Hyppää pääsisältöön
TAMKin opiskelijan käsikirja

Tradenomi (AMK), Yrittäjyys ja tiimijohtaminen

Onneksi olkoon opiskelupaikasta ja tervetuloa opiskelemaan Yrittäjyyden ja tiimijohtamisen tutkinto-ohjelmaan TAMK Proakatemialle!

Huom. Muutokset ohjelmaan ovat mahdollisia – muutoksista ilmoitetaan tällä sivulla. Palaa näihin ja yleisempiin uuden opiskelijan ohjeisiin vielä elokuussa ennen orientoivia päiviä. Seuraa tätä sivua.

TO DO 1: Ole paikalla orientoivilla päivillä ti - pe 20. - 23.8.2024

 • aloitus tiistaina 20.8.2024 klo 10.00
 • Pääauditoriossa D1-04 (kulku samasta aulasta missä olit valintakurssin osiossa Päivä Proakatemialla)
 • TAMKin pääkampuksella osoitteessa Kuntokatu 3, Tampere (ratikkapysäkki TAYS)

Kokoonnutaan Teiskontien puoleisella piha-aukiolla. Opastus on myös Kuntokadun puolelta rakennusta; tuttuja tuutoreita on vastassa!

Orientoivien päivien koko ohjelma

julkaistaan tässä. Varaudu olemaan läsnä

 • ti 10.00 - 16.30
 • ke 9.00 - 16.00
 • to 10.00 - 14.30
 • pe 10.00 - 16.00

Orientoivilla päivillä tutustut opintojesi sisältöihin, TAMKin järjestelmiin, käytäntöihin sekä - mikä tärkeintä - muihin yrittäjyyden ja tiimijohtamisen opiskelijoihin, tuleviin tiimiyrittäjäkollegoihisi. Pääset myös tutustumaan valmentajiin, TAMKin henkilökuntaan ja tiloihin. Jotta opintosi pääsevät hyvin vauhtiin, on tärkeää, että osallistut orientoivien päivien koko ohjelmaan.

TO DO 2. Tee nämä testit jo ennen orientoivia päiviä (lisätietoja myöhemmin tällä sivulla):

TO DO 3. Ota mukaan orientoiville päiville

 • henkilöllisyystodistus. Pidäthän orientoivilla päivillä mukanasi henkilöllisyystodistustasi.
 • tietokone. Oman tietokoneen tarvitset silloin, kun ohjelmassa on tietojärjestelmiin ja opintoihin tutustumista,

TO DO 4. Liity Teamsiin.

Aktivoi ensin TUNI-tunnuksesi. Tarkemmat ohjeet tähän löydät uuden opiskelijan sivuston etusivulta sekä TAMKin käsikirjasta.

Pyydä liittymistä TG-Yrittäjyys ja tiimijohtaminen 2024-2025 | Ohjaus ja tuutorointi -alustalle klikkaamalla tätä linkkiä (avautuu uuteen ikkunaan). Kun Teams pyytää sinua kirjautumaan, muista käyttää TUNI-tunnuksiasi.

Orientoivien päivien materiaalit löytyvät Teamsistä. Alustalla voi myös käydä keskustelua toisten tulevien tiimiyrittäjien eli pinkkujen, valmentajien tai opettaja- ja opiskelijatuutoreiden kanssa. Samalla alustalla jatketaan syksyn opinnot, joten ko. Teamsista tulee tiimiyrittäjämatkasi alun tärkein digitaalinen oppimisalusta.

TO DO 5. Varaudu olemaan läsnä ja varaa aikaa oppimiselle.

Syksyllä 2024 opintoihin liittyvät kurssit ovat pääsääntöisesti maanantaista perjantaihin klo 8 - 16. Proakatemian kurssitoteutukset ovat ns. lähiopetusta, mikä edellyttää fyysistä läsnäoloa lähes joka päivä. Sen lisäksi on itsenäisesti suoritettavia tehtäviä kuten lukemista. Muut TAMKin kurssitoteutukset voivat olla lähi- ja/tai etäopetuksena, mistä ilmoitetaan jokaisella opintojaksolla erikseen. 

