Hyppää pääsisältöön
TAMKin opiskelijan käsikirja

Kätilö (AMK) - orientaatio

Olet lämpimästi tervetullut opiskelemaan kätilön tutkinto-ohjelmaan!

 

Opintojen alkaminen

Opiskelu alkaa tiistaina 15.8. 2023 klo 9.00 osoitteessa TAMK, Kuntokatu 3, Tampere. Kokoontuminen auditorio D1-04. Tuutoropiskelijat opastavat  Teiskontien puoleisessa aulassa.

Orientoivat päivät

Opinnot aloitetaan orientoivilla päivillä (vko 33) heti ilmoittautumisen jälkeen. Tällöin tutustut TAMKiin, opintojesi sisältöihin ja käytäntöihin sekä muihin ryhmäsi opiskelijoihin. Pidäthän orientoivilla päivillä mukanasi henkilöllisyystodistusta ja tietokonetta. Jotta opintosi pääsevät hyvin vauhtiin, on tärkeää, että osallistut orientoivien päivien ohjelmaan.

 

Liittyminen Microsoft Teams alustalle

Käy liittymässä tutkinto-ohjelmasi Microsoft Teams alustalle jo ennen orientoivien päivien alkua. Ennen kuin pystyt liittymään alustalle, sinun tulee aktivoida Tuni-tunnuksesi. Tähän tarkemmat ohjeet löytyvät uuden opiskelijan sivuston etusivulta.

Kun tunnuksesi ovat aktivoitu voit pyytää liittymistä Terveysalat 2023-2024 | Ohjaus ja tuutorointi kanavalle klikkaamalla tätä linkkiä, kun Teams pyytä sinua kirjautumaan, muista käyttää tuni-tunnuksiasi.

Orientoivien päivien materiaalit löytyvät Teamsistä. Alustalla voi myös käydä keskustelua ja opettaja- ja opiskelijatuutorisi ovat kanavalla vastaamassa kysymyksiisi. Pyyntösi liittyä alustalle hyväksytään viimeistään ensimmäisen orientaatiopäiväsi aamulla.

 

Koulutuksen opetussuunnitelma

Tästä pääset tutustumaan koulutuksesi opetussuunnitelmaan.

Kieliopinnot ja kielten lähtötasotestit

Kaikki TAMKissa aloittavat tutkinto-opiskelijat tekevät lähtötasotestit englannissa ja ruotsissa riippumatta heidän aikaisemmasta koulutuksestaan (pl. opiskelijat jotka hakevat vapautusta englannista tai ruotsista). Testit tehdään heti opintojen alussa, ja ne voi tehdä vain kerran. Testit ovat korkeakouluyhteisön Moodlessa, ja opiskelija voi tehdä ne missä ja milloin haluaa itsenäisesti. Testien tekemisessä ei ole sallittua käyttää apua, eikä se ole myöskään järkevää, koska muuten tulos on opiskelijalle hyödytön.

Opiskeluvälineet

Opinnoissasi on paljon itsenäistä tiedonhankintaa ja erilaisia tehtäviä sekä verkko-opintoja, minkä vuoksi edellytämme päivittäistä mahdollisuutta käyttää tietokonetta.

Suojavaatetuksesta ja muista materiaaleista kuulet lisää orientoivilla päivillä. 

 

Rokotustiedot ja tuberkuloosiriskin arviointi

Terveysalan koulutukseen valituilla on tärkeä olla rokotusasiat kunnossa. Tutustu oheisesta linkistä YTHS:n ohjeisiin sote -alan opiskelijoille ja täytä siellä oleva rokotussuojan itsearviointilomake.

Tutustu myös samoilla sivuilla olevaan tuberkuloosiohjeistukseen.

 

Opintojen ja osaamisen hyväksilukeminen

Jos sinulla on lähihoitajan tutkinto, kuulet lisää osaamisesi hyväksilukumahdollisuuksista orientoivalla viikolla.

Jos sinulla on jo tutkinto tai yli 30 opintopistettä sairaanhoitaja- ensihoitaja- terveydenhoitaja- tai kätilöopintoja, voit siirtyä aiemmin opintonsa aloittaneiden opiskelijoiden ryhmään. Tällöin aloitat opintosi henkilökohtaisen opintosuunnitelman (HOPS) mukaan. Ota yhteys opinto-ohjaajaan mahdollisimman pian.

 

Selvitys aiemmista opinnoista

 Kerro meille aiemmista opinnoistasi ja täytä  sähköinen lomake ennen opintojesi alkua.

Erillishaussa valittu opiskelija

Jos olet opiskellut avoimen AMKin opinnot TAMKissa ja jatkat suoraan opintojasi toiselle vuodelle samassa ryhmässä, sovi HOPS-keskustelu ryhmäsi opettajatuutorin kanssa.

Jos olet opiskellut aiemmin TAMKissa tai muussa AMKissa, ota yhteys opinto-ohjaajaan  ottaessasi paikan vastaan.

Jos olet tullut valituksi siirtohaussa, niin ole yhteydessä opinto-ohjaajaan  ottaessasi paikan vastaan.

 

Lisätietoja

Opintoasiainkoordinaatttori, Milja Kaartinen p. 0503651142 milja.kaartinen(at)tuni.fi.

Opinto-ohjaaja Irmeli Nieminen p. 050 3119677 irmeli.nieminen(at)tuni.fi

Kesäaikana TAMKin opintopalveluiden päivystys  opintotoimisto.tamk [at] tuni.fi (opintotoimisto.tamk(at)tuni.fi) 

Julkaistu: 2.4.2019
Päivitetty: 22.5.2023