Hyppää pääsisältöön

TAMKin opiskelijan käsikirja

Tradenomi (ylempi AMK), Tietojärjestelmäosaaminen - orientaatio

TAMK

Onneksi olkoon saamastasi opiskelupaikasta! Olet lämpimästi tervetullut opiskelemaan tietojärjestelmäosaamisen ylempää korkeakoulututkintoa TAMKiin!

Huomaa, että tällä sivulla kerrotut, opintojen alkamiseen liittyvät tiedot täydentyvät kesän kuluessa koronaan liittyvien rajoitusten ja suositusten mukaisesti.  Tästä syystä tarkista yleiset ja tutkinto-ohjelmakohtaiset uuden opiskelijan ohjeet vielä elokuussa ennen opiskelun alkua. Seuraa myös sähköpostiasi mahdollisten lisäviestien takia. 

Opintojen alkaminen

Opinnot alkavat torstaina 26.8.2021 alkaen 12.30 luokkatilassa C4-11a osoitteessa TAMK, Kuntokatu 3, 33520 Tampere. Saavu hyvissä ajoin paikalle. Opiskelupaikan vastaanottaneen ja läsnäolevaksi ilmoittautuneen tulee olla tällöin paikalla.

Vahva kasvomaskisuositus on voimassa kaikissa korkeakouluyhteisön tiloissa. TAMK ohjeistaa käyttämään kasvomaskia aina kampuksilla ollessasi. On tärkeää muistaa, että kampuksille voi tulla vain täysin terveenä.

Ellet perustellusta syystä pääse tuolloin koululle, ilmoita asiasta opintoasiankoordinaattori Teija Helinille sähköpostilla. Hänen ja muiden avainhenkilöiden yhteistiedot löydät tämän sivun lopusta.

Tuo alkuperäiset tutkinto- ja työtodistukset mukanasi aloituspäivään. Todistukset kerätään ja tarkastetaan. Opiskelijavalinta on ehdollinen, kunnes ammattikorkeakoulu on tarkastanut valinnassa käytetyt tiedot oikeiksi. Otathan myös henkilöllisyystodistuksen ja oman tietokoneen mukaasi aloituspäivään.

Koulutuksen rakenne ja syksyn 2021 lähiopetuspäivät

Tietojärjestelmäosaamisen YAMK-koulutuksen syventävien opintojen (30 op) lähiopetusta on keskimäärin joka toinen viikko torstaisin klo 12.30–19.30. Syksyn 2021 lähipäivien aikataulu: ks. Liite 1. Lisäksi opintoihin kuuluvia YAMKien yhteisiä opintojaksoja toteutetaan perjantaisin ja lauantaisin. Tietojärjestelmäosaamisen YAMK-koulutuksen syventävät opinnot toteutetaan etäopetuksena opintojakson ensimmäistä lähikertaa lukuun ottamatta. Vaihtoehtoisten opintojen toteutuksessa hyödynnetään osin sähköisiä verkko-opiskelutyökaluja.

Huomaathan, että YAMK-koulutuksessa opiskelu on mitoitukseltaan kokopäiväopiskelua, vaikka lähiopetuspäivien määrä on vähäinen. Lähiopetuspäivien lisäksi opintoihin kuuluu paljon itsenäistä opiskelua ja tiimityöskentelyä, ja opiskelu työn ohessa on vaativaa.

Oman tutkinto-ohjelman opetussuunnitelma

Tutustu ennen orientoivia päiviä tutkinto-ohjelman opetussuunnitelmaan:

Tietojärjestelmäosaaminen (YAMK) opetussuunnitelma

Opiskeluvälineet

Ammattikorkeakouluopiskelija tarvitsee opiskelussa kannettavan tietokoneen. TAMKissa tietokoneen joustavan käytön kannalta Windows-käyttöjärjestelmä, vähintään 8 GB:n suuruinen käyttömuisti ja WLAN ovat tarpeellisia.

Kaikki käyttävät opinnoissaan toimisto-ohjelmistoja ja muut käytettävät ohjelmistot vaihtelevat koulutuksittain. Monet opinnoissa käytettävät ohjelmistot ovat mahdollista asentaa ilmaiseksi myös omalle tietokoneelle.

 Lisätietoja antavat

  • Opintoasiankoordinaattori Teija Helin, p. 040 801 6249
  • Vastuuopettaja Tapio Yrjölä p. 050 441 3242
  • Opinto-ohjaaja Anja Salo, p. 040 801 6440

Sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi [at] tuni.fi (). (ei ääkkösiä)

Julkaistu: 2.4.2019
Päivitetty: 11.11.2021