Hyppää pääsisältöön
TAMKin opiskelijan käsikirja

Sairaanhoitaja (AMK) monimuotototeutus - orientaatio

Olet lämpimästi tervetullut opiskelemaan sairaanhoitajan tutkinto-ohjelman monimuotototeutukseen!

Huomaa, että tässä kerrotut asiat saattavat muuttua kesän kuluessa.  Palaa näihin ja yleisempiin uuden opiskelijan ohjeisiin vielä elokuussa ennen koulun alkua. Seuraa myös sähköpostiasi.

Opintojen alkaminen 

Opiskelusi alkaa, kun tulet henkilökohtaisesti TAMKille tiistaina 13.8.2024   klo 9.30 osoitteeseen Kuntokatu 3, 33520 Tampere, Teiskontien puoleiseen aulaan. Olemme vastaanottamassa ja ohjaamme sinut eteenpäin tilaan D1-04, jossa aloitamme.

Orientoivat päivät

Opinnot aloitetaan orientoivilla päivillä. On tärkeää, että osallistut orientoivien päivien ohjelmaan, jotta opintosi pääsevät hyvin alkuun.  Tällöin tutustut TAMKiin, opintojesi sisältöihin ja käytäntöihin sekä muihin ryhmäsi opiskelijoihin. Ota henkilöllisyystodistus ja läppäri mukaasi. Todistuksia ei tarvitse ottaa mukaan, ellei sinua ole erikseen pyydetty näyttämään niitä opintojen alussa. Orientoivat päivät ovat kolmipäiväiset:  13.-14.8. sekä perjantaina 16.8.24.

  Tässä on

 

Tässä on linkki terveysalan yhteiseen Teamsiin. Sinut hyväksytään sinne orientaatioviikon alussa. Siellä on yhteisiä materiaaleja saatavilla.  TG - Terveysalat 2024-2025 

 

Monimuoto-opinnoissa on kaksi läsnäopetuspäivää viikossa.

Varaudu olemaan ryhmäsi lähiopetuspäivinä eli koulupäivinä säännöllisesti läsnä  klo 8.15-18 joka viikko syksyn ajan. Kaikki koulupäivät eivät ole näin pitkiä.  Myös mahdollinen etäopetus edellyttää yhteistä läsnäoloa tänä aikana. Tämän lisäksi korkeakouluopintoihin kuuluu paljon itsenäistä opiskelua, jolle tulee myös varata aikaa. Mikäli et ole lähihoitaja, niin sinun kannattaa varautua vielä yhteen vapaavalintaiseen opiskelupäivään viikossa, jolloin teet ohjattu harjoittelu 1:stä. Muut harjoittelujaksot sijoittuvat myöhemmille lukukausille. Ne ovat yleensä vähintään neljän viikon pituisia yhtenäisiä  jaksoja, joissa harjoittelupäiviä on viisi viikossa. Samaan aikaan ei ole teoriajaksoja.

Opintojen viimeisellä vuodella teoriaopetus voidaan toteuttaa intensiiviviikkoina kuukausittain. 

Monimuotoryhmiä aloittaa elokuussa 2024 kolme, joiden tunnukset ovat  24ash2a, 24ash2b ja 24ash2cl.

Jos olet lähihoitaja, niin ryhmäsi on 24ash2cl. Koulupäivät ovat maanantai ja tiistai.

Jos et ole lähihoitaja, niin koulupäiväsi ryhmässä 24ash2a ovat keskiviikko ja torstai,  24ash2b ryhmässä  torstai ja perjantai.

Valitettavasti emme pysty tässä vaiheessa kertomaan tämän tarkemmin sitä, mihin ryhmään juuri sinä menet elokuussa. Emme myöskään voi ottaa vastaan toiveita opiskelupäivistä etukäteen. Toivomme, että järjestelet  muut asiat,  kuten lapsen päiväkotipäivät tai työvuorot ylläkerrotun tiedon perusteella. Tarkemmin ryhmäsi selviää siis heti ensimmäisenä päivänä eli tiistaina 13.8.24.

Ilmoita tällä lomakkeella aiemmista opinnoista. Erityisesti toivomme, että lähihoitajana ilmoitat  tutkinnostasi, jotta osaamme sijoittaa sinut eityisesti lähihoitajille suunniteltuun ryhmään 24ash2cl. Tämän ryhmän opinnot on suunniteltu niin, että tutkinto on mahdollista suorittaa kolmessa vuodessa.

 

Oman koulutuksen opetussuunnitelma

Tästä pääset tutustumaan tutkinto-ohjelman opetussuunnitelmaan

Jos mietit hyväksilukumahdollisuuksia, niin lue myös opintojaksojen tavoiteet ja sisällöt. Ne saat näkyviin klikkaamalla opintojakson nimeä, kun olet kirjautunut intraan.

 

Opiskeluvälineet

Opinnoissasi on paljon itsenäistä tiedonhankintaa ja erilaisia tehtäviä sekä verkko-opintoja, minkä vuoksi tarvitset päivittäin tietokonetta käyttöösi. Suojavaatetuksesta ja muista materiaaleista kuulet lisää orientoivilla päivillä.

