Hyppää pääsisältöön
TAMKin opiskelijan käsikirja

Verkostoissa oppimisen ja osaamisen tutkinto-ohjelma (VETO)

Onneksi olkoon saamastasi opiskelupaikasta! Tervetuloa opiskelemaan Verkostoissa oppimisen ja osaamisen tutkinto-ohjelmaan (VETO)!

Opintojen alkaminen

Opintosi alkavat orientoivilla päivillä tiistaina 13.8.2024. Päivä aloitetaan tilassa E1-06 kello 9.30, Teiskontie 33 puoleisten ulko-ovien edessä on opiskelijatuutoreita opastamassa sinua oikeaan paikkaan.

Orientoivilla päivillä tutustut opintojesi sisältöihin ja käytäntöihin sekä ryhmäsi opiskelijoihin ja TAMKin henkilökuntaan ja tiloihin. Jotta opintosi pääsevät hyvin vauhtiin, on tärkeää, että osallistut orientoivien päivien ohjelmaan (liite 1).

Pidäthän orientoivilla päivillä mukanasi henkilöllisyystodistusta. Oman tietokoneen tarvitset silloin, kun ohjelmassa on tietojärjestelmiin tutustumista.

 

Liittyminen Microsoft Teams alustalle

Käy liittymässä tutkinto-ohjelmasi Microsoft Teams alustalle jo ennen orientoivien päivien alkua. Ennen kuin pystyt liittymään alustalle, sinun tulee aktivoida TUNI-tunnuksesi. Tarkemmat ohjeet tähän löydät uuden opiskelijan sivuston etusivulta sekä TAMKin käsikirjasta.

Kun tunnuksesi ovat aktivoitu, voit pyytää liittymistä Verkostoissa oppiminen ja osaaminen 2024-2025 | Ohjaus ja tuutorointi kanavalle klikkaamalla tätä linkkiä (linkki päivitetään myöhemmin). Kun Teams pyytä sinua kirjautumaan, muista käyttää TUNI-tunnuksiasi.

Orientoivien päivien materiaalit löytyvät Teamsistä. Alustalla voi myös käydä keskustelua. Valmentajasi ja opiskelijatuutorisi ovat kanavalla vastaamassa kysymyksiisi. Pyyntösi liittyä alustalle hyväksytään viimeistään ensimmäisen orientaatiopäiväsi aamulla. Jos jostain syystä orientoivien päivien ohjelma täytyy siirtää etätoteutukseksi, Teams toimii silloin orientaation alustana.

 

Tutkinto-ohjelmassa opiskelusta 

Opintosi koostuvat lähi- ja etätapaamisista, erilaisista yksilö- ja tiimitehtävistä sekä verkko-opinnoista. Sinulla tulee olemaan oma tiimi koko opintojesi ajan, jonka kanssa työskentelet tiiviisti viikoittain pääsääntöisesti kampuksella tai etäyhteyksin. Olethan siis varautunut siihen, että opintoja ei voi suorittaa täysin etänä vaan lähitapaamisia on säännöllisesti viikon aikana. Oman itsensä johtaminen on tärkeä ominaisuus, jotta saat vietyä opintojasi eteenpäin.  

Kuulut tiimiin, jolla on nimetty tiimivalmentaja. Tiimivalmentaja ohjaa opintojasi ja auttaa tarvittaessa. Hänen kanssaan käyt myös vuoden aikana ohjauskeskusteluita. Valmentaja on tekemisissä sinun ja tiimisi kanssa viikoittain. Ensimmäisen vuoden aikana  tulet tutustumaan myös neljään tutkintovalmentajaan. Tarvittaessa myös opinto-ohjaaja on tukenasi.

Opiskelu VETO-tutkinto-ohjelmassa on monialaista ja työelämäläheistä tiimissä oppimista. Opinnoissa on paljon itsenäistä tiedonhankintaa ja erilaisia tehtäviä sekä verkko-opintoja, minkä vuoksi edellytämme päivittäistä mahdollisuutta käyttää tietokonetta. Lisätietoja löydät TAMKin IT-ohjeista.  

Opiskelet pääsääntöisesti ma-pe klo 8-16, mutta ajoittain opetusta voi olla myös iltaisin ja lauantaisin. Opetus sisältää sekä lähi- että etäopetusta, joka tapahtuu pääosin Teams- ja Zoom-yhteyksin.  

 

Kieliopinnot ja kielten tasotestit

Koulutukseen kuuluu pakollisia kieliopintoja. Saat niistä tarkempaa tietoa orientoivilla päivillä.

Englannin ja ruotsin kieliopintojen tasotestit tehdään heti opintojen alussa. Kaikki TAMKissa aloittavat tutkinto-opiskelijat tekevät lähtötasotestit englannissa ja ruotsissa. Testit voi tehdä vain kerran. Saat testien tuloksena tietoa omasta taitotasostasi ja suosituksen, miten edetä.

 

Liitteet:

 
Lisätietoja
Tutkintovastaava Mari Rytisalo, etunimi.sukunimi [at] tuni.fi 

TAMK Palvelupiste (B1-44, Kuntokatu 3) neuvoo sinua opiskeluun ja koulutukseen liittyvissä kysymyksissä. Voit lähettää viestiä osoitteeseen palvelupiste.tamk [at] tuni.fi (palvelupiste[dot]tamk[at]tuni[dot]fi).

 

Julkaistu: 7.11.2022
Päivitetty: 5.6.2024