Hyppää pääsisältöön

TAMKin opiskelijan käsikirja

Restonomi (AMK), monimuotototeutus - orientaatio

Onneksi olkoon saamastasi opiskelupaikasta!
Olet lämpimästi tervetullut opiskelemaan palveluliiketoiminnan tutkinto-ohjelman monimuotototeutukseen.

 

Muutokset ovat mahdollisia. Tarkistathan aloitustilat ja kellonajat uudestaan vielä elokuussa ennen opiskelun alkua.

Opintojen alkaminen

Palveluliiketoiminnan monimuotokoulutuksen opiskelu alkaa torstaina 10.8.2023 klo 16.30 osoitteessa TAMK, Kuntokatu 3, 33520 Tampere (sisäänkäynti Teiskontien puolelta).
Opiskelupaikan vastaanottaneen ja läsnä olevaksi ilmoittautuneen opiskelijan on oltava tällöin henkilökohtaisesti paikalla. Varaudu todistamaan henkilöllisyytesi. Alkuperäiset todistukset pyydetään tarvittaessa, js niitä ei saada järjestelmästä.

Opinnot alkavat torstaina 10.8. klo 16.30–20.00 ja jatkuvat perjantaina 11.8. klo 8.00–16.00 ja lauantaina 12.8. klo 8.30–14.30.

Huomaathan, että pysäköinti kampusalueella on maksullista ja paikat ovat alkusyksystä kortilla. Saapumisohjeet julkisilla ja omalla autolla. Kampuksen pysäköinnin lisäksi kadun toisella puolella on TAYSin parkkihalli. Lisäksi matkat rakennuksen sisällä ovat yllättävän pitkiä. Varaa siis riittävästi aikaa oikean tilan löytämiseen ensimmäisenä päivänä.

Restonomikoulutuksen opetussunnitelma

Tutustu ennen orientoivia päiviä oman koulutuksesi opetussuunnitelmaan.


Opintojen ja osaamisen hyväksilukeminen

Opiskelija voi hakea hyväksiluettavaksi aikaisempia opintojansa ja osaamistansa. Hyväksilukemisesta löydät tietoa opiskelijan oppaasta. Orientoivien päivien aikana saat lisätietoa opintojen ja osaamisen hyväksiluvusta.


Kielten tasotestit

Muistathan tehdä englannin ja ruotsin tasotestit  ennen opintojen alkua. Kaikki TAMKissa aloittavat tutkinto-opiskelijat tekevät lähtötasotestit englannissa ja ruotsissa. Testit tehdään heti opintojen alussa, ja ne voi tehdä vain kerran. Saat testien tuloksena tietoa omasta taitotasostasi ja suosituksen, miten edetä.


Opiskeluvälineet

Opinnoissa on paljon itsenäistä tiedonhankintaa ja erilaisia tehtäviä sekä verkko-opintoja, minkä vuoksi edellytämme päivittäistä mahdollisuutta käyttää tietokonetta. Etäopetuksessa tarvitset usein myös web-kameran sekä kuulokkeet.TAMKin IT-ohjeet.


Huomioitavaa opiskelussa

Varsinaiset opinnot alkavat torstaina 10.8. klo 16.30. Syksyn aikataulu, opintojaksot ja opettajat (liite 1).

Opinnot kuormittavat joka viikko, vaikka lähiopetusta on keskimäärin kerran kuukaudessa. Opintojaksovalintojen takia saattaa lähiopetusta olla useamminkin.

  •  Lähiopetukseen osallistuminen on pakollista.
  • Opiskelussa, kuten alalla yleensä, on paljon tiimityöskentelyä.
  • Opinnoissa tarvitaan tietoteknisiä valmiuksia.
  • Opiskelun ehdoton edellytys on kyky itsenäiseen työskentelyyn. Opiskeluun on varattava aikaa (1 opintopiste vastaa 27 h opiskelijan työkuormaa).
  • Aikaisemmin hankitun osaamisen tunnistaminen (AHOT) näyttötilaisuuksia on jo elokuussa. AHOT koskee niitä opiskelijoita, joilla on opintojakson tavoitteiden mukainen osaaminen.
  • Opiskelijat, joilla on esihenkilö- tai asiantuntijakokemusta (vähintään kolme vuotta) ja esimietasoinen pohjakoulus. Ensimmäinen opintojen ja hyväksilukujen info on keskiviikkona 9.8.2022, klo 10-14. TAMKISSA. Jos kuulut tähän ryhmään saat sähköpostiisi elokuussa kutsun ja tarkemman paikkatiedon. Seuraa sähköpostiasi, jos kuulut tähän ryhmään ja varaa ajankohta kalenteriisi.

Lisätietoja

Opintoasiainkoordinaattori Sirpa Nieminen, p. 040 801 6253, sirpa.nieminen [at] tuni.fi
Opinto-ohjaaja Eija Reunanen, p. 050 3119701, eija.reunanen [at] tuni.fi (tavoitettavissa 7.8. lähtien)

Vuosilomien aikana opintopalveluiden päivystys opintotoimisto.tamk [at] tuni.ficlass="spamspan"

TAMKin yhteystiedot

 

Liitteet

Julkaistu: 2.4.2019
Päivitetty: 16.6.2023