Hyppää pääsisältöön

Medianomi (AMK) - orientaatio

Medianomi (AMK), päivätoteutus 

Onneksi olkoon saamastasi opiskelupaikasta ja tervetuloa opiskelemaan media-alaa! 

Opintojen alkaminen

Opiskelusi alkavat tiistaina 15.8.2023 klo 9.00 TAMKin Mediapoliksen kampuksella, os. Ransunraitti 1. Opiskelijatuutorit tulevat sinua vastaan Mediapoliksen ulko-ovien eteen. Opiskelupaikan vastaanottaneen ja läsnäolevaksi ilmoittautuneen opiskelijan on oltava orientoivalla viikolla henkilökohtaisesti paikalla.

Orientoivat päivät 

Opinnot alkavat 15. - 18.8.2023 orientoivilla päivillä. Tällöin tutustut TAMKiin, opintoihisi ja opiskelun käytänteisiin sekä ryhmäsi opiskelijoihin. Jotta opintosi pääsevät hyvin vauhtiin, on tärkeää, että osallistut orientoivien päivien ohjelmaan. Orientoivan päivän alustava ohjelma löytyy alta.

Myös avoimen amkin polkuopiskelijat sekä siirto-opiskelijat osallistuvat orientoiville päiville. On tärkeää, että olet paikalla tutustumassa ryhmäsi opiskelijoihin ja talon käytäntöihin. Jos olet saanut opiskelupaikan siirtohaussa, ota yhteyttä tutkinto-ohjelmasi opinto-ohjaajaan heti opintojen alussa. 

Liittyminen Microsoft Teams alustalle

Käy liittymässä tutkinto-ohjelmasi Microsoft Teams alustalle jo ennen orientoivien päivien alkua. Ennen kuin pystyt liittymään alustalle, sinun tulee aktivoida Tuni-tunnuksesi. Tähän tarkemmat ohjeet löytyvät uuden opiskelijan sivuston etusivulta.

Kun tunnuksesi ovat aktivoitu voit pyytää liittymistä TG-Media-ala 2023-2024 | Ohjaus ja tuutorointi kanavalle klikkaamalla tätä linkkiä. Kun Teams pyytä sinua kirjautumaan, muista käyttää tuni-tunnuksiasi.

Orientoivien päivien materiaalit löytyvät Teamsistä. Alustalla voi myös käydä keskustelua ja opettaja- ja opiskelijatuutorisi ovat kanavalla vastaamassa kysymyksiisi. Pyyntösi liittyä alustalle hyväksytään viimeistään ensimmäisen orientaatiopäiväsi aamulla.

Tutkinto-ohjelmasi opetussuunnitelma 

Tutustu ennen orientoivia päiviä tutkinto-ohjelmasi opetussuunnitelmaan.  

Opintojen ja osaamisen hyväksilukeminen 

Mikäli sinulla on aikaisempia korkeakoulutasoisia opintoja ja/tai osaamista, voit hakea niitä hyväksiluettavaksi. Opetussuunnitelmaan tutustumalla voit selvittää, mistä opinnoista on mahdollista hakea hyväksilukuja. Vertaa opintojaksojen sisältöjä ja laajuuksia aikaisemmin suorittamiisi vastaaviin opintoihin. Hyväksilukemisesta löydät tietoa opiskelijan oppaasta. Kuulet asiasta enemmän orientoivilla päivillä. Ota yhteyttä tutkinto-ohjelmasi opinto-ohjaajaan opintojen alussa aikaisempien opintojesi hyväksiluvuista.  

Kieliopinnot 

Media-alan koulutukseen kuuluu pakollisia kieliopintoja. Saat niistä tarkempaa tietoa orientoivien päivien kieli-infossa ja kielitiedotteesta.  

Opiskeluvälineet 

Ammattikorkeakouluopinnoissa on paljon verkossa tapahtuvaa työskentelyä, joten oma tietokone on suositeltava. 

Lisätietoja 

• opintoasiainkoordinaattori Päivi Sohlman-Lukin, puh. 040 801 6256

• opinto-ohjaaja Maija Joensuu, puh. 040 648 6306  

Sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi [at] tuni.fi  

Julkaistu: 2.4.2019
Päivitetty: 16.5.2023