20.9.2024 vietetään Proakatemian 25-vuotissynttäreitä. Varaa se ilta jo kalenteristasi!

Opiskelumenetelmät: projekteja ja muita oppimistehtäviä yhdessä ja erikseen

Syksyn aikana opintosi koostuvat lähiopiskelusta, erilaisista yksilö- ja tiimitehtävistä sekä mahdollisesti verkko-opinnoista. Osa opinnoista arvioidaan tehtävien ja tenttien perusteella, osa ryhmäsuoritusten pohjalta ja mukana arvioinnissa on myös itse- ja vertaisarviointia. Oman itsensä johtaminen on tärkeä ominaisuus, jotta oma oppimisesi edistyy.

Sinulla on sama tulevien tiimiyrittäjien porukka ympärilläsi syksyn ajan. Opettajatuutorinne tulee olemaan tutkintovastaavanne Hanna Saraketo eli Hansa. Hän ohjaa opintojasi ja auttaa tarvittaessa. Muu valmentajatiimi tulee sinulle tutuksi orientoivien päivien aikana ja syksyn mittaan.

Tukenasi ovat myös vanhemmat tiimiyrittäjät, erityisesti Proakatemian yhteisövastaavat ja tuutorit. He auttavat sinua käytännön asioissa, kertovat toimintatavoista ja oppivan organisaation periaatteita noudattavasta kulttuurista. Olet varmasti kolunnut Proakatemian nettisivut moneen otteeseen – sinne kannattaa mennä fiilistelemään edelleen.

TO DO 6. Tietokone ja siihen ohjelmistot

Tarvitset kannettavan tietokoneen. Etätapaamisia varten tarvitset myös web-kameran (sisäänrakennettu tai erillinen) sekä kuulokkeet. Monet opinnoissa ja tiimiyritystoiminnassa käytettävät ohjelmistot on mahdollista asentaa ilmaiseksi omalle tietokoneelle (esim. Office ProPlus -ohjelmapaketti) tai ne toimivat ilman asennuksia verkossa.

Lisätietoa IT-palvelut -sivuilta

Muista myös kirjasto! TAMKissa saat käyttöösi hyvin kattavat Tampereen yliopiston kirjastopalvelut, joita hyödynnetään opinnoissa. Useimmat opintojaksoilla vaadittavat kirjat löydät kirjaston tarjonnasta joko kirjoina tai e-kirjoina. Lisäksi itsenäinen tiedonhaku digitaalisista tietokannoista on yksi taito, jonka otat haltuusi heti opintojen alussa.

Kirjastopalveluista löydät lisätietoa Tampereen yliopiston kirjaston -sivuilta.

TO DO 7. Suunnittele hyväksiluvut (jos sinulla on aiempia korkeakouluopintoja)

TAMKissa voit hakea hyväksiluettavaksi aiempia korkeakoulutasoisia opintojasi ja osaamisiasi. Kuulet asiasta tarkemmin orientoivilla päivillä. Hyväksilukuasiat hoidat Hansan kanssa. Jos sinulla on jo noin vuoden verran liiketalouden tai yrittäjyyden korkeakouluopintoja takana, ota yhteyttä jo elokuun alkupuolella, ennen orientoivien alkamistal.

Hyväksilukuja varten - ja muutenkin - kannattaa tutustua opetussuunnítelmaan eli OPSiin. Huomaa, että se on oppimistavoitteiden suunnitelma; toteutussuunnitelma eli miten määriteltyihin oppimistavoitteisiin päästään, on eri juttu, ja siitä lisää orientoivilla ja syksyn mittaan. Valintakurssin perusteella sinulla on kuitenkin jo joku käsitys siitä, mitä toteutussuunnitelmassa on vastassa. OPSiin pääset tästä: Yrittäjyyden ja tiimijohtamisen tutkinto-ohjelma | Opinto-opas, TAMK (tuni.fi) (linkki avautuu uuteen ikkunaan).

