Hyppää pääsisältöön
TAMKin opiskelijan käsikirja

Metsätalousinsinööri (AMK) - orientaatio

Muutokset mahdollisia. Tarkistathan aloitustilat ja kellonajat uudestaan vielä elokuussa.

Onneksi olkoon saamastasi opiskelupaikasta! Tervetuloa opiskelemaan metsätalousinsinööriksi (AMK)! 

Opintojen alkaminen

Metsätalousinsinööritutkinnon opinnot alkavat tiistaina 15.8.2023 klo 12 TAMKin pääkampuksen auditoriossa E1-06. Saavuthan ajoissa osoitteeseen Teiskontie 33, Kaupin kampuksen pääsisäänkäynnin eteen. Opiskelijatuutorit opastavat sinut sieltä oikeaan tilaan. Opiskelupaikan vastaanottaneen ja läsnäolevaksi ilmoittautuneen opiskelijan on oltava orientoivalla viikolla henkilökohtaisesti paikalla. Mikäli et voi jostain perustellusta syystä osallistua orientoiville päiville, ilmoitathan siitä hyvissä ajoin tutkinto-ohjelmasi opintoasiainkoordinaattorille.

Orientoivat päivät 

Orientoivat päivät toteutetaan lähitapaamisena ti 15.- pe 18.8.2023 ja se on tärkeä osa opintojesi sujuvaa aloitusta. Päivien aikana tutustut TAMKiin, opintoihisi, opiskelun käytänteisiin sekä muihin ryhmäsi opiskelijoihin.

 

Liittyminen Microsoft Teams- alustalle

Käy liittymässä tutkinto-ohjelmasi Microsoft Teams alustalle jo ennen orientoivien päivien alkua. Ennen kuin pystyt liittymään alustalle, sinun tulee aktivoida TUNI-tunnuksesi. Tarkemmat ohjeet tähän löydät uuden opiskelijan sivuston etusivulta sekä TAMKin käsikirjasta.

Tutkinto-ohjelmasi opetussuunnitelma 

Tutustu ennen orientoivia päiviä tutkinto-ohjelmasi opetussuunnitelmaan. Valitse aukeavasta linkistä "AMK-tutkinto, päivätoteutus" ja edelleen "Luonnonvara- ja ympäristöala”

Opiskeluvälineet 

Opinnoissa tarvitaan omaa, kannettavaa tietokonetta, koska opinnoissa hyödynnetään monipuolisesti sähköisiä aineistoja, palveluja ja oppimisympäristöjä: opetuksen tärkeimmät sähköiset palvelut ovat käytettävissä nettiselaimella.

Monet opinoissa tarvittavat ohjelmistot, kuten esim. Microsoft Office on mahdollista asentaa maksutta omalle tietokoneelle. Kannettava perustietokone on riittävä, mutta jos päädyt hankkimaan uuden koneen, ota huomioon seuraavat seikat: laitteen akun tulisi kestää vähintään puoli päivää, laitteella on hyvä olla kattava takuu, SSD-kiintolevy ja muistia vähintään 8 KB.

Metsätalouden koulutukseen sisältyy myös metsässä tapahtuvaa opetusta ja harjoituksia. Hanki sitä varten itsellesi vaatetus ja jalkineet, jotka soveltuvat käytettäväksi vaihtelevissa sääolosuhteissa eri vuodenaikona.

Opiskelijan tulee hankkia itselleen oma 4 metrin pituinen mitta ('onkivapa').  Mitta maksaa noin 5 euroa. Asiasta ohjeistetaan tarkemmin opintojen päästyä alkuun.

Opintojen ja osaamisen hyväksilukeminen 

Voit hakea hyväksiluettavaksi aiempia korkeakoulutasoisia opintoja ja osaamista. Hyväksilukemisesta löydät tietoa  opiskelijan oppaasta. Kuulet asiasta enemmän orientoivilla päivillä.  

Jos sinulla on paljon aiemmin suoritettuja korkeakouluopintoja tai aiempi korkeakoulututkinto, lähetä niistä opintosuoritusote sähköpostilla opinto-ohjaajallesi heti opiskelupaikan saatuasi. Yhteystiedot löydät kohdasta Lisätietoja. Opinto-ohjaaja vastaa viestiisi lähettämällä sinulle ohjeet tapaamisajan sopimista varten. Tutustu tutkinto-ohjelmasi opetussuunnitelmaan, mieti valmiiksi mahdollisia hyväksilukuja ja ota todistukset mukaan tapaamiseen. 


Lisätietoja

Tutkintovastaava Ari Vanamo, puhelin 040 561 6873

Opintoasiankoordinaattori Satu Kelhä, puhelin 040 801 6251

Opinto-ohjaaja Maija Ohvo, puhelin 050 560 8474

 

Sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi [at] tuni.fi (etunimi[dot]sukunimi[at]tuni[dot]fi)

Loma-aikana akuuteissa kysymyksissä auttaa myös TAMKin opintopalvelujen päivystys: opintotoimisto.tamk [at] tuni.fi (opintotoimisto[dot]tamk[at]tuni[dot]fi)

 

Julkaistu: 2.4.2019
Päivitetty: 7.8.2023