Hyppää pääsisältöön

TAMKin opiskelijan käsikirja

Sairaanhoitaja (AMK) monimuotototeutus - orientaatio

Olet lämpimästi tervetullut opiskelemaan sairaanhoitajan tutkinto-ohjelman monimuotototeutukseen!

Huomaa, että tässä kerrotut asiat saattavat muuttua kesän kuluessa.  Palaa näihin ja yleisempiin uuden opiskelijan ohjeisiin vielä elokuussa ennen koulun alkua. Seuraa myös sähköpostiasi.

Opintojen alkaminen 

Opiskelu alkaa, kun tulet henkilökohtaisesti TAMKille tiistaina 15.8.2023   klo 9.00 osoitteeseen Kuntokatu 3, 33520 Tampere, Teiskontien puoleiseen aulaan. Olemme vastaanottamassa ja ohjaamme sinut eteenpäin.

Orientoivat päivät

Opinnot aloitetaan orientoivilla päivillä. On tärkeää, että osallistut orientoivien päivien ohjelmaan, jotta opintosi pääsevät hyvin alkuun.  Tällöin tutustut TAMKiin, opintojesi sisältöihin ja käytäntöihin sekä muihin ryhmäsi opiskelijoihin. Ota henkilöllisyystodistus ja läppäri mukaasi. Todistuksia ei tarvitse ottaa mukaan, ellei sinua ole erikseen pyydetty näyttämään niitä opintojen alussa.

Huomaa, että orientoivat päivät kestävät kolme päivää, 15.-17.8.2023. Vaikka toteutus tapahtuisi etänä Teamsin tai Zoomin kautta, niin sinun tulee olla aktiivisesti läsnä.

Ryhmäsi lähiopetuspäivät ovat pääsääntöisesti torstai ja perjantai. Varaudu olemaan tällöin säännöllisesti viikoittain läsnä TAMKissa klo 8.30-16. Myös mahdollinen etäopetus edellyttää yhteistä aktiivista läsnäoloa tänä aikana. Tämän lisäksi korkeakouluopintoihin kuuluu paljon itsenäistä opiskelua, jolle tulee myös varata aikaa. Mikäli et ole lähihoitaja, niin kannattaa varautua vielä yhteen vapaavalintaiseen opiskelupäivään viikossa, jolloin teet Ohjattu harjoittelu 1:stä. Muut harjoittelujaksot sijoittuvat myöhemmille lukukausille.

Oman koulutuksen opetussuunnitelma

Tästä pääset tutustumaan tutkinto-ohjelmasi opetussuunnitelmaan. Jos mietit hyväksilukumahdollisuuksia, niin lue myös opintojaksojen tavoiteet ja sisällöt. Ne saat näkyviin klikkaamalla opintojakson nimeä, kun olet kirjautunut intraan.

Opiskeluvälineet

Opinnoissasi on paljon itsenäistä tiedonhankintaa ja erilaisia tehtäviä sekä verkko-opintoja, minkä vuoksi tarvitset päivittäin tietokonetta käyttöösi. Suojavaatetuksesta ja muista materiaaleista kuulet lisää orientoivilla päivillä.

Rokotustiedot ja tartuntatautien ehkäisy

Terveysalan koulutukseen valituilla on tärkeää olla rokotusasiat kunnossa. Tutustu YTHS:n sivuilla SOTE-alan rokotusohjeisiin. Täytä ja talleta itsellesi sivulla oleva Rokotussuojan itsearviointilomake.

Tutustu myös YTHS:n  tuberkuloosiohjeistukseen ja arvioi oma riskisi sivulla olevan tuberkuloosiselvityksen arviointilomakkeen avulla.

Voit lukea lisää YTHS:n sivuilta tartuntatutien ehkäisystä

Opintojen ja osaamisen hyväksilukeminen

Voit hakea hyväksiluettavaksi aiempia korkeakoulutasoisia opintoja ja osaamistasi.

  • Opintojen hyväksilukeminen tarkoittaa sitä, että voit hyväksilukea korkeakoulussa suorittamiasi opintoja opiskelemaasi tutkintoon, mikäli ne vastaavat koulutuksen ja kyseisen opintojakson osaamistavoitteita ja sisältöjä.
  • Osaamisen hyväksilukeminen tarkoittaa, että voit esittää suorittavasi näytöllä esimerkiksi 2. asteen ammatillisessa koulutuksessa tai työkokemuksella hankkimaasi osaamista. Lähihoitajan osaamista voit hyväksilukea alkuvaiheen opinnoissa, kuulet tästä lisää orientoivilla päivillä.

Jos sinulla on jo tutkinto tai yli 30 opintopistettä sairaanhoitaja- ensihoitaja- terveydenhoitaja- tai kätilöopintoja, voit mahdollisesti siirtyä aiemmin opintonsa aloittaneiden opiskelijoiden ryhmään. Tällöin aloitat opintosi henkilökohtaisen opintosuunnitelman (HOPS) mukaan. Sinun tulee hakea aiempien opintojesi hyväksilukua. Ota yhteys opinto-ohjaajaan ajoissa, sillä jatkavien opiskelijoiden opinnot alkavat yleensä jo 7.8.23 alkavalla viikolla.

Avoimen AMKin erillishaussa valittu opiskelija

Jos olet opiskellut avoimen AMKin opinnot TAMKissa monimuototeutusryhmässä 2022-2023, jatkat opintojasi samassa ryhmässä. Sovi HOPS-keskustelu ryhmäsi opettajatuutorin kanssa.

Jos olet opiskellut muussa ryhmässä,  niin ota yhteys opinto-ohjaajaan, kun otat paikan vastaan, jotta saat tietää oman ryhmäsi ja pääset ilmoittautumaan oikeille opintojaksoille.

Siirto-opiskelijana erillishaussa valittu opiskelija

Jos sinut on valittu siirto-opiskelijana, niin ole yhteydessä opinto-ohjaajaan, kun otat paikan vastaan, niin saadaan opintojen hyväksilukuprosessi alkuun ja pääset heti ilmoittautumaan sinulle sopiville opintojaksoille. Jatkavien ryhmien opinnot alkavat  jo ennen uusien opiskelijoiden opintojen alkua elokuun toisella viikolla.

Lisätietoja

Opintoasiainkoordinaattori Mervi Vainikainen, p. 050 311 9735, etunimi.sukunimi [at] tuni.ficlass="spamspan"

Opinto-ohjaaja Eija Piikkilä, p. 050 591 5560, etunimi.sukunimi [at] tuni.fi (31.7.2023 alkaen paikalla)

TAMKin opintopalveluiden päivystys klo 12 - 14: opintotoimisto.tamk [at] tuni.ficlass="spamspan" .

 

Julkaistu: 28.4.2023
Päivitetty: 4.8.2023