Hyppää pääsisältöön
TAMKin opiskelijan käsikirja

Restonomi (AMK), päivätoteutus - orientaatio

Onneksi olkoon saamastasi opiskelupaikasta!
Tervetuloa opiskelemaan restonomiksi päivätoteutukseen!

 

Huom! Muutokset ovat mahdollisia – muutoksista ilmoitetaan tällä sivulla. Seuraa tätä sivua.


Opintojen alkaminen

Opintosi alkavat orientoivilla päivillä tiistaina 20.8.2024 klo 10.00 auditorio D1-04, TAMK Kuntokatu 3, Tampere.


Orientoivat päivät

Opintojen ensimmäisellä viikolla (vko 34) on ns. orientoivat päivät. Tällöin tutustut TAMKiin, opintojesi sisältöihin ja käytäntöihin sekä muihin ryhmäsi opiskelijoihin. Jotta opintosi pääsevät hyvin vauhtiin, on tärkeää, että osallistut orientoivien päivien ohjelmaan. Orientoivien päivien ohjelma löytyy alta.

Pidäthän orientoivilla päivillä mukanasi henkilöllisyystodistusta. Kannettavan tietokoneen tarvitset, kun ohjelmassa on tietojärjestelmiin tutustumista.

Liittyminen Microsoft Teams alustalle

Käy liittymässä tutkinto-ohjelmasi Microsoft Teams alustalle jo ennen orientoivien päivien alkua. Ennen kuin pystyt liittymään alustalle, sinun tulee aktivoida Tuni-tunnuksesi. Tähän tarkemmat ohjeet löytyvät uuden opiskelijan sivuston etusivulta.

Kun tunnuksesi ovat aktivoitu voit pyytää liittymistä kanavalle TG-Palveluliiketoiminta 2024-2025 | Ohjaus ja tuutorointi klikkaamalla linkkiä. Kun Teams pyytä sinua kirjautumaan, muista käyttää tuni-tunnuksiasi.

Orientoivien päivien materiaalit löytyvät Teamsistä. Alustalla voi myös käydä keskustelua ja opettaja- ja opiskelijatuutorisi ovat kanavalla vastaamassa kysymyksiisi. Pyyntösi liittyä alustalle hyväksytään viimeistään ensimmäisen orientaatiopäiväsi aamulla.

Restonomien opetussuunnitelma

Tutustu koulutuksesi opetussuunnitelmaan.

Tasotestit / alkukokeet
 
Kielten tasotestit

Muistathan tehdä englannin ja ruotsin lähtötasotestit ennen opintojen alkua. Kaikki TAMKissa aloittavat tutkinto-opiskelijat tekevät lähtötasotestit englannissa ja ruotsissa. Testit tehdään heti opintojen alussa, ja ne voi tehdä vain kerran. Saat testien tuloksena tietoa omasta taitotasostasi ja suosituksen, miten edetä.

Opiskeluvälineet

Opinnoissa on paljon itsenäistä tiedonhankintaa ja erilaisia tehtäviä sekä verkko-opintoja, minkä vuoksi edellytämme päivittäistä mahdollisuutta käyttää tietokonetta TAMKin IT-ohjeet.

Restonomiopintojen aikana tarvitset työjalkineet ja sali- ja keittiötyöskentelyyn soveltuvat vaatteet. Työvaatteita tarvitaan lokakuussa alkavalla opintojaksolla TAMK Catering Studiolla. TAMKilta saat lainaksi keittiötyöhön soveltuvat työvaatteet. Työjalkineet ja salityöskentelyyn soveltuvat vaatteet sinun tulee hankkia itse. 

  • työturvallisuuslain mukaiset mustat keittiökengät (päältä umpinaiset, takana remmi)

Työskentely ravintolasalissa ja tarjoilu:

  • siistit työvaatteet: musta alaosa (housut tai puolipitkä hame), musta tai valkoinen paita/paitapusero
  • siistit, tummat sisäkengät

Työveitsien hankinta on vapaaehtoista. 

Opintojen ja osaamisen hyväksilukeminen

Opiskelija voi hakea hyväksiluettavaksi aikaisempia opintojansa ja osaamistansa. Hyväksilukemisesta löydät tietoa opinto-oppaasta.
Orientoivien päivien aikana hyväksiluvusta ja niiden hakemisesta kerrotaan enemmän.

Ainejärjestö Taren tervehdys uusille opiskelijoille

Lisätietoja

Palvelupiste (Oppiminen ja koulutus)

  • TAMK pääkampus Palvelupiste, tila B1-44
  • palvelupiste.tamk [at] tuni.fi (palvelupiste[dot]tamk[at]tuni[dot]fi)
  • puhelinnumero +358504142416

Opinto-ohjaaja Maija Joensuu p. 040 648 5306, maija.joensuu [at] tuni.fi (maija[dot]joensuu[at]tuni[dot]fi) (lomalla 21.6.-4.8.2024)

Julkaistu: 2.4.2019
Päivitetty: 5.6.2024