Hyppää pääsisältöön

TAMKin opiskelijan käsikirja

Insinööri (AMK), Laboratoriotekniikka, monimuotototeutus - orientaatio

TAMK

Onneksi olkoon saamastasi opiskelupaikasta! Tervetuloa opiskelemaan Laboratoriotekniikkaa!

Huomaa, että tällä sivulla kerrotut, opintojen alkamiseen liittyvät tiedot täydentyvät kesän kuluessa koronaan liittyvien rajoitusten ja suositusten mukaisesti.  Tästä syystä tarkista yleiset ja tutkinto-ohjelmakohtaiset uuden opiskelijan ohjeet vielä elokuussa ennen opiskelun alkua. Seuraa myös sähköpostiasi mahdollisten lisäviestien takia.

Opintojen alkaminen

Opintosi alkavat pe 20.8.2021 klo 9:00 osoitteessa TAMK, Kuntokatu 3, 33520 Tampere, tilassa B4-26, jolloin on orientaatio opintoihin. Ota henkilötodistuksesi ja kannettava tietokoneesi mukaan.

Vahva kasvomaskisuositus on voimassa kaikissa korkeakouluyhteisön tiloissa. TAMK ohjeistaa käyttämään kasvomaskia aina kampuksilla ollessasi. On tärkeää muistaa, että kampuksille voi tulla vain täysin terveenä.

Ensimmäinen opetusjakso on pe 20.8. klo 9-17 (lähiopetus) ja la 21.8. klo 8-15 (etäopetus). Opiskelupaikan vastaanottaneen ja läsnäolevaksi ilmoittautuneen on oltava perjantaina paikalla.

Ellet perustellusta syystä pääse tuolloin koululle, ilmoita asiasta Eeva-Leena Tuomiselle  sähköpostilla. Yhteystiedot löydät tämän sivun lopusta.

Lähiopetusjaksojen aikataulu ja lukujärjestys

Syksyn opetusjakson opetuspäivät toteutetaan alla olevan taulukon mukaisesti (kevään opetuspäivät julkaistaan myöhemmin).

Opetusjaksojen aikataulun löydät myös lukujärjestyksestäsi osoitteessa https://lukkarit.tamk.fi/. Kirjoita haku-välilehdelle ryhmä-kenttään hakusanaksi 21LATEMM, joka on ryhmätunnuksesi.

21LATEMM monimuotoryhmän opiskelupäivät syksyllä 2021

pe 20.8. (lähiopetus TAMKilla), la 21.8.

to 2.9., pe 3.9.,

pe 17.9., la 18.9.,

to 30.9., pe 1.10.

pe 15.10., la 16.10.,

to 28.10., pe 29.10. (lähiopetus TAMKilla)

pe 12.11., la 13.11. (lähiopetus TAMKilla),

pe 26.11.

pe 10.12., la 11.12.

Tutkinto-ohjelmasi opetussuunnitelma

Tutustu ennen opintojen alkamista tutkinto-ohjelmasi opetussuunnitelmaan .

Opiskeluvälineet

Tekniikan alan ammattikorkeakouluopiskelijana tarvitset opinnoissasi kannettavan tietokoneen. Tietokoneen sujuvan käytön kannalta tietokoneen on hyvä olla Windows-käyttöjärjestelmä, vähintään 8 GB:n suuruinen käyttömuisti ja WLAN verkkoliittymä.

Kaikissa tutkinto-ohjelmissa käytetään toimisto-ohjelmistoja. Monet opinnoissa käytettävät ohjelmistot sinun on mahdollista asentaa maksutta ilmaiseksi myös omalle tietokoneelle.

Laskimen hankintasuosituksista saat lisätietoja opintojen alussa orientoivilla päivillä ja matemaattisten aineiden opettajilta.

Opintojen ja osaamisen hyväksilukeminen

Voit hakea hyväksiluettavaksi aiempia korkeakoulutasoisia opintoja ja osaamista. Hyväksilukemisesta kuulet tarkemmin opintojen alkaessa.

Insinöörimatematiikan valmentavat opinnot!

Insinööriopinnoissasi tarvitset riittävää matematiikan osaamista. Varmistaaksesi opintojesi sujumisen, on sinun hyvä osallistua Insinöörimatematiikan valmentaviin opintoihin etenkin, jos olet valmistunut ammattiopistosta tai suorittanut lukion lyhyen matematiikan opinnot tai koet tarvitsevasi kertausta matematiikan osaamiseesi.  Tee matematiikan lähtötasotesti https://webpages.tuni.fi/mattesti/, jossa pääset samalla ilmoittautumaan matematiikan valmentavalle opintojaksolle.

HUOM! Opintojakson ensimmäinen toteutus pidetään 16.8.2021 alkaen. Ilmoittaudu kyseiselle toteutukselle viimeistään 12.8.2021.

Liitythän myös Facebook-ryhmään www.facebook.com/TAMKmatematiikka, jossa voit esittää matematiikan opintoihin liittyviä kysymyksiä.

Lisätietoja

Tutkintovastaava Eeva-Leena Tuominen, p. 050 441 3241 (tavoitettavissa 5.8.2021 alkaen)

Opintoasiainkoordinaattori Johanna Nilkku, p. 040 801 6255

Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi [at] tuni.fi.

Vuosilomien aikana opintopalveluiden päivystys opintotoimisto.tamk [at] tuni.fi ().

Julkaistu: 2.4.2019
Päivitetty: 11.11.2021