Hyppää pääsisältöön
TAMKin opiskelijan käsikirja

Fysioterapeutti (AMK) - orientaatio

Fysioterapeutti (AMK), päivätoteutus

Onneksi olkoon saamastasi opiskelupaikasta! Tervetuloa opiskelemaan fysioterapeutin tutkinto-ohjelman päivätoteutukseen!

 

Opintojen alkaminen

Opintosi alkavat orientoivilla opinnoilla 13.8.2024, klo 9.30 osoitteessa Teiskontie 33. Teiskontien puoleisten ulko-ovien edessä on opiskelijatuutoreita opastamassa sinua auditorioon D1-04.

Huomaathan, että ohjelmaan voi vielä tulla muutoksia. Seuraa Uuden opiskelijan sivua ennen opintojesi alkamista.

Orientoivilla päivillä tutustut opintojesi sisältöihin ja käytäntöihin sekä ryhmäsi opiskelijoihin ja TAMKin henkilökuntaan ja tiloihin. Jotta opintosi pääsevät hyvin vauhtiin, on tärkeää, että osallistut orientoivien päivien ohjelmaan (liite 1).

Pidäthän orientoivilla päivillä mukanasi henkilöllisyystodistusta. Oman tietokoneen tarvitset silloin, kun ohjelmassa on tietojärjestelmiin tutustumista.

Liittyminen Microsoft Teams alustalle

Käy liittymässä tutkinto-ohjelmasi Microsoft Teams alustalle jo ennen orientoivien päivien alkua. Ennen kuin pystyt liittymään alustalle, sinun tulee aktivoida TUNI-tunnuksesi. Tarkemmat ohjeet tähän löydät uuden opiskelijan sivuston etusivulta sekä TAMKin käsikirjasta.

Kun tunnuksesi ovat aktivoitu, voit pyytää liittymistä Fysioterapeutti 2024-2025 | Ohjaus ja tuutorointi kanavalle klikkaamalla tätä linkkiä (linkki päivitetään myöhemmin). Kun Teams pyytä sinua kirjautumaan, muista käyttää TUNI-tunnuksiasi.

Orientoivien päivien materiaalit löytyvät Teamsistä. Alustalla voi myös käydä keskustelua ja opettaja- ja opiskelijatuutorisi ovat kanavalla vastaamassa kysymyksiisi. Pyyntösi liittyä alustalle hyväksytään viimeistään ensimmäisen orientaatiopäiväsi aamulla. Jos jostain syystä orientoivien päivien ohjelma täytyy siirtää etätoteutukseksi, Teams toimii silloin orientaation alustana.

Fysioterapeutin tutkinto-ohjelmassa opiskelusta

Opinnoissa on paljon itsenäistä tiedonhankintaa ja erilaisia tehtäviä sekä verkko-opintoja, minkä vuoksi edellytämme päivittäistä mahdollisuutta käyttää tietokonetta. Lisätietoja löydät TAMKin IT-ohjeista.

Suojavaatteiden hankinnasta kuulet tarkemmin orientoivilla päivillä.

Opiskelet pääsääntöisesti ma-pe klo 8-16, mutta ajoittain opetusta voi olla myös iltaisin ja lauantaisin. Opetus sisältää sekä lähi- että etäopetusta, joka tapahtuu pääosin Teams- ja Zoom-yhteyksin. Lukkarikoneesta pääset katsomaan alustavaa lukujärjestystä. Etsi lukujärjestys ryhmäkoodilla 24FY. Huomaa, että orientoivan viikon lukujärjestys on liitteessä 1, eikä sähköinen lukujärjestys ole paikkaansapitävä orientoivan viikon osalta.

Fysioterapeuttiopiskelijoiden harjoittelupaikat sijoittuvat eri puolille Suomea. Kotipaikasta riippumatta sinun on varauduttava eri paikkakunnalla tapahtuvaan pitkäkestoiseenkin harjoitteluun. Tulosta tiedote ja sitoumus koulutukseen liittyvistä kustannuksista (liite 2) ja palauta se allekirjoitettuna opettajatuutorillesi opintojen alussa.

Terveysalan koulutukseen valituilla on tärkeä olla rokotusasiat kunnossa. Tutustu YTHS:n ohjeistukseen tartuntatautien ehkäisystä ja täytä oheinen tartuntatautikysely (liite 3) ja pidä se itselläsi tallessa.

Ongelmaperustainen oppimisen menetelmää (PBL)

Fysioterapeutin tutkinto-ohjelmassa toteutetaan ongelmaperustaista oppimisen pedagogiikkaa. Tutustu PBL-oppaaseen (liite 4).

Anatomian alkukoe

Opintojen toisella tai kolmannella viikolla osallistut tuki- ja liikuntaelimistön anatomian alkukokeeseen. Perehdy materiaaleihin (liitteet 5, 6 ja 7) ja valmistaudu kokeeseen!

Tutustu tutkinto-ohjelman opetussuunnitelmaan.

Tutustu myös www.suomenfysioterapeutit.fi.

 

Liitteet 1-7

 

Lisätietoja

TAMK Palvelupiste (B1-44, Kuntokatu 3) neuvoo sinua opiskeluun ja koulutukseen liittyvissä kysymyksissä. Voit lähettää viestiä osoitteeseen palvelupiste.tamk [at] tuni.fi (palvelupiste[dot]tamk[at]tuni[dot]fi).

Julkaistu: 2.4.2019
Päivitetty: 25.4.2024