Hyppää pääsisältöön
TAMKin opiskelijan käsikirja

Medianomi (AMK) - orientaatio

Medianomi (AMK), päivätoteutus 

Onneksi olkoon saamastasi opiskelupaikasta ja tervetuloa opiskelemaan media-alaa! 

Opintojen alkaminen

Opiskelusi alkavat tiistaina 13.8.2024 klo 9.00 TAMKin Mediapoliksen kampuksella, os. Ransunraitti 1. Opiskelijatuutorit tulevat sinua vastaan Mediapoliksen ulko-ovien eteen. Opiskelupaikan vastaanottaneen ja läsnäolevaksi ilmoittautuneen opiskelijan on oltava orientoivalla viikolla henkilökohtaisesti paikalla.

Orientoivat päivät 

Opinnot alkavat 13. - 16.8.2024 orientoivilla päivillä. Tällöin tutustut TAMKiin, opintoihisi ja opiskelun käytänteisiin sekä ryhmäsi opiskelijoihin. Jotta opintosi pääsevät hyvin vauhtiin, on tärkeää, että osallistut orientoivien päivien ohjelmaan. Orientoivan päivän alustava ohjelma löytyy alta.

Myös avoimen amkin polkuopiskelijat sekä siirto-opiskelijat osallistuvat orientoiville päiville. On tärkeää, että olet paikalla tutustumassa ryhmäsi opiskelijoihin ja talon käytäntöihin. Jos olet saanut opiskelupaikan siirtohaussa, ota yhteyttä tutkinto-ohjelmasi opinto-ohjaajaan heti opintojen alussa. 

Liittyminen Microsoft Teams alustalle

Käy liittymässä tutkinto-ohjelmasi Microsoft Teams alustalle jo ennen orientoivien päivien alkua. Ennen kuin pystyt liittymään alustalle, sinun tulee aktivoida Tuni-tunnuksesi. Tähän tarkemmat ohjeet löytyvät uuden opiskelijan sivuston etusivulta. Kun tunnuksesi ovat aktivoitu voit pyytää liittymistä kanavalle TG-Media-ala 2024-2025 | Ohjaus ja tuutorointi klikkaamalla linkkiä. Kun Teams pyytä sinua kirjautumaan, muista käyttää tuni-tunnuksiasi.

Orientoivien päivien materiaalit löytyvät Teamsistä. Alustalla voi myös käydä keskustelua ja opettaja- ja opiskelijatuutorisi ovat kanavalla vastaamassa kysymyksiisi. Pyyntösi liittyä alustalle hyväksytään viimeistään ensimmäisen orientaatiopäiväsi aamulla.

Tutkinto-ohjelmasi opetussuunnitelma 

Tutustu ennen orientoivia päiviä tutkinto-ohjelmasi opetussuunnitelmaan.  

Opintojen ja osaamisen hyväksilukeminen 

Mikäli sinulla on aikaisempia korkeakoulutasoisia opintoja ja/tai osaamista, voit hakea niitä hyväksiluettavaksi. Opetussuunnitelmaan tutustumalla voit selvittää, mistä opinnoista on mahdollista hakea hyväksilukuja. Vertaa opintojaksojen sisältöjä ja laajuuksia aikaisemmin suorittamiisi vastaaviin opintoihin. Hyväksilukemisesta löydät tietoa opiskelijan oppaasta. Kuulet asiasta enemmän orientoivilla päivillä. Ota yhteyttä tutkinto-ohjelmasi opinto-ohjaajaan opintojen alussa aikaisempien opintojesi hyväksiluvuista.  

Kieliopinnot 

Media-alan koulutukseen kuuluu pakollisia kieliopintoja. Saat niistä tarkempaa tietoa orientoivien päivien kieli-infossa ja kielitiedotteesta. 

Muistathan tehdä englannin ja ruotsin lähtötasotestit ennen opintojen alkua. Kaikki TAMKissa aloittavat tutkinto-opiskelijat tekevät lähtötasotestit englannissa ja ruotsissa. Testit tehdään heti opintojen alussa, ja ne voi tehdä vain kerran. Saat testien tuloksena tietoa omasta taitotasostasi ja suosituksen, miten edetä.

Opiskeluvälineet 

Ammattikorkeakouluopinnoissa on paljon verkossa tapahtuvaa työskentelyä, joten oma tietokone on suositeltava. 

Lisätietoja 

Palvelupiste (Oppiminen ja koulutus)

  • TAMK pääkampus Palvelupiste, tila B1-44
  • palvelupiste.tamk [at] tuni.fi (palvelupiste[dot]tamk[at]tuni[dot]fi)
  • puhelinnumero +358504142416

Opinto-ohjaaja Maija Joensuu, puh. 040 648 6306, etunimi.sukunimi [at] tuni.fi (etunimi[dot]sukunimi[at]tuni[dot]fi) (lomalla 21.6.-4.8.2024)

Julkaistu: 2.4.2019
Päivitetty: 12.6.2024