Hyppää pääsisältöön

TAMKin opiskelijan käsikirja

Rakennusmestari (AMK), monimuotototeutus

Onneksi olkoon saamastasi opiskelupaikasta! Olet lämpimästi tervetullut opiskelemaan rakennusmestariksi monimuotototeutuksella!

Huomaa, että tällä sivulla kerrotut, opintojen alkamiseen liittyvät tiedot voivat täydentyä kesän kuluessa.Tästä syystä tarkista yleiset ja tutkinto-ohjelmakohtaiset uuden opiskelijan ohjeet vielä elokuussa ennen opiskelun alkua. Seuraa myös sähköpostiasi mahdollisten lisäviestien takia. 

Opintojen alkaminen ja todistusten tarkistaminen

Ryhmäsi opiskelu alkaa torstaina 10.8.2023 klo 09.00 TAMKissa Kuntokatu 3 (Teiskontie 33), tilassa B5-25 (B-siipi, 5. kerros). Opiskelupaikan vastaanottaneen ja läsnäolevaksi ilmoittautuneen on oltava tällöin paikalla.

Ellet perustellusta syystä pääse tuolloin koululle, ilmoita asiasta opintoasiainkoordinaattori Anne Kulmalalle sähköpostilla. Hänen yhteystietonsa löydät tämän sivun lopusta. 

Lähiopetusjaksojen aikataulu ja lukujärjestys

Opetus järjestetään 3 –päiväisinä lähiopetusjaksoina. Osa näiden jaksojen aikana pidettävästä opetuksesta voidaan järjestää etäyhteydellä.

Vuonna 2023 lähiopetusjaksoja on seuraavasti (syyslukukausi):

 • 10.- 12.8.2023
 • 24.- 26.8.2023
 • 7.-9.9.2023
 • 21.- 23.9.2023
 • 5.-7.10.2023
 • 26.- 28.10.2023
 • 9.- 11.11.2023
 • 23.- 25.11.2023
 • 7.-9.12.2023

Lukujärjestykset julkaistaan lukkarikoneessa https://lukkarit.tamk.fi/ kesäkuussa 2023. Oman lukujärjestyksesi löydät ryhmätunnuksella 23ARM.

Oman tutkinto-ohjelman opetussuunnitelma

Tutustu ennen koulun alkamista opetussuunnitelmaan.

Opiskeluvälineet

Tekniikan alan ammattikorkeakouluopiskelija tarvitsee opiskelussa kannettavan PC-tietokoneen. TAMKissa tietokoneen joustavan käytön kannalta Windows-käyttöjärjestelmä, vähintään 8 GB:n suuruinen käyttömuisti ja WLAN ovat tarpeellisia. Varsinkin etäopiskelua helpottaa, jos käytössäsi on tietokoneeseen liitettävä headset (kuulokkeet ja mikrofoni)

Kaikki käyttävät opinnoissaan toimisto-ohjelmistoja ja muut käytettävät ohjelmistot vaihtelevat tutkinto-ohjelmittain.Monet opinnoissa käytettävät ohjelmistot on mahdollista asentaa ilmaiseksi myös omalle tietokoneelle (esim. Office ProPlus -ohjelmapaketti). 

Ratkaisevin tekijä tietokoneen suoritusvaatimuksille lienee Cad- ja mallinnusohjelmien käyttö, joka vaatii suoritintehoa ja hyvää näytönohjainta. 23ARM-ryhmällä Cad-ohjelmistojen käyttötarve on aika maltillista. Koululla on vielä toistaiseksi myös atk-luokkia, joita pystyy käyttämään harjoitustöiden tekemiseen. Samaisia atk-luokkia käytetään myös atk-opetuksessa tietotekniikan peruskurssia lukuunottamatta.

Cad-ohjelmien käyttäminen kotona edellyttää tietokoneen suorituskyvyn ohella käytännössä myös isompaa erillistä näyttöä. Kannettavan tietokoneen pieneltä ruudulta piirustusten tihruaminen kun on aika hankalaa. Hyvä "pelikone" on yleensä myös hyvä cad-ohjelmien pyörittämisessä. Vaatimattomammallakin koneella pärjää, kun tinkii omasta käyttömukavuudestaan ja hyödyntää tarvittaessa koulun atk-luokkia.

Rakennusalan työnjohdon opiskelijat tarvitsevat henkilökohtaiset suojavälineet työmaakäynneillä ja työskennellessään rakennuslaboratoriossa.

Sinun pitää hankkia itse

 • CE- merkityt TURVAKENGÄT
  • varvassuojalla (merkintä S tai P)
  • naulaanastumissuojalla (teräs tai tekstiili)
  • suositeltavaa valita jalkineet, jotka on tarkoitettu myös märkiin olosuhteisiin, esim. S3-luokan jalkine
 • CE- merkityt SUOJALASIT
 • CE-merkityt VIILTOSUOJAKÄSINEET (vähintään ryhmä 1, vähäisiä vaaroja vastaan)
 • SUOJAKYPÄRÄ leukahihnalla
 • HUOMIOLIIVI

Koululta saat

 • MUUT OPPITUNNEILLA TARVITTAVAT SUOJAIMET

Opintojen ja osaamisen hyväksilukeminen

Opiskelija voi hakea hyväksiluettavaksi aiempia korkeakoulutasoisia opintoja ja osaamista. Ensimmäisen lähiopetusjakson aikana hyväksiluvuista ja niiden hakemisesta kerrotaan enemmän.

Tavoitteena on, että opintojen alussa kaikkien hyväksilukuja hakevien opiskelijoiden kanssa käydään henkilökohtainen Hops-keskustelu, jossa käsitellään mm. mahdolliset hyväksiluvut.

Jos sinulla on paljon aiemmin suoritettuja korkeakouluopintoja tai aiempi korkeakoulututkinto, lähetä sähköpostia opinto-ohjaajalle heti opiskelupaikan saatuasi. Yhteystiedot löydät kohdasta Lisätietoja. Tutustu koulutuksen opetussuunnitelmaan, mieti valmiiksi mahdollisia hyväksilukuja ja ota todistukset mukaan tapaamiseen.

Lisätietoja

Opintoasiain koordinaattori Anne Kulmala, p. 0400 991 236

Opinto-ohjaaja Petri Murtomaa, p. 050 570 2289

Sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi [at] tuni.fi.

Loma-aikana akuuteissa kysymyksissä auttaa myös TAMKin opintopalvelujen päivystys. opintotoimisto.tamk [at] tuni.fi

Julkaistu: 18.5.2021
Päivitetty: 7.8.2023