Hyppää pääsisältöön

TAMKin opiskelijan käsikirja

Tradenomi (AMK), Tietojenkäsittely - orientaatio

TAMK

Onneksi olkoon saamastasi opiskelupaikasta! Olet lämpimästi tervetullut opiskelemaan tietojenkäsittelyn tradenomitutkintoa TAMKiin! 

Opintojen alkaminen

Opinnot alkavat tiistaina 22.8.2023 alkaen 12.00 TAMKin audioriossa D1-04 osoitteessa TAMK, Kuntokatu 3, 33520 Tampere. Opiskelupaikan vastaanottaneen ja läsnäolevaksi ilmoittautuneen tulee olla tällöin paikalla.

Ellet perustellusta syystä pääse tuolloin koululle, ilmoita asiasta opintoasiankoordinaattori Teija Helinille sähköpostilla. Hänen ja muiden avainhenkilöiden yhteistiedot löydät tämän sivun lopusta.

Orientoivat päivät

Opintojen alussa on ns. orientoivat päivät ti 22. - pe 25.8.2023 lähitototeutuksena TAMKin kampuksella Kuntokadulla. Orientoivien päivien aikana tutustut TAMKiin, opintoihisi ja opiskelun käytänteisiin sekä muihin ryhmäsi opiskelijoihin. Jotta opintosi pääsevät hyvin käyntiin, on tärkeää, että osallistut orientoivien päivien ohjelmaan.

Liittyminen Microsoft Teams alustalle

Käy liittymässä tutkinto-ohjelmasi Microsoft Teams alustalle jo ennen orientoivien päivien alkua. Ennen kuin pystyt liittymään alustalle, sinun tulee aktivoida Tuni-tunnuksesi. Tähän tarkemmat ohjeet löytyvät uuden opiskelijan sivuston etusivulta.

Kun tunnuksesi ovat aktivoitu, voit pyytää liittymistä TG-Tietojenkäsittely 2023-2024 | Ohjaus ja tuutorointi kanavalle klikkaamalla tätä linkkiä. Kun Teams pyytä sinua kirjautumaan, muista käyttää TUNI-tunnuksiasi.

Orientoivien päivien materiaalit löytyvät Teamsistä. Alustalla voi myös käydä keskustelua ja opettaja- ja opiskelijatuutorisi ovat kanavalla vastaamassa kysymyksiisi. Pyyntösi liittyä alustalle hyväksytään viimeistään ensimmäisen orientaatiopäiväsi aamulla.

Oman tutkinto-ohjelman opetussuunnitelma

Tutustu ennen orientoivia päiviä tutkinto-ohjelman opetussuunnitelmaan:

Tietojenkäsittelyn opetussuunnitelma

Opiskeluvälineet

Ammattikorkeakouluopiskelija tarvitsee opiskelussa kannettavan tietokoneen. TAMKissa tietokoneen joustavan käytön kannalta Windows-käyttöjärjestelmä, vähintään 8 GB:n suuruinen käyttömuisti ja WLAN ovat tarpeellisia.

Kaikki käyttävät opinnoissaan toimisto-ohjelmistoja ja muut käytettävät ohjelmistot vaihtelevat koulutuksittain. Monet opinnoissa käytettävät ohjelmistot ovat mahdollista asentaa ilmaiseksi myös omalle tietokoneelle.

Opintojen ja osaamisen hyväksilukeminen

Voit hakea hyväksiluettavaksi aiempia korkeakoulutasoisia opintojasi ja osaamistasi. Hyväksilukemisesta löydät tietoa myös TAMKin  opiskelijan oppasta.

Jos sinulla on paljon aiemmin suoritettuja tulevaan alaasi liittyviä korkeakouluopintoja tai aiempi korkeakoulututkinto, ole tilanteestasi yhteydessä sähköpostilla tutkinto-ohjelmasi Anja Saloon elokuun puolivälissä. Tutustu tutkinto-ohjelman opetussuunnitelmaan ja mieti mahdollisia hyväksilukuja etukäteen.

Lisätietoja antavat

  • Opintoasiankoordinaattori Teija Helin, p. 040 801 6249
  • Tutkinto-ohjelmavastaava Toni Männistö p. 0503363687
  • Opinto-ohjaaja Anja Salo, p. 040 801 6440

Sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi [at] tuni.fi. (ei ääkkösiä)

Julkaistu: 2.4.2019
Päivitetty: 24.5.2023