Hyppää pääsisältöön
TAMKin opiskelijan käsikirja

Röntgenhoitaja (AMK) - orientaatio

Onneksi olkoon saamastasi opiskelupaikasta! Tervetuloa opiskelemaan röntgenhoitajan tutkinto-ohjelman päivätoteutukseen!

 

Opintojen alkaminen

Opintosi alkavat orientoivilla opinnoilla 13.8.2024, klo 9.30 osoitteessa Teiskontie 33.  TAMKin Teiskontien puoleisten ulko-ovien edessä on opiskelijatuutoreita opastamassa sinut auditorioon D1-04.

Huomaathan, että ohjelmaan voi vielä tulla muutoksia. Seuraa Uuden opiskelijan sivua ennen opintojesi alkamista.

Orientoivilla päivillä tutustut opintojesi sisältöihin ja käytäntöihin sekä ryhmäsi opiskelijoihin ja TAMKin henkilökuntaan ja tiloihin. Jotta opintosi pääsevät hyvin vauhtiin, on tärkeää, että osallistut orientoivien päivien ohjelmaan (liite 1).

Pidäthän orientoivilla päivillä mukanasi henkilöllisyystodistusta. Oman tietokoneen tarvitset silloin, kun ohjelmassa on tietojärjestelmiin tutustumista.

Liittyminen Microsoft Teams alustalle

Käy liittymässä tutkinto-ohjelmasi Microsoft Teams alustalle jo ennen orientoivien päivien alkua. Ennen kuin pystyt liittymään alustalle, sinun tulee aktivoida TUNI-tunnuksesi. Tarkemmat ohjeet tähän löydät uuden opiskelijan sivuston etusivulta sekä TAMKin käsikirjasta.

Kun tunnuksesi ovat aktivoitu, voit pyytää liittymistä Röntgenhoitaja 2024-2025 | Ohjaus ja tuutorointi kanavalle klikkaamalla tätä linkkiä (linkki päivitetään myöhemmin). Kun Teams pyytä sinua kirjautumaan, muista käyttää TUNI-tunnuksiasi.

Orientoivien päivien materiaalit löytyvät Teamsistä. Alustalla voi myös käydä keskustelua ja opettaja- ja opiskelijatuutorisi ovat kanavalla vastaamassa kysymyksiisi. Pyyntösi liittyä alustalle hyväksytään viimeistään ensimmäisen orientaatiopäiväsi aamulla. Jos jostain syystä orientoivien päivien ohjelma täytyy siirtää etätoteutukseksi, Teams toimii silloin orientaation alustana.
 

Röntgenhoitajan tutkinto-ohjelmassa opiskelusta

Opinnoissa on paljon itsenäistä tiedonhankintaa ja erilaisia tehtäviä sekä verkko-opintoja, minkä vuoksi edellytämme päivittäistä mahdollisuutta käyttää tietokonetta. Lisätietoja löydät TAMKin IT-ohjeista.

Suojavaatteiden hankinnasta kuulet tarkemmin orientoivilla päivillä.

Opiskelet pääsääntöisesti ma-pe klo 8-16, mutta ajoittain opetusta on myös tästä poikkeavina ajankohtina. Opetus sisältää sekä lähi- että etäopetusta, joka tapahtuu pääosin Teams- ja Zoom-yhteyksin. Lukkarikoneesta pääset katsomaan alustavaa lukujärjestystä. Etsi lukujärjestys ryhmäkoodilla 24RH. Jakotunnit on merkitty lukujärjestykseen ryhmittäin 24RH1 ja 24RH2. Orientoivalla viikolla selviää, mihin ryhmään sinut on sijoitettu. Huomaa, että orientoivan viikon lukujärjestys on liitteessä 1, eikä sähköinen lukujärjestys ole paikkaansa pitävä orientoivan viikon osalta.

Röntgenhoitajaopiskelijoiden harjoittelupaikat sijoittuvat eri puolille Suomea. Kotipaikasta riippumatta sinun on varauduttava eri paikkakunnalla tapahtuvaan pitkäkestoiseenkin harjoitteluun. Tulosta tiedote ja sitoumus koulutukseen liittyvistä kustannuksista (liite 2) ja palauta se allekirjoitettuna opettajatuutorillesi opintojen alussa.

Tutustu tutkinto-ohjelman opetussuunnitelmaan.

Terveysalan koulutukseen valituilla on tärkeä olla rokotusasiat kunnossa. Tutustu YTHS:n ohjeistukseen tartuntatautien ehkäisystä ja täytä oheinen tartuntatautikysely (liite 3) ja pidä se itselläsi tallessa.

 

Liitteet 1-3 (Syksyn 2023 aloituksen liitteet päivitetään toukokuussa)

 

Lisätietoja

TAMK Palvelupiste (B1-44, Kuntokatu 3) neuvoo sinua opiskeluun ja koulutukseen liittyvissä kysymyksissä. Voit lähettää viestiä osoitteeseen palvelupiste.tamk [at] tuni.fi (palvelupiste[dot]tamk[at]tuni[dot]fi).

Julkaistu: 2.4.2019
Päivitetty: 25.4.2024