Hyppää pääsisältöön

TAMKin opiskelijan käsikirja

Tradenomi (AMK), Liiketalous, päivätoteutus - orientaatio

TAMK

Onneksi olkoon saamastasi opiskelupaikasta!

Tervetuloa opiskelemaan Liiketalouden tutkinto-ohjelman päivätoteutukseen!

Huom. Muutokset ovat mahdollisia – muutoksista ilmoitetaan tällä sivulla. Palaa näihin ja yleisempiin uuden opiskelijan ohjeisiin vielä elokuussa ennen orientoivia päiviä. Seuraa tätä sivua. 

Päivitykset: tietoa merkonomikokeesta sekä orientoivien päivien ohjelma päivitetty 8.6.2022

Opintojen alkaminen

Opintosi alkavat orientoivilla päivillä 16.-19.8.2022 klo 9:00 osoitteessa TAMK Kuntokatu 3, Tampere (kokoontuminen Teiskontien puoleisella piha-aukiolla). Liitteessä 1 (pdf-tiedosto) on liiketalouden (päivätoteutus) orientoivien päivien ohjelma.

Orientoivilla päivillä tutustut opintojesi sisältöihin ja käytäntöihin sekä ryhmäsi opiskelijoihin ja TAMKin henkilökuntaan ja tiloihin. Jotta opintosi pääsevät hyvin vauhtiin, on tärkeää, että osallistut orientoivien päivien koko ohjelmaan.

Huomioi nämä ennen orientoivia päiviä, sillä joitakin testejä/opintoja/kokeita on jo elokuun alussa:

Otathan mukaan orientoiville päiville seuraavat asiat:

 • Henkilöllisyystodistus. Pidäthän orientoivilla päivillä mukanasi henkilöllisyystodistustasi.
 • Tietokone. Oman tietokoneen tarvitset silloin, kun ohjelmassa on tietojärjestelmiin ja opintoihin tutustumista.
 • Alkuperäiset koulutodistukset. Jos olet saanut sähköpostiisi opintoasiankoordinattori Sirpa Niemiseltä sähköpostia, missä on pyydetty sinua ottamaan todistukset mukaan, niin toimi seuraavasti:
  • Muista ottaa haussa käyttämäsi alkuperäiset koulutodistukset mukaasi tiistaina 16.8.2022, jos sinua on pyydetty ne tuomaan. Toimita todistukset sähköpostissa saamasi ohjeen mukaan opintoasiainkoordinaattori Sirpa Niemiselle (huone B1-25). Opintoasiankoordinaattori Sirpa Nieminen ilmoittaa sinulle, kun voit hakea todistuksesi opintotoimistosta. 
   • Ei tarvitse tuoda kuitenkaan suomalaista ylioppilastutkintotodistusta, jos se on saatu vuoden 1990 jälkeen, eikä myöskään tarvitse tuoda ammatillista todistusta, jos se on suoritettu vuoden 2018 jälkeen.
   • Opiskelijavalinta on ehdollinen, kunnes ammattikorkeakoulu on tarkistanut valinnassa käytetyt tiedot oikeiksi.


Liiketalouden tutkinto-ohjelmakohtaiset ohjeet


Liiketalouden (päivätoteutus) opetussuunnitelma

Tutustu ennen orientoivia päiviä Liiketalouden (päivätoteutus) tutkinto-ohjelman opetussuunnitelmaan 


Läsnäolovaatimukset

Opintoihin liittyvät luennot ovat pääsääntöisesti maanantaista perjantaihin klo 8-19 välisenä aikana. Tämän lisäksi viikostasi tulisi löytyä aikaa itsenäiselle opiskelulle. Luennot voivat olla lähi- ja/tai etäopetuksena, mistä ilmoitetaan jokaisella opintojaksolla erikseen. 


Opiskelumenetelmät

Opintosi koostuvat lähi- ja etäluennoista, erilaisista yksilö- ja tiimitehtävistä sekä verkko-opinnoista. Osa opinnoista arvioidaan tehtävien ja tenttien perusteella, osa ryhmäsuoritusten pohjalta ja mukana arvioinnissa on myös itse- ja vertaisarviointia.