Sairaanhoitajaopinnot vaativat hyvää suomen kielen osaamista niin suullisesti kuin kirjallisesti. Jos suomen kielen taitosi kaipaa - vaikka  vähänkin -  vahvistamista, niin niin saat apua ja ohjausta kielitaidon kehittämiseen jo heti opintojen alussa eli  14.8.24 klo 14. 

 

Rokotustiedot ja tartuntatautien ehkäisy

Terveysalan koulutukseen valituilla on tärkeää olla rokotusasiat kunnossa. Tutustu YTHS:n sivuilla SOTE-alan rokotusohjeisiin. Täytä ja talleta itsellesi YTHS:n sivulla oleva Rokotussuojan itsearviointilomake.

Tutustu myös YTHS:n  tuberkuloosiohjeistukseen ja arvioi oma riskisi sivulla olevan tuberkuloosiselvityksen arviointilomakkeen avulla.

Voit lukea lisää YTHS:n sivuilta tartuntatutien ehkäisystä

 

Opintojen ja osaamisen hyväksilukeminen

Voit hakea hyväksiluettavaksi aiempia korkeakoulutasoisia opintoja ja osaamistasi.

  • Opintojen hyväksilukeminen tarkoittaa sitä, että voit hyväksilukea korkeakoulussa suorittamiasi opintoja opiskelemaasi tutkintoon, mikäli ne vastaavat koulutuksen ja kyseisen opintojakson osaamistavoitteita ja sisältöjä.
  • Osaamisen hyväksilukeminen tarkoittaa, että voit esittää suorittavasi näytöllä esimerkiksi 2. asteen ammatillisessa koulutuksessa tai työkokemuksella hankkimaasi osaamista. Lähihoitajan osaamista voit hyväksilukea alkuvaiheen opinnoissa ja hyödyntää tätä opintojesi nopeuttamiseen. Kuulet tästä lisää orientoivilla päivillä.

Jos sinulla on jo tutkinto tai yli 30 opintopistettä sairaanhoitaja- ensihoitaja- terveydenhoitaja- tai kätilöopintoja, voit mahdollisesti siirtyä aiemmin opintonsa aloittaneiden opiskelijoiden ryhmään. Tällöin aloitat opintosi henkilökohtaisen opintosuunnitelman (HOPS) mukaan. Sinun tulee hakea aiempien opintojesi hyväksilukua. Ota yhteys opinto-ohjaajaan ajoissa, sillä jatkavien opiskelijoiden opinnot alkavat yleensä orientaatioviikkoa aiemmin. 

 

Avoimen AMKin erillishaussa valittu opiskelija

Jos olet opiskellut avoimen AMKin opinnot TAMKissa monimuototeutusryhmässä lukuvuonna 2023-2024, jatkat opintojasi samassa ryhmässä. Ilmoittaudu syksyn opintojaksoille uudella opiskelijanumerollasi. Sovi HOPS-keskustelu ryhmäsi opettajatuutorin kanssa.

Jos olet opiskellut muussa ryhmässä,  niin ota yhteys opinto-ohjaajaan, kun otat paikan vastaan, jotta saat tietää oman ryhmäsi ja pääset ilmoittautumaan oikeille opintojaksoille. Opintojaksot alkavat jo ennen orientoivia päiviä. 

 

Siirto-opiskelijana erillishaussa valittu opiskelija

Jos sinut on valittu siirto-opiskelijana, niin ole yhteydessä opinto-ohjaajaan, kun otat paikan vastaan, niin saadaan opintojen hyväksilukuprosessi alkuun ja pääset heti ilmoittautumaan sinulle sopiville opintojaksoille. Jatkavien ryhmien opinnot alkavat  jo ennen uusien opiskelijoiden opintojen alkua elokuun toisella viikolla.

Järjestämme työpajat keskiviikkona 31.7.24  klo 10-12  ja torstaina 1.8. klo 13-15 niille uusille opiskelijoille, jotka tulevat toisesta ammattikorkeakoulusta  TAMKiin ja joiden tarkoituksena on mennä jo aiemmin opintonsa aloittaneiden ryhmien mukaan. Ilmoitathan tulostasi opinto-ohjaajalle. 

 

Lisätietoja

IT-palveluiden IT-helpdesk:

  • palvelut sähköisesti arkisin klo 8–17 ja opetuksen loma-aikoina klo 8–15
  • sähköpostiosoite on it-helpdesk [at] tuni.fi (it-helpdesk[at]tuni[dot]fi) 

TAMKin IT-palvelut

 

Opinto-ohjaaja Eija Piikkilä, p. 050 591 5560, etunimi.sukunimi [at] tuni.fi (etunimi[dot]sukunimi[at]tuni[dot]fi) (29.7.2024 alkaen paikalla)

 

 

Julkaistu: 28.4.2023
Päivitetty: 10.6.2024