen opintojaksoilla. Testin löydät alla olevasta linkistä:
Matematiikan tasotesti

Mikäli tasotestin mukaan tarvitset valmentavan matematiikan opintoja, ilmoittaudu Valmentava matematiikka, Liiketalous -opintojaksolle viimeistään 4.8.2023 alla olevan linkin kautta:
Ilmoittautuminen Valmentava matematiikka, Liiketalous (2 op) -opintojaksolle

Valmentava matematiikka, Liiketalous opintojakson aikataulu 
(2 op = 54 työtuntia; 18h luento-opetusta, omatoiminen työskentely laskujen parissa sekä tentti)

 • ti 8.8.2023 klo 17-20, luokka B5-26
 • to 10.8.2023 klo 17-20, luokka B5-26
 • ma 14.8.2023 klo 17-20, luokka B5-26
 • to 17.8.2023 klo 17-20, luokka B5-26
 • ma 21.8.2023 klo 17-20, luokka B5-26
 • ti 22.8.2023 klo 17-20, luokka B5-26
 • ma 28.8.2023 klo 17-20 (tentti), luokka B5-26

Tarvittaessa voit kysyä lisätietoja Petriina Vuoriselta sähköpostitse 7.8.2023 alkaen (petriina.vuorinen [at] tuni.fi). 

Lisätietoja

TAMKin henkilöiden sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi [at] tuni.fi

 • Koordinaattori Teija Helin (p. 040 801 6249); tavoitettavissa 8.8.2023 alkaen
 • Tutkintovastaava, tiimivalmentaja, opettajatuutori Hanna Saraketo (p. 050 0513635); tavoitettavissa 8.8.2023 alkaen 
 • Opinto-ohjaaja Hanna Saraketo (p. 050 0513635); tavoitettavissa 8.8.2023 alkaen
 • TAMKin opintopalvelut: Päivystys maanantaista perjantaihin sähköpostitse. Päivystyksen sähköpostiosoite: opintotoimisto.tamk [at] tuni.fi

TAMKin yhteystiedot

PIDÄTÄMME OIKEUDET MUUTOKSIIN. 

Julkaistu: 2.4.2019
Päivitetty: 15.6.2023