Hyppää pääsisältöön
TAMKin opiskelijan käsikirja

Ota opiskelupaikka vastaan

Sinun tulee ottaa TAMKin opiskelupaikka vastaan määräaikaan mennessä, tai menetät paikan. Paikan vastaanotto tehdään sähköisesti Oma opintopolku –palvelussa osoitteessa opintopolku.fi.  

Huomaathan, että voit ottaa vastaan vain yhden korkeakoulupaikan samana lukukautena alkavasta koulutuksesta, ks. kohta Yhden korkeakoulupaikan säännös

Opiskelupaikan vastaanoton lisäksi sinun tulee myös ilmoittautua opiskelijaksi määräaikaan mennessä! 

Kevään 2024 ensimmäinen ja toinen yhteishaku

Ota kevään yhteishaussa opiskelupaikka vastaan Oma Opintopolku -palvelussa11.7.2024 kello 15.00 mennessä tai hyväksymisilmoituksessa annettuun päivämäärään mennessä. 

Varasijalta valituilla on aikaa paikan vastaanottamiseen ja tarvittavien liitteiden toimittamiseen 7 vuorokautta tiedon julkaisusta. Tieto varasijalta valinnasta lähetetään sähköpostilla hakemuksella ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen. Varasijoja täytetään kevään toisessa yhteishaussa varasijajärjestyksessä opiskelupaikkansa peruvien ja poissaolevaksi ilmoittautuvien tilalle 6.8.2024 klo 15.00 asti. Varasijatäyttö voi päättyä myös aiemmin, jos hakukohteen kaikki aloituspaikat ovat täyttyneet. 

Opiskelupaikan vastaanottaminen Oma Opintopolku -palvelussa tapahtuu vahvasti tunnistautuneena, esim. verkkopankkitunnuksin. Paikan vastaanoton jälkeen pääset tekemään lukuvuosi-ilmoittautumisen klikkaamalla sähköiseen ilmoittautumispalveluun Oma opintopolussa olevasta linkistä. 

Jos sinut valitaan muuhun kuin ylimpään hakukohteeseesi, voit ottaa paikan vastaan vasta, kun ylempien hakutoiveidesi valintojen tulokset ovat valmiit. Todistusvalinnan tulokset julkaistaan 27.5.2024 mennessä. Kaikkien valintojen tulokset julkaistaan 4.7.2024 mennessä. Tämän jälkeen voit ottaa saamasi paikan vastaan, ja tarvittaessa ilmoittaa jääväsi jonottamaan ylempään hakukohteeseen. Ota opiskelupaikka vastaan vasta, kun olet varma asiasta. 

Jos sinulla on ylempiä hakutoiveita, joihin olet varalla, voit ottaa paikan ehdollisesti vastaan ja jäädä jonottamaan ylemmän paikan vapautumista. Mikäli ilmoitat jääväsi jonottamaan ylempää hakukohdetta ja tilanteesi ei muutu ylemmissä hakukohteissa, paikan vastaanotto vahvistuu automaattisesti valintasijoittelun päättyessä 6.8.2024 klo 15.00. Jos sinut hyväksytään varasijalta ylempään hakutoiveeseen, sinulle tarjotaan tätä opiskelupaikkaa. Tällöin aiempi vastaanotto peruuntuu automaattisesti. 

Voit halutessasi luopua jonottamisesta ja ottaa sitovasti vastaan jo saamasi opiskelupaikan. Tämä on mahdollista vain silloin, jos et ole vielä tullut hyväksytyksi jonottamiisi hakukohteisiin. Muutoksen voi tehdä Oma Opintopolku -palvelussa. 

Huom! Korkeakoulujen on lain mukaan vuodesta 2016 alkaen varattava osa yhteishaun opiskelupaikoista ensimmäistä korkeakoulupaikkaa hakeville. Jos olet ottanut tai otat opiskelupaikan vastaan korkeakoulututkintoon johtavasta koulutuksesta, joka on alkanut syksyllä 2014 tai sen jälkeen, et ole enää ensikertalainen tulevissa hauissa. Lisätietoa ensikertalaiskiintiöstä: Ensikertalaiskiintiö

Siirtohaku ja Avoimen AMKin väylä, kevät 2023

TAMKin siirtohaussa ja avoimen väylän haussa saatu paikka tulee ottaa vastaan Oma Opintopolku -palvelussa31.7.2023 kello 15.00 mennessä. Opiskelupaikan vastaanottaminen Oma Opintopolku -palvelussa tapahtuu vahvasti tunnistautuneena, esim. verkkopankkitunnuksin. Paikan vastaanoton jälkeen pääset tekemään läsnäoloilmoittautumisen klikkaamalla sähköiseen ilmoittautumispalveluun Oma opintopolussa olevasta linkistä. 

Haku ammatillisiin opettajankoulutuksiin (ei syksyn hakua) 

Ota opiskelupaikka vastaan Oma Opintopolku -palvelussa

Päivämäärät ilmoitetaan syksyllä 2023.

Opiskelupaikan vastaanottaminen Oma Opintopolku -palvelussa tapahtuu vahvasti tunnistautuneena, esim. verkkopankkitunnuksin. 

Jokainen hakukelpoinen hakija, joka ei saanut opiskelupaikkaa kummastakaan hakukohteestaan, jää hakupistemääränsä mukaiselle varasijalle valintaryhmänsä jonoon. Jos hakija on merkinnyt kaksi hakukohdetta, hän voi olla varasijalla molemmissa hakukohteissaan. Varasijavalintoja tehdään, jos paikkoja vapautuu. Tieto varasijalta valinnasta lähetetään sähköpostilla hakemuksella ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen. 