Sinulla tulee olemaan oma pientiimi koko 1. vuoden ajan, jonka kanssa työskentelet tiiviisti viikoittain joko kampuksella tai etäyhteyksin. Oman itsensä johtaminen on tärkeä ominaisuus, jotta saat vietyä opintojasi eteenpäin.

Kuulut valmennusryhmään, jolla on nimetty valmentaja. Valmentaja ohjaa opintojasi ja auttaa tarvittaessa. Hänen kanssaan käyt myös vuoden aikana ohjauskeskusteluita. Valmentaja on tekemisissä sinun ja pientiimisi kanssa viikoittain. Tarvittaessa myös opinto-ohjaaja on tukenasi.


Opiskeluvälineet ja -materiaalit

Tarvitset opiskellessasi kannettavan tietokoneen. Etäopetuksessa tarvitset usein myös web-kameran (sisäänrakennettu tai erillinen) sekä kuulokkeet. Monet opinnoissa käytettävät ohjelmistot on mahdollista asentaa ilmaiseksi omalle tietokoneelle (esim. Office ProPlus -ohjelmapaketti) tai ne toimivat ilman asennuksia verkossa. Ota oma tietokone mukaasi tiistaista 16.8.2022 alkaen.

Lisätietoa IT-palvelut -sivuilta

TAMKissa saat käyttöösi hyvin kattavat Tampereen yliopiston kirjastopalvelut, joita hyödynnetään opinnoissa. Useimmat opintojaksoilla vaadittavat kirjat löydät kirjaston tarjonnasta joko kirjoina tai e-kirjoina. Lisäksi itsenäinen tiedonhaku digitaalisista tietokannoista on yksi taito, jonka otat haltuusi heti opintojen alussa.

Kirjastopalveluista löydät lisätietoa Tampereen yliopiston kirjaston -sivuilta


Opintojen ja osaamisen hyväksilukeminen

TAMKissa voit hakea hyväksiluettavaksi aiempia korkeakoulutasoisia opintojasi ja osaamisiasi. Kuulet asiasta enemmän orientoivilla päivillä.

Liiketalouden (päivätoteutus) opetussuunnitelmaa tutkimalla voit selvittää, mistä opinnoista voisit hakea hyväksilukuja liiketalouden aiemmilla korkeakouluopinnoilla. Vertaa opintojaksojen sisältöjä ja laajuuksia aikaisemmin suorittamiisi vastaaviin opintoihin. Jos olet jo aikaisemmin suorittanut suunnilleen ensimmäisen vuoden opintoja vastaavat opinnot, niin mahdolliset hyväksilukemiset on hyvä selvittää ennen opintojen alkamista. 

 • Varaa Teams-tapaamisaika opinto-ohjaaja Minna Lahnaojalle sähköpostitse minna.lahnaoja [at] tuni.fi. Opinto-ohjaaja vahvistaa aikavarauksen 8.8. Aikoja saatavilla 9.8. ja 12.8. 


Tasotestit / alkukokeet


Kielten tasotestit

Muistathan tehdä englannin ja ruotsin kieliopintojen tasotestit ennen orientoivia päiviä. Kaikki TAMKissa aloittavat tutkinto-opiskelijat tekevät lähtötasotestit englannissa ja ruotsissa. Testit voi tehdä vain kerran. Saat testien tuloksena tietoa omasta taitotasostasi ja suosituksen, miten edetä.


Matematiikan tasotesti ja valmentavat opinnot tradenomiopiskelijoille 8.8.2022 alkaen

Suorittaaksesi tradenomin opinnot tarvitset riittävät matemaattiset valmiudet. TAMK Liiketalous järjestää uusille tradenomiopiskelijoilleen matemaattisia perusvalmiuksia tukevan opintojakson, joka alkaa ma 8.8.2022, jo ennen varsinaisen muun opetuksen alkua.

Opintojakso ”Valmentava matematiikka, Liiketalous” on 2 op:n laajuinen, ja se on tarkoitettu kaikille sitä tarvitseville uusille tradenomiopiskelijoille. Opintojakso kuuluu vapaasti valittaviin opintoihin.

