Hyppää pääsisältöön
TAMKin opiskelijan käsikirja

Tradenomi (AMK), Liiketalous, päivätoteutus - orientaatio

Onneksi olkoon saamastasi opiskelupaikasta!

Tervetuloa opiskelemaan Liiketalouden tutkinto-ohjelman päivätoteutukseen!

Huom. Muutokset ovat mahdollisia – muutoksista ilmoitetaan tällä sivulla. Palaa näihin ja yleisempiin uuden opiskelijan ohjeisiin vielä elokuussa ennen orientoivia päiviä. Seuraa tätä sivua. 

Opintojen alkaminen

Opintosi alkavat orientoivilla päivillä 20.-23.8.2024 klo 10:00 osoitteessa TAMK Kuntokatu 3, Tampere (kokoontuminen Teiskontien puoleisella piha-aukiolla). Liitteessä 1 (pdf-tiedosto) on liiketalouden (päivätoteutus) orientoivien päivien ohjelma.

Orientoivilla päivillä tutustut opintojesi sisältöihin ja käytäntöihin sekä ryhmäsi opiskelijoihin ja TAMKin henkilökuntaan ja tiloihin. Jotta opintosi pääsevät hyvin vauhtiin, on tärkeää, että osallistut orientoivien päivien koko ohjelmaan.

Huomioi nämä ennen orientoivia päiviä, sillä joitakin testejä/opintoja/kokeita on jo elokuun alussa:

Otathan mukaan orientoiville päiville seuraavat asiat:

 • Henkilöllisyystodistus. Pidäthän orientoivilla päivillä mukanasi henkilöllisyystodistustasi.
 • Tietokone. Oman tietokoneen tarvitset silloin, kun ohjelmassa on tietojärjestelmiin ja opintoihin tutustumista.


Liiketalouden tutkinto-ohjelmakohtaiset ohjeet

Liiketalouden (päivätoteutus) opetussuunnitelma

Tutustu ennen orientoivia päiviä Liiketalouden (päivätoteutus) tutkinto-ohjelman opetussuunnitelmaan 

Läsnäolovaatimukset

Opintoihin liittyvät luennot ovat pääsääntöisesti maanantaista perjantaihin klo 8-19 välisenä aikana. Tämän lisäksi viikostasi tulisi löytyä aikaa itsenäiselle opiskelulle. Luennot voivat olla lähi- ja/tai etäopetuksena, mistä ilmoitetaan jokaisella opintojaksolla erikseen. 

Opiskelumenetelmät

Opintosi koostuvat lähi- ja etäluennoista, erilaisista yksilö- ja tiimitehtävistä sekä verkko-opinnoista. Osa opinnoista arvioidaan tehtävien ja tenttien perusteella, osa ryhmäsuoritusten pohjalta ja mukana arvioinnissa on myös itse- ja vertaisarviointia.

Sinulla tulee olemaan oma pientiimi koko 1. vuoden ajan, jonka kanssa työskentelet tiiviisti viikoittain joko kampuksella tai etäyhteyksin. Oman itsensä johtaminen on tärkeä ominaisuus, jotta saat vietyä opintojasi eteenpäin.

Kuulut valmennusryhmään, jolla on nimetty valmentaja. Valmentaja ohjaa opintojasi ja auttaa tarvittaessa. Hänen kanssaan käyt myös vuoden aikana ohjauskeskusteluita. Valmentaja on tekemisissä sinun ja pientiimisi kanssa viikoittain. Tarvittaessa myös opinto-ohjaaja on tukenasi.

Opiskeluvälineet ja -materiaalit

Tarvitset opiskellessasi kannettavan tietokoneen. Etäopetuksessa tarvitset myös web-kameran (sisäänrakennettu tai erillinen) sekä kuulokkeet. Monet opinnoissa käytettävät ohjelmistot on mahdollista asentaa ilmaiseksi omalle tietokoneelle (esim. Office ProPlus -ohjelmapaketti) tai ne toimivat ilman asennuksia verkossa. Ota oma tietokone mukaasi tiistaista 20.8.2024 alkaen.

Lisätietoa IT-palvelut -sivuilta

TAMKissa saat käyttöösi hyvin kattavat Tampereen yliopiston kirjastopalvelut, joita hyödynnetään opinnoissa. Useimmat opintojaksoilla vaadittavat kirjat löydät kirjaston tarjonnasta joko kirjoina tai e-kirjoina. Lisäksi itsenäinen tiedonhaku digitaalisista tietokannoista on yksi taito, jonka otat haltuusi heti opintojen alussa.