Syksyn 2023 yhteishaku 

Ota syksyn yhteishaussa opiskelupaikka vastaan Oma Opintopolku -palvelussa 1.12.2023 kello 15.00 mennessä tai hyväksymisilmoituksessa annettuun päivämäärään mennessä. 

Varasijalta valituilla on aikaa paikan vastaanottamiseen ja tarvittavien liitteiden toimittamiseen 7 vuorokautta tiedon julkaisusta. Tieto varasijalta valinnasta lähetetään sähköpostilla hakemuksella ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen. Varasijoja täytetään varasijajärjestyksessä opiskelupaikkansa peruvien ja poissaolevaksi ilmoittautuvien tilalle 12.12.2023 klo 15.00 asti. Varasijatäyttö voi päättyä myös aiemmin, jos hakukohteen kaikki aloituspaikat ovat täyttyneet. 

Opiskelupaikan vastaanottaminen Oma Opintopolku -palvelussa tapahtuu vahvasti tunnistautuneena, esim. verkkopankkitunnuksin. Paikan vastaanoton jälkeen pääset tekemään lukuvuosi-ilmoittautumisen klikkaamalla sähköiseen ilmoittautumispalveluun Oma opintopolussa olevasta linkistä. 

Jos sinut valitaan muuhun kuin ylimpään hakukohteeseesi, voit ottaa paikan vastaan vasta, kun ylempien hakutoiveidesi valintojen tulokset ovat valmiit. Todistusvalinnan tulokset julkaistaan viimeistään 18.10.2023. Kaikkien valintojen tulokset julkaistaan 24.11.2023 mennessä. Tämän jälkeen voit ottaa saamasi paikan vastaan, ja tarvittaessa ilmoittaa jääväsi jonottamaan ylempään hakukohteeseen. Ota opiskelupaikka vastaan vasta, kun olet varma asiasta. 

Jos sinulla on ylempiä hakutoiveita, joihin olet varalla, voit ottaa paikan ehdollisesti vastaan ja jäädä jonottamaan ylemmän paikan vapautumista. Mikäli ilmoitat jääväsi jonottamaan ylempää hakukohdetta ja tilanteesi ei muutu ylemmissä hakukohteissa, paikan vastaanotto vahvistuu automaattisesti valintasijoittelun päättyessä 12.12.2023 klo 15.00. Jos sinut hyväksytään varasijalta ylempään hakutoiveeseen, sinulle tarjotaan tätä opiskelupaikkaa. Tällöin aiempi vastaanotto peruuntuu automaattisesti. 

Voit halutessasi luopua jonottamisesta ja ottaa sitovasti vastaan jo saamasi opiskelupaikan. Tämä on mahdollista vain silloin, jos et ole vielä tullut hyväksytyksi jonottamiisi hakukohteisiin. Muutoksen voi tehdä Oma Opintopolku -palvelussa. 

Huom! Korkeakoulujen on lain mukaan vuodesta 2016 alkaen varattava osa yhteishaun opiskelupaikoista ensimmäistä korkeakoulupaikkaa hakeville. Jos olet ottanut tai otat opiskelupaikan vastaan korkeakoulututkintoon johtavasta koulutuksesta, joka on alkanut syksyllä 2014 tai sen jälkeen, et ole enää ensikertalainen tulevissa hauissa. Lisätietoa ensikertalaiskiintiöstä: Ensikertalaiskiintiö. 

Yhden korkeakoulupaikan säännös 

Yhden korkeakoulupaikan säännös koskee kaikkia korkeakoulujen tutkintoon johtavia koulutuksia (ei koske Poliisiammattikorkeakoulua, Högskolan på Ålandia eikä ulkomaisia korkeakouluja).  Säännös koskee sekä yhteishakuja että erillishakuja. 

Yhden korkeakoulupaikan säännöksen mukaan voit ottaa vastaan vain yhden korkeakoulututkintoon johtavan opiskelupaikan saman lukukauden (1.8.–31.12. tai 1.1.–31.7.) aikana alkavasta koulutuksesta. Jos sinulle tarjotaan opiskelupaikkaa sekä yhteishaussa että erillishaussa, sinun täytyy valita, minkä paikan otat vastaan. 

Säännös ei kuitenkaan koske siirto-opiskelupaikan vastaanottamista. Säännös ei myöskään estä sinua ottamasta vastaan useampia korkeakoulututkintoon johtavia opiskelupaikkoja eri lukukausina alkavista koulutuksista. 

Opintotuki 

Hae opintotukea vasta sen jälkeen, kun olet vastaanottanut sitovasti opiskelupaikkasi TAMKissa. Kela saa opiskelupaikan vastaanottotiedot Opintopolusta ja pohjatietosi siirtyvät vastaanottotiedon jälkeen Kelan opintotuen sähköiseen asiointipalveluun. Tietojen siirto tapahtuu muutaman päivän sisällä. Opintotuen hakeminen sujuu nopeimmin, kun pohjatiedot ovat valmiina opintotukihakemuksessa. Opintotukihakemus tehdään osoitteessa www.kela.fi/asiointi

Kysyttävää paikan vastaanottoon liittyen? 

Ota yhteys Tampereen ammattikorkeakoulun (TAMK) hakijapalveluihin

Julkaistu: 6.5.2019
Päivitetty: 31.1.2024