Hyppää pääsisältöön
TAMKin opiskelijan käsikirja

Sosionomi (AMK) - orientaatio

Onneksi olkoon saamastasi opiskelupaikasta! Tervetuloa opiskelemaan sosionomin tutkinto-ohjelman päivätoteutukseen!

 

Opintojen alkaminen

Opintosi alkavat orientoivilla opinnoilla 13.8.2024, klo 9.30 osoitteessa Teiskontie 33. TAMKin  Teiskontien puoleisten ulko-ovien edessä on opiskelijatuutoreita opastamassa sinut auditorioon D1-04.

Huomaathan, että ohjelmaan voi vielä tulla muutoksia. Seuraa Uuden opiskelijan sivua ennen opintojesi alkamista.

Orientoivilla päivillä tutustut opintojesi sisältöihin ja käytäntöihin sekä ryhmäsi opiskelijoihin ja TAMKin henkilökuntaan ja tiloihin. Jotta opintosi pääsevät hyvin vauhtiin, on tärkeää, että osallistut orientoivien päivien ohjelmaan (liite 1).

Pidäthän orientoivilla päivillä mukanasi henkilöllisyystodistusta. Oman tietokoneen tarvitset silloin, kun ohjelmassa on tietojärjestelmiin tutustumista.

Liittyminen Microsoft Teams alustalle

Käy liittymässä tutkinto-ohjelmasi Microsoft Teams alustalle jo ennen orientoivien päivien alkua. Ennen kuin pystyt liittymään alustalle, sinun tulee aktivoida TUNI-tunnuksesi. Tarkemmat ohjeet tähän löydät uuden opiskelijan sivuston etusivulta sekä TAMKin käsikirjasta.

Kun tunnuksesi ovat aktivoitu, voit pyytää liittymistä Sosionomi 2024-2025 | Ohjaus ja tuutorointi kanavalle klikkaamalla tätä linkkiä (linkki päivitetään myöhemmin). Kun Teams pyytä sinua kirjautumaan, muista käyttää TUNI-tunnuksiasi.

Orientoivien päivien materiaalit löytyvät Teamsistä. Alustalla voi myös käydä keskustelua ja opettaja- ja opiskelijatuutorisi ovat kanavalla vastaamassa kysymyksiisi. Pyyntösi liittyä alustalle hyväksytään viimeistään ensimmäisen orientaatiopäiväsi aamulla. Jos jostain syystä orientoivien päivien ohjelma täytyy siirtää etätoteutukseksi, Teams toimii silloin orientaation alustana.
 

Sosionomin tutkinto-ohjelmassa opiskelusta

Opinnoissa on paljon itsenäistä tiedonhankintaa ja erilaisia tehtäviä sekä verkko-opintoja, minkä vuoksi edellytämme päivittäistä mahdollisuutta käyttää tietokonetta. Lisätietoja löydät TAMKin IT-ohjeista.

Opiskelet pääsääntöisesti ma-pe klo 8-16, mutta ajoittain opetusta voi olla myös iltaisin ja lauantaisin. Opetus sisältää sekä lähi- että etäopetusta, joka tapahtuu pääosin Teams- ja Zoom-yhteyksin. Lukkarikoneesta pääset katsomaan alustavaa lukujärjestystä. Etsi lukujärjestys ryhmäkoodilla 24SO, jakotunnit on merkitty pienryhmittäin 24SOA, 24SOB, 24SOC ja 24SOD. Orientoivalla viikolla selviää, mihin pienryhmään sinut on sijoitettu. Huomaa, että orientoivan viikon lukujärjestys on liitteessä 1, eikä sähköinen lukujärjestys ole paikkaansapitävä orientoivan viikon osalta.

Tutustu tutkinto-ohjelmasi opetussuunnitelmaan ja valtakunnallisiin sosiaalialan AMK-koulutuksen kompetensseihin.

Tutustu myös SOPU ry:n tiedotteeseen (liite 2).

Terveysalan koulutukseen valituilla on tärkeä olla rokotusasiat kunnossa. Tutustu YTHS:n ohjeistukseen tartuntatautien ehkäisystä ja täytä oheinen tartuntatautikysely (liite 3) ja pidä se itselläsi tallessa.

 

Liitteet 1-3

 

Lisätietoja

TAMK Palvelupiste (B1-44, Kuntokatu 3) neuvoo sinua opiskeluun ja koulutukseen liittyvissä kysymyksissä. Voit lähettää viestiä osoitteeseen palvelupiste.tamk [at] tuni.fi (palvelupiste[dot]tamk[at]tuni[dot]fi).

Julkaistu: 2.4.2019
Päivitetty: 25.4.2024