Matematiikan tasotestin avulla selvität, tarvitsetko kyseistä opintojaksoa vai onko osaamisesi jo riittävällä tasolla. Testin tehtyäsi saat sähköpostiviestin, josta selviää testisi tulos. Testissä kysyttävät asiat oletetaan osattaviksi tradenomiopintojen opintojaksoilla. Testin löydät alla olevasta linkistä:
Matematiikan tasotesti

Mikäli tasotestin mukaan tarvitset valmentavan matematiikan opintoja, ilmoittaudu Valmentava matematiikka, Liiketalous -opintojaksolle viimeistään 5.8.2022 alla olevan linkin kautta:
Ilmoittautuminen Valmentava matematiikka, Liiketalous (2 op) -opintojaksolle

Valmentava matematiikka, Liiketalous opintojakson aikataulu 
(2 op = 54 työtuntia; 15h luento-opetusta, omatoiminen työskentely laskujen parissa sekä tentti)

 • ma 8.8.2022 klo 17-20, luokka B5-25
 • to 11.8.2022 klo 17-20, luokka B5-25
 • ma 15.8.2022 klo 17-20, luokka B5-25
 • ti 16.8.2022 klo 17-20, luokka B5-25
 • ma 22.8.2022 klo 17-20, luokka B5-25
 • ti 23.8.2022 klo 17-20, luokka B5-25
 • ma 29.8.2022 klo 17-20 (tentti), luokka B5-25

Tarvittaessa voit kysyä lisätietoja Petriina Vuoriselta sähköpostitse 1.8.2022 alkaen (petriina.vuorinen [at] tuni.fi). 


Merkonomin näyttökoe/Päivitetty 8.6.2022

Jos olet suorittanut merkonomin tutkinnon, sinun on mahdollista osoittaa aikaisempi liiketalouden perusteiden osaamisesi näyttökokeella liiketalouden päivätoteutuksen tutkinto-ohjelmassa. Mikäli suoritat näyttökokeen osat hyväksytysti, pääset halutessasi opiskelemaan suoraan toisen vuoden opintoja. Näyttökoe koostuu kolmesta osasta: itsearviointi, kirjallinen testi ja mahdollinen haastattelu.
Liitteessä 2 (pdf-tiedosto) on lisätietoa merkonomin näyttökokeesta.

Itsearviointiraporttisi sekä ilmoittautumisesi kirjalliseen testiin tulevat olla perillä maanantaihin 1.8.2022 mennessä sähköpostitse opintoasiainkoordinaattori Marja Honkaselle (marja.honkanen [at] tuni.fi).
Kirjallinen testi järjestetään ti 9.8.2022 klo 16-19 TAMKissa (tila B5-27)

Kampuksella on saatavilla maskeja ja käsidesiä heti sisääntulossa. 

Sisääntulo kampukselle tapahtuu Teiskontien puoleisista pääovista klo 15.30 – 16.00, muuna aikana ovista pääsee vain kulkukortilla tai soittamalla vahtimestarille (numero ovessa). Juhlasali (D1-04) löytyy heti sisääntulon jälkeen käännyttäessä vasemmalle D-taloon, lasiovien jälkeen on aula, jossa juhlasalin sisäänkäynti.


Lisätietoja

TAMKin henkilöiden sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi [at] tuni.fi

 • Opintoasiainkoordinaattori Sirpa Nieminen (p. 040 801 6253); tavoitettavissa 8.8.2022 alkaen
 • Opinto-ohjaaja, lehtori Minna Lahnaoja (p. 050 475 6432); tavoitettavissa 8.8.2022 alkaen

Kesän aikana opintopalveluiden päivystys TAMKin opintopalvelut:

 • Sähköpostiosoite: opintotoimisto.tamk [at] tuni.fi

TAMKin yhteystiedot

 
LIITTEET

PIDÄTÄMME OIKEUDET MUUTOKSIIN. 

Julkaistu: 2.4.2019
Päivitetty: 8.6.2022