Kirjastopalveluista löydät lisätietoa Tampereen yliopiston kirjaston -sivuilta

Opintojen ja osaamisen hyväksilukeminen

TAMKissa voit hakea hyväksiluettavaksi aiempia korkeakoulutasoisia opintojasi ja osaamisiasi. Kuulet asiasta enemmän orientoivilla päivillä.

Liiketalouden (päivätoteutus) opetussuunnitelmaa tutkimalla voit selvittää, mistä opinnoista voisit hakea hyväksilukuja liiketalouden aiemmilla korkeakouluopinnoilla. Vertaa opintojaksojen sisältöjä ja laajuuksia aikaisemmin suorittamiisi vastaaviin opintoihin. Jos olet jo aikaisemmin suorittanut suunnilleen ensimmäisen vuoden opintoja vastaavat opinnot, niin mahdolliset hyväksilukemiset on hyvä selvittää ennen opintojen alkamista. 

 • Varaa Teams-tapaamisaika opinto-ohjaaja Minna Wilskalle sähköpostitse minna.wilska [at] tuni.fi.
  Opinto-ohjaaja vahvistaa ajanvarauksen 7.8.2024 mennessä. Aikoja saatavilla 8.8., 9.8 ja 12.8.2024 alkavalla viikolla

Tasotestit / alkukokeet

Kielten tasotestit

Muistathan tehdä englannin ja ruotsin kieliopintojen tasotestit ennen orientoivia päiviä. Kaikki TAMKissa aloittavat tutkinto-opiskelijat tekevät lähtötasotestit englannissa ja ruotsissa. Testit voi tehdä vain kerran. Saat testien tuloksena tietoa omasta taitotasostasi ja suosituksen, miten edetä.

Matematiikan tasotesti ja valmentavat opinnot tradenomiopiskelijoille 8.8.2024 alkaen

Suorittaaksesi tradenomin opinnot tarvitset riittävät matemaattiset valmiudet. TAMK Liiketalous järjestää uusille tradenomiopiskelijoilleen matemaattisia perusvalmiuksia tukevan opintojakson, joka alkaa 8.8.2024, jo ennen varsinaisen muun opetuksen alkua.

Opintojakso ”Valmentava matematiikka, Liiketalous” on 2 op:n laajuinen, ja se on tarkoitettu kaikille sitä tarvitseville uusille tradenomiopiskelijoille. Opintojakso kuuluu vapaasti valittaviin opintoihin.

Matematiikan tasotestin avulla selvität, tarvitsetko kyseistä opintojaksoa vai onko osaamisesi jo riittävällä tasolla. Testin tehtyäsi saat sähköpostiviestin, josta selviää testisi tulos. Testissä kysyttävät asiat oletetaan osattaviksi tradenomiopintojen opintojaksoilla. Testin löydät alla olevasta linkistä:
Matematiikan tasotesti

Mikäli tasotestin mukaan tarvitset valmentavan matematiikan opintoja, ilmoittaudu Valmentava matematiikka, Liiketalous -opintojaksolle viimeistään 5.8.2024 alla olevan linkin kautta:
Ilmoittautuminen Valmentava matematiikka, Liiketalous (2 op) -opintojaksolle

Valmentava matematiikka, Liiketalous opintojakson aikataulu 
(2 op = 54 työtuntia; 18h luento-opetusta, omatoiminen työskentely laskujen parissa sekä tentti)

 • 08.08.2024 17.00 - 20.00, luokka B5-20
 • 12.08.2024 17.00 - 20.00, luokka B5-20
 • 15.08.2024 17.00 - 20.00, luokka B5-20
 • 19.08.2024 17.00 - 20.00, luokka B5-20
 • 22.08.2024 17.00 - 20.00, luokka B5-20
 • 26.08.2024 17.00 - 20.00, luokka B5-20
 • 29.08.2024 17.00 - 20.00, luokka B5-20

Tarvittaessa voit kysyä lisätietoja lehtori Matti Kolehmaiselta sähköpostitse 5.8.2024 alkaen (matti.kolehmainen [at] tuni.fi). 

Lisätietoja

TAMKin henkilöiden sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi [at] tuni.fi

 • Opinto-ohjaaja, lehtori Minna Wilska (p. 050 475 6432); tavoitettavissa 5.8.2024 alkaen
 • Osaamispäällikkö Hanna Pihlajarinne
 • Tutkintovastaava Markus Jähi

Kesän aikana  TAMKin opontoihin liittyvät kyselyt: TAMKin opintopalveluiden Palvelupiste neuvoo sinua opiskeluun ja koulutukseen liittyvissä kyssymyksissä

TAMKin yhteystiedot

 
LIITTEET

PIDÄTÄMME OIKEUDET MUUTOKSIIN. 

Julkaistu: 2.4.2019
Päivitetty: 21.5.2024