Hyppää pääsisältöön
TAMKin opiskelijan käsikirja

Musiikkipedagogi (AMK) - orientaatio

Onneksi olkoon saamastasi opiskelupaikasta!
Tervetuloa opiskelemaan musiikkipedagogi (AMK) -tutkinto-ohjelman päivätoteutukseen!
  

Huom. Muutokset ovat mahdollisia – muutoksista ilmoitetaan tällä sivulla. Palaa näihin ja yleisempiin uuden opiskelijan ohjeisiin vielä elokuussa ennen orientoivia päiviä. Seuraa tätä sivua. Lisäksi seuraa myös TUNI- sähköpostiasi mahdollisten lisäviestien takia.  
 

Opintojen alkaminen - Musiikkipedagogi (AMK)   

Opintosi alkavat orientoivilla opinnoilla tiistaina 27.8.2024 klo 10:30 TAMKin pääkampuksella, osoitteessa Teiskontie 33 (Kuntokatu 3), 33520 Tampere. Ota henkilötodistuksesi ja kannettava tietokoneesi mukaan.

Saavuthan hyvissä ajoin TAMKin luentosaliin D1-02, jonne pääset kulkemaan Teiskontien puoleisen aulan kautta. Opiskelijatuutorit ovat aulassa ohjaamassa sinua oikeaan tilaan.

Opiskelupaikan vastaanottaneen ja läsnä olevaksi ilmoittautuneen tulee olla tällöin paikalla. Orientoivat päivät ti 27. - pe 30.8.2024 ovat tärkeä osa opintojesi sujuvaa aloitusta. Mikäli perustellusta syystä et voi osallistua orientoiviin päiviin kampuksella, ilmoitathan asiasta opinto-ohjaajalle ja opintopalveluiden koordinaattorille. Yhteystiedot löydät tämän sivun lopusta.

Orientoivien päivien ohjelma

Orientoivat päivät toteutetaan lähitapaamisena ti 27. - pe 30.8.2024 TAMKin pääkampuksella. Päivien aikana tutustut TAMKiin, opintojesi sisältöihin, opiskelun käytänteisiin ja ryhmäsi opiskelijoihin sekä TAMKin henkilökuntaan, tietojärjestelmiin ja tiloihin. Jotta opintosi pääsevät hyvin vauhtiin, on tärkeää, että osallistut orientoivien vuoden 2024 päivien ohjelmaan. 

 • Pidäthän orientoivilla päivillä mukanasi henkilöllisyystodistusta. 
   
 • Oman tietokoneen tarvitset erityisesti silloin, kun ohjelmassa on tietojärjestelmiin tutustumista, mutta myös muulloin se on hyödyllinen olla mukana.

Liittyminen Microsoft Teams alustalle

 • Käy liittymässä tutkinto-ohjelmasi Microsoft Teams -alustalle jo ennen orientoivien päivien alkua. Ennen kuin pystyt liittymään alustalle, sinun tulee aktivoida TUNI-tunnuksesi. Tarkemmat ohjeet tähän löydät uuden opiskelijan sivuston etusivulta sekä TAMKin käsikirjasta.
   
 • Kun tunnuksesi ovat aktivoitu, voit pyytää liittymistä Microsoft Teams -alustalle klikkaamalla tätä linkkiä: TAMK Musiikki 2024-2025 | Ohjaus ja tuutorointi. Kun Teams pyytää sinua kirjautumaan, muista käyttää TUNI-tunnuksiasi.
 • Orientoivien päivien materiaalit löytyvät Teamsistä. Alustalla voi myös käydä keskustelua ja opettaja- ja opiskelijatuutorisi ovat kanavalla vastaamassa kysymyksiisi. Pyyntösi liittyä alustalle hyväksytään viimeistään ensimmäisen orientaatiopäiväsi aamulla.

Läsnäolovaatimukset

Lähiopetuksessa opiskelet pääsääntöisesti ma-pe klo 8-19 välisenä aikana. Luennot ovat pääasiassa lähiopetusta ja niistä on tarkempaa tietoa jokaisen opintojakson toteutussuunnitelmassa. Lisäksi tutkinto-ohjelmasta riippuen voi olla myös iltaisin ja/tai viikonloppuisin mm. produktioita ja niiden harjoitteluja, yhteismusisointeja ja niiden harjoitteluja sekä substanssipedagogiikan pedagogisia harjoitteluja. Itsenäistä instrumenttiharjoittelua on mahdollista tehdä tietyissä luokissamme tilavarauksilla aina, kun kampus on avoinna ja tiloissa on vapaata. Näistä asioista kerromme lisää orientoivilla päivillä. 

Opetussuunnitelma

Tutustu musiikkipedagogi (AMK) -tutkinto-ohjelman opetussuunnitelmaan.

