Hyppää pääsisältöön
TAMKin opiskelijan käsikirja

Suuhygienisti (AMK) - orientaatio

Olet lämpimästi tervetullut opiskelemaan suuhygienistin  tutkinto-ohjelmaan!

 

Opintojen alkaminen

Opiskelu alkaa tiistaina 13.8. 2024 klo 9.30 osoitteessa TAMK, Kuntokatu 3, Tampere. Kokoontuminen auditorio D1-04. Tuutoropiskelijat opastavat  Teiskontien puoleisessa aulassa.

Orientoivat päivät

Opinnot aloitetaan orientoivilla päivillä (vko 33) heti ilmoittautumisen jälkeen. Tällöin tutustut TAMKiin, opintojesi sisältöihin ja käytäntöihin sekä muihin ryhmäsi opiskelijoihin. Pidäthän orientoivilla päivillä mukanasi henkilöllisyystodistusta ja tietokonetta. Jotta opintosi pääsevät hyvin vauhtiin, on tärkeää, että osallistut orientoivien päivien ohjelmaan.

 

Orientoivien päivien ohjelma

 

Liittyminen Microsoft Teams alustalle

Käy liittymässä tutkinto-ohjelmasi Microsoft Teams alustalle jo ennen orientoivien päivien alkua. Ennen kuin pystyt liittymään alustalle, sinun tulee aktivoida Tuni-tunnuksesi. Tähän tarkemmat ohjeet löytyvät uuden opiskelijan sivuston etusivulta.

Kun tunnuksesi ovat aktivoitu voit pyytää liittymistä Terveysalat 2024-2025 | Ohjaus ja tuutorointi kanavalle klikkaamalla tätä linkkiä, kun Teams pyytää sinua kirjautumaan, muista käyttää tuni-tunnuksiasi.

Orientoivien päivien materiaalit löytyvät Teamsistä. Alustalla voi myös käydä keskustelua ja opettaja- ja opiskelijatuutorisi ovat kanavalla vastaamassa kysymyksiisi. Pyyntösi liittyä alustalle hyväksytään viimeistään ensimmäisen orientaatiopäiväsi aamulla.

 

Koulutuksen opetussuunnitelma

Tästä pääset tutustumaan koulutuksesi opetussuunnitelmaan.

 

Opiskelu ja opiskeluvälineet

Opiskelet pääsääntöisesti ma-pe klo 8-16, mutta ajoittain opetusta on myös tästä poikkeavina ajankohtina. Opetus sisältää sekä lähi- että etäopetusta, joka tapahtuu pääosin Teams- ja Zoom-yhteyksin. Lukkarikoneesta pääset katsomaan alustavaa lukujärjestystä. Etsi lukujärjestys ryhmäkoodilla 24SHG.

Opinnoissasi on paljon itsenäistä tiedonhankintaa ja erilaisia tehtäviä sekä verkko-opintoja, minkä vuoksi edellytämme päivittäistä mahdollisuutta käyttää tietokonetta. Lisätietoja löydät TAMKin IT-ohjeista.

Suojavaatetuksesta ja muista materiaaleista kuulet lisää orientoivilla päivillä. 

 

Rokotustiedot ja tuberkuloosiriskin arviointi

Terveysalan koulutukseen valituilla on tärkeä olla rokotusasiat kunnossa. Tutustu oheisesta linkistä YTHS:n ohjeisiin sote -alan opiskelijoille ja täytä siellä oleva rokotussuojan itsearviointilomake.

Tutustu myös samoilla sivuilla olevaan tuberkuloosiohjeistukseen.

 

Opintojen ja osaamisen hyväksilukeminen

Jos sinulla on lähihoitajan tutkinto, kuulet lisää osaamisesi hyväksilukumahdollisuuksista orientoivalla viikolla.

Jos sinulla on jo tutkinto tai yli 30 opintopistettä sairaanhoitaja- ensihoitaja- terveydenhoitaja- tai kätilöopintoja, voit siirtyä aiemmin opintonsa aloittaneiden opiskelijoiden ryhmään. Tällöin aloitat opintosi henkilökohtaisen opintosuunnitelman (HOPS) mukaan. Ota yhteys opinto-ohjaajaan mahdollisimman pian.

 

Selvitys aiemmista opinnoista

 Kerro meille aiemmista opinnoistasi ja täytä  sähköinen lomake ennen opintojesi alkua.

Erillishaussa valittu opiskelija

Jos olet opiskellut avoimen AMKin opinnot TAMKissa ja jatkat suoraan opintojasi toiselle vuodelle samassa ryhmässä, sovi HOPS-keskustelu ryhmäsi opettajatuutorin kanssa.

Jos olet opiskellut aiemmin TAMKissa tai muussa AMKissa, ota yhteys opinto-ohjaajaan  ottaessasi paikan vastaan.

Jos olet tullut valituksi siirtohaussa, niin ole yhteydessä opinto-ohjaajaan  ottaessasi paikan vastaan.

 

Lisätietoja

Opinto-ohjaaja Irmeli Nieminen p. 050 3119677 irmeli.nieminen(at)tuni.fi

TAMK Palvelupiste (B1-44, Kuntokatu 3) neuvoo sinua opiskeluun ja koulutukseen liittyvissä kysymyksissä. Voit lähettää viestiä osoitteeseen palvelupiste.tamk [at] tuni.fi (palvelupiste[dot]tamk[at]tuni[dot]fi).

Löydät lisää tietoa ja Palvelupisteen aukioloajat mahdollisine poikkeuksineen täältä.

 

 

Julkaistu: 4.4.2024
Päivitetty: 17.5.2024