TO DO 8. Tee ne lähtötasotestit (ellet jo tehnyt kohdassa 2) ja ilmoittaudu tarvittaessa tukikursseille

Kielten tasotestit

Kaikki TAMKissa aloittavat tutkinto-opiskelijat tekevät lähtötasotestit englannissa ja ruotsissa. Testit voi tehdä vain kerran. Saat testien tuloksena tietoa omasta taitotasostasi ja suosituksen, miten edetä. Klikkaa testeihin - ennen orientoivia - tästä: englannin ja ruotsin kieliopintojen tasotestit (avautuu uuteen ikkunaan).

Matematiikan tasotesti ja valmentavat opinnot tradenomiopiskelijoille 8.8.2024 alkaen

Tiimiyrittäjistäkin tulee tradenomeja, ja tradenomit tarvitsevat riittävät matemaattiset valmiudet. TAMK Liiketalous järjestää uusille tradenomiopiskelijoille matemaattisia perusvalmiuksia tukevan opintojakson, joka alkaa 8.8.2024, jo ennen varsinaisen muun opetuksen alkua.

Opintojakso ”Valmentava matematiikka, Liiketalous” on 2 op:n laajuinen, ja se on tarkoitettu kaikille sitä tarvitseville uusille tradenomiopiskelijoille. Opintojakso kuuluu vapaasti valittaviin opintoihin.

Matematiikan tasotestin avulla selvität, tarvitsetko kyseistä opintojaksoa vai onko osaamisesi jo riittävällä tasolla. Testin tehtyäsi saat sähköpostiviestin, josta selviää testisi tulos. Testissä kysyttävät asiat oletetaan osattaviksi tradenomiopintojen opintojaksoilla. Testin löydät alla olevasta linkistä: Matematiikan tasotesti

Mikäli tasotestin mukaan tarvitset valmentavan matematiikan opintoja, ilmoittaudu Valmentava matematiikka, Liiketalous -opintojaksolle viimeistään 5.8.2024 alla olevan linkin kautta:
Ilmoittautuminen Valmentava matematiikka, Liiketalous (2 op) -opintojaksolle

Valmentava matematiikka, Liiketalous opintojakson aikataulu 
(2 op = 54 työtuntia; 18h luento-opetusta, omatoiminen työskentely laskujen parissa sekä tentti)

 • 08.08.2024 17.00 - 20.00, luokka B5-20
 • 12.08.2024 17.00 - 20.00, luokka B5-20
 • 15.08.2024 17.00 - 20.00, luokka B5-20
 • 19.08.2024 17.00 - 20.00, luokka B5-20
 • 22.08.2024 17.00 - 20.00, luokka B5-20
 • 26.08.2024 17.00 - 20.00, luokka B5-20
 • 29.08.2024 17.00 - 20.00, luokka B5-20

Tarvittaessa voit kysyä lisätietoja lehtori Matti Kolehmaiselta sähköpostitse 5.8.2024 alkaen (matti.kolehmainen [at] tuni.fi (matti[dot]kolehmainen[at]tuni[dot]fi)). 

TO DO 9. Nauti kesästä ja iloitse alkavasta tiimiyrittäjämatkasta.

Lukeminen on aina hyvästä. Nappaa valintakurssin kirjalistasta jotain, mitä et vielä lukenut, tai etsi äänikirjapalveluista uunituoreita bisneskirjoja tai kuuntele podcastejä.  

Hanki muistiinpanovälineet: (kovakantinen) vihko ja kynä. 

Lepää ja rentoudu. Pian nähdään! 

Lisätietoja

TAMKin henkilöiden sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi [at] tuni.fi (etunimi[dot]sukunimi[at]tuni[dot]fi)

 • Tutkintovastaava, opinto-ohjaaja ja opettajatuutori Hanna Saraketo, puh. 0500 513 635; tavoitettavissa 5.8.2024 alkaen
 • Osaamispäällikkö Marika Vuorenmaa

Kesän aikana TAMKin opintoihin liittyvät kyselyt: TAMKin opintopalveluiden Palvelupiste neuvoo sinua opiskeluun ja koulutukseen liittyvissä kysymyksissä

PIDÄTÄMME OIKEUDET MUUTOKSIIN. 

 

Julkaistu: 2.4.2019
Päivitetty: 24.5.2024