Opintojen ja osaamisen hyväksilukeminen

Voit hakea läsnäolevana opiskelijana hyväksiluettavaksi aiempia korkeakoulutasoisia opintojasi ja muuten hankkimaasi osaamista. Hyväksilukemisesta löydät tietoa TAMKin  opiskelijan oppaasta. Sinulle kerrotaan enemmän hyväksiluvuista ja niiden hakemisesta orientoivien päivien aikana. 

Tutustu tutkinto-ohjelmasi opetussuunnitelmaan ja mieti mahdollisia hyväksilukuja etukäteen.

Opintojen hyväksilukeminen tarkoittaa, että opiskelija voi hyväksilukea korkeakoulussa suorittamiaan opintoja opiskelemaansa tutkintoon, mikäli ne vastaavat tutkinnon ja kyseisen opintoajkson osaamistavoitteita ja sisältöjä. Saat ne näkyviin opetussuunnitelmasta klikkaamalla kyseisen opintojakson nimeä. Jos sinulla on paljon aiemmin suoritettuja tulevaan alaasi liittyviä korkeakouluopintoja tai aiempi korkeakoulututkinto, olethan viimeistään elokuun alkupuolella yhteydessä tutkinto-ohjelmasi opinto-ohjaajaan sähköpostilla.   

Osaamisen hyväksilukeminen tarkoittaa, että opiskelija voi esittää suorittavansa näytöllä aiemmin hankkimaansa korkeakoulutasoista osaamista (esim. työkokemuksella hankittua). Jos sinulla on aiempaa korkeakoulutasoista osaamista, jonka arvelet vastaavan tutkintosi opintojaksojen sisältöä, on sinulla opintojen alussa mahdollisuus näyttää osaamisesi opettajalle. Myös musiikinteorian, säveltapailun ja musiikintuntemuksen näyttökokeita osaamisen näyttämiseksi on mahdollisesti tulossa - niiden aikataulusta kuulet orientoivilla päivillä ja voit ilmoittautua silloin näihin kokeisiin. 

Rikostaustaote

Musiikkipedagogiopiskelijoiden tulee toimittaa rikostaustaote ennen ensimmäisen pedagogisen harjoittelun alkuaOte näytetään tutkintovastaavalle.  
Otteen voi tilata alla olevasta linkistä:
https://www.oikeusrekisterikeskus.fi/fi/index/ajankohtaista/2020/rikostaustaotteentilaaminennetista.html 

Erillishaussa valittu opiskelija

Myös avoimen AMKin polkuopiskelijat sekä siirto-opiskelijat osallistuvat orientoiville päiville. On tärkeää, että olet paikalla tutustumassa ryhmäsi opiskelijoihin ja talon käytäntöihin. 

Jos olet opiskellut avoimen AMKin opinnot TAMKissa viime lukuvuoden aikana, jatkat opintojasi samassa ryhmässä. Sovi HOPS-keskustelu ryhmäsi opettajatuutorin kanssa ja ilmoittaudu opintojaksoille uudella opiskelijanumerollasi. Jos olet opiskellut avoimen AMKin opinnot joskus aiemmin TAMKissa tai muussa AMKissa, ota yhteys opinto-ohjaajaan elokuun alkupuolella.

Jos olet saanut opiskelupaikan siirtohaussa, ota yhteyttä tutkinto-ohjelmasi opinto-ohjaajaan elokuun alkupuolella. Mahdollisimman nopea aiempien opintojen vertailu TAMKin opetussuunnitelmaan ja hyväksilukujen hakeminen edistää opintojesi alkua. 

 

Lisätietoa

TAMK Palvelupiste (B1-44, Kuntokatu 3) neuvoo sinua kaikissa opiskeluun ja koulutukseen liittyvissä kysymyksissä. Voit lähettää viestiä osoitteeseen palvelupiste.tamk [at] tuni.fi (palvelupiste[dot]tamk[at]tuni[dot]fi).

IT-palvelut auttavat ja neuvovat sinua opiskeluun liittyvissä tietoteknisissä kysymyksissä:

 • palvelut sähköisesti arkisin klo 8–17 ja opetuksen loma-aikoina klo 8–15
 • sähköpostiosoite on it-helpdesk [at] tuni.fi (it-helpdesk[at]tuni[dot]fi) 
 • TAMKin IT-palvelut

 

Musiikkipedagogi (AMK) -tutkinto-ohjelman yhteystietoja:

TAMKin henkilöiden sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi [at] tuni.fi 

 

TAMKin yhteystiedot

PIDÄTÄMME OIKEUDET MUUTOKSIIN.

 

Julkaistu: 2.4.2019
Päivitetty: 20.5.2024